Şimdi Ara

rtx 2080 ti hakkında bir sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar öncelikle nvidia sitesinde 20080 ti ın özellikleri var aşağı indiğimizde de 3 tane karşılaştırma var 2080 ti fe(founders edition) sonra yanında 2080 ti ve 1080 ti olaraqk 3 tane var fe olanda oc olarak mhz daah yüksek yazıyo tmm burda da bir sıkıntı yok ama yanıdaki 2080 ti ne o zaman farkı ne fe den sadece oc olması mı yada sadece adında fe eklenmiş olması mı cevaplarsanız sevinirim bide ön siparişte açılan modellerde ki fe olandan daha güçlü sürüm demi gpu aynı gpu ama soğutma olsun rtx ops sayısı olsun cevaplarsanız sevinirim.

• rtx 2080 ti hakkında bir sorum var

bundan bahsediyorum eğer tam olarak anlatamadıysam diye koymak istedim
    rtx 2080 ti hakkında bir sorum var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baran610 -- 24 Ağustos 2018; 19:32:26 >

• Founders Edition artık eskisi gibi ezik model değil demek istemiş nvidia da :) fabrika çıkışlı oc ile geliyor aynı eskiden custom kartlarda olduğu gibi

Yani nvidia artık custom kartlara direk rakip olmuş
  • canlee89 kullanıcısına yanıt
    yanıtınız için teşekkür ederim peki yanındaki normal 2080 ti ne yani fe asus msi gibi bişey noraml 2080 ti da referans model mi o anlmada mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baran610 -- 24 Ağustos 2018; 19:36:33 >
  • reference dediği kart, ortaklarına gönderilecek olan kart. Sen o kartı direk olarak alamazsın zaten. Üzerinde soğutucu falan olmadan sadece PCB gönderilir EVGA'ya ASUS'a MSI'a vs.. falan.. Yani asus'un eline geçen kartların specsleri bu şekilde olacak. asus üzerine kendi imzasını atıp kendi kartlarını çıkaracak.

Founders Edition dediği şey ise kendilerinin piyasaya çıkardıkları kart. nvidia tarafından son tüketicilerin eline geçecek olan kart yani.. Yani gene referans kart ile işe başlıyor kendi imzasını atıyor GeForce olarak ve piyasaya çıkarıyor. O yüzden adı zaten "Founders Edition".

Bu arada Founders Edition evga'yı falan az da olsa geçiyor performans olarak. Çok şaşırttı beni. Ben 1080ti FE almıştım zamanında pişman olmuştum sıcaklık 75 derece altını görmüyordu. rezalet idi. Bu sefer isteyerek FE alacağım sanırsam. Hem tip olarak falanda daha güzel görünüyor genel olarak.

EDIT: Şunuda belirteyim eski dönemlerde nvidia direk olarak reference kartı FE olarak satışa çıkarırdı. Üzerinde oynama yapmadan çıkarırdı yani. partnerlerine gönderilen kartların özellikleri FE özellikleri ile aynı olurdu. FE üzerine oynama yaparlardı ve ROG strix yada işte xc ulta vs.. gibi isimler çıkardı ortaya. 20xx serisinde artık FE üzerinden oynama yapmak yerine reference kart üzerinden yapacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldf1re -- 25 Eylül 2018; 2:31:56 >

• Msi 2080ti duke , strix 2080ti , auros 2080ti , ftw 2080ti

Hangisi ucuzsa onu al
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Modifiyeli şahin parası :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: coldf1re

reference dediği kart, ortaklarına gönderilecek olan kart. Sen o kartı direk olarak alamazsın zaten. Üzerinde soğutucu falan olmadan sadece PCB gönderilir EVGA'ya ASUS'a MSI'a vs.. falan.. Yani asus'un eline geçen kartların specsleri bu şekilde olacak. asus üzerine kendi imzasını atıp kendi kartlarını çıkaracak.

Founders Edition dediği şey ise kendilerinin piyasaya çıkardıkları kart. nvidia tarafından son tüketicilerin eline geçecek olan kart yani.. Yani gene referans kart ile işe başlıyor kendi imzasını atıyor GeForce olarak ve piyasaya çıkarıyor. O yüzden adı zaten "Founders Edition".

Bu arada Founders Edition evga'yı falan az da olsa geçiyor performans olarak. Çok şaşırttı beni. Ben 1080ti FE almıştım zamanında pişman olmuştum sıcaklık 75 derece altını görmüyordu. rezalet idi. Bu sefer isteyerek FE alacağım sanırsam. Hem tip olarak falanda daha güzel görünüyor genel olarak.

EDIT: Şunuda belirteyim eski dönemlerde nvidia direk olarak reference kartı FE olarak satışa çıkarırdı. Üzerinde oynama yapmadan çıkarırdı yani. partnerlerine gönderilen kartların özellikleri FE özellikleri ile aynı olurdu. FE üzerine oynama yaparlardı ve ROG strix yada işte xc ulta vs.. gibi isimler çıkardı ortaya. 20xx serisinde artık FE üzerinden oynama yapmak yerine reference kart üzerinden yapacaklar.
    Sadece şu kısma takıldım "Üzerinde soğutucu falan olmadan sadece PCB gönderilir EVGA'ya ASUS'a MSI'a vs.. falan.."

NVidia markalara sadece GPU çekirdeği yollar. Kalan tüm PCB, devre elemanları ve soğutucular markalara aittir. Tabii kart markalı FE olmayacaksa.

• Yorumlarınız için teşekkür ederim peki bu vatandan falan on siparişle satılan modeller Asus msi falan ordaki msi rtx 2080 ti Trio modelinde mesela rtx ops sayısı 78 mi yoksa 76 mi bir bilginiz var mı şimdiden teşekkürler
  • Baran610 B kullanıcısına yanıt
    RTX 2080 Tİ Founders Editionda RTX OPS değeri 78T iken sitesinde belirtilen değerlere bakıldığında 2080 Tİ ın boost hızı düştükçe RTX OPS değeride düşüyor(1635 Mhz 2080 Tİ de RTX OPS 78T,1545 Mhz 2080 Tİ da bu değer 76T).Bu durumda boost hızı yüksek olan bir modelde RTX OPS performansıda daha yüksek olacaktır.Henüz bu değerleri ölçmek için bir araç olmadığından dolayı değerler Nvidia'nın kendi belirlediği terimlerle ifade ediliyor.Üreticiler gpu base/ boost hızında ve bellek hızlarında kendi soğutma çözümlerine ek olarak geliştirmeler yapabilsede bazı teknik özellikler(CUDA sayısı,V-Ram Miktarı,Bellek Veriyolu gibi)tüm 2080 Tİ larda aynı oluyor.Bunların dışında gpu base/boost hızları,bellek hızı(dolayısıyla bellek bant genişliği) gibi özellikleri değiştirebiliyorlar.Ayrıca bu seride karşımıza çıkan GigaRays terimide tüm 2080 Tİ larda aynı değerde yani 10 GigaRays/s değerinde olacak.

RTX OPS değeri yüksek olan bir model almayı düşünüyorsanız Gpu Boost hızı daha yüksek olanı tercih etmeniz gerekiyor.Belirttiğiniz kartların Boost hızlarına baktığımızda Msi Trio 1755 Mhz,Duke 1665 Mhz Asus Dual ise 1650 Mhz.Bu durumda RTX OPS performansı bunların içinde en yüksek Msi 2080 Tİ Trio modeli olacaktır fakat tekrar belirtmem gerekirse şu an bu değerleri ölçen bir araç mevcut değil bu değerler tamamen Nvidia'nın belirlediği performans değerleri baz alınarak yorumlanmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 28 Eylül 2018; 23:49:19 >

• Yorumunuz için teşekkür ederim. Sanırsam Trio daha iyi bir tercih olacak bu konuda tekrar teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.