Şimdi Ara

RTX 4080 2k-4k çözünürlükte 12700 F işlemci ile darboğaz yapar mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    4k kullanacam ben yalnız

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • krmshnqw K kullanıcısına yanıt
    4 k da olsa oyununa göre en az yuzde 10 yapar.

3-5 ay diyorsun takma kafana oyununa bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 7 Eylül 2023; 1:56:28 >
  • 12700F, 32GB DDR4 ve 4070 Ti kullanıyorum darboğaz sözkonusu değil daha iyi bir işlemciyle tabiki FPS artacak ama bunun adı darboğaz değil 13900K koyarsan elbette daha yüksek performans alacaksın. Her zaman en iyi işlemciyi kullanmadığımız senaryodaki FPS kaybına darboğaz diyorsak işimiz zor. :) Benim bildiğim eski usül darboğaz 9700K, R5 2600 gibi işlemciyle 4070 Ti'ı tam besleyemezsen olur.

• Tinúviel kullanıcısına yanıt
    Çözünürlüğünüz kaç bu arada ? 4070 Tİ sipariş verdim bugün. Şuan 2k monitörüm var fakat 6 ay sonra 4k alacam. Sizce sıkıntı yaşar mıyım?

• krmshnqw K kullanıcısına yanıt

Monitör 1440p ama genelde 4K TV'de oyun oynuyorum.

• üst seviye ekran kartı kullanımı sırasında kullanılan işlemci modeline göre FPS farklı oluşması elbette olan ve de olması gereken bir durum, 13900k ile 12700f arasında performans farkı olmadığını söylemek abestir, hiç birimiz de bunu iddia etmiyor.

burada önemli olan husus şahsi kullanım senaryonuz içinde bu işlemcinin ekran kartından beklediğiniz performans üzerinde olumsuz etkisi olup olmamasıdır.

örnek vermek gerekirse 1080p CS GO oyuncusu iseniz 240hz ve üzeri bir monitör kullanıyorsanız veya VYSNC kapatıp maksimum FPS ile oyunu oynamak istiyorsanız evet 12700F RTX 4080 performansının önünü kesecektir, daha kuvvetli bir işlemci kullanmanız durumunda FPS artışı yaşarsanız.

ama farklı bir kullanım senaryosunda örneğin 4K 60 hz bir TV de RDR2, Cyberpunk 2077 gibi oyunları en iyi görüntü kalitesinde oynuyorsanız bu senaryoda 12700f den ziyade 4080 üzerine iş yükü bindiği ve zaten maksimum FPS 60hz ile sınırlandırıldığı için 13900k ile 12700f arasındaki farkı anlamazsınız.

keza özellikle hikaye bazlı oyunlarda işlemci yükünün çok az olduğu işlemci farklarının daha ziyade online rekabetçi oyunlarda ortaya çıktığı da bilinen bir gerçek.

velhasıl darboğaz tanımını yapmak kolay olmakla birlikte her kullanıcı ve farklı kullanım şartları için genelleme yapmak ve evet darboğaz yapar ya da yapmaz demek doğru değildir.

her kullanıcının kendi kullandığı ekranın çözünürlük-hz özelliklerine, oynadığı oyunların yapısına, oyunları hangi çözünürlük ve grafik ayarlarında oynadığına göre değişkenlik gösterecek bir durumdur darboğaz.

hani derler ya "terzi işi" diye işte darboğaz tam da terzi işidir.

o pantolon ceket ikilisi benim üzerimde iyi durmaz ama başka biri üzerine cuk oturur.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.