Şimdi Ara

RT 205 AİRTRESS SORUNLARI-MODEM KURULUMU VE KABLOSUZ WİRELESS AYARLARI ÖNEMLİDİR. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
2
Favori
87.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet dediğiniz olay zaman zaman çok az aralıklarda da olsa bizdede meydana gelebiliyor.Ancak bu olay sürekli değil.Modem ayarlarını düzgün yapmışsanız,tel bağlantınızda yada santralde sorun olabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: egzantirik_

Bu modemden bende kullanıyorum ve sorun yaşıyorum.Sorunum dosya indirirken bağlantı sınırlandı diyor bir bakıyorum bilgisayar IP adresi alıyor.Sorun neden Olabilir acaba ???
  • bende kablosuz ağa erişemiyorum laptop'tan
  • Bağlantı ayarlarını yukardaki gibi yaptınızmı,bu ayarlarla biz rahatlıkla bağlanabiliyoruz ve bir problem olmuyor.

quote:

Orjinalden alıntı: Celaleddin Ari

bende kablosuz ağa erişemiyorum laptop'tan
  • sağolun teknik servisten bir arkadaş yaptı kablosuz ağ şifresini değiştirdi öyle oldu harf kabul etmediği için sadece rakam girdi öyle oldu harf kabul ediyordu da ancak bağlanamıyorduk kablosuz ağa
    quote:

Orjinalden alıntı: Okifi

Bağlantı ayarlarını yukardaki gibi yaptınızmı,bu ayarlarla biz rahatlıkla bağlanabiliyoruz ve bir problem olmuyor.

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celaleddin Ari -- 9 Mayıs 2008; 13:40:33 >
  • Yukarıdaki açıklamada da 10 rakamlı bir şifre girin deniyordu.Neyse sorununuzun çözüldüğüne sevindim.Güle güle kullanın.

quote:

sağolun teknik servisten bir arkadaş yaptı kablosuz ağ şifresini değiştirdi öyle oldu harf kabul etmediği için sadece rakam girdi öyle oldu harf kabul ediyordu da ancak bağlanamıyorduk kablosuz ağa
    quote:

Bağlantı ayarlarını yukardaki gibi yaptınızmı,bu ayarlarla biz rahatlıkla bağlanabiliyoruz ve bir problem olmuyor.

quote:

• benim kablosuz bağlantı 54 mps başlıyor 36.6 28 12. 5 e düşüp balğantı kopuyor 125 mps bağlantı nasıl yapılıyor bilen varmı acaba düşme problemini nasıl hallederim
  • Bendeki kablosuz en fazla 11.0 mbps olarak veriyor ve mükemmel.54 ile nasıl bağlanıyorsunuz anlamadım.

quote:

Orjinalden alıntı: erdemchetin

benim kablosuz bağlantı 54 mps başlıyor 36.6 28 12. 5 e düşüp balğantı kopuyor 125 mps bağlantı nasıl yapılıyor bilen varmı acaba düşme problemini nasıl hallederim
  • Okifi! teşekkür ediyorum böyle bi başlık için...bu arada benim şifre 9 sanırım...10 mu olmalı???
  • Bilmukabil,evet şifre 10 rakamlı olmalı ve içerisinde harf olmamalı.
  • bu modemden bizim birader de kullanıyor yanına gittiğimde laptopla sıkıntı yaşıyodum kafasına göre bağlanıyordu bende modemin butun ayarlarıyla ugraştım mac filtresi falan herşeyii denedim sonra bu yazıları okudum arkadaşın biri kablosuz şifrelemede harf kullanmadık oldu dedi aynen bendede geçerli bu şimdi çiçek gibi modem 10 rakamlı bi sayı girdim herkese teşekkürler

RT-205 ancak böyle tarif edilir
  • arkadaşlar tamda ben yeni konu açmaya gelmiştim gördüğüm iyi oldu son 1 haftadır modemimde sorun var modemdeki ADSL ışığı yanıp sönüyor PPP ise hiç yanmıyor ve 2 3 saat sonra internet geliyor ama 1-2 saat sonra tekrar gidiyor ve bu sefer 3-4 saat sonra geliyor anlamadım gitti ben hep bunumu çekiceğim ? ADSL ışığı yanıp sönmesine ve PPP nin yanmamasına rağmen internete bağlanıldı yazıyor sağ alt köşede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The MasteR -- 6 Temmuz 2008; 12:43:08 >
  • Böyle FASON bir modem için tabiiki genel sorunlar başlığı açılır... Hem pahalı hem fason
  • merhabalar bende RT 205 var çokda iyi bi modem yanlız kablosus adaptör aldım AirTies WUS-300 USB adapter bu 125 mps hızında bi yandanda aynı pc ye kabloyla bağladım buda 100 mps hızında şimdi benim toplam hızım 225 mi yoksa bu ikisinden birimi bu 1. soru yanlız kablosuz ağı kullansam dahamı iyi ederim buda 2. soru
    teşekkürler...
  • quote:

Bendeki kablosuz en fazla 11.0 mbps olarak veriyor ve mükemmel.54 ile nasıl bağlanıyorsunuz anlamadım.

quote:

benim kablosuz bağlantı 54 mps başlıyor 36.6 28 12. 5 e düşüp balğantı kopuyor 125 mps bağlantı nasıl yapılıyor bilen varmı acaba düşme problemini nasıl hallederim

O senin dediğin a/b modunda sadece, normal olan 54 mbps tır. Sen kullandığın kablosuz programının ayarlarını değiştir g moduna geçir.

• quote:

Orjinalden alıntı: elendill2

merhabalar bende RT 205 var çokda iyi bi modem yanlız kablosus adaptör aldım AirTies WUS-300 USB adapter bu 125 mps hızında bi yandanda aynı pc ye kabloyla bağladım buda 100 mps hızında şimdi benim toplam hızım 225 mi yoksa bu ikisinden birimi bu 1. soru yanlız kablosuz ağı kullansam dahamı iyi ederim buda 2. soru
    teşekkürler...

Bağlantı sıralamasında hangi bağlantı varsa onun hızındadır. Yaptığınız bağlantı türü paralel bağlantıdır. Bilgisayar sadece birini kullanır diğeri işe yaramaz. Kablosuz bağlantı hiç bir zaman yazılan değere ulaşamaz maksimum yazan değerin %33 ünü kullanabilir. Fakat sadece internet kullanıcısı iseniz adsl bağlantınız %33 ün çok daha altındadır.Bu yüzden rahatlıkla kablosuzu kullanabilirsiniz. Eğer ağınızda bir kaç bilgisayar varsa ve aranızda paylaşım yapıyorsanız, size tavsiyem kablolu bağlantıdır. Kablolu bağlantıda yazan değerin %90 nı kullanabilirsiniz.

• quote:

125 mbps bağlantı için özel kablosuz usb adaptörü almanız gerekir. O da airties markadır. Laptopların kendi kablosuz kartlarıyla 125 mbps mümkün değildir.
    Düşme problemi muhtemelen bilgisayarınızdan kaynaklanıyor. Kablosuz sürücünüzü silin tekrar yükleyin.
  • quote:

Arkadaşım,size yardımcı olamadığım için inanın üzgünüm.Ama benim kullandığım ve bildiklerim dahilinde bu söylemiş olduğunuz hataları vermemesi gerekir.Elinizdeki cihazı arızalı diye fabrikasına gönderebilirsiniz.Çünkü siz tek kullanıyor ve 12 kişi full diye modem ikaz veriyorsa,onda Bir hata vardır,birde bir tanıdığınızdan varsa aynı modemi deneme amaçlı alın ve bakın,ondada aynı hatayı verecekmi,emin olursunuz ve ona göre hareket edersiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: x15

Sağol kardeş de o kadar acemi değiliz modemde şifre var güvenlik etken wpa..Uyduruyor işte..Teknik serviste normal arada böyle uyarılar verir dedi zaten..Airties modem aldım hiç memnun değilim zaman ve emek kaybına uğradım mağdur oldum..Bunun peşini bırakmayacağım elbette..

O hatayı her zaman vermez. Modemin kafası karışıyor büyük ihtimalle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iakten -- 23 Temmuz 2008; 22:46:10 >

• quote:

Orjinalden alıntı: command_4

Böyle FASON bir modem için tabiiki genel sorunlar başlığı açılır... Hem pahalı hem fason

Airties ilk çıktığında faciaydı. Ürünlerin tamamına yakınında sorun oluyordu. Ama çabuk toparladılar. İleride çok daha iyi olacaktır.

Ben de 2 gündür sorun yaşıyorum ama henüz nedenini anlamış değilim. Sorunların nedeni büyük ihtimalle ya sizden ya da tt den kaynaklanıyordur. O yüzden önce gerçek nedeni öğrenip sonra marka dandik demek lazım.
  • Bende de RT 205 var şanslılardanım sanırsam. 1 haftadır kullanıyorum ne netten düşmede sorun var ne de bağlantı hızında. ben şifremde hem harf hem de rakam ikisi birlikte kullandım illa rakam olmalı demişsiniz ama ben bi sorun yaşamadım. 90- 110 mbps ile bağlanıyorum ben nazar değmez inşallah. evde bazen 2 laptop ile bağlandığımızda da 47 - 55 mbps oluyor. bunu herhangi birşey indirirkenki hızından yola çıkarak söylüyorum.(kablosuz kullanıyorum) açıkçası ben burdaki yazıları okusaydım bu modemi almazdım ama ben sorun yaşamadım. hatta gayet de memnunum. bu arada laptobumla modem arasında yaklaşık 1m uzaklık oluyor genelde bu bağlantı hızının yüksek olması bundan kaynaklı da olabilir. şu anda diğer odadan bağlanıyorum ve gözle görünür bir yavaşlama yok. Benim önceden Hayes modemim vardı voltaj düşmesinden sanırım 2 saatte 3 saatte bir düşerdi bazen delirirdi yarım saatte bir düşerdi. ama bu modemi de aynı piriz aynı hat aynı konum aynı düzen içine koydum herhangi bir sorun görmedim. Tabi tercih edilecekse hiç sorun çıkartmayan bir modem tercih edilmeli diğer türlü işi şansa bırakmış oluyorsunuz. ama fason deyip kestirip atarsak Türkiye için pek de yararlı olmaz. airties bi Türk şirketi yanılmıyorsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feelix -- 24 Ağustos 2008; 13:21:31 >

• arkadaşlar bende de wus300 adapter war sürekli bağlantı kopup duruyo neden olabilr fikri olan war mı ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.