Şimdi Ara

Rover hakkında bilgisi olan veya kullananlar yardım edebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Araç 1998 model 1.6 rover 214 bu araç hakkında fazla bir bilgim yok. Dış görünüşü çok hoşuma gitti. Fiyat performans olarak gayet güzel olduğunu söyleyenler var aksini söyleyende, açıkçası biraz kararsızım. Sizlere danışmak istedim şimdiden teşekkür ederim. Sürçü lisan ettiysek affola. Aracın durumunu kısaca yazacağım.
    216.000 km
    Değişeni yok, Sol ön ve sağ arka çamurluk boyalıymş.
    Fiyat: 12500 pazarlık ile 12000 'e alınabilir.

• Kardeşim bu araca camur atan cok ama parasını fazlasıyla.hak eden bi araba taş gibi tek sorunu 2.eli yok gibi ama zaten şahin.parasına verıolar, gelelim parçasına büyük.şehirde yaşıyorsan bulursun bulamazsanda netten sipariş verirsin bence al.git iyi baktır. Özellikle motor contasına kronık.yanma sorunu var bazılarında, temizse motoru al.kaporta önemli değil
  • Çok teşekkür ederim xpowex
  • Facebook mgroverturuk gutubuna girin hareketli bir guruptur..

Sanilanin aksine contayi yakmaz slikon conta kullanildigindan zamani gelince degismesi gerekir...

Bu sorunuda sadece rover ustasi yapmalidir..

Baktiginiz arac gayet diri duruyor... Motora bakitip alin ..

Ama facebook sayfasini muhakkak ziyaret edin size cok yardimci olurlar
  • Valla gayet diri duruyor hayırlı olsun 👍
  • Makyajlıları Rover 25 diye geçiyor. Ben 75 lerin iç kısmını çok beğeniyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyat uygun,renk yesil pek tutulmaz.Klima ve abs var mi ?

Motor biraz nazli ve narin,onun disinda elektrik aksami,kaporta vs. basini agritmaz.

O fiyata benim onerim clio 1 alabilirsin,rover gibi gitmez ama kalite olarak fransiz yapimi bir tik yukaridadir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yorumlarınızı için çok teşekkür ederim hepsini dikkate alacağım yarın arabaya bakacagim durumu haberdar ederim
  • Rover iflas etti biliyorsunuzdur, iki ayrı çinli firma Rover ve MG'yi paylaştı. Yeni modellerini üretecekler, hatta başlamış bile olabilir Çin'de.

Herneyse, 1998 model tek kapı Rover 200vi sahibi olduk, 2001 yılından 2008 yılına kadar. Ödediğimiz paraya kıyasla oldukça kaliteli arabaydı. İç mekanda kokpit kalitesinde yeni nesil araçların çoğundan daha kaliteli yumuşak plastiği vardı. Koltukları çok rahattı, yol tutuşu 200vi'nin gayet iyiydi.
    1.8 lt vvc 145 hp lik K serisi motor (Rover'in kendi motoru, Honda değil), aracın hem en iyi tarafı hem de en kötü tarafı maalesef. Conta yaktığı doğrudur, 3-5 kez motor yaptırdık. Aracı o kadar sevdiyorduk ki yine de satmayıp bindik yıllarca.

2 kez radyatör su hortumunun delinmesiyle conta yaktık (hararet müşürü bozulmuş ve tam ortada sabit kalmış, suyun eksildiğini anlayamadık) ama esas sorun, ingiliz forumlarından okuduğum kadarıyla, tasarım hatası varmış. Termostatı yanlış yerde konumlandırmışlar, silindir bloğu ve silindir kapağı farklı ısınıyormuş. Yani maksimum ısıyı yanlış algılayıp gereken miktarda soğutma yapamıyor. Özellikle aracı yüksek devirlerde kullanınca daha kısa sürede conta yakıyor (silikon conta kullanmışlar, bu daha hassas bir malzeme, çabuk deforme oluyor).
    Tasarım hatası yanında, o motor için yetersiz radyatör de söz konusu haliyle.

Çözümü mevcut mu, evet olduğunu yazmışlar forumlarında. Ama biraz masraf yapmak ve tadilat gerekiyor. Örneğin daha dayanıklı conta, daha etkili ve büyük radyatör, vs vs gibi şu an aklıma gelmeyen parçalarla, yani daha pahalı ve kaliteli malzemelerle ciddi oranda düzeltme yapılabiliyormuş.

Buradaki sorun şu; 2.el ucuzluğuyla ön plana çıkan bir araç için kim araba parası kadar masraf yapıp iyileştirir ki. Arabayla çok ilgili değilseniz, Rover tamircisiyle bol muhabbetiniz yoksa ve masraf yapmak istemiyorsanız, sizin için uygun olmayabilir.
    Eğer arabalardan anlıyorsanız, bu araçlara da hayransanız, herşeyiyle ben ilgilenirim diyorsanız, yurt dışından özel parça getirtip gereken masrafı yapıp gül gibi binebilirsiniz.
    Tercih sizin.

• Heyy gidi günler, vakit ne çabuk geçiyor. Ben de aynı sizin gibi düşük fiyat ve çok özellik albenisine kapılıp Rover'ları gözüme kestirmiştim. İstanbul'da sanayide arkadaşım var, alacağım arabaları ona göstereceğim için atladım gittim İstanbul'a ve sahibinden sitesinden bir Rover'ı çağırdık sanayie.

Aynı benim gibi arabadan anlamayıp da fiyat ve özellik dengesine vurulmuş bir arkadaş getirdi arabayı. Arkadaş Rover ustası olan bir başka ustaya gösterdi arabayı. Usta marşa bas dedi ve başladı saymaya. 3-4 kalemde iki bin liraya vardı masrafı. Parçasını bulmak zor ve pahalı. Parçayı alsan takacak usta bulamazsın dedi.

Uzun lafın kısası, eğer sanayi esnafı değilseniz bu arabaya yaklaşmayın. Ne alayım derseniz beş senedir kullandığım 92-95 civic el-ex tavsiye ederim.
  • açıkçası sanayi de hiç bir tanıdığım yok bir de karaman gibi küçük şehirde oturuyorum o yüzden parça ve usta sıkıntısı çekeceğim aşikar araba gerek görünüşü gerek fiyatı beni çok cezbetti ama olumsuz taraflarını da düşünmem lazım, araç sahibiyle sözleştik yarın bakacağım araca. Aracın olumsuz tarafı ağır basıyor. Tekrardan hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz.
  • Ankara istanbulda olsan neyse de karaman da benzin bile vermezler bu arabaya :)
  • Bu paraya şahin vermiyorlar nerdeyse. Hayırlı olsun şimdiden kullanıcıysanız pişman etmez.
  • Atsan atilmaz satsan satilmaz bir arac bunu kabul ederek bakin.
  • Bu arabanın son sahibi olursun yapma etme. Bunun yerine 3-5 koy palio al , albea al , megane al , 206 al. Hatta reno concort al flash al ama bunu alma o kadar söyleyim. Torosu bile elden çıkarırsında bu çıkmaz.
  • kolay elden çıkmayacağı kesin ben gözü karartıp rovere bulaşacak olsam 220 turbo alırdım 13-16 gibi bulunabiliyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.