Şimdi Ara

>>Rover Kullanıcıları Kulübü<< (37. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.837
Cevap
71
Favori
351.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: metin1433

öncelikle selamlar arkadaşlar.benide aranıza alırsanız sevinirim.bende 98 model megan 1 var.bir arkadaş ta roverle takas etmek istiyor ama inanın kafam karıştı.arkadaşın aracı 98 model rover 216 si modeli.ne dersiniz arkadaşlar?araca 13000 fiyat yazmış.bu araçlar hakkında bilgi verirmisiniz?fiyat aralığı nedir?ikinci eli nasıl?lütfen yardımcı olun.açıkçası araç hoşuma gitti ama sizlere danışmak istedim.telefonnum 5332558124 görüşmek üzere saygılar...

Rover'lar genel olarak iyi araçlardır.Hor kullanılmadıkça,kimseyi mağdur etmezler.Benim tam bir sürüş deneyimim yok açıkçası.Ama çevremde kullananlardan biliyorum."Aya"hocadan özellikle bilgi isteyin.Deneyim ve bilgi onda var.Alırken daha önce hararet sorunu olmuş mu araştırın ve birde soğutma sistemini gözden geçirin.Bunlar Rover için önemli noktalar.Şimdiden hayırlı olsun.

• 98 model 216 için 13 bin tl'nin altına inebilirsiniz..11 civarı : (
  • 4-5 haftadır bakınıyorum, işten izin almak problem olduğu için bulduğum araca koşamıyorum.
    bu güne kadar tüplülere bakıyordum ama hem motorda sıkıntı çıkartıyorlar, hemde km fazla olmuş oluyor,

ben hesapta yanlış mı yapıyorum?
    ben günlük 25km yol yapacağım. ,25krş (tüplü bu kadar yakıyormuş) 3,4 ogs 30 günlük hesabıma göre 289,5tl yapıyor.
    hadi .35 kuruş aksın diyelim 364,5tl

ben her sabah çocuğu bırakmak için taksiye biniyorum, ki akşamları da yürüyoruz. 6,5tl taksi tutuyor, sonrasında metrobüsü kullanıorum 140tl de aylık ücreti,
    335 tl yapıyor, arada bir fark göremiyorum...

214-216 veya 420 serisinin benzinlide yakıt maliyeti ne kadardır? 216 şimdilik işimi görür diye düşünüyorum. en azından abs si olan bir araç binerim.
    parça sıkıntısı yaşamayacağımı iyi biliyorum, sonrasında satılmaz diye de bir takıntım yok. işimi görsün, yolda bırakmasın yeter.

istanbulda rover satan arkadaşlar var ise pm ile ilan linklerini atsınlar, veya bilgileri yazsınlar, görüşebiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rizeli

4-5 haftadır bakınıyorum, işten izin almak problem olduğu için bulduğum araca koşamıyorum.
    bu güne kadar tüplülere bakıyordum ama hem motorda sıkıntı çıkartıyorlar, hemde km fazla olmuş oluyor,

ben hesapta yanlış mı yapıyorum?
    ben günlük 25km yol yapacağım. ,25krş (tüplü bu kadar yakıyormuş) 3,4 ogs 30 günlük hesabıma göre 289,5tl yapıyor.
    hadi .35 kuruş aksın diyelim 364,5tl

ben her sabah çocuğu bırakmak için taksiye biniyorum, ki akşamları da yürüyoruz. 6,5tl taksi tutuyor, sonrasında metrobüsü kullanıorum 140tl de aylık ücreti,
    335 tl yapıyor, arada bir fark göremiyorum...

214-216 veya 420 serisinin benzinlide yakıt maliyeti ne kadardır? 216 şimdilik işimi görür diye düşünüyorum. en azından abs si olan bir araç binerim.
    parça sıkıntısı yaşamayacağımı iyi biliyorum, sonrasında satılmaz diye de bir takıntım yok. işimi görsün, yolda bırakmasın yeter.

istanbulda rover satan arkadaşlar var ise pm ile ilan linklerini atsınlar, veya bilgileri yazsınlar, görüşebiliriz.

İşimi görsün diye alıyorsan,1.2 Palio LPG'de inanılmaz düşük bir tüketimde.Eğer motoru diriyse tabi.1 yıl kadar önce 23.000 km'de LPG taktıran bir arkadaşım vardı.5 - 10 lira paraya şehir içinde akıl almaz mesafelere gidiyordu.Ama dediğim gibi;araç çok temizdi ve motoru çok diriydi.Eğer temizini bulabilirsen 214 veya 216'da çok yakacağını sanmıyorum.Zaten hesabına bakılırsa neredeyse aynı masrafı yapacaksın.Ama herşey bir yana,trafikte sürekli gezen +1 araç daha olacak.Biraz çevreci düşünüyorum kusuruma bakmayın.307 kullanan biriyim.Yakıt sorun olmuyor ama gerekmedikçe kullanmıyorum arabamı.

• arkadaşlar merhaba 98 model rover 200 si 1.4 motor lpg'li 120000 km de.bu aracı almayı düşünüyorum. forumdan okuduğum kadarıyla konforlu sağlam az arıza çıkaran bir araç. yalnız bazı yerlerde okudum sanırım rover'larda conta sıkıntısı oluyormuş. bu konuda bi bilgi verebilirmisiniz. birde aracı takasla alacağım bende 2006 kangoo var benim arabayı 16000 saydım onuda 11500 saydım üste 4500 tl alıcam sizce nasıl bana yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bug.hi

arkadaşlar merhaba 98 model rover 200 si 1.4 motor lpg'li 120000 km de.bu aracı almayı düşünüyorum. forumdan okuduğum kadarıyla konforlu sağlam az arıza çıkaran bir araç. yalnız bazı yerlerde okudum sanırım rover'larda conta sıkıntısı oluyormuş. bu konuda bi bilgi verebilirmisiniz. birde aracı takasla alacağım bende 2006 kangoo var benim arabayı 16000 saydım onuda 11500 saydım üste 4500 tl alıcam sizce nasıl bana yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşım,daha önce yazılmış şeylerde herşey yazıyor.Şöyle özet geçeyim;alacağın araç iyi bir araç.Alırken sor daha önce hararet sorunu yaşamış mı diye.Soğutma sistemini özellikle gözden geçirt.Hararet yaşamamışsa,aldıktan sonra bir conta değişimi senin yararına olur.Dikkat edilmesi gerekenler bunlar.

• Merhaba arkadasım, roverlarin radyatorleri diğer araçlara nispeten biraz küçük olduğu için hararet sorunlu yasarlar. 96 model 416 hb ve 97 model 416 sedan araçlarım oldu. Her ikisinde de radyator hortumlar termostat ve hararet müdürü değiştirdim. Hiçbir sorun yasamadım. Ayrıca conta da değiştirirsen tadından yenmez doya doya kullanırsın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • AYA arkadaşım benim aracımın amatösörleri kasaslı yola girdiğimde tok tok diye vuruyor aslında önler iyi arkaları yeni değiştirmiştim orjinal kendi amatösörlerinden:yedek parça bizde sitesinden:almıştım ama bir rover özel servisine amötösör sorduğumda roverlerin orjinal amatösörleri türhiye şartlarına yollarına uymuyor sana monroe marka verelim demişti ben dikkate almadım sizce MONROE mi yoksa CORVEN mi corven daha pahalı gazlı galiba hangisini önerirsiniz bu konuda yardımcı olurmusunuz grşş
  • monroe, kendini ispatlamış bir markadır ama rover'ın orjinal amortisörleri de iyidir... ben aracımı aldığımdan beri yaklaşık 125bin km daha yaptım, üzerinde halen aldığımdaki amortisörleri var (bakmadım ama belki de fabrikadan çıktığındakilerdir) ve halen sorunsuzlar. üstelik öyle kasislere hiç de acıyarak giren bir kullanım tarzım da yoktur (belki de sakınılan göze çöp batar misali sakınmadığım için sağlamdırlar. ).

velhasılı, amortisör ömrü, kullanım tarzı, kullanılan mekanlar, üretim kalitesi, şans gibi bir çok faktöre göre değişen bir durum. bu nedenle hangisini uygun görürseniz onu kullanabilirsiniz...

vurma meselesine gelince...

bunu daha önce çok defa yazdım, bir kez daha yazmak gerekirse ; rover'lar önlerde mcpherson, arkada çift kollu wishbone süspansiyona sahiptirler ve dünyanın bu iki lider süspansiyon markasının ürünleri ve tasarımları gereği rover üzerindeki süspansiyon sistemi, günümüzde elektronik kontrol edilen (ESP) bir çok muadiliyle yarışabilecek bir yol tutuş sunar...

ancak, arkada kullanılan bu tasarım, yapısı gereği ve biraz da ses izolasyonu zayıflığından dolayı engel geçişlerinde vurma sesine benzer ses çıkarırlar. bu gerçekten bir vurma değildir ama ses ona benzer bir sestir. bu sesi, taşıyıcı üniteleri yenileyerek biraz azaltmak mümkün olsa da tamamen kesemezsiniz. bu sesi kulak arkası ederek daha rahat edersiniz.

dolayısıyla öncelikle amortisörlerinizi iyi kontrol ettirin. sadece bu vurma sesinden dolayı amortisör değiştirmeyi düşünüyorsanız, amortisörleriniz aslında halen sağlam olabilir. bozuk değillerse boşuna değiştirmeyin derim. ama tabii, ömürleri cidden bitmişse, bunda kesin emin olmuşsanız o zaman da çok geciktirmeden değiştirin çünkü, amortisörler süspansiyonda sadece konfor sağlama işi yapmazlar, yol tutuşun da en önemli organıdırlar...

marka olaraksa dediğim gibi hangisi işinize gelirse onu tercih edebilirsiniz. ancak tercih konusunda servislerin ya da satıcıların söylediklerini değil kendi bildiklerinizi referans alın. satıcıların, pazarlama sanatı gereği, söyledikleri her zaman doğru olmayabilir. alıcıyı, o an için ellerinde stok fazlası olan ya da kar marjı daha yüksek olan ürüne yönlendirme çabaları, piyasa koşullarında sıkça rastlanılan taktiklerdendir.

yoksa bu "orjinal amortisörler türkiye şartlarına uygun değil" gibi bir masalın benim nazarımda hiç bir geçerliliği ve inandırıcılığı olamaz. bir satıcı, bunu hangi şart ve koşulda test etmiş ya da elinde nasıl bir araştırma verisi bulundurarak söylüyor olabilir ki? masa başında oturarak böyle bir sonuca varmak biraz halt etmekten başka bir şey değildir...

• quote:

Orijinalden alıntı: aya

monroe, kendini ispatlamış bir markadır ama rover'ın orjinal amortisörleri de iyidir... ben aracımı aldığımdan beri yaklaşık 125bin km daha yaptım, üzerinde halen aldığımdaki amortisörleri var (bakmadım ama belki de fabrikadan çıktığındakilerdir) ve halen sorunsuzlar. üstelik öyle kasislere hiç de acıyarak giren bir kullanım tarzım da yoktur (belki de sakınılan göze çöp batar misali sakınmadığım için sağlamdırlar. ).

velhasılı, amortisör ömrü, kullanım tarzı, kullanılan mekanlar, üretim kalitesi, şans gibi bir çok faktöre göre değişen bir durum. bu nedenle hangisini uygun görürseniz onu kullanabilirsiniz...

vurma meselesine gelince...

bunu daha önce çok defa yazdım, bir kez daha yazmak gerekirse ; rover'lar önlerde mcpherson, arkada çift kollu wishbone süspansiyona sahiptirler ve dünyanın bu iki lider süspansiyon markasının ürünleri ve tasarımları gereği rover üzerindeki süspansiyon sistemi, günümüzde elektronik kontrol edilen (ESP) bir çok muadiliyle yarışabilecek bir yol tutuş sunar...

ancak, arkada kullanılan bu tasarım, yapısı gereği ve biraz da ses izolasyonu zayıflığından dolayı engel geçişlerinde vurma sesine benzer ses çıkarırlar. bu gerçekten bir vurma değildir ama ses ona benzer bir sestir. bu sesi, taşıyıcı üniteleri yenileyerek biraz azaltmak mümkün olsa da tamamen kesemezsiniz. bu sesi kulak arkası ederek daha rahat edersiniz.

dolayısıyla öncelikle amortisörlerinizi iyi kontrol ettirin. sadece bu vurma sesinden dolayı amortisör değiştirmeyi düşünüyorsanız, amortisörleriniz aslında halen sağlam olabilir. bozuk değillerse boşuna değiştirmeyin derim. ama tabii, ömürleri cidden bitmişse, bunda kesin emin olmuşsanız o zaman da çok geciktirmeden değiştirin çünkü, amortisörler süspansiyonda sadece konfor sağlama işi yapmazlar, yol tutuşun da en önemli organıdırlar...

marka olaraksa dediğim gibi hangisi işinize gelirse onu tercih edebilirsiniz. ancak tercih konusunda servislerin ya da satıcıların söylediklerini değil kendi bildiklerinizi referans alın. satıcıların, pazarlama sanatı gereği, söyledikleri her zaman doğru olmayabilir. alıcıyı, o an için ellerinde stok fazlası olan ya da kar marjı daha yüksek olan ürüne yönlendirme çabaları, piyasa koşullarında sıkça rastlanılan taktiklerdendir.

yoksa bu "orjinal amortisörler türkiye şartlarına uygun değil" gibi bir masalın benim nazarımda hiç bir geçerliliği ve inandırıcılığı olamaz. bir satıcı, bunu hangi şart ve koşulda test etmiş ya da elinde nasıl bir araştırma verisi bulundurarak söylüyor olabilir ki? masa başında oturarak böyle bir sonuca varmak biraz halt etmekten başka bir şey değildir...

AYA arkadaşım verdiğin bilgiler ile her zaman olduğu gibi içimi rahatlattın çünki ben arabam konusunda çok hassasım benimde anladığım kadarı ile evvela süspansion sistemini kontrol etmek lazım yanı rotil trevers takozu gibi çünki onlarda bazılarında aşınma vardı bugün sipariş verdim onları tam layıkı ile yaptıktan sonra kulağımın üzerine yatacağım çünki amörtisör lerimde hiç bir şeyyok sapa sağlamlar her şey için teşekkürler

• Arkadaşlar Aranıza 2000 Model Rover 25 İle Katılmış Bulunmaktayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ghetto Style

Arkadaşlar 1999 model rover 414si mi satıyorum.. Aracımın hemen hemen tüm bakımları yapılmış durumda.. Yapılanlar ; aracın yağı ve yağ pompası sıfırlandı,Triger seti değişti, Buji buji kabloları distribütör kapağı değişti,Klimanın boruları sıfırlandı ve gazı basıldı,Üst kapak bakımı yapıldı fincanlar iticiler yani supab takımı yenilendi, balatalar değişti... Aracımın rengi alev kırmızısıdır.. Bel altı boya mevcuttur. 185000dedir..Fiyat 13.250 irtibat : 0554 291 87 99

>>Rover Kullanıcıları Kulübü<<

Kacarin yok klubumuze buyur,

Iyi tarafindan bak, kumes yaparsan organik yumurta yersin

• quote:

Orijinalden alıntı: Son Sahibi Olursun

quote:

Arkadaşlar 1999 model rover 414si mi satıyorum.. Aracımın hemen hemen tüm bakımları yapılmış durumda.. Yapılanlar ; aracın yağı ve yağ pompası sıfırlandı,Triger seti değişti, Buji buji kabloları distribütör kapağı değişti,Klimanın boruları sıfırlandı ve gazı basıldı,Üst kapak bakımı yapıldı fincanlar iticiler yani supab takımı yenilendi, balatalar değişti... Aracımın rengi alev kırmızısıdır.. Bel altı boya mevcuttur. 185000dedir..Fiyat 13.250 irtibat : 0554 291 87 99

ooo, özletmiştin kendini.

de, seni yıllardır görürüm, sen bunu bir kaç yıl önce söylediğinden beri, binlerce rover el değiştirdi. sizin kulüp pek fazla üyeye sahip değil galiba, en azından rover sahipleri çok olmasa gerek...

• quote:

quote:

quote:

de, seni yıllardır görürüm, sen bunu bir kaç yıl önce söylediğinden beri, binlerce rover el değiştirdi. sizin kulüp pek fazla üyeye sahip değil galiba, en azından rover sahipleri çok olmasa gerek...

hocam bu benim aracımın paylaşılmasının sebebi nedir ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar 1999 model rover 414si mi satıyorum.. Aracımın hemen hemen tüm bakımları yapılmış durumda.. Yapılanlar ; aracın yağı ve yağ pompası sıfırlandı,Triger seti değişti, Buji buji kabloları distribütör kapağı değişti,Klimanın boruları sıfırlandı ve gazı basıldı,Üst kapak bakımı yapıldı fincanlar iticiler yani supab takımı yenilendi, balatalar değişti... Aracımın rengi alev kırmızısıdır.. Bel altı boya mevcuttur. 177000dedir..Fiyat 13.250 irtibat : 0554 291 87 99

hocam bu benim aracımın paylaşılmasının sebebi nedir ?

------------

• boşver sen onu, onlar, rover'ın satılamayıp son sahibi olunacağına inanan bir gurup hayalperest. arada bir uğrar sonra kaybolurlar ortadan. söylediklerine dayanak da bulamazlar ama yüzleri de kızarmaz, aldırma, alışırsın...
  • selam arkadaşlar rover 414 saloon aracımın iç ön menfez havalandırma ön cama yukarı bakan 15x15 ölçülerinde gibi ön göğüsün ortasında bej rengi parçalandı ayakları her şeyi sağlam bulma imkanımız varmı ve ne kadar dır acaba bilgisi olan varsa yardım lütfen
  • arkadaşlar herkese merhaba , forumu dün akşam keşfettim baya yararlı bilgiler mevcut ,kafamdaki bir çok soru işaretini giderdi.ben yaklaşık 2-3 aydır internetten roverlara bakıyorum ancak kafama streetwise takıldı araçla ilgili kullanıcısından yada ustasından bir bilgiye rastlamadım.bu forumdada roverın her modeli tartısılmış ama streetwise yok.araç hoş bi araç , modeli de 2004 en azından çok eski sayılmaz ancak nasıl bi araçtır kullanıcısı olan var mı aranızda? yada şöyle linkini vereyim bu araç hakkında ne düşnürsünüz şimdiden teşekkür ederim http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-rover-yaza-hizli-girinnnn-orjinal-rower-kazasiz-degisensiz-lpg-li-88933792/detay

• arkadaşlar iyi günler bursa'da T4 cihazını nerede bulabilirim yardım.
    araç 1996 414 si
  • t4 cihazi ariza tespiti icin kullanilan cihaymi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.