Şimdi Ara

RT 205 AİRTRESS SORUNLARI-MODEM KURULUMU VE KABLOSUZ WİRELESS AYARLARI ÖNEMLİDİR. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
2
Favori
87.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben bu modemi aldığımda vista ya bağlayamamıştım. Sürekli hata veriyordu page açamıyordum. Firmware upgrade yaptığımda sorun çözüldü.
    Aklınızda bulunsun...
  • Bizzat alıp kullandıgım modem. Su ana kadar herhangi bir problemle karşılaşmadım. Kolay kurulumu ile wireless modem alıp almamak konusunda tereddütleri olanlar için tam ideal modemdir kendileri.
  • Sayın Okifi , bu modemi almayı düşünüyorum.Yoğun istek üzerine herkes bu modemi öreniyor.Bende kararımı bu modeme verdim.Acaba bu modem güzel mi internet kopması, hız düşmesi , internet hızında yavaşlama ve EN ÖNEMLİSİ BU MODEMDE PORT AÇILABİLİYORMU??? Azureus ve Utorrent kullanıyorum.Bu iki programada port açılabiliyor mu? South park ın Full seasonu indirmek istiyorum(27gb).Şuan port açmadıgımdan en fazla 10kb gördüm bir yükseliş olurmu seed sayısı oldukça iyi... Ve sizce Azureus mu daha iyi UTorrent mi???Yardım edersen sevinirim...

Ve ayrıyeten
    1-) AIRTIES modem arayüzü: internet explorer sayfasının arama çubuğuna 192.168.2.1 . Sayfa açılmıyorsa bilgisayarınızdaki virüs programını yada güvenlik duvarını devre dışı bırakmanız gerekir. Şifre giriş diye sayfa çıkacak şifreyi boş bırakıp tamam tıklanır. arayüzde solda
    ADSL yazısı tıklanır... altında
    bağlantı ayarları ...tıklanır
    açılan sayfada PVC VPI/VCI .................... diye yazar vc1
    BURADA vc1 yazısına tıklanır. kullanıcı adı şifre bölümüne gelirsiniz... Burada telekomdan verilen ttnet adresiniz ve şifreniz yazılır,Şifre 10 rakamlı olsun.kaydet tıklanır.,kablosuz ag ayarlarında,ağı etkinleştirin,kablosuz ag adını doldurun,kullanıcı adı olarak pc de kimin adını görmek istiyorsanız o ismi yazın.kanalı 6 olarak ayarlayın,G++ dolu olsun, bu işlemlerden sonra kaydeti tıklayın,Güvenlik ayarlarından da wep şifrelemeyi unutmayın .Burayada önce girdiğiniz 10 rakamlı şifre yazılacaktır ilk sıraya.

Bu ayarları yapmazsak çalışmaz mı ve burda demişsinki ; ''Burada telekomdan verilen ttnet adresiniz ve şifreniz yazılır,Şifre 10 rakamlı olsun.kaydet tıklanır. telekomun verdigi ttnet adresi yani (kullanıcı adı)nı yazın demişsin.Peki şifre 10 rakamlı olsun demişsin benim ttnet parolam 4 haneli.Senin demek istedigin , senden başkası internet ağına girmemesi için kurulan şifremi ? yoksa o şifre koyma kısmı ayrı bir kısımdan mı yapılıyor??? Kurulum çok karışık gibi geldi sırf bu yüzden şuan bu modelden soğumuş durumdayım... Aldığımda Allah korusun sorun yaşarım diye korkuyorum. Yardımcı olursan sevinirim.Okuduğun için teşekkür ederim.Saygılarımı sunarım.İyi çalışmalar.

• 205 ile sabit ip almal için ne yapmalı. ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: 3RS!N

205 ile sabit ip almal için ne yapmalı. ?

Gerek kalmadı 192.168.2.2 ile alınabiliyor
  • arkadaşlar ben daha önce us robotics 9111 kullanıyordum.bugün itibariyle bir arkadaştan deneme amaçlı r205 aldım.Bu modemde w-lan ışığı sürekli yanıyor.yani laptoptan bağlı olsam da olmasam da sürekli yanıyor.başka kişiler mi bağlanıyor diye arayüzden bakıyorum.öyle birşey de yok.yoksa w-lan ışığının sürekli yanması normal mi? roboticste laptopu kapattığım zaman o ışık da sönüyordu
  • Benim de aynı kopma sorunlarım var ve dikkat ettim ki koptuğu anda telefonla bir yeri aradığım zaman internet geliyor. Telekomda sürekli hata aradığımdan telefon hattı kablolarımı yeniledim arızadan geldiler telefonun bağlı olduğu kutuya baktılar bi aksaklık yok dediler halen aynı sorunu yaşamaktayım ama günde 1 sefer kopma yaşıyorum şu anda o zaman da bi yere telefon açınca adsl geliyor.
  • Şifreyi 10 rakamlı yapma olayı kablosuz ayarlarını yaparken güvenlik için gereken bir prosüdür sanıyorum.Kısa ve az rakamlı olan şifrelerin kırılma olayı çabuk gerçekleştirildiğinden,airtiresin görevlileri 10 rakamlı şifrenin uygun olacağını belirtiyorlar.Telekomun verdiği şifre genelde kullanıcı adın ve tel nosu oluyor.yada büyük ihtimalle d.günü gibi,ancak bunlar çok çabuk bulunabiliyor.Birde şifre girerken modemin reset tuşuna 10 sn kadar basılı tutulduğunda tüm şifreler sıfırlanmış oluyor.Ondan sonra şifre değiştirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Airtires modem bence iyi neticeler veren güvenli bir modem ve başkalarının girmesine izin vermeyen bir modem.Ben kendi adıma çok memnunum ve herhangibir kopma olayıda olmamaktadır.

quote:

Orjinalden alıntı: coombo5

Sayın Okifi , bu modemi almayı düşünüyorum.Yoğun istek üzerine herkes bu modemi öreniyor.Bende kararımı bu modeme verdim.Acaba bu modem güzel mi internet kopması, hız düşmesi , internet hızında yavaşlama ve EN ÖNEMLİSİ BU MODEMDE PORT AÇILABİLİYORMU??? Azureus ve Utorrent kullanıyorum.Bu iki programada port açılabiliyor mu? South park ın Full seasonu indirmek istiyorum(27gb).Şuan port açmadıgımdan en fazla 10kb gördüm bir yükseliş olurmu seed sayısı oldukça iyi... Ve sizce Azureus mu daha iyi UTorrent mi???Yardım edersen sevinirim...

Ve ayrıyeten
    1-) AIRTIES modem arayüzü: internet explorer sayfasının arama çubuğuna 192.168.2.1 . Sayfa açılmıyorsa bilgisayarınızdaki virüs programını yada güvenlik duvarını devre dışı bırakmanız gerekir. Şifre giriş diye sayfa çıkacak şifreyi boş bırakıp tamam tıklanır. arayüzde solda
    ADSL yazısı tıklanır... altında
    bağlantı ayarları ...tıklanır
    açılan sayfada PVC VPI/VCI .................... diye yazar vc1
    BURADA vc1 yazısına tıklanır. kullanıcı adı şifre bölümüne gelirsiniz... Burada telekomdan verilen ttnet adresiniz ve şifreniz yazılır,Şifre 10 rakamlı olsun.kaydet tıklanır.,kablosuz ag ayarlarında,ağı etkinleştirin,kablosuz ag adını doldurun,kullanıcı adı olarak pc de kimin adını görmek istiyorsanız o ismi yazın.kanalı 6 olarak ayarlayın,G++ dolu olsun, bu işlemlerden sonra kaydeti tıklayın,Güvenlik ayarlarından da wep şifrelemeyi unutmayın .Burayada önce girdiğiniz 10 rakamlı şifre yazılacaktır ilk sıraya.

Bu ayarları yapmazsak çalışmaz mı ve burda demişsinki ; ''Burada telekomdan verilen ttnet adresiniz ve şifreniz yazılır,Şifre 10 rakamlı olsun.kaydet tıklanır. telekomun verdigi ttnet adresi yani (kullanıcı adı)nı yazın demişsin.Peki şifre 10 rakamlı olsun demişsin benim ttnet parolam 4 haneli.Senin demek istedigin , senden başkası internet ağına girmemesi için kurulan şifremi ? yoksa o şifre koyma kısmı ayrı bir kısımdan mı yapılıyor??? Kurulum çok karışık gibi geldi sırf bu yüzden şuan bu modelden soğumuş durumdayım... Aldığımda Allah korusun sorun yaşarım diye korkuyorum. Yardımcı olursan sevinirim.Okuduğun için teşekkür ederim.Saygılarımı sunarım.İyi çalışmalar.

• quote:

Orjinalden alıntı: Okifi

Bilmukabil,evet şifre 10 rakamlı olmalı ve içerisinde harf olmamalı.

WEP ve WPA şifreleme kısmında WEP şifresi 10 karekter harf ve rakamlardan WPA kısmında ise yine harf ve rakamlardan oluşabilir şifreleme var hatta WPA kısmındaki şifreyi 64-128-256 bit yapabiliyorsunuz orada gerekli açıklama var zaten

a,b,c,d,e,f kadar olan harflere ve 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 rakamlarına izin veriyor.

ben bu harfler ve rakamlardan oluşan bir şifre girdim önce
    10 karekterden oluşan 64 bit lik bir şifre girmiştim daha sonra 26 karekterden oluşan 128 bit şifre koydum kırılması daha güç zaten o kısımda yeterli açıklama yapılmış okumakta yarar var, gayet güzel ve türkçe açıklamalı
    okuyarak anlayarak ayar yapıldıktan sonra hiç bir sorun yaşamazsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzo86 -- 19 Ekim 2008; 10:56:44 >

• Sevgili muzo86 arkadaşım;
    Verdiğin bilgiler için teşekkürler.Ben bildiklerimi paylaştım ve konuyu açtığım zaman bu modem daha yeni yeni piyasaya sürülmekteydi ve kullanımı biraz olsun anlatabilmek ve paylaşabilmek amaçlı toparlamıştım.Umarım birçok insana faydalı olabilmiştir.

quote:

Orjinalden alıntı: muzo86

quote:

Bilmukabil,evet şifre 10 rakamlı olmalı ve içerisinde harf olmamalı.

WEP ve WPA şifreleme kısmında WEP şifresi 10 karekter harf ve rakamlardan WPA kısmında ise yine harf ve rakamlardan oluşabilir şifreleme var hatta WPA kısmındaki şifreyi 64-128-256 bit yapabiliyorsunuz orada gerekli açıklama var zaten

a,b,c,d,e,f kadar olan harflere ve 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 rakamlarına izin veriyor.

ben bu harfler ve rakamlardan oluşan bir şifre girdim önce
    10 karekterden oluşan 64 bit lik bir şifre girmiştim daha sonra 26 karekterden oluşan 128 bit şifre koydum kırılması daha güç zaten o kısımda yeterli açıklama yapılmış okumakta yarar var, gayet güzel ve türkçe açıklamalı
    okuyarak anlayarak ayar yapıldıktan sonra hiç bir sorun yaşamazsınız

• teşekkür ederim

kablosuz modemlerde ayrıca kullandığınız bilgisayarların mac adreslerinide girerek sadece onlara izin vermelisiniz başkaları giriş yapamasın. mac adreslerine izin verdiğiniz bilgisayarlar dışında şifreyi bilen olsa bile siz izin vemedikce giremezler
  • Sevgili muzo86 Arkadaşım;

Sizde bu başlık altında mac adreslerinin bilgisayarda nasıl bulunabileceğini ve modemden nasıl izin verilerek kullanılabileceğini yazabilirseniz eksiğimiz kalmamış olacaktır diyorum.Bi zahmet el atarsanız iyi olur.Saygılar.

quote:

Orjinalden alıntı: muzo86

teşekkür ederim

kablosuz modemlerde ayrıca kullandığınız bilgisayarların mac adreslerinide girerek sadece onlara izin vermelisiniz başkaları giriş yapamasın. mac adreslerine izin verdiğiniz bilgisayarlar dışında şifreyi bilen olsa bile siz izin vemedikce giremezler
  • Başlat>Çalıştır
    "cmd" yaz. Tamam'a tıkla.
    ipconfig yaz
    "Fiziksel adres" mac adresinizdir. "00-23-45-67-89-AB" gibi bir formatta olmalıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: The MasteR

arkadaşlar tamda ben yeni konu açmaya gelmiştim gördüğüm iyi oldu son 1 haftadır modemimde sorun var modemdeki ADSL ışığı yanıp sönüyor PPP ise hiç yanmıyor ve 2 3 saat sonra internet geliyor ama 1-2 saat sonra tekrar gidiyor ve bu sefer 3-4 saat sonra geliyor anlamadım gitti ben hep bunumu çekiceğim ? ADSL ışığı yanıp sönmesine ve PPP nin yanmamasına rağmen internete bağlanıldı yazıyor sağ alt köşede

Modemi farklı bir hatta deneyin. Eğer aynı sorun devam ederse üründe sorun olabilir; 0212 444 0 239(AirTies 7/24 Çağrı Merkezi) nolu telden arıza kaydı açtırabilirsiniz. Ancak farklı bir hatta sorunsuz çalışırsa bu da ADSL hattınızda sorun olduğunu gösterir. Bu durumda 0212 444 0 375(TTNET) nolu telden arıza kaydı bırakmanız gerekir.
    Bunun yanısıra modemin yazılımın en güncel sürümü olmasına dikkat edelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi temurg -- 4 Kasım 2008; 21:37:05 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ejderoo

arkadaşlar ben daha önce us robotics 9111 kullanıyordum.bugün itibariyle bir arkadaştan deneme amaçlı r205 aldım.Bu modemde w-lan ışığı sürekli yanıyor.yani laptoptan bağlı olsam da olmasam da sürekli yanıyor.başka kişiler mi bağlanıyor diye arayüzden bakıyorum.öyle birşey de yok.yoksa w-lan ışığının sürekli yanması normal mi? roboticste laptopu kapattığım zaman o ışık da sönüyordu

Sürekli yanıyor olması normaldir, veri alışverişi varken yanıp söner. Modem arayüzünde (192.168.2.1) "KABLOSUZ" seçeneğine tıkladığınızda modeme bağlı olan istemcileri görebilirsiniz.
  • Dediklerini aynen yaptım fakat airtresin giriş sayfasını açtığımız numarayı veriyor.Yani mac adresini vermiyor,onu bulmanın başka yolu vardı ancak şuan hatırlayamadım.

quote:

Orjinalden alıntı: temurg

Başlat>Çalıştır
    ipconfig yaz
    "Fiziksel adres" mac adresinizdir. "00-23-45-67-89-AB" gibi bir formatta olmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okifi -- 16 Kasım 2008; 23:54:23 >
  • quote:

Dediklerini aynen yaptım fakat airtresin giriş sayfasını açtığımız numarayı veriyor.Yani mac adresini vermiyor,onu bulmanın başka yolu vardı ancak şuan hatırlayamadım.

quote:

Orjinalden alıntı: temurg

Başlat>Çalıştır
    ipconfig yaz

sag alttaki ağ bağlantı işaretine sağ tıklayın / durum / ayrıntılar / fiziksel adres
  • s.a. bendede rt 205 var.asus marka netbook kullanıyorum.1000h wireless n draft destekli.bağlantı hızı 54 mps.
    125 mps olarak bağlayamazmıyım?
    Birde modem kablolu olarak başla pcye bağlı.2 pc arasında ağ bağlantısı nasıl yapabilirim?
    Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DesertLegend -- 6 Mart 2009; 0:12:50 >
  • wpa şifreleme methodu ile 1234567891 şifresi verdim wirelessdan sayfa açınca redirect yapiyor?
  • Önemli ve acil bir sorunum var size pm'lede bildirdim burdanda yazayım dedim aynı sorunu yaşayan arkadaşlar belki yardımcı olabilir.

Eski evimde bi laptop birde pc'den rahatlıkla bağlanıyordum normal masaüstü direk LAN'dan giriyordum nete laptop'mdan wireless ile.Eve bir bilgisayar daha gelince yeni gelen pc'ye LAN çektik diğer masaüstünde wireless olduğu için geri kalan 2 pcyi wireless ile sorunsuz olarak bağlanıyorduk.yaklaşık 1ay boyunca hiçsorunsuz bu şekilde netteydik.
    Şimdi başka bir eve taşındık yine aynı şekilde nete bağlanmaya çalışıyoruz.Yaklaşık 10dkdaki bir adsl soldan 2.ve 3. ışıkları sönüyor bağlantınız kesildi diyor.Ama LAN'dan bağlanan bilgisayarda herhangi bir internet kopması olmuyor sadece biz wireless ile bağlanan modemlerde sorun oluyor.Sonra 10saniyede tekrar internet gelmiş oluyor ama tabiiki koptuğu için ne kadar hızlı tekrar bağlanmasının bir anlamı kalmıyor.Oyundaysak düşüyoruz,downloaddaysak iptal oluyoruz.Berbat bir durum.

Ne yapmam gerekiyor bi yardımcı olursanız çok memnun olurum.Şimdiden teşekkür ederim.Saygılar...

(şimdi bunu yazarken bile koptu geldi kafayı yemek üzereyim)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.