Şimdi Ara

RTE 'Islam'in guncellenmesinin gerektigini bilmeyecek kadar aciz bunlar' (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
646
Cevap
2
Favori
36.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dikkatini cekeyim.. Ben siyasi bir sey yazmadim.. Kim ne yapiyor umrumda degil, derdim mensubu oldugum dinin dogru anlasilmasi.. Ofkeni kendine sakla..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Off offf.. Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz hocam

• x2yk X kullanıcısına yanıt
    Yerli uçağımız göklerde demek, cümle yazıldığı anca göklerde uçma yetisi olan bir yerli uçak vardır demek.

Yalan dolan savunacağız diye geldiğiniz hallere bak yazık.

Ben söylüyorum o zaman, milli uzay üssümzü kurduk Mars'a sonda ve koloniler için insan gönderiyoruz. Hem de milli uzay araçlarımızla. Bak ne güzel seçim afişi.

Bir dahaki genel seçimlerde de bunu bastıralım istersen.

Nasılsa eleştirenler bir gün bu dediklerimiz olursa utanabilir değil mi?

Allah'ım yarattın bari takip et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son Hata Bükücü -- 9 Mart 2018; 21:4:57 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Necmettin Erbakan yıllar önce ikinci islamiyet medeniyetine vurgu yapmış zamanında ülkemizdeki birçok siyasetçi hocaya bıyık altından gülerdi ama söylediklerinin çoğu gerçekleşti..

• Kardes Allah da diyor ki; seni zorlamiyorum ister sukur edersin ister kufur edersin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Fornax Elysion

quote:

Orijinalden alıntı: murat1981pls

Off offf.. Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz hocam

Kardeş daha açık nasıl anlatayım.

Kur an demiş mekke ve çevresindeki arapların uyar. Bize ne oluyor da araplasiyoruz.

Diyorum ki afrikalilar sırf duymadı diye cennetlik biz duyduk diye cehennemlik. Biz de afrikada dogsaydik cennetlik olacaktık nerde adalet.

Daha nasıl anlatayim

Ayrıca "bu kitabı anlayasınız diye Arapça yolladım" diyor. Allah için çok mu zor her dilden yollaması şunu bile sorgulamıyorlar. Muhammed'in bir gecede Mekke'den Kudüs'e uçtuğuna inanmamızı bekleyen bir öğreti kırk ilahiyat profesörünün 40 farklı şekilde yorumladığı kitabın neden bir Türkçe metnini yollayamaz inanılır gibi değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: DEAD1453

Sünnet dediğin şeye zaten uydurup uydurup ekleme yapa yapa bu hale getirdiler. Kuran Sünnet dediğin anda Kuran a karşı çıkıyorsun farkında değilsin. Sadece siz değil sünnet de sünnet diyen herkes bunu yapıyor. Oysa Kuran ın eksiksiz ve apaçık indirildiğine dair pek çok ayet var. Ama bir sünnet hadistir gidiyor. İş oraya kalırsa nefes almak yemek içmek yürümek konuşmak da sünnet.

Sen yanlış dindesin, senin yerin Budistlik. Sadece Kuranla ancak Budist olabilirsin, müslüman değil. En basitinden, namaz oruç, abdest gibi temel bilgileri Sünnetten öğreniyorsun, Kurandan değil. Sünnet demek Peygamberin yaşamı demek. Eğer peygamber sadece Kuran'a bakarak amel etmiş olsaydı ortada amele dair ne kalırdı?

Eğer sadece Kuran yeterli olsaydı o zaman müslüman olmaya gerek yok. Allahın varlığına inanmak ve iyi insan olmak yeterli. Hatta bu durumda Kuran'a bile ihtiyaç yok.

• islamda normal olabilir olduğunu iddia edenler türedi,

mesela çocukla evlenilirmiş, bankadaki para harammış, vs vs aklıma fazlası gelmedi fazla okumadım çokda önem vermediğim içindi,

çünkü her önüne gelenden fetva almak, her önüne gelene baba demek gibi bişey olur.

guncellenmesinin gerektigini bilmeyecek kadar aciz bunlar, dediği Cumhurbaşkanımızın, islamı anlamak güncellenecek, yanlış anlamışlar islamı,

hem siz çocukla evlenilir gibi islamdan iddia ettikleri saçmalıkları yaşamak istiyormusunuz.

istemezsiniz, o halde sizin gibi düşünüyor işte,

ama amacınız doğruda yapsa doğruda söylese karşısınız, çünkü bu adam gitmeli ülkeyi soymalısınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seni zorla iman ettiriyormu.. Bak elin kolun tutuyor seni yaratana karsi otede seni tovbe etmememen halinde zora sokacak kelimeler yazabiliyorsun.. Bir ayette.. Zaman zaman her kafir keske bende Allaha teslim olabilseydim der.. Diyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanoto

islamda normal olabilir olduğunu iddia edenler türedi,

mesela çocukla evlenilirmiş, bankadaki para harammış, vs vs aklıma fazlası gelmedi fazla okumadım çokda önem vermediğim içindi,

çünkü her önüne gelenden fetva almak, her önüne gelene baba demek gibi bişey olur.

guncellenmesinin gerektigini bilmeyecek kadar aciz bunlar, dediği Cumhurbaşkanımızın, islamı anlamak güncellenecek, yanlış anlamışlar islamı,

hem siz çocukla evlenilir gibi islamdan iddia ettikleri saçmalıkları yaşamak istiyormusunuz.

ama amacınız doğruda yapsa doğruda söylese karşısınız, çünkü bu adam gitmeli ülkeyi soymalısınız.

Yarin tersini dese bu sefer de tersini savunacaksin. Kendi fikriniz yok ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

quote:

Orijinalden alıntı: Tornado of Souls

quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

quote:

Orijinalden alıntı: Tornado of Souls

Şu cümleyi Kılıçdaroğlu söyleseydi, binlerce radikal manyak chp binasını basmıştı.

Olmamış şeyleri olmuş gibi yazmaya yani don biçmeyi çok seviyorsunuz, konuştuğu gün yazarsın o yüzden içini dolduramadığın cümleleri kurman sana bir şey kazandırmaz söyleyeyim ha ben böyle yazınca karşıt yazınca artı alıyorum ve onun için yazıyorum diyorsan eyvallah..

yahu senin iktidarın değil mi şöyle yapacağız böyle yapacağız diye her yerde konuşan? Yerli yolcu uçağı göklerde deyip sonra iptal eden chp mi? olmamış şeyleri yaptık diyen asıl akpdir.bana bu mesajı yazmadan önce kendi partine bir bak.

O uçak projesi iptal olmadı, ama senin işine öyle geliyor hava da uçtuğunu görünce senin yüzündeki hali çok görmek isterim.. Siz şimdilik sevinin.. bunu akp ya da bir başka parti inşallah ülkemiz için yapacak.. Rols roys â boşuna anlaşmalar yapılmadı, adamlar bize boş şey için gelin demediler.. Biz uçak motoru anlaşması için gittik anlaştık onlarla ha dersin yeri değil bahane bulacaksın ya..

yahu bana kapak yapacağına kendini yalanlıyorsun "uçtuğunu görünce" dediğine göre göklerde olmuyor herhalde değil mi?

• rezor korsan patch, patch muzigi dombra

• quote:

Orijinalden alıntı: ali222

quote:

Orijinalden alıntı: aslanoto

islamda normal olabilir olduğunu iddia edenler türedi,

Yarin tersini dese bu sefer de tersini savunacaksin. Kendi fikriniz yok ki.

ülkemizi soydurmamak için, Cumhurbaşkanımızın dediklerinde kusur aramayız,

Cumhurbaşkanımız Kur'an Allahın kitabında ne yazıyorsa kabul ediyor, ifade etti aynı konuşmada, demekki orjinal islama karşı değil o,

kişi islamı nasıl anlıyor onu güncelleyecek, obüs yapın uçak deniz altı yapın emri yoktu eski devirde, ama bu gün yapılması şart oldu bu sayede savunmamızı yapabiliyoruz, güncellemeye örmek budur,

o devirde kızların yaşı blu çağı ergenlikden sonra sayılırmış, kişisel örneklerde ölçü olmaz, bu gün bazı hastalığı olan gibi o devirdede olabilirdi ve her yaptığı örnek alınmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• "Siz değil miydiniz çocuk evliliklere karşı olan işte Cumhurbaşkanı bu tip güncellemeleri kastediyor dinde" diyen yaklaşımına kurban olayım ben senin.

Tayyip Erdoğan muhalefetin sesini duydu dinde güncelleme aklına geldi, hem de Çalışan Kadınlar gününde hani şu "kadın ile erkek hiç eşit olabilir mi, makyaj yapan kadının kaportası bozuktur, kadın mı kız mı belli değil" diyen politikacımız.

Ah işte hep söylerim keşke seçimler 6 ayda bir olsa, tadından yenmiyor.

• Size yazdığım cevap’ta diğer dinler ile ilgili bir yorumda bulunmadım. Sadece belirtmiş olduğunuz saygı çerçevesine neden islamiyete saygı duymadığınızı sordum.

Ayrcı bana göre herkes letafet sınırları içerisinde istediğine inanabilir. Her birey kendi inancından sorumludur, başkası içinde baskı yapamaz. Zorlama olsaydı özgür irade olmazdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: fa1yan0s

Size yazdığım cevap’ta diğer dinler ile ilgili bir yorumda bulunmadım. Sadece belirtmiş olduğunuz saygı çerçevesine neden islamiyete saygı duymadığınızı sordum.

Ayrcı bana göre herkes letafet sınırları içerisinde istediğine inanabilir. Her birey kendi inancından sorumludur, başkası içinde baskı yapamaz. Zorlama olsaydı özgür irade olmazdı.

Uydurma demekte herhangi bir saygısızlık yok ki. Sadece kendi düşüncesini söylemiş. Herhangi bir hakaret etmemiş. Arkadaş dediği gibi zaten uydurma olduğuna inanmasa direkt Müslüman olur, İslam'a inanırdı. Bunun ortası yok yani. Ya İslam'a inanmazsın, uydurma olarak görürsün; ya da inanırsın tamamen hayatın bir gerçeği olarak görürsün. Alıngan davranmışınız.

• Sanilan gibi bir olay yok bosa tartismaya gerek yok bence. Islam yeniliklere aciktir demis islamin kurallari yenilenmeli dememis. Oyle dusunuyor olsa bile kendi safindakilerden bile tepki alacagini bildigi icin soylemez bile.

Modernlesme, cagdaslasma vs. bunlara acik islam demis

• İşte anlaşamadığımız nokta bu ben bir ithamda bulunmuyorum ki yazdığın cevaba nazaran nedeni soruyorum.

Artık öyle bir hal almışızki ister istemez sert bir savunma gereksinimi duyuyoruz.

Bana göre uydurma demek hoş birşey değil zaten ilk sorduğum da buydu put,inek saygıyı hak ediyor da neden islama inanan kişiler senin gözünde hak etmiyor.Benim anladığım görsel olarak sağa sola saldırıp bunu puta bağlayan yok ineği mal eden yok yani seni put ve ineğe düşman edecek olay yok.

Fakat islamiyet öyle bir noktadaki gerçekten kendi dinini içinde yaşayanlar bile göze batıyor.

Recep Tayip Erdoğan’a kızıp islama küsemezsiniz sırf müslüman bir ülkede sapkınca şeyler oluyor diye dine bağlayamazsınız hırsızların ağzında sürekli Allah cc dönüyor diye Allah’a kızamayız.

• Cumhurbaskanin sozleri yanlis anlasilmis. Islamin kurallari ayetler degistirilmeli yenilenmeli demiyor. Bunu sizinde anlamis olmaniz lazimdi ama olay olsun diye oyle anlamis gibi yapiyorsunuz herhalde. Bir de yazdiginiz o ayetden Kur'an Mekke ve cevresi icin indirildi anlamida cikmiyor. Sonucda bu bir meal ( ceviri). Ayrica butun kelimesinede dikkat edin ve hadi o ayeti gecdim baska ayetlerde de Kur'an in herkese indigi belirtilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: general4242

Sanilan gibi bir olay yok bosa tartismaya gerek yok bence. Islam yeniliklere aciktir demis islamin kurallari yenilenmeli dememis. Oyle dusunuyor olsa bile kendi safindakilerden bile tepki alacagini bildigi icin soylemez bile.

Modernlesme, cagdaslasma vs. bunlara acik islam demis

Aynen şunu söyledi

quote:

Siz islamı 14 – 15 asır öncesi hükümleriyle kalkıp da bugün uygulayamazsınız. Böyle bir şey yok.

Şimdi bana biri söylesin İslam'ın hangi hükümleri güncellenmeli, kim karar verecek, nerede yazacak ?

Örneğin faiz haram mıdır, hatunu önce yatakta yalnız bıraktın sonra yine akıllanmadı dayak yolu açık mıdır, miras hukuku nasıl olacak, kim kiminle evlenebilir güncelleyin biz görmek istiyoruz cumhurbaşkanı bile istiyor lafta kalmasın seçim vaadi, öğrenelim hangi hükümler bu güne uyumsuzmuş.

Neyse yazılmayacağını biliyorum ama yazılsa da okumayacağım çünkü modern hukuk dururken çatısı 14 yy öncesine dayanan bir yapıyı güncellemeye çalışmak Ferrari motorunu Şahin'e takmak gibi bir şey olacaktır kanımca.

Ben çağdaş medeni kanunumuza tabiyim, zekat karşılığı vergi, dini nikah yerine belediyede kılınan resmi nikah var her türlü suçun cezası belli bu devirde o dönemin kuralı işlemez zaten en yüksek ağızdan da yanlışlıkla bu kaçtı bir gündür düzeltmeye çalışıyorlar ama emin olun muhafakar kesimden de oy kaybetti çağdaş yaşamı benimseyen modern biri zaten Erdoğan'ın yanından geçmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 9 Mart 2018; 22:10:15 >

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.