Şimdi Ara

RPG mi? Pvp mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kafamı kurcalayan bir soru var :) şimdi lineage2 rpg üzerine kurulmuş bir oyun lvl arası clas atlamaları bile görevlerle yapıyoruz...

yalnız bizim bu pvp sevdası nerden geliyor onu anlamıyorum acaba kasması çok kolay ve kısa sürede oyundaki en iyi itemlere daha çabuk sahip olmakmı

buna orantılı olarak da rpg serverde rateler doğal olarak düşük kasmak zormu geliyor bir çok arkadaşımız lineage2 nin felsefesini çözmeden oyuna yeni başlamış pvp server arıyo ben orjinal serverde 2 yılda anca lvl 75 oldum ve +item alabildim ama +item herkezde olmazdı seni parmakla gösterirlerdi...

Pvp (Yüksek rateli serverlerde bunlara sahip olmak çok kolay) adamlar B S +gradelerle cirit atıyor bence bir şeylere emek verdiğimiz zaman güzel olur

Rpg mi? Pvp mi? Bence bu iyi düşünülmeli

• Bu sadece lineage2 de olan bir konu değil, neredeyse tüm online rpg oyunlarının başına geliyor.

Mesela Ultima Online adındaki oyun kurulurken dahi "ultmima online, a role play gaming" diye bitiriyor yüklemesini, ancak buna rağmen yurdumun insanı gelip "uo'nın özü pevepedir api" diyebiliyor...

PVP nin bu kadar yaygın olmasının tek sebebi ise RPG nin fazla tanınmaması, yapana ya satanist ya da deli gözüyle bakılmasından başka birşey değil kanımca.

Ayrıca insanların günlük hayatta yapamadıklarını yapmalarını da sağlıyor. Gerçek hayatta gıcık olduğun bir kimseye (ya da her önüne gelene) bıçak, kılıç sokamaz, ok büyü fırlatamazsın... Ancak oyun sana bunu sağlıyor...

Benim seçimim daima RPG'den yana...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Qellian -- 20 Haziran 2006; 11:40:14 >
  • +1907
  • Valla uo da yaptığımız rp geyiklerini çok özledim ... Ama l2 de hiç rastlamadım hem de hiç... Level kasmaktan canı sıkılan ya pazarda oturuyor yada birileri ile normal geyikler yapıyor ama rp yapan hiç olmuyor ... gerçekten çok ilginç acaba neden rp yapamıyoruz...

Ben kendimce bir cevap buldum çünkü uo da rp daha kolaydı çünkü eşya ihtiyacı duyduğunda kolayca ve hızlıca elde etmenin yolları vardı.. Ancak l2 de bu biraz daha kısıtlı çünkü herkes sürekli eşya sıkıntısı çekiyor (yada para).. Oyun yapımcılarının gözardı ettiği ve insanları pvp ye yönelten de bu bence...
  • Bencede rp ancak bızım ınsanlarımız kendını aşmıs charları kullanmayı daha cok sevıyor ve bırazda kolaya kacmaya calısıyor dusuk rate lerde hack kullanan arkadasları ornek vererek bu tezi de dogrulayabılırız. Farklı bı acıklamasıda olamaz tabıkı insalarlar hızı gucu ve rahatlıgı kendıne ozumsemıs gibi gorunuyor ama az da olsa rpg ıcın oynayan kısıler var ve hep var olacak ..
  • PvP :D :D
  • bakın yerine göre rpg we pvp yapılır ama şöle bişi olursa o adamdan hayır çıkmaz sadece burdada kral olim gücümü gösteriim sewdası oluo bakın;
    iki arkadaş konuşuo:
    Ali: lan cem olm bi oyun çıkmış lineyc mi öle bişi hatta 2 si çıkmış ne dersin ben indircem senle kapışırs
    Cem: aaa hade yaa tmm lan sen çek bi ara senden alırım kurar oynarıs önümüze geleni daıtırıs
    Ali: tmm olm ben indirem haber weririm ama seni yeneceimden emin ol
    ne bu şimdi 1. daha oyunun ismini tam öörenmemiş 2si çıkmış diede övüo aynı zamanda sen daha lineage 2 nin hangi item set büyü silah ne tür şeyler kullanıolar bilmiosun karakterin bile kafanda hazır deil hangi class olsam die we normal yani bu kişilerin oyuna girer girmez hemen yüksek rate li oyun aramalrı heleki günümüzde ko nun türkiyede aşırı yaygınlaşması sonucunda 15 yaş altı bebelerin ko oynayıp oynayıp sonra abileri cafede lineage fln oynayınca oraya da sıçrıolar we bunun sonucunda ortaya sinir hareketler çıkıo online we görsel olmayan bi ortam olduu için çocukmu akranınmı yada büyükmü belli deil we bazı bebeler kafa tutuo en sinir şeylerden biridir ko yu bilen mmorpg tarihi yazdıını zannedio kendini bundan sıyrılamadık we pvp serverında herşeyi görünce bi anlamı kalmıo bence rpg yaparak sırasıyla her itemi göre göre deneye deneye kullanmak çook daha eelenceli bence benim fikrim bu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mage mi Hunter mı ?
    14 yıl önce açıldı
    Sizce MOH'mu COD'mu ?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ko 10 yasş alti oynuyor ama lineage2 de de var 15 yaş civari oynayanlar
    iyi hoş oynasinlar sişey demiyom ama onlara laf anlatmak imkansiz ben mesela 16 yasindaki birine th si var lvl 76 hala doom heavy giyiyordu zorla doom ligth diydirdim ama lafi anlatana kadar 2-3 hafta gecti
  • Karakterinizi isterseniz belirlenmiş görevlerle kasın,isterseniz kafanıza göre alanlar belirleyip gidip tek başınıza veya parti şeklinde direkt olarak avlanarak level atlayın,fakat gerekli oyun tecrübesini edindiğinizde eninde sonunda belirli bölgelerde pvp yapılacaktır ve siz yeteneklerinizi göstereceksinizdir,zaten eğer pvp olmazsa ONLINE oyunun ne manası olabilir ki?Online oyun demek başka oyuncularla bir araya gelip,yeri geldiğinde de karşılaşmaktır...Bunu sormak bile gereksiz bence,tartışmaya açık bir konu da değil...Yanlız karışan bir nokta var onu açıklığa kavuşturalım;

Anlaşmalı pvp'ler,yani pk'dan bahsetmiyorum,veya quest pvp'leri şeklinde olur,oyundan oyuna göre değişir,pvp'ler çoğu zaman tek,zaman zaman da party şeklinde olurlar...

Fakat PVP=player versus player demektir arkadaşlar,PK =player kill değil!Burada çok ciddi bir yanlış anlaşılma var,pk her an her zaman olabilir,ve adil bir karşılaşma beklenemez pk ile,pvp tanımı içinde pk'yide kapsar ama sadece tanım olarak,PVP demek PK demek değildir....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo-wan -- 23 Haziran 2006; 18:55:28 >

• KneeDeep cok guzel anlatmıssın ancak tam olarak burda ki konu aslında farklı bi boyutta .dusuk rate ıle rp kasarak oynamak mı yoksa yuksek rate ıle pvp amaclı oyun oynamakmı Kesınlıkle pvp oyunun vazgecılmez unsuru ancak burdaki merak edılen konu hangısını secerdınız ? low veya high rate gibi Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iStPaLaDiN -- 23 Haziran 2006; 20:33:11 >
  • Rpg oyle bişeyki pvpden bi ara bakayım diye girerseniz rpgye hayatınızı ele geçirir her oyunda her yerde kısacası rpg yapmak istersiniz oyunun zevkini ozman kavrarsınız zaten Frpciler rpgciler ii bilir Masaüstü Frp gibisi yok :D yanlız soliyim mlsf ben masaüstü yapamıyorum :( ama yine hayranıyım sitelerde frpyi arastırın Rpgyle aynı zaten ama tek soylebilecegim artık high rateler oyle gına getirdiki low rate bi server arıyorum başka türlü zevki cıkmaz lineage'in high ratede dogru dürüst recipele item yapan dwarf gördünüz mü hayır ya ben A grade bi silah yapan :D dwarf görmedim ama low ratede isterse yapar neyse uzatmıyım bitireyim kapanışı felan yok bakmayın boşuna kapanış konuşması aramayın yani :) RPG,FRP uzarrrrrrdaaaaaaaa gider :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkjedi -- 30 Haziran 2006; 16:49:45 >
  • Çok istiyorsaniz 6-7 arkadaş toplanip masa rpg si oynayin...olmadi al abicim baldur gate denen oyunu gör rpg...rpg asli budur...l2 nin orjinal serverinde oyna ss in bile questi birak world map i onunda var her lvl de görev alabiliyorsun 1x dübürü yiyen orda oynar...adamlar bağıra bağıra söylüyorlar pvp serverlari vardiye hala buna kanaat getiremeyip buralardsa bu şekil bla bla bla bla vidi vid ivir zivir yapmayin girin oyununuzu oynayin...
    ha oyun hakkında yardim isteyin ingilizcem yok kiviramiyom diyin anliyim yardim edelim sonuna kadar varim ama gelip bura martaval okumayin allah aşkına gene ban yedirteceksiniz bana
  • Guzel cvp :) budabi düşünce en iyisi düşünmemek oyna icraat lasım :) he bide BaldurGate var i merak etme malesef :( masaustu yok gidip alacam :) neyse uzatmayalımda sen pvp mi demek istedin :D anlayamadım bide bişi solemek istiyorum ya her oyunda bi rpg rp derdi başladı nedir bu gidişat cözemedim rp dedigin özgürlükse pvpde yaparımdwarfda kasarım bu kimseyide germesin puffne saçma konu bi ole diom bi bole ben artık cvp yazmıom hem sana milletin düşünceleri ivir zivir geliyorsa cvp yazma begenmiyorsan ne diye cvp yazıyorsun msj sayınımı artırmaya calısıyorsun bilemem ama arkadaşımız bi konu acmış pvp mi olarak görüyorsunuz yoksa rpg olarak mı die sormus cvbın bu yonde olsa ii olur yada cvp verme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkjedi -- 1 Temmuz 2006; 19:02:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: TomaDeadOne

Çok istiyorsaniz 6-7 arkadaş toplanip masa rpg si oynayin...olmadi al abicim baldur gate denen oyunu gör rpg...rpg asli budur...l2 nin orjinal serverinde oyna ss in bile questi birak world map i onunda var her lvl de görev alabiliyorsun 1x dübürü yiyen orda oynar...adamlar bağıra bağıra söylüyorlar pvp serverlari vardiye hala buna kanaat getiremeyip buralardsa bu şekil bla bla bla bla vidi vid ivir zivir yapmayin girin oyununuzu oynayin...
    ha oyun hakkında yardim isteyin ingilizcem yok kiviramiyom diyin anliyim yardim edelim sonuna kadar varim ama gelip bura martaval okumayin allah aşkına gene ban yedirteceksiniz bana

Amacın nedir ?Gereksiz in gereksizi bi msg yazmıssınız ve neyin peşinde oldugunuzu anlayamadım.Konu acılmıstır ve soru belirtilmis .Boş msg yazacagına konu hakkında yorum yapsaydın onca harfe basmışsın yazık konu ıle alakalı hiç bir kelime yok hatta anlamlı kelime bile yok.

• zamani, parası (elektirik& aylar sürecek ADSL faturaları), uykusuzluk ve kayırmaca olaylarını kaldırabilecek bi bünyen warsa RPG yok be kardeşim ben 2 günde S olayın elime 3-4 denemede +20 silah takayım itemlerim Dragonic olsun Hero olmak 10 dakka sürsün maksat sinir boşaltmak diyosan PVP....
    bu oyuna RPG yi hatta FRP yi çok sevdiğim için başladım ( yıllarca UO- Diablo oynadım). Ancak gördüm ki 1x de olsa 3x de (bana göre 5x den sonrası bile RPG den çıkıyo) bütün düşük rate li serverlarda birileri başkalarını kayırıyo....sen aylarca uğraşıp didiniyosun, yeri geliyo uykusuz kalıyosun, yeri geliyo cebindeki son paranla 2-3 saat oyun oynamak için int. cafe ye gidiyosun (rpg oynayacaksan ewden oynayacan yoksa batarsın) aç kalıyosun, aradan bi zaman geçiyo ve deliler gibi emek veriyosun....Elemanın biri gleiyo senden 3-5 ay sonra adam l2walker kullanıyo, dupe yapıyo, enc. bug kullanıyo vs. bi bakıyosun senin 3-4 ayda geldiğin yere 2 günde gelmiş hemde hiç yolulmadan, terlemeden, çaba sarf etmeden. Haliyle deliye dönüp başlıyosun sövmeye....GM ler görür zaten ya deyip umursamıyosun hiç bir şeyi.... Aylar geçmeye devam ediyo ve sen hiçbir şey yapmadığın halde HACK leniyosun....Bütün emegin YALAN oluyo....Bütün silahların elinden alınıyo...Ve sadece TÜRK olduğun için GM seni ciddiye bile almıyo....Ve soğuyosun oyundan....
    Ardından diyosun ki kendi kendine ben neden 10 dakkada 80 olmayayım neden elime 2 dakkada +25 Dragonic BOw almiim neden üstüme +10 Dragonic Set çekmem 5 dakka sürmesin neden kasamda milyarlaca adenam olmasın neden neden neden neden..........Ve gidiyosun 5000x bi servera bu dediklerimi yapıyosun.....

Herkez dürüst oynasın, kimse hile yapmasın, kimse birbirini soymasın, GM ler adam gibi olsun oynayalım düşük rate de.... ama benim 10 ayda yaptığığım bütün emeklerini 1 dakkada yalan eden insanlar varken ben PVP serverda oynarım.... İster soysunlar charı ister silsinler isterse DB den silsinler kaç yazar.... aynı charı yapmak 20 dakka almaz....ama düşük rate öyle mi......

Uzun lafın kısası RPG serverda ağzı yanan PVP ye dört nala gider kardeşim....kimse PVP serverda pynayan binlerce adama laf etmesin......

• quote:

Orjinalden alıntı: keshberfo

zamani, parası (elektirik& aylar sürecek ADSL faturaları), uykusuzluk ve kayırmaca olaylarını kaldırabilecek bi bünyen warsa RPG yok be kardeşim ben 2 günde S olayın elime 3-4 denemede +20 silah takayım itemlerim Dragonic olsun Hero olmak 10 dakka sürsün maksat sinir boşaltmak diyosan PVP....
    bu oyuna RPG yi hatta FRP yi çok sevdiğim için başladım ( yıllarca UO- Diablo oynadım). Ancak gördüm ki 1x de olsa 3x de (bana göre 5x den sonrası bile RPG den çıkıyo) bütün düşük rate li serverlarda birileri başkalarını kayırıyo....sen aylarca uğraşıp didiniyosun, yeri geliyo uykusuz kalıyosun, yeri geliyo cebindeki son paranla 2-3 saat oyun oynamak için int. cafe ye gidiyosun (rpg oynayacaksan ewden oynayacan yoksa batarsın) aç kalıyosun, aradan bi zaman geçiyo ve deliler gibi emek veriyosun....Elemanın biri gleiyo senden 3-5 ay sonra adam l2walker kullanıyo, dupe yapıyo, enc. bug kullanıyo vs. bi bakıyosun senin 3-4 ayda geldiğin yere 2 günde gelmiş hemde hiç yolulmadan, terlemeden, çaba sarf etmeden. Haliyle deliye dönüp başlıyosun sövmeye....GM ler görür zaten ya deyip umursamıyosun hiç bir şeyi.... Aylar geçmeye devam ediyo ve sen hiçbir şey yapmadığın halde HACK leniyosun....Bütün emegin YALAN oluyo....Bütün silahların elinden alınıyo...Ve sadece TÜRK olduğun için GM seni ciddiye bile almıyo....Ve soğuyosun oyundan....
    Ardından diyosun ki kendi kendine ben neden 10 dakkada 80 olmayayım neden elime 2 dakkada +25 Dragonic BOw almiim neden üstüme +10 Dragonic Set çekmem 5 dakka sürmesin neden kasamda milyarlaca adenam olmasın neden neden neden neden..........Ve gidiyosun 5000x bi servera bu dediklerimi yapıyosun.....

Herkez dürüst oynasın, kimse hile yapmasın, kimse birbirini soymasın, GM ler adam gibi olsun oynayalım düşük rate de.... ama benim 10 ayda yaptığığım bütün emeklerini 1 dakkada yalan eden insanlar varken ben PVP serverda oynarım.... İster soysunlar charı ister silsinler isterse DB den silsinler kaç yazar.... aynı charı yapmak 20 dakka almaz....ama düşük rate öyle mi......

Uzun lafın kısası RPG serverda ağzı yanan PVP ye dört nala gider kardeşim....kimse PVP serverda pynayan binlerce adama laf etmesin......

10 numara bi post olmuş bence.. yeni başlayacak arkadaşların özellike de rpg diyenlerin ders çıkartacakları çok şey var...pvp yi açıkcası sevmiyorum yaklaşık 15 aydır 3x te oynuyorum (c2-c3-c4) emeğimi vererek kendi yaptığım karakterimle özdeşleşiyorum oyunda..cıkıpta sebepsiz sadırmak tarzım değil...biliyorumki diğer oyuncularda emek veriyolar ve 3x te düşünün lvl 75+ karakterin öldüğünde kaybettiği experience i elde etmek için kaç mob kesmesi gerektiğini(inanın bana mobda kesse oyuncuda kesse çok koyuyor adama bazen)(pvp derken arenayı asla düşünmüyorum)....sonuç olarak demek istediğim şu..oyunun temeli rpg..bence her zaman rpg...anlaşmazlıklarda yada zevkine pvp olmalı....sırf pvp isteyen bence guild wars oynasın l2 değil...
    bu arada yazılan kirlilikler pek çok yerde oluyodur muhtemelen..hiç gelmedi başıma diyebilecek kadar az yaşadım bu olayları.. kendimi şansı sayıyorum..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.