Şimdi Ara

Rtx 3060 ti Undervolt Değerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
2.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar. 3060 ti Kullananlar olarak Undervolt yapanlar stabil değerleri paylaşalım istedim.

Gigabyte 3060 ti Gaming Oc R3.0 kullanıyorum. Stok sıcaklığı fena değil max 71C°. Fakat Undervolt yaptığımda hem sıcaklık 10C° düştü hemde Heaven Benchmarkta 2 Fps artış elde ettim. Stabilite kontrolü hala devam ediyor şu ana kadar herhangi bir çökme olmadı.

-160 Core clock daha sonra Curve'den, 1950Mhz 900mV, +800 Memory Clock, Power limit Full, Temp limit full.

Sonuçlar, Maksimum sıcaklik 61C°, +1-2 Fps, Güç tuketimini kontrol etmedim lakin -10C° düşüşü dikkate alırsak tahminimce %15-20 daha düşük bir tüketim söz konusu.

Sizlerde deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dirilis1299 -- 22 Ağustos 2021; 15:3:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Rtx 3060 ti Undervolt Değerleri

Bu 15dklık bir test sonucu furmarktan.
    Curve ayarı 875mv 1900mhz
    Son 5 dakikadır fanlar %43 1250rpm gpu 68 derece
    Kasa ise p400a rgb. Ortam sıcaklığı ise 27 derece.
    Wattmetre furmark açında 240w fazladan asılıyor. Standart ve ocli halde ise fazladan 40w daha çekiyor. Fakat bu furmarka has bir durum olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brokengineer

Bu 15dklık bir test sonucu furmarktan.
    Curve ayarı 875mv 1900mhz
    Son 5 dakikadır fanlar %43 1250rpm gpu 68 derece
    Kasa ise p400a rgb. Ortam sıcaklığı ise 27 derece.
    Wattmetre furmark açında 240w fazladan asılıyor. Standart ve ocli halde ise fazladan 40w daha çekiyor. Fakat bu furmarka has bir durum olabilir.

Boş ver GPU yu CPU yanıyor Rtx 3060 ti Undervolt Değerleri 

• 128MilyarDolar kullanıcısına yanıt

O cpu değil. 1245 olan mesela fan devri. Cpu yazan altta kalan başlık. Görünmüyor.

• brokengineer kullanıcısına yanıt
    Hocam 68 biraz yüksek degilmi? Kart markası nedir?

Edit: Hocam yüksek falan değilmiş furmark açınca benimkide 240 ve üzeri 58. saniyede 70 oldu. O karta gözünüz gibi bakın :)

Diğer yandan Uv ile oyunlarda 180W'u geçmiyor sıcaklık değerleri falan çok güzel aynı dediginiz gibi sadece furmarka has bi durum sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dirilis1299 -- 23 Ağustos 2021; 9:26:57 >
  • Dirilis1299 D kullanıcısına yanıt

Bendeki msi gaming x trio modeli. Oldukça memnunum çok serin çalışan bir kart. Tek sıkıntılı yanı power targetın yüzde 105in üstüne çıkmaması. Ona rağmen 2135mhz stabil çalışıyor. Serin çalışsın diye uv açıyorum. Oyunlarda 60 derecenin, fan hızı olarak 1000rpmin üstünü görmez. 1900mhzde kullanıyorum oynarken.

• biraz geç olacak ama ben de paylaşayım. gigabyte gaming oc modeli var tek 8 pin girişli olan. 875 mV@1860 MHz olarak kullanıyorum. 3DMark Timespy kullanarak buldum bu değerleri. fan eğrisini de değiştirdim şimdi yükte sesi bile çıkmıyor fanlar %55 civarı çalışıyor. (1100-1200 rpm) güç tüketimi ve sıcaklık da düştü, oyununa veya uygulamasına göre değişiyor o yüzden net bir şey yazamıyorum. dlss, rt olan oyunlarla da denedim herhangi bir stabilite sorunu yok 3 haftadır deniyorum. bundan önce 1660 super vardı. onu da undervoltlu kullanıyordum. o kartta bile farkediyordu sıcaklık, ses ve güç tüketimi olarak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • StG 44 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu haliyle full yükte kaç watt çekiyor vede sıcaklığı maximum kaç derece gördünüz acaba?
    Benim kart 8+6 pin girişli 160-195w arası çalışıyor, ilk başlarda 57-60C derecelerde seyrederken şimdi 65 derecelere ulaşıyor ve bu durum canimi sıkmakta.

oyuna göre fark ediyor. 115-160W çalışıyor. Timespy'da 215'den 170'a düştü ama oyunlarda bu kadar yüksek görmedim. fanları sessizliğe göre ayarladım yavaş dönüyor ama ona rağmen 67 dereceyi geçmiyor. önceden 69-70 oluyordu.

• İnno 3d twin x2 oc kullanıyorum bende ilk 5-6 ay sıcaklıklar max 72 dereceyi görürken yaz aylarından sonra 78-79 dereceleri bile görmeye başladı havalar serinledi fakat hala aynı sıcaklıklarda geziyor. Msı afterburner dan Curve Oc yi yapmaya çalıştım ama program unstable hatası verdi manuel olarak UV nasıl yaparım acaba

• ziondasonisyan kullanıcısına yanıt
  • Arkadaşlar ben de yeni Gigabyte Eagle 3060ti aldım. Yüke girince hemen fanlar yüzde 95'te çalışmaya başlıyor. Sıcaklık da 60-65 civarı oluyor. Fanların bu hızda çalışmasının sesten başka zararı olur mu?

• M1Abrams kullanıcısına yanıt
    Zannetmiyorum hocam. Eagle 3060 kullandım fanları max 1800-1900 dü sizdekide öyleyse eğer bi sıkıntı yok, aslında seste yapnaması lazım.
    Hatta geçen gün amazonda yorumlarda denk geldim, bu kartın kademeli bir fanı olmadığından ya hiç dönmeyip yada full çalıştığından bahsetmişler.

Teşekkür ederim cevap için. Rahatsız edici bir sesi yok . Zaten fanlara vs. zarar vermiyorsa böyle kullanabilirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.