Şimdi Ara

RTX 3060'ı Eski İşlemciyle Kullanmak(Tam 7 senelik i7 5820K) - Detaylı Oyun Testleri ve İlk İzlenim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
5.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kart hayırlı olsun 3000 serisinde en F/p kart 3060 ti 3060 1080p kartı 12 gb vram fşyatını artırıyor, 2-3k da koyup 3070 in hemen ensesşndeki 3060ti en cazip kart.

• Elinize sağlık. Epey uzun ve kapsamlı bir yazı olmuş.

Boşta iken 3060 nasıl 19 dereceyi gördü ona şaşırdım hocam. Kasayı gece balkona koyup mu ölçüm yaptınız diye düşündüm bir an

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok güzel inceleme.varılan sonuç,ekran kartına 10K yatırabiliyorsak peşine külüstür i3 olsa da takır takır herşeyi oynatırız :)

gerçi bugün 10K ekran kartına çok diyoruz da seneye ikinci eli daha pahalıya giderse şaşırmam bu ekonomiyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 4 Mart 2022; 17:5:12 >
  • inceleme için elinize sağlık Gainward RTX 3060 gayet iyi kart hatta uv ile o rakamları daha düşürürsünüz bir ara gainward 3060 kullanmıştım 0.875 voltaja kadar çekmiştim stabil çalışmıştı

• Yorumlarınızdan ötürü hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. Boşa gitmediğine sevindim. Bu arada RDR, Valhalla ve Hitman testleri de kısa sürede gelecek. Benchmarkları ile uğraşıyorum.

@std350

Merhaba.

Daha önce "Dark" marka DP to VGA ve HDMI to VGA aktif dönüştürücüleri sorunsuz kullanmıştım.

Bu ürün işiniz görür diye düşünüyorum. Fiyatı da uygun sayılır. Yorumları da iyi.

https://www.hepsiburada.com/dark-display-port-to-hdmi-donusturucu-dk-hd-adpxhdmi-pm-bs40081

Çok teşekkür ederim. Bir deneyeceğim, yorumları da iyi duruyor dediğiniz gibi.

@OraLeTH

Selam,

Konusunu görmüşken bir şey danışmak istiyorum.

Benim de i5 6600 işlemcim Gtx 1070 ekran kartım var. Son 2-3 yıldır işlemciden yana sorun yaşamaya başladığım için sizinkine benzer bir şeyler yapmayı planlıyorum. Ryzen 5800X veya o ayarda bir işlemciyle Gtx 1070 kullanmayı düşünüyorum. Oluşacak darboğazı araştırdım. Redditte yapanlar da olmuş gördüğüm kadarıyla bariz sorun yaratmamış. Hem belki ileride bir ihtimal ekran kartı fiyatları makul seviyelere gelirse ekran kartı geliştirmeye de bir ön hazırlık olur diye düşünüyorum. Mantıklı bir hareket olur mu ne dersiniz?

Bütçeye göre en mantıklısı neyse onu yapmak lazım aslında. Darboğazın dibine vurmayacaksa ben ekran kartından yanayım, ama söylediğiniz şekilde de bir sorun çıkarmaz. Uçup kaçmazsınız ama belli bir miktar artış olacaktır. Ayrıca Amd işlemciye geçecekmişsiniz madem. İntel olsa nesil geçişinde anakart değişimi var diye tavsiye etmezdim ama Amd daha rahat bu konuda. Gerçi İntel de bu defa sanırım 2 nesil aynı soket sözü vermişti ama belli olmaz.

@AREryilmaz

Farklı ramler ile 3 kanal iyi bir fikir değil. 2 kanal ile 4 kanal arasındkai farkı bile hissetmezsin zaten oyunda. P95 small/smallest fft mesela hissettirir, kanallar arttıkça işlemci daha çok ısınacaktır zira o işte bottleneck neredeyse her zaman bellekte.

O işlemcinin bellek kontrolörü çöp olduğundan 3200 için samsung b-die falan lazım (micron rev-e veya samsung e-die da sanırım çıkar).

O işlemci o ekran kartını yer yer de boğazlayacaktır. Keşke 4790K kullansaydınız da o saçma platforma bulaşmış olmasaydınız...

Cpu-z'den kopyala yapıştır yapıyordum o kısmı, yanlış olmuş. Double channel - triple way iken triple channel yazmış niyeyse. Çift kanal kullanıyorum, ram'ler 1-2-3. slotlarda, düzelttim yazıdaki o kısmı. İşlemciden de gayet memnunum aslında. Ne istediysem yaptı şimdiye kadar ki 7 yıldan bahsediyorum, gıkı çıkmadan çalışıyor. Hız aşırtma performansı çok iyi, tepkisi çok iyi, ısınma problemi yok. Markası iyi olsa da ortalama bir soğutucu takılı, iyi bir soğutucuyla muhtemelen 4.5-4.6'yı çok rahat bir şekilde görecek. Aslında şu an 4.3'e kadar çıkabiliyorum ama o kadar yormak istemiyorum şartlarımdan dolayı. Bir tek ram frekansında patladım şimdiye kadar, onu da voltajla 3200'e çekenler olduğunu biliyorum, ama şu an onu göze alamıyorum.

@programmer_onur

Elinize sağlık. Epey uzun ve kapsamlı bir yazı olmuş.

Boşta iken 3060 nasıl 19 dereceyi gördü ona şaşırdım hocam. Kasayı gece balkona koyup mu ölçüm yaptınız diye düşündüm bir an 

Teşekkürler hocam. Vallahi ona ben de çok şaşırdım ne yalan söyleyeyim Gerçi ilk mesajda da yazmıştım ama hile yapmış gibi hissediyorum yine de, hava 4 dereceydi o akşam. Şu an 31-33 arası seyrediyor. Dedim ya zaten, bu delikanlılığı asıl hava ısınınca göreceğiz. Boşta 50'leri bir görelim de aklımız başımıza gelsin 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraven -- 4 Mart 2022; 19:18:56 >

• i7 5820k benim eski işlemci. 1.2v ile 4.7ghz kullanıyodum tabi özel su soğutma ile :) sonra anakart bozulunca i5 10400f aldım cpu-z testinde aynı puanı alıyordu. ancak 5820k 160w çekerken 10400f 70w ile aynı puanı alıyordu :)

Bellekleri üç kanal kullanma ihtimalin var, denedin mi bilmiyorum ama X99 platformu iki, üç ve dört kanal bellek destekler.

• 4.7 çok iyiymiş. Güç tüketimine pek dikkat etmemiştim aslında. Bugün ona da bakayım. 4.3'e kadar şu halde çıkabiliyorum ama stres testinde 70 küsürlere çıkıyor bu havada. Yaz sıcağında işlemciyi elime almayayım diye 4.1'de sabitledim.

Benim ana kart 4 kanal zaten, ama 24gb ile gerek görmedim açıkçası. Elimdeki ram'ler de dediğim gibi 2 tanesi zaten 2400 olduğu için voltajsız 3-3.2'ye çıkmadığından bir getirisi olmaz diye iki kanal kullanıyorum. Bir arkadaş daha yazmış gerçi ama bir ara denemek lazım. Açıkçası bir süre kasaya dokunmak da istemiyorum. Montajdı, bellek ayarlarıydı vs. derken 20 defa kasayı kaldırıp indirmekten belim koptu, ne hali varsa görsün diyesim var şu ara 

• Ben 3070’i Ryzen3600 ile kullanamıyorum millet harikalar yaratıyor..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Güzel konu, forumun eski zamanlarını hatırlatan türde, ilginç olansa bu tür konuların kalmadığını belirtenler hazırlanan incelemeleri görmüyor sanırım, sadece kendim bile son 3-4 yıldır üst seviye ekran kartlarının incelemelerini hazırlamış ve videolarla desteklemiştim demek ki görmeyenler iyi bakmıyorlar.   Sadece paylaşmak istedim. Emeğinize sağlık. 

• 7 sene işlemcide çoka bartılcak bişey değil. ryzen 1600 çıkalı 2-3 ay sonra 5 sene oalcak. i7 2600k efsane işlemci hala kullanan babayiğit vardır. :D

• Hitman 3 sonuçları eklendi. Ayrıca işlemcinin adını yanlış yazmışım başlığa, kimsenin de dikkatini çekmemiş 

• Kardeşim ellerine sağlık baya emek vermişsin uzun zamandır gördüğüm güzel ve nadir konulardan kalmadı zaten artık başarılar dilerim..

• 5930k ile aylardır 3080 alsam mı alsam mı sorunu üzerine ilaç gibi geldi konu. Oyun için değil, hobi amaçlı çizim için merak ediyordum acaba 3080 yerine 3060 toplasamda aradaki farkla pc mi dizsem diye. Tam yerine oturdu konu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kraven kullanıcısına yanıt

type-c to display port "paugge" marka kablo kullanıyorum çok kaliteli ve işimi görüyor. Ama sizin için şöyle bi ürün buldum kendileriyle de iletişime geçerseniz yardımcı olurlar belki

https://www.hepsiburada.com/paugge-4k-60hz-hdr-displayport-to-hdmi-aktif-adaptor-pm-HBC00000AXK3K

• Hargon kullanıcısına yanıt

4.500 ustu tuketimi asiri artip anakarta da zarar verir.

4 kanal ram ile 4.5xxmhz en dusuk voltajiyakalayip kullanmak mantikli olur.

Oldukca esnek islemci.quad channel rem olayi zamanina gore oldukca avantajli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 kanal için 4 ram gerek malum. 2-3 fps için de 450-500 lira masraf yapmaya gerek duymuyorum açıkçası. İşlemci-anakart güncelleyene kadar elimdeki şu an için yeterli geliyor. Sistemi 7 sene evvel toplarken hiç dikkat etmemiştim ama cl 16 almışım ram'leri, yeni taktığım Patriot Viper da cl16 oldu haliyle. Onun yanına da mecburen aynısını almam gerekecek ama öyle ahım şahım bir şey getirmeyeceği için burada kalmayı düşünüyorum. Elimdekiler sıkıntı çıkartırsa ki mümkündür, hala test ediyorum bir tanesine güvenmediğim için, yine bir Patriot Viper alırım muhtemelen. Şu an yapabileceğim, dediğiniz gibi triple channel deneyebilirim. Bir ara üşenmezsem kasayı açıp yapayım aslında. Neticede ne kadar fazla kanal kullanılırsa o kadar verimli oluyor.

• Penanggalan kullanıcısına yanıt

Öneriniz için çok teşekkür ederim. Dün akşam Amazon'dan aşağıdaki ürünü aldım indirimden. Az evvel geldi ve şu an ikinci ekranımı sorunsuz kullanabiliyorum. 4K 60hz destekliymiş ama benim ekran 1080p zaten. Bu arada ben ürünü dün akşam 79 liraya aldım, şu an 157 gözüküyor. Garip bir indirim yakalamışım farkında olmadan.

amazon
    Dark DK CB DPXHDMIL184K 1,8 Metre 4K Destekli DisplayPort - HDMI Kablo (Altın Uçlu 2160P)
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07CXF76Q7/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
  • Kraven kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun hocam :) Kablolar bile çok pahalı ama uyguna almışsınız :) Benimki 2k 165hz olduğu için hdmi kurtarmıyor demişlerdi riske atmak istememiştim.

• Penanggalan kullanıcısına yanıt

Teşekkürler. Çok haklısınız. 30-40 liraya altın uçlu hdmi 1.4-2 almaya gerek var mı ki falan diye tartışıyorduk en son biz kablo için. Kartı yenileyince yeni fark ettim durumu ve gözlerime inanamadım. Dediğiniz gibi yüksek hz destekleyen kabloların fiyatları zaten daha da uçuk. Neyse ki bizim arşiv belgeleri sağ olsun, yüksek çözünürlükte okuması çok zor oluyor da 4K falan gibi bir derdim daha uzun bir süre boyunca olmayacak muhtemelen :)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.