10 seneden fazla bir süredir bilgisayar parçalarını falan takip etmiyorum.Çift çekirdekli E8400 işlemciden ryzen 5 3600 ve msi B550 anakart 2x8gb 3600 ram ve nvme m2 ssd ile yeni sistem topladım iki gün önce.Tabi ekran kartım Gtx 560 ti topladığım yeni sisteme ayak uyduramadığı için yarın ekran kartı alacağım mecburen. Monitörüm Samsung Syncmaster S22B350.60hz ama 75hz ayarladım.battlefield,call of modern var gibi bu tür oyunlar oynarım oynarsam.Monitörü değiştirmem,yani 1080p olacak uzun bir süre. Bütçem sınırlı.EVGA GeForce RTX 2060 SC OVERCLOCKED 6GB GDDR6 ile EVGA GeForce GTX 1660 SUPER SC ULTRA GAMING 6GB GDDR6 arasında kaldım.oyun testlerinde gördüğüm az bir fark ile rtx 2060 önde.İkisi arasında ciddi bir performans artışı eksisi olur mu bana? Uzun zamandır piyasadan uzak kalmış ve yenilikleri takip edemeyen biri olarak konuya vakıf arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Racer_ali -- 19 Şubat 2023; 22:1:36 > |
RTX 2060 mı GTX 1660 super mi?
-
-
Tartışmasız, RTX 2060 'ı alınız.
İşlemciyi neden 3600 aldınız. 5600 var iken.İade etme imkanınız varsa değiştirin.
-
şöyle ki oyun testlerinde falan baktım ciddi bir performans artısı yok diye gördüm ya da günlük kullanımda hissedilir bir hız katmayacak diye düşündüm o yüzden 3600 ü tercih ettim.İkisi de aynı nm ikiside aynı çekirdek,birbirine yakın hızlar.yanlışsam düzeltin lütfen.Dediğim gibi 10 senedir pc piyasını takip etmiyorum.testlerde daha fazla puan alması dışında oyunda yada günlük kullanımda hissedilir bir fark olduğunu bana gösterebilirseniz gidip satar ryzen 5500 ya da 5600 falan alırım hemen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Racer_ali -- 19 Şubat 2023; 22:10:31 > -
1-2 sene sonraki yeni oyunları açmaz bu gpular, günü kurtarsın yeterli diyorsan 2060'i al. -
ikisi de olur yani her ikisi de aslında aynı güçte benim bildiğim ama 2060 rtx açabiliyor diğeri açamıyor
-
hocam 13 sene çift çekirdekli E8400 işlemci P45 anakarttan geliyorum :) aslında gtx 560ti nin biosu uefi olmadığı için anakartta sorun yarattı,o tadımı kaçırdı.Hani gtx 560ti nin uefi biosunu bulsaydım bioas atıp devam edecektim.Mecburen ekran kartı alıyorum,almışken aşırı kaçmadan orta halli alabileceğim en iyisini bulmaya çalışıyorum.piyasadan epey uzaktım.
-
3600 almak bence çok mantıklı olmamış. 5600 almak çok daha mantıklı ve uzun ömürlü olur. Ekran kartı olarak 2060 veya 1660 falan bakmaktansa Rx 6600 daha mantıklı olur bence. 3500-3700 bandına çok rahat bulunabilir. Nvidia olsun biraz daha bütçe var derseniz de 4500 civarına 3060 lar var. Ama bütçe kısıtlıysa ve 144 hz bir ekrana geçilmeyecekse de fazla zorlamaya da gerek olmayabilir.
-
2060
-
Yukarıda da dediğim gibi sentetik testlerde daha fazla puan alması dışında oyunda yada günlük kullanımda hissedilir bir fark olduğunu bana gösterebilirseniz gidip satar 5600 alırım cidden. Rx6600 ları da inceliyorum şu an,illa nvidia olsun gibi bir derdim yok.
-
-
ANDROMEDA TEKNOLOJİ dolandırıcı bir firma, eski isim karalanınca değiştirip bu isimle devam ediyorlar. Sattıkları hiç bir ürün sıfır değil. İkinci el sattıkları ürünlerin çoğu da mining çıkması. Lütfen dikkat edelim.
-
Yine kendin bilirsin ama yeni almış olduğun sistemin kısa dönem içerisinde eskimesi de biraz kötü oluyor. Bir de yukarıda dendiği gibi 2060'ın sıfırı 5binden aşağı bulunmuyor. İkinci el olması kuvvetle muhtemel o kartların. 6650xt'ye bir bak istersen. -
Verdiğin örnek bayaa açıklayıcı,inceledim.5-10 sene daha monitörü değiştirmeyeceğimi 1080p devam edeceğimi kabul ederek 6600xt 1080p sütünundaki 3600 ile 5600 arasında biri 114 digeri 130 frame rate e bakalım.Şimdi bu konulara uzak biri olarak soruyorum,114 frame rate ile modern ware battifield gibi oyunları akıcı oynayamazmıyım? Battlefield serisini hiç oynamadım mesela o tür oyunları ultra ayarlarda akıcı oynamamda ryzen 3600 yetersiz mi kalır?lefield
-
Vayyyy,bak ben bunu bilmiyordum.Teş ettim bilgilendirme için.Cidden fiyat farkı var bayaa piyasa ile arasında,anlam veremiyordum.
-
Evet,15 sene sonra sistemi değiştirmek zorunda kaldım ve fiyatlar bütçemi zorluyor herkesin olduğu gibi.3 sene önceki alım gücümüz enflasyon bu kadar olmasaydı şu an am5 soketli 7600x ile toplamak istedim.Sadece işlemci+anakart+ram 15 bin tl tutunca vazgeçtim.Evet sıfır diye sitesine koyduğu parçalar ile piyasa arasında 500-1000 tl arası fark var.ya risk alıp ekran kartını buradan alacağım 6650xt yi nereden alabilirim? bakabileceğim bir yer tavsiye edermisin?
-
2. El için bilgim yok, sıfır alacaksanız hepsiburada'da sapphire pulse versiyonu indirimde. Oradan alabilirsiniz. -
Fps olarak tabi ki etkiler ancak şöyle de bir durum var. Zaten ikinci el aldıysanız zaten 3600 şimdilik kalsın ekran kartına harcayın parayı ileride işlemci değiştirebilirsiniz. 75 hz ekranla kullanacağınız için fazla zorlamasanız da olabilir. Sıfır 3600 almak pek mantıklı değil. Ha yine de alındıysa ekran kartı-> yüksek hz monitör -> işlemci değişimi yapabilirsiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X