Şimdi Ara

Rpg Oyun Önerisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
7.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben Rpg oynamadım daha önce nasıl bir şey olduğunu öğrenmek ve oynamak istiyorum.Bana oyun önerir misiniz?

PC özellikleri:
    768 Mb Ram
    NVIDIA Geforce fx 5200 128 mb ekran kartı
    3.00 ghz işlemci

• Sistemine göre oyunlar önereceğim. Ancak öncelikle şunu söyleyeyim RPGler yaratık kesip level almaktan ibaret değildir. Hikaye ve görevler önem arz eder. Karşına çıkan dialogları iyi okuman gerekir. Bunun için de orta seviye ingilizce gereklidir. Bunları unutma. Dialogları geçerek oyundan alacağın zevk Knight Online oynayanların aldığı zevk kadar olacaktır, habi gayret yaratık kesmek üzerine kurulu.

Önce action RPG denen türle başla. Sırasıyla dediğim oyunlara bir bak. Diablo 2, Divine Divinity, Sacred, Dungeon Siege 2, Fable. Bunlar aksiyonu bol oyunlar olduğundan RPG sistemine geçişte sana yardımcı olacak, sana genel mekaniğini kapmanda yardımcı olacaktır.

Daha sonra biraz daha komplike oyunları dene. Morrowind, Gothic 1 ve 2, Arx Fatalis sisteminde rahat çalışacak oyunlardır. Oyuncuya geniş bir evren sunarak oyuncuyu kendisine çeken bu oyunlar ile RPG mekaniğine hepten aşina olmaya başlayacaksın.

Sonra daha komplike oyunlara geçme zamanı. Bunlar içlerinde yoğun hikaye ve dialog barındırır. Üstte saydıklarımdan İngilizcen çok az olsa bile zevk alabilirsin. Ama bunlar için İng bir zorunluluktur. Bunlardan da sana Baldur's Gate 1-2-TOB, Icewind Dale 1-2, Arcanum, Fallout 1-2, Temple Of Elemental Evil, Lionheart, Neverwinter Nights'ı öneririm.

Bu saydığım oyunlar sisteminde rahat çalışır. Yalnız bunların grafiği beni kesmez dersen daha iyi bir ekran kartı alman ve daha fazla ram gerekir. İstersen sonra onlardan tavsiye verebilirim.

• Diablo 2'yi şimdi yükledim gerçekten güzel bir oyuna benziyor
    Ekran kartı ve Ram konusuna gelince SBS'den sonra zaten alıcm hem ekran kartı hem RAM
  • Diablo 2'de hangi characteri açıyım.
  • İstediğini aç, hepsinin kendine göre bir oynanış tarzı var, muhtemelen tüm karakterlerle bir kez bitirirsin zaten.
  • Tavsiyem ilk Necromencer aç. Hem yeni başlayanlar için oynaması kolay, hem de çok güçlü
  • Teşekkürler deniyorum necromanceri
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun önerisi
    5 ay önce açıldı
    Borderlands tarzı oyun önerisi
    10 yıl önce açıldı
    OYUN ÖNERİSİ
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben sana Barbarian'ı öneririm. Yakın dövüş konusunda uzman olduğundan ve her türlü zırhı giyebildiğinden RPG'ye yeni başlayan biri için nispeten daha kolaydır oynaması. Necromancer ile oynamak da zevklidir, ama biraz daha zordur. İnternette karakter gelişimleri ile ilgili siteler var. Oradan bilgi alabilirsin. Google'da Diablo wiki diye aratırsan bulursun.
  • Teşekkürlet bir de barbarian ı deniyim Necro sıkıcı gelmeye başlamıştı zaten
  • O siteye girdim ama pek bişey anlamadım açıkçası statları felan nasıl vereceğim
  • Barbarın olayı yakın dövüş silahları ile kısa zamanda ağır hasar vermesidir. Dolayısıyla Strength ve Dexterity iki önemli stattır. Strength karşındaki yaratığa vurduğunda ne kadar hasar verdiğini belirler ve çok önemlidir. Her levelde aslan payını strengthe ayır. Dexterity'e de puan vermen gerekiyor, bunu itemlar ile de artırabilirsin ama en azından her levelde buna da bir iki puan ver. Çünkü, bu statın düşük olursa ne kadar strenghtin olursu olsun havayı döversin. Çünkü yaratıklara vurabilme yüzdeni belirleyen değer bu.

Normal masaüstü RPGlerde yaratığa vurabilmek için ayrı zar atılır, başarılı olursan ne kadar hasar verdiğini bulmak için ayrı zar atılır. Diablo'da da ilk zarı dexterity, ikinci zarı da strength etkiler bilmem anlatabildim mi?

Vitality'de önem arzeder. Ancak, vitality'e çok puan harcamaktansa bunu artıran itemlara önem ver. Vitality HP (hayat puanını) etkiler. HP'in ne kadar yüksekse kuyruğu titretme olanağın o derece düşer.

Energy'e ise puan harcama, değmez. Puanlarına yazık, Energy'e puan harcamak intihar ile eşdeğerdir.

Bir de yanına bol bol potion al. Health potionlar önemli, yanına bir iki tanede mana potion olsun. Özel hareketler manadan yediğinden bazen kalabalık savaşlarda yoğun şekilde kullanılıyor özel hareketler. El altında bir iki mana potion bulundurmanın zararı yoktur.

• Biraz da skillerden bahsedeyim.

Weapon Mastery önemli bir skilldir. Kendine bir silah türü seç, onda ustalaş. Ben şu anki oyunumda kılıcı seçtim ama balta da seçebilirsin. Yalnız bu durumun kötü özelliği bazen diğer türden güzel bir silah bulduğunda kullanmanın mantıksız olması.

Daha sonra Howl yeteneğini al. Bu skill ile düşmanlar etrafını sardığında onları korkutup kaçırır, dört bir yandan hasar almanı engellersin.

Bash yeteneği de güzeldir. Düşmana normalden daha güçlü darbeler vurur ama manadan yer. Fazla kullanırsan manasız bir oyun olur.

Shout da önerilir, defansını yükseltir. Buna bir kaç puan atayarak hem defansını kuvvetlendirir ve yeteneğin devam etme süresini artırırsın. Kesinlikle her savaştan önce bir Shout atmak seni daha dayanıklı yapacaktır. Aynı zamanda Shout yanında savaşan adamı da etkiler, böylece etkisi artar.

Taunt'a da en az bir puan ver. Bununla sana ok atıp kaçan dallamaları yanına çekip onlardan bonfile, sakatat gibi bilimum et ve et ürünleri elde edebilirsin.

Daha sonraki levellerde de Leap yetenegini alıp savaşa bodoslama dalıp aynı hızla geri kaçabilirsin. Sonraki levellerde de Leap&Attack veya Whirlwind yetenekleri ile ortalığın tozunu atabilir, seni gören yaratıkların kabızlık sorununa kökten çözüm bulabilirsin.

Hadi şimdi er meydanı seni bekliyor. Bütün Diablo alemine barbarın gücünü göster.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokyabgu -- 27 Mayıs 2009; 11:31:01 >

• Hack`N`Slash türünde rpglerden başlaman daha iyi olur. hem ingilice gerektirmez hem skill vb. sisteleri kavramanda yardımcı olur. Bu tarzda aklımda pek fazla oyun yok en popülerleri diablo ve titan quest seriisi.
  • @ Gokyabgu

Verdiğin bilgiler için çok çok teşekkür ederim.Barbarı öğrenmeye başladım dedikleri bir bir uygulayacağım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Attackers In The Forest

Tavsiyem ilk Necromencer aç. Hem yeni başlayanlar için oynaması kolay, hem de çok güçlü

Necronun nesi iyi la yeni başlayanlar için.

Andariel'e kadar gelir. Orada takılır.

Barbar yada Paladin başla bence.
  • Diablo 2

Fable

TES 3 Morrowind
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hu[M]an!$t

@ Gokyabgu

Verdiğin bilgiler için çok çok teşekkür ederim.Barbarı öğrenmeye başladım dedikleri bir bir uygulayacağım.

Birşey değil dostum. Önce Diablo 2 ile kanına girecek, bir yandan Elder Scrolls bir yandan da Baldurs Gate ile seni de bağımlı hale getireceğiz. RPGlerin büyülü dünyasına hoş geldin. Ni ha ha!

• Knight'tan sonra başka bir şeye pek bağlanacağımı sanmıyorum.Çünkü Knight'tan dersimi aldım
  • Knight Online'ı oyundan saymıyorum ben pek. Bir gün internet kafeye gitmiştim. Elemanlar KO oynuyorlar. Aynı mekanda habi gayret yaratık kesiyorlar. İki saat takıldım internette. Çıkarken baktım bunlar yine aynı yerde, aynı yaratıkları kesip duruyorlar. Sordum, abi level kasıyoruz, yaratıklar spawn oluyo biz de kesiyoruz. Sanırım farming diyorlar buna MMORPG literatüründe. Konu yok, doğru dürüst görev yok, NPC yok, yok babam yok. Kimin karakteri daha büyük ayarında takılıyo millet ortada. Kimse kusura bakmasın ama bunun eğlence neresinde. Gidip Wow oynayın o oyunun en azından bir konusu ve görev yapısı var.

Single player RPGlerde de karakter gelişimi olayı vardır, ama bu asıl amaç değildir. Hikaye, görevler, ilginç olaylar, yeni yaratıklar, yeni mekanlar, yeni eşyalar derken nasıl geliştiğini anlamazsın. Asıl olay burdadır.
  • Haklısın ben de anladım bunu artık oynamıyorum:bi de gb çekiyolar tanesi 10 TL'cikten işleri güöleri yok oynuyorlar.Görevlerde adam gibi bişi vermiyo ki.Hadi örevler iyi item felan verse neyse hep dandik görevler.! tane bile pazar görevi yok.Git şurdan şunu iste igib görev yok.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.