Şimdi Ara

RTE 'Islam'in guncellenmesinin gerektigini bilmeyecek kadar aciz bunlar' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
646
Cevap
2
Favori
36.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İslamın guncellenmesi emperyalistlerin taktiği, algı operasyonu değil miydi arkadaş.

İslam kime göre neye göre guncellenicek. Yapımcı bu konuda tepkisi olacakmı.

Guncellemeye gerenk yok. Mesnevi okursanız islamı anlarsınız. Yok öyle güncelleme falan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bestanealtcizgi

quote:

Orijinalden alıntı: gold5555

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Doğru söylemiş İslam dini çağa göre uyarlanmalı.Bunu yıllardır diyoruz.Atıyorum mezheplerin ve çoğu hadisin uydurma olduğunu söyleyin herkes bilinçlensin en basitinden aklıma gelen bu.

Merhaba,

Kur'an in kendisi tanrinin sozleriyken ve yine kur'an da muhafaza edilecegi belirtilmis ve baska peygamber gelmeyecegi de kesin olarak ifade edilmisken bu uyarlama kim tarafindan hangi yetki ile yapilacak? Allah'in sozleri degistirilirse kul ile allah arasina girilmeyecek mi?

Girilmez günümüzde mesela hırsızlık yapanın elini kesemezsin.Bunun gibi aşırıcı şeylerden bahsediyorum Kuran zaten tam bir bilgi kaynağı.O aşırıcı kurallar o çağın gereğine göre koyulmuştur.

Tekrar merhaba,

Islamiyet bazi kurallari kabul edilebilir bazi kurallari kabul edilemez bi din midir?

Ornek olarak domuz et ve alkol haram olarak acik ve net olarak belirtilmis. Bu durumda cagin geregine gore domuz eti ya da alkol kullanabilirim diyebilir mi bir musluman?
    Ya da ramazanin tamami boyunca oruc tutulmasi gerekiyorken yine cagin geregine gore sadece haftasonlari tutmak mumkun mudur?

Kur'an da zorunlu ve secenekli kurallar/kaideler mi mevcut? Bir takim farzlarina/emirlerine uyarken digerlerine uymamak mumkun mudur? Eger boyle ise dayanaginiz/kaynaginiz nedir?

Bahsettiğin domuz eti içki zaten haram.Oruç tutmak zaten farz ben bundan bahsetmiyorum sadece kendi görüşümü söylüyorum.Mesela bana göre Türkçe ezandada bir sorun yoktur.Çünkü amaç Müslümanı namaza çağırmaktır.Dualarıda herkes kendi dilinde okumalı sonuçta Allah sadece arapça bilmiyor.Ha a diyerek okumuşun ha b diyerek niyetin belli ibadet etme isteğin belli.

Ben de onu diyorum iste. Domuz eti, oruc vs. bunlar kur'an da net olarak ifade edilmis. Yine kur'an da maide 5/38'de

quote:

Hırsızlık yapan erkek ve kadının ellerini kesiniz.

diye acikca emredilmisken haram ve oruc icin soylenenlere itaat ederken buna nasil itiraz edebiliyorsunuz?

Çünkü günümüzde hırsızlık yapanın elini kesmek abez kaçıyor el bu yani tekrar çıkan bir organ değil cahiliyete düşmüş yada çok ihtiyacı olmuştur fakirdir o yüzden hırsızlık yapmıştır keyfinden değil yani cezası hapistir ve kendisi harama ve kul hakkına bulaşmıştır zaten öbür tarafta cezasını çekicek.Hırsızları savunmuyorum yani yanlış anlamayın.

Gunumuzde abes kactigi icin bundan vazgecilecekse eger, gelecekte yine abes kactigi icin domuz/alkol ya da oructan da vazgecilebilir mi o zaman?
    Herhangi bir seyin abes kacmasi kur'ani gecersiz kilabilir mi?

alkolün haram olması günümüzde abez kaçmıyor gelecektede kaçmaz bana kalırsa.Abez olucak olay var olmayacak olay var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Adam kesinlikle haklı. Hristiyanlık nasıl resenans geçirip modernleştise İslam'ın da öyle bir değişime ihtiyacı var. Şu an İslam kesinlikle çağdaş dünyaya uygun bir din değil. Fakat bunları söyleyenin Erdoğan olması insanı şaşırtıyor acaba gerçekten samimi mi yoksa yine bir oyun dönüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N.M.Türk05 -- 8 Mart 2018; 18:25:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • günün şartlarına göre Kur'an-ı kerime ALLAH ın hükümlerine aykırı olmamak kaydı ile tabiki fetvalar verilebilir. güncel duruma göre değerlendirilebilir ama bunun dışında hiçkimsenin islamı "reform" adı altında değiştirmeye haddide hakkıda yoktur. bizler ALLAH ın kulları olarak onun hükümlerine uyarız. o hükümleri değiştirme hadsizliğine erişiyorsak o artık ALLAH ın hükmü değil demektir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Doğru söylemiş İslam dini çağa göre uyarlanmalı.Bunu yıllardır diyoruz.Atıyorum mezheplerin ve çoğu hadisin uydurma olduğunu söyleyin herkes bilinçlensin en basitinden aklıma gelen bu.

Merhaba,

Kur'an in kendisi tanrinin sozleriyken ve yine kur'an da muhafaza edilecegi belirtilmis ve baska peygamber gelmeyecegi de kesin olarak ifade edilmisken bu uyarlama kim tarafindan hangi yetki ile yapilacak? Allah'in sozleri degistirilirse kul ile allah arasina girilmeyecek mi?

Girilmez günümüzde mesela hırsızlık yapanın elini kesemezsin.Bunun gibi aşırıcı şeylerden bahsediyorum Kuran zaten tam bir bilgi kaynağı.O aşırıcı kurallar o çağın gereğine göre koyulmuştur.

Tekrar merhaba,

Islamiyet bazi kurallari kabul edilebilir bazi kurallari kabul edilemez bi din midir?

Ornek olarak domuz et ve alkol haram olarak acik ve net olarak belirtilmis. Bu durumda cagin geregine gore domuz eti ya da alkol kullanabilirim diyebilir mi bir musluman?
    Ya da ramazanin tamami boyunca oruc tutulmasi gerekiyorken yine cagin geregine gore sadece haftasonlari tutmak mumkun mudur?

Kur'an da zorunlu ve secenekli kurallar/kaideler mi mevcut? Bir takim farzlarina/emirlerine uyarken digerlerine uymamak mumkun mudur? Eger boyle ise dayanaginiz/kaynaginiz nedir?

Bahsettiğin domuz eti içki zaten haram.Oruç tutmak zaten farz ben bundan bahsetmiyorum sadece kendi görüşümü söylüyorum.Mesela bana göre Türkçe ezandada bir sorun yoktur.Çünkü amaç Müslümanı namaza çağırmaktır.Dualarıda herkes kendi dilinde okumalı sonuçta Allah sadece arapça bilmiyor.Ha a diyerek okumuşun ha b diyerek niyetin belli ibadet etme isteğin belli.

Ben de onu diyorum iste. Domuz eti, oruc vs. bunlar kur'an da net olarak ifade edilmis. Yine kur'an da maide 5/38'de

quote:

diye acikca emredilmisken haram ve oruc icin soylenenlere itaat ederken buna nasil itiraz edebiliyorsunuz?

Çünkü günümüzde hırsızlık yapanın elini kesmek abez kaçıyor el bu yani tekrar çıkan bir organ değil cahiliyete düşmüş yada çok ihtiyacı olmuştur fakirdir o yüzden hırsızlık yapmıştır keyfinden değil yani cezası hapistir ve kendisi harama ve kul hakkına bulaşmıştır zaten öbür tarafta cezasını çekicek.Hırsızları savunmuyorum yani yanlış anlamayın.

Gunumuzde abes kactigi icin bundan vazgecilecekse eger, gelecekte yine abes kactigi icin domuz/alkol ya da oructan da vazgecilebilir mi o zaman?
    Herhangi bir seyin abes kacmasi kur'ani gecersiz kilabilir mi?

alkolün haram olması günümüzde abez kaçmıyor gelecektede kaçmaz bana kalırsa.Abez olucak olay var olmayacak olay var.

Tamam gecelim alkolu, size gore kacip kacmamasi onemli degil. Abez degil abes kelimenin dogrusu da soylemek istedigim sey kur'an'in emirleri abes kactiginda degistirilebilir mi? Olmayacak degil olacak olaylari goz onune alalim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Tekrar merhaba,

quote:

Arkadaşım senin düşüncen insani olan.. ama İslami değil..

Kuran da Bakara 179 ve Maide 45 te inananlara Kısasa kısas anlatılır. Göze göz dişe diş, hür için hür, kadına karşı kadın, vs vs

Yani müslümanım diyorsan bu emrin Allah tarafında verildiğine inanıyorsun demektir..
    O zaman kim Allah'ın emrini değiştirebilir?

Bunu teklif bile edemzsin "eğer kitabı Allah gönderdi diyorsan"

• quote:

Orijinalden alıntı: N.M.Türk05

Adam kesinlikle haklı. Hristiyanlık nasıl resenans geçirip modernleştise İslam'ın da öyle bir değişime ihtiyacı var. Şu an İslam kesinlikle çağdaş dünyaya uygun bir din değil. Fakat bunları söyleyenin Erdoğan olması insanı şaşırtıyor acaba gerçekten samimi mi yoksa yine bir oyun dönüyor

Incil tanrinin emirleri degildir. Isa'nin havarileri tarafindan yazilmis birden fazla incil vardir. Resesans'tan kastginiz ronesans ise eger bu sanatta olmustur. Incilde yapilan reformdur. Birden fazla incil uzerinden derleme yapilarak yanlis olduguna karar verilen kisimlar ayiklanmis ya da birlestirilmistir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Semih72

quote:

Orijinalden alıntı: asau

RTE düşmanları yine iftiraya abanmış, ama boş uğraş. Bu ülkenin dindar makul çoğunluğun düşüncesini dillendiren RTE'nin İslam'ın amel kısmı hakkındaki görüşünü İslam'ın itikadı görüşü olarak sunarak dindar makul çoğunluğu kandırmaya çalışan acemi toplum mühendislerinin şakşakçılarının bu çabası da her cahilce çaba gibi sonuçsuz kalacak.

RTE "İslamın hükümlerinin güncellenmesi vardır" eksenindeki görüşünü İslam'ın güncellenmesi olarak yorumlamak ancak mutlak dindar çuğunluktan olmayan din cahili kimselerdir. Değiştirilemez olan sadece Kurandır. Onun dışında her dini kavram Kuran'a aykırı olmamak şartıyla şartlara göre değişebilir. Buna da icma vekıyas denir. RTE de bundan bahsediyor. Türkiye'de dindeki hurafeleri arındırmak ve dinin özüne ulaşmak için çalışmaları başlatan ve bu çalışmaların koruyucusu olan RTE'yi dinde reform yapılmasını destekliyor diyerek ona saldırmak cahillerin işidir.

RTE'nin söylediklerinden kim ne anlıyor;
    Mutlak makul dindar çoğunluğun anladığı; İcma ve kıyas.

Mutlak makul çuğunluktan olmayanların anladığı; sünnet
    RTE düşmanı olan İslam düşmanlarının anladığı; Kuran'ın hükümleri

Bir örnek verelim;
    Örneğin başörtüsünde reform olmaz. Kuran'ın emridir. RTE Kuran'ın emrini uygulayan mutlak makul çoğunluğun kadınlarının yanında olmuş ve başörtüsünü serbest bıraktırmıştır. Ama başörtülü kadınların çalışma hayatında olup olmaması icma ce kıyasın bir konusudur, Kuran'ın konusu değildir. Bu yüzden başörtülü kadınlar yaşamın her alanında varolmasını savunan RTE'ye karşı, bu alanı icma ve kıyas alanından çıkarıp Kuran'ın mutlak emirleri alanına çekenlere karşı bir açıklamadır RTE'nin söyledikleri..

RET Son zamanlarda saçma sapan açıklamalar yapan Nurettin Yıldız'a söyledi bu sözü değil mi?

ne demişti nurettin efendi.
    Kadınların dövülmesi ile ilgili konuştu en son..

bunu KURAN ayeti NİSA 34 ten aktarmıştı oysa.
    Eğer biri bu sözü söyledi diye güncelleme istersen ALLAH ın emirlerini güncellemeyi düşündüğün çok net anlaşılır
    kıvırma ile buradan kaçış yok.

ne demişti başka nurettin?
    Kız çocukları 6 yaşında evlenebilir.
    Bunu neye dayanarak söyledi?
    Muhammed'in Aişe ile 6 yaşındayken evlenmesine dayanarak

RTE ye göre, hacı hoca, fetva şu bu değil.. bizzat İslam Peygamberinin yaptığı şey yanlış mı yani?
    Onu mu demek istedi diyorsun?

Şu sözü bir başkası söylese yeri göğü yıkardınız da RTE söyleyince yine kollama derdine düştünüz.

Hep derim AKP seçmeninin RTE ye inancı ALLAH'a inancından fazla diye..

Söylenecek söz yok.

En azından bundan böyle karşımıza din elden gitti şu bu saçmalaıklarla gelmeyin lütfen..

RTE'nin Kuran'ın emirleri aleyhine söylediği bir şey varsa söyle de bilelim. Kuran'ın uygulayıcısı peygamberdir. Peygambere mi uyalım, yoksa senin kaynak gösterdiğin kişilere mi? Örneğin dövmek konusu; peygamber veya sahabe hangi kadını dövmüş ki kadını dövmenin Kuran'ın emri olduğunu iddia ediyorsun? Arapça dili ve uzmanı olmadığına göre saçmalamana gerek yok. Arapçadaki dövmek kelimesi Kuran'da geçmez. Çaydırmak, sendeletmek, engel olmak kelimesi ne zamandan beri dövmek kelimesi olarak kullanıyor Arap dünyasında. Bildiğin bir şey varsa söyle de bilelim? Ayrıca Kurandaki dövmek anlamında tercüme edilen kavram iffet ve namusla ilgilidir. Bu dar alandaki kavramı genele yaymak Kuran'a hakarettir. Bir kadın kocasına ihanet edecek davranışa yelteniyorsa onu bu davranışından alıkoymak için yatağını ayırmak ve onu dışlayarak ihanete varacak eyleminden alıkoymasını söylüyor. Bir evli kadın bu duruma rağmen hala eşinin iffet ve namusuna kastediyorsa sen olsan onu değil hafifçe sendeletmek onu hastanelik edersin, belki de öldürürsün!! Sana ihanet etmeye yeltenen kadını hastanelik eden veya öldüren bir insan kendisine ihanet fiilini bizzat işleyen kadına ne yapmaz!! Ama Kuran diyor ki, her şeye rağmen kadın sana ihanet etmeye yelteniyorsa ona uygulayabileceğin en şiddetli eylem hafifçe sendeletmektir, onun ötesine geçemezsin. Sen bunu alıp bu ayetten Kuran, kadını dövmenin helal olduğunu söylediğini iddia ediyorsun. Bu iddia Kuran'a büyük hakarettir. Bu ayeti peygamber hanımlarına uygulamadı mı, uyguladı, örneğin Hz Ayşe hakkında çıkan namus dedikodusunu duyunca, peygamber önce onu dışladı, sonra yatağını ayırdı, sonra Ayşeye sert baskı yaptı. Bu durum Ayşe suçsuz olduğu ayeti inene kadar devam etti! Ya ayet inmeseydi ne olacaktı?! Ortada kafa göz kıran bir peygamber görüyor musun?

Diğer iddiaların tamamen hurafedir. Bizi Kuran ve Sünnet bağlar, kimin ne dediği ne yaptığı değil. Kişilerin söz ve davranışlarını Kuran ve Sünnetin mutlak emridir gibi dindar mutlak çoğunluğa dayatanları kaynak gösterip bize saldırmanıza asla izin vermeyiz. RTE'nin Kuran ve Sünnete aykırı bir sözü veya davranışı varsa onu da savunmayız. RTE'ye iftira atanlara da gereken yanıtı veririz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 8 Mart 2018; 18:45:23 >

• quote:

quote:

Adam kesinlikle haklı. Hristiyanlık nasıl resenans geçirip modernleştise İslam'ın da öyle bir değişime ihtiyacı var. Şu an İslam kesinlikle çağdaş dünyaya uygun bir din değil. Fakat bunları söyleyenin Erdoğan olması insanı şaşırtıyor acaba gerçekten samimi mi yoksa yine bir oyun dönüyor

Incil tanrinin emirleri degildir. Isa'nin havarileri tarafindan yazilmis birden fazla incil vardir. Resesans'tan kastginiz ronesans ise eger bu sanatta olmustur. Incilde yapilan reformdur. Birden fazla incil uzerinden derleme yapilarak yanlis olduguna karar verilen kisimlar ayiklanmis ya da birlestirilmistir.

Evet Rönesans. Telefondan yazınca zor oluyor k.b.
    Din sadece kitapta yazılanlar değil. Din insanların hayatında önemli rol oynuyor ve Avrupa'da bu rol Rönesans devrinde azalmaya başladı ve giderek eridi. İncil de, Kuran da, Tevrat da diğer kitaplar gibi insanlar tarafından yazıldı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Dünya kadınlar gününde bunu dillendirmesi Allah'ın kadınları dövün demesinin güncellemesi gerektigine isaret isaret ediyor.

Cidden çok garip.Allah dövün diyor kimse dillendirmiyor.Allahın bu lafını dillendireni kınıyolar.Bu ayetten utanıyorlar heralde.

• quote:

quote:

quote:

Evet Rönesans. Telefondan yazınca zor oluyor k.b.
    Din sadece kitapta yazılanlar değil. Din insanların hayatında önemli rol oynuyor ve Avrupa'da bu rol Rönesans devrinde azalmaya başladı ve giderek eridi. İncil de, Kuran da, Tevrat da diğer kitaplar gibi insanlar tarafından yazıldı.

Tekrar merhaba,

Sanatta yapılan rönesans, dinde yapılan reform. Önce bunu tekrar edeyim.

Ardından tevrat ve kur'an tanrının emirleri/kelâmlarıdır. Yazarı, söyleyenleri insan değildir. Insanlar kaleme almıştır, yazıya dökümüştür.

Temel kavramları ve bilgilerinizi gözden geçirin sonra konuşalım.

• Islamin gerici oldugunu soyleyenler simdi sirf Erdogan soyledi diye Islamci olmus. Islamin degil, Islami nasil yorumladigimizin bastan asagiya degismesi gerek. Olur olmaz herseye yapma gunahtir diye cocuk buyutmemek gerek artik. Zina kavraminin yasadigimiz donemde ne anlama geldigini tartismak lazim. Ne kadar Islamin en dogru yasandigi ulkenin Turkiye oldugunu dusunsemde, yinede Islami nasil yasadigimizi tartismaya konusmaya acmamiz lazim

• 1) İslâm'ı kim güncelleyecek?

2) Hangi hükümler güncellenecek?

3) Güncellenen hükümlerin yerine ne konacak?

4) Bir devlet başkanı böyle söylerse, kitlelerin "güncelleme adı altında" Kur'ân'ın hükümlerini kafasına göre inkârının önüne nasıl geçilecek?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Al Swearengen

Dünya kadınlar gününde bunu dillendirmesi Allah'ın kadınları dövün demesinin güncellemesi gerektigine isaret isaret ediyor.

Cidden çok garip.Allah dövün diyor kimse dillendirmiyor.Allahın bu lafını dillendireni kınıyolar.Bu ayetten utanıyorlar heralde.

Kuran'a iftira atma. Kuran kadını dövün demiyor. Eşine ihanet etmeye yeltenen kadını bu eylemi yapmaktan alıkoymak için başvurulacak son çarenin baskı uygulamak olduğu gerçeğidir. Sadece bu dar alandaki bir kavramı genel anlama yaymak Kuran'a iftiradır. Bana ihanet etmeye yeltenen eşimi hafifçe dövmek beni kesmez. Ben olsam bana ihanet etmeye kalkan eşime kafa göz girerim. Bana ihanet fiilini bizzat yaparsa onu yaşatmam. Bu ayet olmasaydı bunların hepsini yapardım. Oysa ayet bana gidebileceğim son noktayı belirlemiş, ötesine geçemem. Medeniyet budur işte. Bu ayetle Kuran, eşinin namusuna kasteden kadını aslında korumaya alıyor. Yaşam hakkını savunuyor. Ama malum İslam düşmanlarının yaptığı algıya bak..

Kuran kadını genel anlamda dövmeyi emrediyor diye iftira atanlara Allah lanet etsin. Eşine ihanete yeltenen kadına Kuran bir tokat atmayı engelleseydi bile eşine bir tokat atamayan erkeğin erkekliğinden şüphe ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 8 Mart 2018; 19:0:31 >

• Ne söylese alkışlıyorlar. :)

• Güncelleme ile tüm buglar önlenecektir
    Çok güçlü olacağız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho Cepkin -- 8 Mart 2018; 19:0:48 >
  • asau kullanıcısına yanıt
    İşte her bireyin cezayı kendi vermesi ile toplumda anarşi çıkmaması için cezaları devletin vermesi gerekir bireyin kendisi son noktadaki cezayı veremez, ilk başlarda bir sure ayrı yatılması, bir sure uzak durulması ve hafifçe dövülmesi hariç.

• asau kullanıcısına yanıt
    "itaat" ı "ihanet" olarak degistirmeniz gözden kaçmıyor.Siz de mi güncelliyorsunuz?

• Reis sonunda kabul etti kuranın insanlar tarafından yazıldığını

• quote:

Orijinalden alıntı: Al Swearengen

"itaat" ı "ihanet" olarak degistirmeniz gözden kaçmıyor.Siz de mi güncelliyorsunuz?

Aklı sıra bana kapak yapmaya gelmiş. Arapça bil diyen yok ama mealden algılama bilgin de mi kıt?

Bakalım uydurukça dilindeki çevirisiyle ilgili ayette ne deniyor;

...onların namuslarını ve mallarını, Allah’ın yardımıyla korurlar. Namuslarınıza hıyanet etmesinden korktuğunuz kadınlara, karı koca haklarını öğretin ve tatlı sözlerle nasihat edin, onları yatağınızdan ayırın. Yine de, uslanmaz iseler, hafif dövün! Uslanırlarsa, onları üzecek şey yapmayın, kendilerini incitecek bahane aramayın. Nisa 34)

Görülüyor ki, mala ve namusa hıyanet etmeyen kadınları dövmek değil, onları hiçbir suretle üzmek caiz değildir. Namusa ve mala hainlik edenlere, her kanun, ağır ceza vermektedir. İslamiyet, kadınlara çok kıymet verip, çok acıdığı için, hain olanlarını, kanun pençesine düşürmeden önce, hafif vurmakla ıslah edilmelerini önerir, emretmiş!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 8 Mart 2018; 19:14:57 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.