Şimdi Ara

rpm dosyaları nasıl kuruluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba OpenSuse 10.3 kullanıyorum bu rpm dosyalarını nasıl kurabilirim tarif edebilirmisiniz ,biraz arastırdım komut satırı diyo ama giriyorum komutu bişey olmuyo .Gnome terminal denen yere yazıyorum komutu dogrumu yapıyorum bilmiyorum,ornek olarak
    #rpm -ivh vlc-0.8.6c-1.pm.5.ppc.rpm komutunu veriyorum bi sey olmuyo,yardım edebilirmisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetce19 -- 13 Kasım 2007; 16:15:20 >

• Bir şey olmuyor derken bir şey yazıyor mu, yazmıyor mu? Üzerine çift tıklayınca ne yapıyor?
  • komut satırında hiç bisey yazmıyo,dosyayı çift tıkladıgında file roller programıyla acılıp içindeki dosyaları görüyorum ama nasıl kuracağımı bilmiyorum
  • Hiç suse kullanmadım diyebilirim. Fakat mandriva da rpm tabanlı buna göre;

rpm dosyasına sağ tıklayıp paket yükleyici yada software installer ile kurulumunu isteyebilirsin. Bunu müteakip senden root şifresi isteyecektir.

ikinci yol konsoldan rpm kumutunu vermektir. Benim bilgisayarımda bu programın yeri şu ise = /home/etusch/download
    konsolda önce cd ./download komutunu veririm. Tabiki paket kurabilmek için root olmak gerekir. Daha sonra
    urpmi *.rpm komutunu verdiğimde paket kurulur. bunun şu şekilleride münasiptir.
    rpm -i *.rpm yada rpm -i ./*.rpm
    eğer birden fazla rpm paketi varsa ve hepsi kurulmayacaksa isim yazılır.
    Eğer paketin ssiteme kurulmamış bağımlılıkları varsa kurulum gerçekleşse bile bir işe yaramaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmetce19

komut satırında hiç bisey yazmıyo,dosyayı çift tıkladıgında file roller programıyla acılıp içindeki dosyaları görüyorum ama nasıl kuracağımı bilmiyorum

Komut satırında hiçbir şey yazmıyorsa, o zaman kurmuşsunuz. Daha ne istiyorsunuz?
  • quote:

Merhaba OpenSuse 10.3 kullanıyorum bu rpm dosyalarını nasıl kurabilirim tarif edebilirmisiniz ,biraz arastırdım komut satırı diyo ama giriyorum komutu bişey olmuyo .Gnome terminal denen yere yazıyorum komutu dogrumu yapıyorum bilmiyorum,ornek olarak
    #rpm -ivh vlc-0.8.6c-1.pm.5.ppc.rpm komutunu veriyorum bi sey olmuyo,yardım edebilirmisiniz.

yast ile kurabilirsin. sağ klik yast ile aç de daha sonra menüde paketi kur gibi bir seçenek olması lazım tai ben 10.0 sürümünden sonra suse denemedim çok köklü değişiklikler olmamıştır sanırım.
  • yastla deniyorum bi kuruyo bi kurmuyo diskte yer yok diyo oysa 17gb bos alan var,yasadigim problemlerin ps3den olabilecegini dusunuyorum mesela mplayer programi cok yavas devamli takiliyo ve kucuk ekran oynatiyo oysa kafeinde hic problem yok.Pc yok mecbur ps3 kullanacaz bana lazim olan torrent ve video converter programi cektigim videolari mp4 cevirmek icin,bildigini program varmi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://gro.tiiy.yiit.org/yazi/ffmpeg-rehberi-nasil-online-video-cevirebilirim-ya-da-thumbnail-yaratabilirim.html

Burada ffmpeg i nasıl kullanacağını okuyabilirsin. 17 gb boş alan hangi disk bölümünde?
  • quote:

Merhaba OpenSuse 10.3 kullanıyorum bu rpm dosyalarını nasıl kurabilirim tarif edebilirmisiniz ,biraz arastırdım komut satırı diyo ama giriyorum komutu bişey olmuyo .Gnome terminal denen yere yazıyorum komutu dogrumu yapıyorum bilmiyorum,ornek olarak

Ahmet şu siteyi mutlaka incelemeni tavsiye ediyorum, büyük ölçüde faydalı olacaktır ;

http://www.suse-tr.com/index.php?option=com_content&task=view&id=23&Itemid=1&lang=tr

• arkadaşlar bana birisi baştan sona adım adım ne yapacağımı öğretebilirmi uğraşıyom olmuyo yaw
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.