Şimdi Ara

Rtx 3080 suprim x lhr pad, macun ve fan değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kartı ikinci el olarak temin etmiştim. 2-2.5 yıllık kullanım sonrası ve geçmişini de bilmediğimden ötürü (kart zaten daha önce açılmış) termal macun, pad ve fan değişimi yaptım. Önceki hali

Görüldüğü üzere padler ömrünü tamamlamış çoktan. Board üzerinde baya bir terleme/yağlanma var. Fanlar ise biraz sesli çalışıyordu ve tozlanmışlardı.

Bu haliyle "KULLANDIĞIM UNDERVOLT PROFİLİ" ile bellekler 80-85 arası sıcaklıktaydı, gpu çekirdeği ise 70 lerde geziyordu. Undervolt yapmasam büyük ihtimal bellekler 90 üzerini rahat görecekti sıcaklıklar ise 75 lerde olurdu büyük ihtimal.

İşlemler;

Öncelikle fan seti sipariş ettim. Daha sonra ise padleri sipariş ettim. Elimde birde mx-6 yeni aldığım macun vardı. Kartın soyabildiğim kadar her yerini soydum (kabuk, fanlar, rgb bağlantısı, alüminyum blok vs) kartı tamamen demonte hale getirdim önce. İzopropil alkolle her yeri sildim. Yağlanma ve terleme o kadar fazla olmuşki o bölgedeki board kısmı artık kararmış fabrikasyon matlığa dönmedi yapacak bir şey yok parmağımla teyit ettim her bölge kuruydu. Padlerin geleceği noktalar alkolle %100 temizlendi.

Pad olarak;
    Gelid GC Ultimate ve Pullsar Ice Dragon kullandım. Board üzerindeki vramler 2mm, geri kalan board üzerindeki vrm, mosfet vs diğer kontrolcü bileşenleri ise 1.5mm kullandım. Boarddaki bütün padler gelid kullanıldı.

Padlerin yerleşimi

Bir de backplate ile board arasında kalan backplate'inde ısıyı emdiği kısımda padler kullanılmış. Bunlar vramlerin arkasına geliyor diğer 2 uzun olan ise tam neyin arkasına denk geliyor bilmiyorum olması gereken neyse onları kullandım. Bu bölgedeki padlerin kalınlığı 3.5mm olduğu için icedragon tercih ettim (başka markalarda 3.5'mm yok. Ya 4 var ya da 3 + 0.5mm sipariş etmem gerekiyordu oda maliyetli)

Son olarak mx-6 macunuda sürüp montajını bitirdim.

Gelelim sonuçlara(Fotoğraflama gereği duymadım çünkü öz anlatıcam

Bu kartta biliyorsunuz 2 bios var birisi silent birisi ise gaming. Aralarında frekans ya da performans farkı yok. Sadece soğutma işlevi üzerine kurulmuş 2 tane bios (bence)

Yeni haliyle önce silent modda denedim fakat mümkün değil. O kadar fan cimrisi bir profil ki kartı rahatlıkla 65-70 lere götürüyor ben kesinlikle ses/ısı dengesi konusunda yetersiz gördüm. Yani termal bileşenler iyi olsa bile fanlar sanki döneyimde ayıp olmasın der gibi dönüyor ve haz ettiğim sıcaklıklarda değil.

Gaming mod ise fan profili daha agresif, kart daha iyi soğuduğu için boostladığı hızları rahatlıkla koruyor. Gaming modda her şey gayet iyi.

Fakat gördüm ki gaming moddada sıcaklık neyse fan yüzdeside o derece dönüyor. Ses konusunda en ufak sıkıntı yok rahatsız etmiyor ama kendi fan profili yapabilme seçeneğimi ortaya koydum.

Hangi sıcaklıktaysa o sıcaklığın 10 birim altında çalışacak şekilde fan profili yaptım 65 dereceyse 55 fan, 55 dereceyse 45 fan, 50 dereceyse 40 fan, 70 dereceyse 60 fan gibi gibi. böylelikle ne gaming kadar fanları gereksiz yoracak nede silent kadar ısınmayacak

"KULLANDIĞIM UNDERVOLT PROFİLİ" ile yarım saat unigine heavenda tuttum ve bellek sıcaklıkları 72-73 lerde gezdi . 75 dahi görmedi. Bu bellekler için çok çok çokkkk iyi bir değer. Gddr6x gibi yüksek hızda ve soğutulması zor bir yapı için çok serin. 10 aylık 3060 ti kartımda bile undervolt yapmama rağmen 78-79/80 görüyorum hatta uzun süre oynuyorsam 82-83 diye peek yapıyor. Padler inanılmaz işini iyi görüyor. Gelid yapmış

Mx-6 macun performansı zaten söylenecek söz yok fakat rtx 3080'e has bir durum kart gerçekten sıcak çalışıyor. 3060 ti'a göre 5 ila 10 derece daha sıcak çalışıyor bu kesin. Burda macunun fabrikasyon olarak ısı değerlerini verebildiği için tebrik ediyoruz. Silent modda 69-70 lerde seyreden kart gaming mod profilinde maks 65 gördü. Ben undervolt ile 62'lere düşürdüm. Memnunum.

Son olarak eliniz benim gibi çok yatkın değilse o padlerin milim milim ölçüyle kesilmesi mental olarak fizik olarak baya yoracak. Cetvelle ölçü almaktan gözlerim yorulmuştu ve kamburum baya çıkmıştı eğilmekten. Hakikaten zor iş. Padleri yerleştirmeden önce toz kalmış mı kalmamış mı diye boarda bakmak bile yoruyordu. Birde pad yerleşimini yapmakta zor biraz. Çok dikkatli koymanız gerekiyor. Bıraktığınız an yapılır çok ufak hareketlerle padi yerinden oynatabilirsiniz.

Çok uğraştırdı ama değdi. En azından tepe tepe kullanabileceğim içim rahat bir kart oldu. Fanlar fabrikasyondan farksız, padler işini yapıyor kaliteli.

Yaza kadar rtx 50 temin edemezsem bu karttan devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 12 Kasım 2024; 7:15:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Gayet temiz iş çıkarmışsın tebrikler.Bende üşenmezsem rx6700xt nin termal macununu yenileyecem.Macun olarak mx4 aldım mx6'yla 1-2 derece

oynuyordu testlerde tabi uzun kullanımda fark açılır mı bilmiyorum.

• erdm6 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun şimdiden serin serinn çalışması dileğiyle. Bu işlem tam 12 saatimi aldı desem yeridir çünkü padleri kesmek sık sık mola vermek göz ve sırt yorgunluğu cabası. Eli yatkın olan pat pat hallederde. Kart büyük olunca ekstra iş işte. Kullanılan padler fazla ebat farklılığı fazla

Macunu X şeklinde sürdüm en iyi yayılım böyle oluyor. Thermal grizzly kryonaut hiç şaşırtmadı hemen pump out olmuş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.