Şimdi Ara

RT 205 AİRTRESS SORUNLARI-MODEM KURULUMU VE KABLOSUZ WİRELESS AYARLARI ÖNEMLİDİR. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
101
Cevap
2
Favori
87.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşım,mesajınızı yeni gördüm.Taşınma esnasında modemde bir arıza meydana gelmiş olabilir ama yinede benim tahminimce,tel hattınızdan kaynaklanmaktadır.Diğer evlerde mormal bağlantı varken aynı pc lerle,sonraki evde wirelesden bağlanılmaması,bana telefon hattında bir ani kesilmeleri olduğu yolunda şüphe getirmektedir.Birde yeni tel nosunu modeme girdinizmi ve ayarları tam yaptınızmı,ayrıca versiyon olarak güncellemeleride sitesinden bir kontrol ediniz,şimdilik aklıma gelen bunlar.
  • Bende de Rt-205 var,3 yıldır neredeyse hiç kapanmadan sıfır sorunla kullanıyorum, yeni taşındığım evim için de aynısından aldım, bu konuyu okudum ve benim fikrime göre üretim hatası olmayan durumlar hariç problemler genellikle Adsl bağlantısından (yani Ttnet'ten) ve acemi kullanıcılardan kaynaklanıyor.
  • Airties'den tanıdık biriyle konuştum ttnetin bi süprizi olduğunu söyledi neti 2mpbs sabitlediler şimdi öyle kullanıyorum.İlgin için teşekkürler.
  • Arkadaşlar modemi güncellemeye çalışıyorum kapanıp açılıyor fakat web arayüzünde sürümü 1.0.0 gözüküyor değişmiyor.Arayüz programında ise internet bağlantısı gözükmüyor.Wireless te kopmalar oluyor sizce garantiye göndermelimiyim.Bu sorunlar hakkında bilgisi olan varmı?Ayrıca sizce bu modeme en uygun Ap hangisi (f/p açısından)?
  • Selam,
    Benim arkadaşımdaki problem şu: Evde iki laptop var ve bir tanesi modemi ismiyle görüp sorunsuzca bağlanarak nete girebilirken diğeri ismini dahi göremiyor çoğu zaman. Arada gördüğünde de ip adresi almaya çalışıyor ve hep başarısız oluyor (şifresi doğruyken). Statik ip vererek denediğimde dahi sonuç değişmedi. Haliyle modeme bağlı görünüyor ama nete bağlı olmadığı için hiçbir sayfayı görüntüleyemiyor.

Bağlanan laptoptaki internet hızı ise gayet yavaş ve stabil de değil arada normal hıza çıktığı da oluyor. Her iki laptop ile denerken de modemle mesafe 1m civarı. Sorun donanımsal mı firmware güncellemesi ile bu sorunları aşabilir miyim ?

NOT: Her iki laptopta HP ve işletim sistemleri XP.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sceptic

Selam,
    Benim arkadaşımdaki problem şu: Evde iki laptop var ve bir tanesi modemi ismiyle görüp sorunsuzca bağlanarak nete girebilirken diğeri ismini dahi göremiyor çoğu zaman. Arada gördüğünde de ip adresi almaya çalışıyor ve hep başarısız oluyor (şifresi doğruyken). Statik ip vererek denediğimde dahi sonuç değişmedi. Haliyle modeme bağlı görünüyor ama nete bağlı olmadığı için hiçbir sayfayı görüntüleyemiyor.

Bağlanan laptoptaki internet hızı ise gayet yavaş ve stabil de değil arada normal hıza çıktığı da oluyor. Her iki laptop ile denerken de modemle mesafe 1m civarı. Sorun donanımsal mı firmware güncellemesi ile bu sorunları aşabilir miyim ?

NOT: Her iki laptopta HP ve işletim sistemleri XP.

MAC filtresi aktif olmasın?

• MAC filtreleme aktif değildi, filtreleyip her iki laptop'ın wireless kartlarının mac adreslerini ekledim sonuç yine değişmedi. Hem modemim FW'ini güncelledim hem de sorunlu laptop'ın wireless kartının sürücüsünü intel'in sitesinden güncelledim ama sonuç yine değişmedi. Kablosuz şifreleme WPA-PSK idi ve şifresi büyük/küçük harf ve rakam içeriyordu, WEP yapıp 64 bit ve onay modunu açık seçerek 10 haneli rakamlardan oluşan şifre yaptıktan sonra sorun yaşadığım laptop da bağlanabildi. Ama internette sayfa açabilmeme rağmen her iki laptop'ın da görev çubuğunda kablosuz bağlantı üzerinde çarpı işareti var.

Bu sefer de arada her iki laptop da nete giremez oldu ve yavaş bağlantı sorunu sürüyor, arada hızlanıyor. MAC filtrelemesini kaldırsam hızı etkiler mi ? ben sadece bağlanırken yapılan bir kontrol diye düşünüyorum, sonuçta WPA'dan WEP'e geçince iyileşme olmuş olması da gerekirdi. Yeni modem almayı düşünüyoruz ama sorun bağlantıda mı yoksa modemde mi emin olamadık. Herkes modemden bu kadar memnunken, alternatif olarak ne alınabilir onu düşünmeye başladım. Öneri yapabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: manager_2000

Benim de aynı kopma sorunlarım var ve dikkat ettim ki koptuğu anda telefonla bir yeri aradığım zaman internet geliyor. Telekomda sürekli hata aradığımdan telefon hattı kablolarımı yeniledim arızadan geldiler telefonun bağlı olduğu kutuya baktılar bi aksaklık yok dediler halen aynı sorunu yaşamaktayım ama günde 1 sefer kopma yaşıyorum şu anda o zaman da bi yere telefon açınca adsl geliyor.

evet bu sürekli bendede oluyor adsl ve ppp ışıgı yanmıyor arıza için ttneti aradım tam teknik servise baglanıcakken net geldi ne saçma bi iştir ya net koptugu zaman sürekli bi yerimi aramam lazım
  • bende airties rt205 kullanıyorum modme port açacağım yalnız port açacağım ıp numarası hangisiydi onu unuttum192.168.2.12 sabit ıp var.şimdi port açınca bu ıp yemi yoksa modemin kendi ıp sinemi yönlendireceğim yani 192.168.2.1 e ?
  • Yaklaşık 2 yıldır hemen hemen hiç kapatmadan kullanıyorum, fakat son 1 aydır power tuşunda sorun var, bazen açmıyor modemi, aradım gönderin dediler faturayı bulamadım bu sefer, ne kadar süreceğini bilemediğim için netsiz kalmak istemedim. Sizde de power tuşu sorunu var mı? Sanırım bende ki rapid muhabbetine çok açıp kapatmaktan oldu.
  • Güzel konu olmuş saolun derlemeler için.
  • wep veya wpa şifreleme kullanmadan sadece istediğimiz mac adreslerine izin versek, başkaları hattımızı kullanabilir mi?

ayrıca bir de şunu belirtmek istiyorum. benim laptobumda SP2 li win xp varken, wirelessde kopma yaşamıyordum ama daha sonra SP3 lü win xp kurunca sık sık kopmalar başladı. daha sonra SP2 li xp yi kurdum, kopma olmadı.
  • herkese merhaba, bende rt-205 var wirelesstan bağlanıyordum fakat bir ara elektrik kesilip geri geldiğinde modem görünmemeye başladı.kablosuz ayarlarını yeniden yapmama rağmen "Şu anda bağlı kablosuz istemci yok." böyle bi yazı çıkıyor ve pc ler hala modemi görmüyor.iyi günler
  • selamlar,
    belirtilenleri sırasıyla yaptım.hatta airties sayfasındaki dosyadada aynı yolu veriyor.yinede kablosuz lgx110 ile ağ listesinde verdiğim isimle görmeme rağmen bağlanamıyorum.airties m.h'leri ile görüştüm kanlada değişiklikler yaptılar uzak bağlantı ile yine netice alamadık.2gün öncesine kadar bir komşumda çalışıyordu söktük getirip eve bağladık.oda ağ listesinde verdiğim isimle görebiliyor.bağlanamıyor.yardımcı olurmusunuz
  • selamlar tekrar,

daha önce kablosuz modem driver güncellemesi yaptığım halde bir değişiklik olmamıştı.yine faklı bir yerden driverı yükledim.sorun kalktı bağlantım süper.
  • karşılıklı 2 rt-205 arasında wep şifreleme kullanılarak mesh bağlantısı kurulabilir mi? kurulabilirse nasıl yardımcı olabilirmisiniz.ilgileneceklere şimdiden teşekkürler...
    Wep - wpa olmadan sadece mac filtreleme kullandığım bir mesh bağlantım var.öğrenmek istediğim mesh+wep(veya wpa) ikisi bir arada mümkün mü?Buna göre cevaplarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olimposas -- 16 Eylül 2010; 16:05:42 >
  • yaa arkadaşlar bişe sorcam lutfen yardm edin . rt 205 modemim var onceden smile adsl kullanıodum ve modemide ordan anlaşmalı olarak aldm şimdi ttnete gectm ve yeni modem almama gerek yok die düşündüm ama modem smile adslye entegreliymiş ondan dolayı giremiorum bunu sıfırlayabilcegm bişe varmı sıfırlanırmı bu modem ?
  • Arkadaki düğmeden resetlemeyi dene...
    smile adsl entegreli modem die birşeyi ilk kez duyuyorum valla...
  • resetledm ama olmuo nete giriorum smile adslden başka bişe gelmio.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmantok

yaa arkadaşlar bişe sorcam lutfen yardm edin . rt 205 modemim var onceden smile adsl kullanıodum ve modemide ordan anlaşmalı olarak aldm şimdi ttnete gectm ve yeni modem almama gerek yok die düşündüm ama modem smile adslye entegreliymiş ondan dolayı giremiorum bunu sıfırlayabilcegm bişe varmı sıfırlanırmı bu modem ?

Mrb,airties sitesindeki firmware yazılımları smile adsl diye ayrı tutuluyor,sen ordan normal sürümünü indir ve güncelle,büyük ihtimalle modemindeki yazılım smile adsl..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.