Şimdi Ara

RTÜK, 'Hayvan'a 'Dur' dedi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yorumcu Erman Toroğlu’nun TV 8'deki Telegol'de yayında Galatasaray taraftarlarına yönelik olarak söylediği "hayvan" sözü ile Hakem Fırat Aydınus'un evinin önündeki yayın nedeniyle büyük tepki çeken Beyaz TV'deki program için RTÜK harekete geçti.

Spor programlarında gerilimin giderek tırmanması üzerine RTÜK spor programlarının yapımcıları ve sunucularıyla bir araya gelecek. RTÜK’ten yapılan açıklamada, son dönemde spor programlarında gerilimin yükseldiğine ve buna bağlı olarak izleyicilerden gelen şikayetlerin giderek arttığına dikkat çekildi.

EN ÇOK ŞİKAYET SPOR PROGRAMLARINA

İzleyicilerin son olarak 18 Kasım 2012 tarihinde Beyaz TV’de, Hakem Fırat Aydınus’la ilgili yorumların yapıldığı Beyaz Futbol programına ve TV8’de yayınlanan, Erman Toroğlu’nun Galatasaray taraftarlarına yönelik ifadelerinin yer aldığı Telegol programına yoğun tepki gösterdikleri bildirildi.

Söz konusu programlarda kullanılan üslubun tepkilere yol açtığı vurgulanarak, sadece iki spor programı ile ilgili olarak 19-21 Kasım 2012 tarihleri arasında izleyicilerden 4 bin 464 adet şikaet geldiği belirtildi. 19-20 Kasım 2012 tarihinde RTÜK’e gelen bildirimlerde Telegol programı en çok şikayet alan program olarak kaydedildi. İki günde gelen toplam 4 bin 546 adet bildirimin 4 bin 135 adedinin (yüzde 91) TV8’de yayınlanan Telegol programı hakkında olduğu bildirildi. Beyaz TV’deki Beyaz Futbol programıyla ilgili olarak da RTÜK’e 329 şikayet geldi. İzleyiciler sosyal medyadaki RTÜK’e ait hesap üzerinden de tepkilerini gösterdiler.

FIRAT AYDINUS’A YÖNELİK AĞIR İFADE

18 Kasım 2012 tarihinde Beyaz TV’de yayınlanan Beyaz Futbol programında, yorumcular tarafından argo ifadeler kullanılmış, Hakem Fırat Aydınus’a yönelik ağır ifade ve yorumlara yer verilmişti.

HAYVAN SÖZÜ

İzleyicilerin yoğun şikayetlerine neden olan, 19 Kasım 2012 tarihinde TV8’de yayınlanan Telegol programında ise, Manchester United futbol takımı ile Galatasaray futbol takımının şampiyonlar ligi müsabakası için yurda gelen konuk ekibi karşılamaya giden taraftarların yaptıkları taşkınlıkları ekrana getirilmişti. Program konuğu Erman Toroğlu, “Bunu yapanlar hayvandır. Bakın bunu yapanlar buradakiler hayvandır… Bu hayvan ve köpekler Türkiye’nin imajını yerlerde süründürüyorlar…” yorumunu yapmıştı.

CEZA GÜNDEMDE

Her iki programla ilgili olarak RTÜK uzmanları tarafından yapılan tespitleri içeren raporların, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun 27 Kasım günkü toplantısında değerlendirilerek karara bağlanması bekleniyor.

ERMAN TOROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Yorumcu Erman Toroğlu, RTÜK'e yapılan şikayetlerle ilgili olarak hurriyet.com.tr'ye şu açıklamaları yaptı:

"Daha hala bazı şeyleri çarpıtıyoruz. RTÜK'ün ceza vereceğini hiç sanmıyorum çünkü hala daha bazı gruplar “Biz her şeyi yaparız, kırar dökeriz, parçalarız, sonra da yön değiştirir yırtarız” diyorlar. Benim söylediğim kelime çok açık ve net bir biçimde Yeşilköy Havaalanı dış hatlarda camları çerçeveleri kırıp polise hakaret eden ellerinde ne varsa polise ve oradaki masum insanlara sallayan şahıslar içindir. Görüntüler net bir biçimde bunları gösteriyor. Benim de konuşmalarım çok net bir biçimde bu şahıslar içindir. Zaten Galatasaray'ı seven hakiki Galatasaraylılar, kulübünü sevenler bu işlere karşılar. Beyler; bu seyircilere bu bir avuç azgın seyirci grubuna prim tanırsanız düzgün ve güzel seyirciyi tribünden kaçırırsınız. Benim söylediğim kelimeyi yıllar önce İngiltere Başbakanı aynı gruplar için söylemiştir ve UEFA'nın İngiliz takımlarına verdiği cezalar için başbakanın "Eğer bunlar akıllanmadıysa cezaları uzatın" cümlesi vardır. Tahmin ediyorum ki RTÜK, Türkiye'de bir ilki başlatıp gerektiği yerlere gerekli cevabı tokat gibi verecektir. Bu işlere karışmamış sadece takımını destekleyen Galatasaray taraftarları benim bu kelimemin yüzde 100 dışındadır. Zaten konuşmalarda da bu açıkça gözüküyor."

• quote:

Yorumcu Erman Toroğlu, RTÜK'e yapılan şikayetlerle ilgili olarak hurriyet.com.tr'ye şu açıklamaları yaptı:

"Daha hala bazı şeyleri çarpıtıyoruz. RTÜK'ün ceza vereceğini hiç sanmıyorum çünkü hala daha bazı gruplar “Biz her şeyi yaparız, kırar dökeriz, parçalarız, sonra da yön değiştirir yırtarız” diyorlar. Benim söylediğim kelime çok açık ve net bir biçimde Yeşilköy Havaalanı dış hatlarda camları çerçeveleri kırıp polise hakaret eden ellerinde ne varsa polise ve oradaki masum insanlara sallayan şahıslar içindir. Görüntüler net bir biçimde bunları gösteriyor. Benim de konuşmalarım çok net bir biçimde bu şahıslar içindir. Zaten Galatasaray'ı seven hakiki Galatasaraylılar, kulübünü sevenler bu işlere karşılar. Beyler; bu seyircilere bu bir avuç azgın seyirci grubuna prim tanırsanız düzgün ve güzel seyirciyi tribünden kaçırırsınız. Benim söylediğim kelimeyi yıllar önce İngiltere Başbakanı aynı gruplar için söylemiştir ve UEFA'nın İngiliz takımlarına verdiği cezalar için başbakanın "Eğer bunlar akıllanmadıysa cezaları uzatın" cümlesi vardır. Tahmin ediyorum ki RTÜK, Türkiye'de bir ilki başlatıp gerektiği yerlere gerekli cevabı tokat gibi verecektir. Bu işlere karışmamış sadece takımını destekleyen Galatasaray taraftarları benim bu kelimemin yüzde 100 dışındadır. Zaten konuşmalarda da bu açıkça gözüküyor."

Hakim bile 77 kişiyi öldürmüş Breivik'e birşey demiyorsa çeneni kapalı tutmasını bileceksin Erman Toroğlu barzosu.
    Eskiden FB'li arkadaşlar buna falan kızıyordu ama neden anlamıyordum, artık tamamen anlıyorum ve kesinlike aynı duyguları yoğun bir şekilde paylaşıyorum.

• Biz diyorduk bu adam bi poh değil diye siz gelip diyordunuz adamdan ne istiyorsnuz diye şimdi taraftarı olduğu takımın taraftarına hayvan diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeireL

Biz diyorduk bu adam bi poh değil diye siz gelip diyordunuz adamdan ne istiyorsnuz diye şimdi taraftarı olduğu takımın taraftarına hayvan diyor.

+1905
  • quote:

Orijinalden alıntı: JDLN

quote:

Biz diyorduk bu adam bi poh değil diye siz gelip diyordunuz adamdan ne istiyorsnuz diye şimdi taraftarı olduğu takımın taraftarına hayvan diyor.

+1905

Alıntıları Göster
    İyi olmuş Hormonlu Toroğlu'na. Adama basmışlar hormonu, başmışlar hormonu bu hale gelmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barış26

İyi olmuş Hormonlu Toroğlu'na. Adama basmışlar hormonu, başmışlar hormonu bu hale gelmiş.

Alıntıları Göster
    Fener aleyhine konuşunca adam gibi adam helal olsun diyordunuz noldu şimdi hormonlu mu oldu...
  • quote:

taraftarı olduğu takım mı ? evet beyler erman galatasaraylıymış öğrenmiş olduk
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robert Downey Jr.

quote:

taraftarı olduğu takım mı ? evet beyler erman galatasaraylıymış öğrenmiş olduk

Alıntıları Göster
    "hayvan"a dur denip denmeyeceğini göreceğiz

• quote:

Erman Toroğlu mu Galatasaraylı? Uygunsuz yerlerinizden sallamayın ya, ayıp.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Insurrection

quote:

Erman Toroğlu mu Galatasaraylı? Uygunsuz yerlerinizden sallamayın ya, ayıp.

Alıntıları Göster
    erman Gs taraftarı mı

• quote:

Orijinalden alıntı: vaypcnet

erman Gs taraftarı mı

Alıntıları Göster
    Evet o "hayvan"a birilerinin dur demesi lazımdı...

• quote:

Orijinalden alıntı: PS3!BF3!

quote:

Hakim bile 77 kişiyi öldürmüş Breivik'e birşey demiyorsa çeneni kapalı tutmasını bileceksin Erman Toroğlu barzosu.
    Eskiden FB'li arkadaşlar buna falan kızıyordu ama neden anlamıyordum, artık tamamen anlıyorum ve kesinlike aynı duyguları yoğun bir şekilde paylaşıyorum.

Yahu şu absürd örnekleri verip kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz ya.

Allah korusun o 77 kişinin içinde sevdiğin biri olsa neler derdin acaba o karara?

Biraz gerçek hayata dönün, GS sevgisi X nefretinden ibaret olmayın, bir zahmet.

• quote:

Orijinalden alıntı: solidfb

quote:

quote:

Yahu şu absürd örnekleri verip kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz ya.

Allah korusun o 77 kişinin içinde sevdiğin biri olsa neler derdin acaba o karara?

Biraz gerçek hayata dönün, GS sevgisi X nefretinden ibaret olmayın, bir zahmet.

Alıntıları Göster
    solidfb bende bloklusun...

• quote:

Alıntıları Göster
    orada o davranışı yapanlara hayvan denmesindeki sakınca nedir onu anlamadım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: patos64

orada o davranışı yapanlara hayvan denmesindeki sakınca nedir onu anlamadım?

meşale yaktılar diye taraftarın üstüne polisi saldırtanlara nediycaz peki
  • quote:

Iyi bari....
  • @solidfb; Bu kişi block listenizde.
  • quote:

erman Ankaragücü taraftarıdır.

Birşeyi de öğrenip gelin şuraya be..
  • O değilde neden bütün kaynaklarda koskoca ATATÜRK HAVALİMANI, Yeşilköy Havalimanı olarak geçiyor?
  • Aslında Erman Toroğlu nu savunmamız lazım ama biz Fenerbahçeliler doğrularin yanında her zaman, zamanında çok değil bundan 6 ay önce kadar burda Erman cı çok GS taraftari vardı laf attırmiyorlardi Ermana Rok a . Ettiklerini buldular aslında yinede söylenecek laf degil bu.

Bu arada Erman Toroğlu Ankaragüclü GS yi FB yi kılı kadar sevmez.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.