Şimdi Ara

RTE 'Islam'in guncellenmesinin gerektigini bilmeyecek kadar aciz bunlar' (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
646
Cevap
2
Favori
36.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben kime neye uydurma dedim?

Şu üstün zekan ve anlama kabiliyetinle lütfen yazdıklarım içinden bulup şuraya koyar mısın hangi 5 milyarlık kitlenin inancına uydurma demişim?

Çok şeyler yazacağım da senin derdin bu konu da değil. Babana mı kızdın sevgiline mi bilmiyorum ama bana salça olma. Camı az aç hava al kendine gel yeter artık!!

Bana sarma kimle neyin kavgasını yapıyorsan yap. Ama ortada net olan tek şey kimsenin inancına uydurma demek sana düşmedi. Az haddinizi bilin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hacca giden iş sahibinin çalışanlarınin maaşından kesintisi yapması veya geç vermesi.
    Yada müstakil evimin yanındaki kara çarşaflı/sakallı komşunun tüm çirkeflikleri yapması.
    Lakin yazlıktaki alman Hristiyan komşunun neredeyse tüm Müslüman erdemli insanlar kadar "insan" olması?

Bence insanlık V2.0 güncellemesi gelmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre_virüs -- 9 Mart 2018; 18:9:21 >
  • Puta tapanın putunu kırmıyorsun, ineğe tapanın ineğini kurban etmiyorsun ve her inancın doğruluğuna saygın olduğunu belirtip kitaba neden uydurma diyorsun. Saygın nerede?

• İslam'ın hükümlerinin güncellenmesi gerekiyormuş, politikacıya ilahiyattan destek geldi. İyi de bunu neden Cumhurbaşkanı söylemeden söyleyemiyorsunuz.

Bence yine de dikkatli olun herhangi bir güncelleme yaparsınız seçim sonrasında "bana mı sordunuz 14 asırdır atalarımızın bir harfini değiştirmeden uyguladığı İslam'ın hükümleriyle oynamak için" diyebilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• İnsan gibi yazayım diyorum da yok her mesajda bir iğneleme.

Sokak ağzıyla tartışmadan olmuyor değil mi?

Sen kimsin kendini ne zannediyorsun ki imanıma taklit diyebiliyorsun?!!

Beni tanıyor musun ki sen?!!

Benim hakkımda ne bilirsin? Ne yediğimi nereye gittiğimi ne halt ettiğimi ne biliyorsun?

Ulan iman dedektörlü radikaller bitti bir de bu ateistler çıktı şimdi başımıza!!

Sen salaksan benim yapabilecek bir şeyim yok. Olay çıkartmak için uğraşıyorsun durduk yere.

40 tane farklı inanç sistemi içinde müslümansam, ben ona inanmışım demektir sadece.

Diğerine de saygı duyarım o kadar.

Kimsenin inancı imanı itikadı beni bağlamaz.

Senin gibi sağa sola salyalar saçarak uydurma bunlar hep, bunların imanı bile taklit sahte vesaire diyecek kadar hadsiz ve karaktersiz de değilim çok şükür.

Birisi benim mezhebimden değilsin der saldırır, diğeri kitabın imanın uydurma der saldırır. Radikal dincilerle aynı boksunuz hepiniz. İnsanın sadece içinde olan ruhani bir şeye, bilip bilmeden saldırmaktan başka bildiğiniz bir bok yok kusura bakma da!!

• Konu saptırmada üstünüze yok. Burada bahsedilen gelenekçi ve yenilikçi ilahiyat anlayışı. Durumdan haberdar olanlar bilirler ki bizim ilahiyat fakültelerinde bile ikiye ayrılmıştır hocalar. Gelenekçi olan bir kısmı der ki İslam dini indiği zamanın hükümleriyle yaşanır, hiç bir uyarlama yapilamaz. Bu görüşü savunanlar evli kadının yanında eşi veya akıl balığ erkek çocuğu olmadan seyahat edemeyeceğini vs. Savunurlar. İleri dereceleri TV izlemenin, müzik dinlemenin günah olduğunu vs. İddia ederler.

Yenilikçi olan anlayışta ise İslam dininin indiği zamandaki şartlara göre belirli kuralların kuran ve sünnet sınırları dahilinde uyarlanabilecegini soylerler. Buna örnek olarak kadının tek başına seyahat edememe nedeninin o dönemde seyahatlerin uzun ve zorlu olduğu, güzergahta eskiyalarin kervanlara saldırdigi, günümüzde ise bu şekilde risklerin olmadığı seyahatlerin kısa ve güvenli olduğu için kadınların da tek başına veya kadın gruplarıyla seyahat edebileceği...

Bu iki gorus arasında en doğrusunu yine Allah(c.c.) bilir.

Cumhurbaşkanının bahsettiği budur. Muhtemelen kendisi yenilikçi anlayışı savunduğu için, o görüşün doğru olduğunu ve dini anlayışın bu kapsamda güncellenmesi gerektiğini belirtmiştir.

Ama fitne yine baş göstermiş, İslam in çağdisi olduğu ve guncellenmesi gerektiğini savunanlar bu görüşüne muhalefet gereği karşı çıkmış, deist ateist ve diğer din düşmanları hemen saldırmış... (Yarayı kasiyanlari kastediyorum, kendi halinde olanlara bir lafım yok saygım sonsuz.)

Arkadaşlar kendi inandığınız gibi yaşayın buna karşı degiliz. Ama bizim inancımıza, kutsalımıza dil uzatmayın. İtibarsızlaştırmaya çalışmayın. Her fırsatta her duyduğunuzu araştırmadan cahilce yorumlamayın. Araştırmadan yorum yaptığınızda YOBAZ adıyla yaftaladiginiz gruptan daha yobaz ve daha bağnaz oluyorsunuz çünkü.

Yenilikçi ve gelenekçi hocalarımızın bilgi ve ilim konusunda yanına bile yaklaşamam kendi adıma. Bu yüzden herhangi birini herhangi bir şekilde itham etmeyi yanlış veya doğru olarak nitelendirmeyi düşünemem bile. Kadının tek başına seyahati konusunda bile farklı zamanlardaki farklı hadislere dayalı bir fikir ayrılığı mevcut. Gelenekçi hocalar risk almazken, yenilikçi hocalar biraz daha risk alabilmekte fetva verirken özetlemek gerekirse. Detay için lütfen arama motorları yardımıyla araştırın...

Sürçü lisan ettiysek affola...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

İslam'ın hükümlerinin güncellenmesi gerekiyormuş, politikacıya ilahiyattan destek geldi. İyi de bunu neden Cumhurbaşkanı söylemeden söyleyemiyorsunuz.

Bence yine de dikkatli olun herhangi bir güncelleme yaparsınız seçim sonrasında "bana mı sordunuz 14 asırdır atalarımızın bir harfini değiştirmeden uyguladığı İslam'ın hükümleriyle oynamak için" diyebilir.

Ya da bunu konusmak ilahiyatcilarin isidir, cumhurun basi neden vatandaslarinin bir kisminin inanci hakkinda konusuyor diyemiyorlar?

• Benim ramazan ayı boyunca kafesteki kuşların yemini, suyunu alan komşum oldu Kayseri'de, o gelenekçi ve yenilikçi sınıflarından hangisine giriyor ?

Bana kalırsa mağara devri ama madem bilgilisiniz bir de siz sınıflayın.

• Etme eşşekle muhabbet güldürürsün diye boşa dememişler.

Blok sistemi candır. Senin gibi bir beyinsizle günümü hiç edemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: KARTALIZMA

quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

quote:

Orijinalden alıntı: Tornado of Souls

Şu cümleyi Kılıçdaroğlu söyleseydi, binlerce radikal manyak chp binasını basmıştı.

Olmamış şeyleri olmuş gibi yazmaya yani don biçmeyi çok seviyorsunuz, konuştuğu gün yazarsın o yüzden içini dolduramadığın cümleleri kurman sana bir şey kazandırmaz söyleyeyim ha ben böyle yazınca karşıt yazınca artı alıyorum ve onun için yazıyorum diyorsan eyvallah..

Mesajın içeriğini yorumla derim.

Neyini yorumlayacağım hayal kuranları mı??

Olsaydı şuydu bu olurdu böyleyken böyle derlerdi , ne dememi bekliyorsun olunca konuşalım..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• öncelikle ŞİRK Koşmak kelimesini tabiki sirk koşmak şeklinde yazınca doğal olarak soru işareti alırsın

şirk - şerik - işrak : ortak manasına gelen bir kelime olup yazım şekli itibari ile... manası değişir... ketebe.. mektub.. mekteb..kitab gibi. (zaman içinde kitap)
    günlük konuştuğumuz dil veya kelime haznemiz birçok farklı kökenden gelir. Kur'an içindeki bazı kelimeler de arabca (şimdiki söylenişi ile arapça) dışında olup en belirgini süryanice kelimelerdir.
    arab mı arap mı ? tabiki arab... arabistan derken nasıl b yazıyor isek.. p nerden çıktı ? p harfi farsca olup, halkımız konuşma dilinde ister istemez sesli ve sessiz harf sıralaması ile b nin p ye değişmesi normal.. ama doğrusu arab olduğunu bir gerçek...

kelimelerin bir lügat dediğimiz sözlük manası bir de kullanım amacına göre anlatmak istenilen mana da farklı kullanılır... uçmak kelimesi gibi.. havada uçan kuşlar... zevkden uçmak.. dört köşe olmak... esrardan uçmak... adam uçmuş dünyadan haberi yok...

evet konuşma şekli hatalı... fıkhi kurallara göre ister istemez çok büyük hata.. ama bunun bir dil sürçmesi olduğunu düşünüyorum. anlatmak istediğini hatalı anlattığını cümleleri yanlış sıraladığını düşünüyorum

buna da eski bir meclis de konuşma anında kendisine söylenen... din tacirliği yapıyorsunuz sözüne karşılık.. din tacirliğini siz yapıyorsunuz.. biz o dini yaşıyoruz ifadesi gayet net dir

şimdi dinde reform veya dinde güncelleme farklı manalardır. dini kuralları günlük hayatda karşılığı nasıl olmalıdır ise farklı bir ifade.
    misal... peygamber efendimiz zamanında saat yok idi şimdi var.... hükmü nedir.
    eskiden ezan insan sesi ile yüksek yerden okunur idi.. şimdi adam minareye çıkmadan sandalyeden okuyor... teyp den okuyor gibi sorulara verilecke yanıtlar gibi... eskiden çek senet yok idi.. kağıt para yok idi.. şimdi var.. cep tlf u da yok idi... emo bir çocuğun saçlarım caiz mi sorusuna.. kızlar bu şekilde mi seviyor.....
    tabiki benim görüşüm bu tür soruların bir çoğu aptalca sorular ama yapacak birşey yok

İslam dininde 5 tane temel kural var... 6 tane de imani şart var..
    bunlarda kendi içinde farklı şekilde dağılım yapsa da eninde sonunda temel kurallar değişmez

kız çocukların 6 yaşında mı 9 yaşında mı evlenebilir gibi fetvalar ile asansöriler gibi soru ve cevaplar
    soru ya bak .. adama bak.. cevaba hiç bakma... direk pass geç...

eğer kadınları hala bir meta gibi görmeye devam etmek için ise amaç... yaşın önemi yok...
    eğer insan neslinin yok olma gibi veya senin milletinin yok olma gibi bir sorunu var ve erken yaşta hem kız hemde erkek çocukları evlendirmen gerekiyor ise... kızların adet görmesi.. erkek lerin ..... yeter evlenmek için.
    hariç durumda ergenliği tamamlamaları... diye uzar gider hikaye. hikaye diyorum çünkü sorunun amacı gerçekleri bulmak olsa idi...
    şimdi o 6 yaş veya 9 yaş fetvasını veren adamın kızlarını evlendirme yaşı ile veya kendisinin evlenme anında karısının yaşını .....

yani soru ve cevabın gerçek dünya ile alakası yok... ama asıl SORU nun gerçeklik ile alakası yok.

senin şirk koşmak kelimesi ıstılahi bir mana olup.. en açık manası ise... Tevhid Akidesine ters şekilde, kainat da başka etken ve mukeddir varlıkların kabulu manasındadır..
    senin ifaden veya alıntı yaptığın yerdeki ifade biraz tekellüflü tarif olmuş..

ne gibi haller şirk olur.. Bir Allah/Yaratıcı olduğunu kabul etmesine rağmen.... Meleklerin-Cinlerin veya bilimum ismi cismi önemli olmayan ŞEY lerin gidişata müdahele etmesi... Allahın izni ve bilgisi dışında olaylara müdahil olması.

.... aslında oruç 3 gündü.. ama sinek 3 harfinin yanına gelip sıçınca 30 oldu... ifadenin kendisi baştan hata.. arab takvimi dediğimiz 29,5 günlük seyre göre insanlar her yıl aynı gün sayısında oruç tutmaz.. dolayısı ile oruç 30 gündür diye bir tabir ifade yok
    .... cibril evde ali yi bulamadığı için Muhammed peygamberliğini gasb etti... he yaaaaaa... babasından kalan miras.. cibril in gözü kör. kendisi sağır.. yol yordam bilmez postacı çünkü... sabi... elden teslim kargo şeklinde idi peygamberlik.. gasb suçu işlendi...
    ... cin çarptı... cinlerden korkarım...
    ... azrail erken can aldı...
    ... Allah baba taş yağdırır...
    ... tanırının oğlu.
    ... ölülere türbelere mum yakmak...
    ... sana şu kadar ihlas/dua okudum.. dileğimi kabul et...

örnek ler şimdi aklımda çok fazla yok ama temel kuralları baz aldığında bir olayın kişinin şahsi yorumu veya hatası... kasıdlı saptırma eyleminde olduğunu aslında anlamak çok kolay
    bir orduya aynı yetki ve rütbeye sahip iki komutan atanması halinde o ordunun yaşayacağı felaketi düşünün.. sonra onu alın ülkeye.. sonra kıtaya sonra dünya ya.. ve sonrada ..... düm kainata kıyaslayınca gerçek ortaya çıkar

kısacası... gerçek güç kudret ve fail in kim olduğunu bilirseniz gökten taşlar da yağsa... yıldırımlar kafanıza da düşse....
    Kainat da Tek Tanrı-Allah var ve şeriki olmadığına eğer inanıyorsan... senin ölmene.. yanmana o şekilde hüküm vermiş ise.. yapacak neyin olabilir.
    mal da onun mülk de onun. kainat da onun... sen onun mülkünde aciz bir kulsun.
    tabiki bazı fikir sahipleri bunu farklı yorumlayabilir ama ben Yunus Emre gibi düşünüyorum ve bakıyorum olaya...

burda RTE nin ben şahsi olarak dil sürçmesi yaptığını
    ki kendisi bu konuda uzman kişilerce zaten uyarı da yapıldı...

yineliyorum... dil sürçmesi yaptığını... orda bir me yi eksik söylediği kanaatindeyim

• 90'lar neydi yahu, bugünkü gibi hızlı değildi teknoloji bilgi akışı da sadece TV,radyo, gazete internet ikinci yarısında vardı ama sosyal ağlar henüz olmamasında ve hızın da çok düşük olmasından forum benzeri panolarda bu işler konuşulmaz, tartışılmaz ancak çok önemli havadisler yer bulurdu.

Sakallı çocuk doğar, kıyamet alameti diye lanse edilir yer yerinden oynar ana haber bülteninde yer bulurdu. Uzayda yeni bir keşif olur bir ilahiyatçı çıkar hararetle bunun zaten Kuran'da yazdığını kitabın her dönemi kapsayan ilimler içeren kusursuz ve mucizevi bir hikmet kaynağı olduğu anlatılırdı.

Şimdi en muhafazakarın bir tık altı yani level 8-9 inançlılar bile "güncellenmeli tabi aradan 14 asır geçti" diyor ya, ölsem gam yemem.

İsterse Kuran'ı kastetmesin, ne olursa olsun, bakın yandaş muhafazakar gazeteler bunu haber bile yapamadı, yapan da çok kısık sesle komşular pazarda görsün misali idi. İki gün önceki ejderhayı canlı bırakmayacaksın sözü gibi çaksana bütün gazetelerin manşetine, Erdoğan "dinde güncelleme" diyor arkadaş, bu söylemin haber değerini göremeyen gazeteci olamaz. Fakat bu güncellemenin laik kesimden ne kadar oy kapmak için ne kadar şirin görünsem kardır hazır Emekçi Kadınlar Günü deyip bir oy devşirme çabası olduğu aşikar.

Siz bekleyin daha neler duyacaksınız Erdoğan'dan Atatürk rozeti takıp, İsmet Paşa'nın mezarına çelenk bırakırsa şaşırmayın, defans hazırlıklarını şimdiden yapın.

• Guncellemeye meclisten başlansın. En cok oraya lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fornax Elysion

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Merkur

Iyi de burda islam guncellensin diyenler ,kul tarafindan mi guncellensin diyor.

Guncellenecek ise yine Allah tarafindan olur,insan guncellemeye kalkisirsa kuran degistirilemez diyenlerde yalan söylemiş olur.

Iyi ozaman kafana gore guncelle,anayasa gibi.

Hayır olaya şöyle bakalım bana güncellemeye şu şekilde bakılmalı, misal oruç vardır ve 1 aydır ve gün ağarması ile gün batımı belirlenmiştir islam da ve sen bunu kalkıp öğlenden sonra orucumuzu niyetleyelim dersen ya da 1 ay değil 20 gün olsun dersen işte sen orada dini değiştirmeye başlamışsındır bu yanlış olan ama aklıma gelmeyen bir sürü şey vardır da aklıma geleni yazıyorum devlet olarak oruç tutulan ay da işlerin daha azaltılması üzerine bir kanun getirirsen ve şirket dükkan sahiplerine insan çalıştıran yerlere kazançlarınızın bir kısmını devlet karşılayacak bu ay da ve sizler de çalışanlarınızı daha rahat daha yormadan işler yaptırın ve onların oruç tutmasına sebep olun ya da oruç tutulan ay da memur ya da emekli ya da devletten maaş alan insanlara o ay için gelirlerine ek para verip o ay insanların zekatlarını daha gönüllü daha seve seve paylaşmalarına vesile olma gibi ne bileyim aklınıza gelebilecek dinimize daha yakın olmayı sağlayacak kararlar alınabilir bana göre güncelleme böyle olmalı..

Tıpkı artık memurların ya da devlette çalışanların kapanarak görevlerini icraa etmeleri gibi ya da cuma 'ya gitmeleri için kolaylıklar esneklikler sağlamaları gibi ya da avm havaalanı üniversite ve diğer kurumlara mescitlerin arttırılıp insanların namazlarını kılmalarına kolaylıklar sağlanması gibi şeyler nasıl yapıldı ise bu yukarıda yazdıklarım da ya da buna benzer şeylerin hayata geçirilerek güncelleme denilen şeyi gerçekleştirebiliriz.. Güncelleme buna benzer olmalı..

Anlamlı bir yorum olmuş.

Burada pusuya yatan bazılarına malzeme çıkmış yine saçmalıyorlar, dikkat edilirse aynı kişiler onlarca yorum atmış konuya, hangi kesim oldukları belli.

İnanmıyırsan defol git seni ilgilendirmeyen bir konu zaten..

Benim vergilerimle oruçlu adam oruç tutsun diye maaş veriyorsun sonra defol diyorsun güzel kafaymış

Hangi kafa ile yaşıyorsun sen, senin vergilerinle senin hiç işine yaramayan bir şey yapıldığında hiç sesin çıkmıyor buna mi sesin çıkacak ne oldu la inançsız rahatsız mi oldun millet dinine dahadah yakınlaşacak diye korku mu sarıyorda bu kadar endiseleniyorsun, sen şimdi senin vergilerinle darüşşafaka da devlet eliyle okul okutulan ve burs verilen çocuklardan da rahatsız oluyorsundur o hal de çünkü onlarda senin verginle oluyor.. He herre kafaya bak be ne hallere düştük bu yüzden geri kalıyoruz işte diğer ülkelerden..

• tosuntosun T kullanıcısına yanıt
    Erdoğan'ın sürçme sebebiyle yanlış bir söylemde bulunduğunu söylemene rağmen bütün bu anayasa gibi tek tek bize anlattığın ve belli ki inandığın kuralların bile ilahiyat profesörlerinin hepsi tarafından benimsenmediğini de biliyor musunuz ?

İslam'ın şartı örneğin, böyle bir şeyin olmadığını söyleyen profesör düzeyindeki onlarca kitabı olan bir adama o bilmiyor benim ilahiyatçım biliyor deyip kesip atılabilir fakat geriye günün sonunda din diye elde ne kalacak ? Zaten var mı böyle bir şey ?

Kundaktaki torununu boğdurmak için şeyhülislamdan fetva çıkartabilen padişah oldu, din o kılıfa da sığdı değil mi ?

Dilediğin şekilde eğ bük. Hırsızlık yaptığında Allah bize hırsızlık yapma sonunda da ceza çekme özgürlüğü vermiş de, durmak yok sonra yola devam.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Merkur

Iyi de burda islam guncellensin diyenler ,kul tarafindan mi guncellensin diyor.

Guncellenecek ise yine Allah tarafindan olur,insan guncellemeye kalkisirsa kuran degistirilemez diyenlerde yalan söylemiş olur.

Iyi ozaman kafana gore guncelle,anayasa gibi.

Hayır olaya şöyle bakalım bana güncellemeye şu şekilde bakılmalı, misal oruç vardır ve 1 aydır ve gün ağarması ile gün batımı belirlenmiştir islam da ve sen bunu kalkıp öğlenden sonra orucumuzu niyetleyelim dersen ya da 1 ay değil 20 gün olsun dersen işte sen orada dini değiştirmeye başlamışsındır bu yanlış olan ama aklıma gelmeyen bir sürü şey vardır da aklıma geleni yazıyorum devlet olarak oruç tutulan ay da işlerin daha azaltılması üzerine bir kanun getirirsen ve şirket dükkan sahiplerine insan çalıştıran yerlere kazançlarınızın bir kısmını devlet karşılayacak bu ay da ve sizler de çalışanlarınızı daha rahat daha yormadan işler yaptırın ve onların oruç tutmasına sebep olun ya da oruç tutulan ay da memur ya da emekli ya da devletten maaş alan insanlara o ay için gelirlerine ek para verip o ay insanların zekatlarını daha gönüllü daha seve seve paylaşmalarına vesile olma gibi ne bileyim aklınıza gelebilecek dinimize daha yakın olmayı sağlayacak kararlar alınabilir bana göre güncelleme böyle olmalı..

Tıpkı artık memurların ya da devlette çalışanların kapanarak görevlerini icraa etmeleri gibi ya da cuma 'ya gitmeleri için kolaylıklar esneklikler sağlamaları gibi ya da avm havaalanı üniversite ve diğer kurumlara mescitlerin arttırılıp insanların namazlarını kılmalarına kolaylıklar sağlanması gibi şeyler nasıl yapıldı ise bu yukarıda yazdıklarım da ya da buna benzer şeylerin hayata geçirilerek güncelleme denilen şeyi gerçekleştirebiliriz.. Güncelleme buna benzer olmalı..

Anlamlı bir yorum olmuş.

Burada pusuya yatan bazılarına malzeme çıkmış yine saçmalıyorlar, dikkat edilirse aynı kişiler onlarca yorum atmış konuya, hangi kesim oldukları belli.

İnanmıyırsan defol git seni ilgilendirmeyen bir konu zaten..

Benim vergilerimle oruçlu adam oruç tutsun diye maaş veriyorsun sonra defol diyorsun güzel kafaymış

Hangi kafa ile yaşıyorsun sen, senin vergilerinle senin hiç işine yaramayan bir şey yapıldığında hiç sesin çıkmıyor buna mi sesin çıkacak ne oldu la inançsız rahatsız mi oldun millet dinine dahadah yakınlaşacak diye korku mu sarıyorda bu kadar endiseleniyorsun, sen şimdi senin vergilerinle darüşşafaka da devlet eliyle okul okutulan ve burs verilen çocuklardan da rahatsız oluyorsundur o hal de çünkü onlarda senin verginle oluyor.. He herre kafaya bak be ne hallere düştük bu yüzden geri kalıyoruz işte diğer ülkelerden..

Ay özür dilerim

İçkiden kumardan alınan vergilerle imam maaşı ödeyip arkasına saf tutan sizsiniz. Benim paramı da çatır çutur yiyin serbest size

Bana değil git hakkını yapanlara sor, yetkili ben olursam bana gelir sorarsın.. önemli olan niyettir.. öyle bakmaya kalksak nefes bile almamamız gerekir.. Her şeyi hesap etmeye kalksak dünya durması lâzım..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Son Hata Bükücü

İnsan gibi yazayım diyorum da yok her mesajda bir iğneleme.

Sokak ağzıyla tartışmadan olmuyor değil mi?

Sen kimsin kendini ne zannediyorsun ki imanıma taklit diyebiliyorsun?!!

Beni tanıyor musun ki sen?!!

Benim hakkımda ne bilirsin? Ne yediğimi nereye gittiğimi ne halt ettiğimi ne biliyorsun?

Ulan iman dedektörlü radikaller bitti bir de bu ateistler çıktı şimdi başımıza!!

Sen salaksan benim yapabilecek bir şeyim yok. Olay çıkartmak için uğraşıyorsun durduk yere.

40 tane farklı inanç sistemi içinde müslümansam, ben ona inanmışım demektir sadece.

Diğerine de saygı duyarım o kadar.

Kimsenin inancı imanı itikadı beni bağlamaz.

Senin gibi sağa sola salyalar saçarak uydurma bunlar hep, bunların imanı bile taklit sahte vesaire diyecek kadar hadsiz ve karaktersiz de değilim çok şükür.

Birisi benim mezhebimden değilsin der saldırır, diğeri kitabın imanın uydurma der saldırır. Radikal dincilerle aynı boksunuz hepiniz. İnsanın sadece içinde olan ruhani bir şeye, bilip bilmeden saldırmaktan başka bildiğiniz bir bok yok kusura bakma da!!

İşte ortaya çıktı.

Senin peygamberin misal putperestlere saygı duyup da onların putlarına karismamazlik etmeyip onları kırmış saygı duymamistir. Senin diğer dinlere saygı duyman bile bu dini arastirmadigini gösterir.

başka din ve görüşlere saygı
    .... teorik olarak evet saygı duymamış yıkmış yok etmiş

sen bir Tevhid dininden bahsedeceksin.. ve insanlığa kendini o dinin peygamberi olduğunu... Kabeyi de o dinin merkezi olduğunu söyleyeceksin.. ve o kabenin etrafındaki ve içindeki putları da başka Din ve düşüncelere saygı diye yerinde bırakacaksın

öncelikle senin getirdiğin ve insanlara anlattığın din o tür put diye tabir ettiğimiz tanrısal objeleri zaten kabul etmiyor. dolayısı ile sen kutsal saygığın yerde onların durmasına izin vermen kendi getirdiğin/anlattığın dine hıyanetdir.

orda putları yıkması da.. aynı lem yelid velem yuled ifadesinde olduğu gibi....
    Hz.Ömer hatırasında.... Helva dan put lar yaptığını tapındığını dua ettiğini... aç kalınca da o helvadan yaptığı heykeli yediğini ifade ediyor...

yazdığım ayet ise.. doğmamış doğrulmamış manasındadır. bunun ile de Tanrının Oğlu... ifadesini/düşüncesinin hatalı olduğunu....
    ... neden senin gibi fakir öksüz bir kişiden peygamber seçti.. krallar - soylular.. veya melekden bir peygamber göndermedi ifadesine de... yer yüzünde melekler mi dolaşıyor ki ?
    eğer bir zengin.. veya soylu (soy sopan.. kan nesil.. neye göre önemli ?) biri eğer peygamber olsa idi.. doğal olarak kendi çevresi. zümresindeki kişilerden .. ki inanan olur ise... bir grub.. yani zenginlerin tanrısı ile fakirlerin tanrısı...
    köylü ve fakirler için 2. kalite ekmek üretilmesi gibi...

dolayısı ile bir peygamber en alt tabakadan olur.
    Hz.İsa gibi... Hz.Musa gibi... Musa prens idi sözüne de evet.. firavun un sarayında bir prens.. ama kendi halkı içinde bir çoban..

Hz.Süleyman.. Hz.Davud AS lar peki ? yada Mısır a hükümdar olan Hz.Yusuf...
    her birinin hayat hikayesi farklıdır... Mısır a sultan olmak için kimsenin gitmediği görmediği bir kuyuya atıldığı halde inandığı Allah dan umudunu kesmemiş bir gulam (beyaz-ergenliğe yakın erkek çocuk/daha çok köleler için kullanılan)... olmak gerekiyormuş.

bir din tesisi veya bir devlet tesisi aşamalıdır. bunları yapmadan ne kendi fikrini nede doğruluğunu isbat edemezsin.

bahsi geçen gün o putları yıkmadan önce... kendisinin omzuna ensesine secde anında işkembe koyanları da affetdiğini.. silah çekmeyen kendi veya belirtiği kişilerin evine sığınanları... gelip EMAN dileyenleri...
    hatta ve hatta...
    kendisine olmadık eza ve cefaları çektirenlere.. size nasıl hüküm vereyim diye sorup... affetmesini taleb edilmesi halinde AF ETTİĞİNİ unutuyorsun. kimisi eski din ve inanışlarını terk etmediği halde yaşamalarına göç etmelerine müsaade etmedi mi ? ki onlar çok büyük eziyet etmesine rağmen

bir din veya fikri yok saymak... senin yarım yamalak duyduğun veya sandığın şekilde olmaz

asırlar geçerken bir yandan da farklı bölgede veya aynı yerde.. yeni din söylemleri.. veya peygamberlik.. mehdilik... olmadık makam ki buna Hz.İsa olduğunu veya Tanrı olduğunu iddia edenler olması gibi

kısacası iddia ettiğin şeyi isbat etmedikçe YOK HÜKMÜNDESİN.

• quote:

Orijinalden alıntı: bestanealtcizgi

quote:

Orijinalden alıntı: gold5555

Doğru söylemiş İslam dini çağa göre uyarlanmalı.Bunu yıllardır diyoruz.Atıyorum mezheplerin ve çoğu hadisin uydurma olduğunu söyleyin herkes bilinçlensin en basitinden aklıma gelen bu.

Merhaba,

Kur'an in kendisi tanrinin sozleriyken ve yine kur'an da muhafaza edilecegi belirtilmis ve baska peygamber gelmeyecegi de kesin olarak ifade edilmisken bu uyarlama kim tarafindan hangi yetki ile yapilacak? Allah'in sozleri degistirilirse kul ile allah arasina girilmeyecek mi?

Deccalin gelişine hazırlık bunlar, önce güncelleme sonra durum kötü diye yeni peygamber, sonra oda yetmedi haşa Allah yeryüzüne indi olacak.

• Yorumsuz

• quote:

Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

Benim ramazan ayı boyunca kafesteki kuşların yemini, suyunu alan komşum oldu Kayseri'de, o gelenekçi ve yenilikçi sınıflarından hangisine giriyor ?

Bana kalırsa mağara devri ama madem bilgilisiniz bir de siz sınıflayın.

Mağara devri insanları doğaya gayet saygılıdır. Bunlar mağara devri insanlarıyla karşılaştırılabilecek insanlar değil.

Mağara devri bu devre- bu kafaya 5 basar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 9 Mart 2018; 19:10:59 >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.