Şimdi Ara

RTX 4080 2k-4k çözünürlükte 12700 F işlemci ile darboğaz yapar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3-5 ay boyunca 2k kullanacam ardından 4k monitöre geçecem. Sizce sıkıntı olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bazı oyunlarda biraz yapabilir ama genel olarak sıkıntı çıkarmaz yani takılma o kadar 4k zaten ekran kartına daha çok yükleniyor 16gb yetecek mi diye düşünsen aslında daha iyi olur çünkü bazı oyunlar vram'i bulunca yiyor mesela re4 remake açtım geçenlerde 16gb diye başladı iki üç dakika sonra 18 19 oldu kart 24gb 7900xtx. işlemci de 5800x3d etkisi sıfır değil işlemcinin yani yıllarca 4k'da işlemci önemli değil yalanını dinlemişiz belki 3d cache işlemciler çıkınca o söylem yalan oldu ama 12700 dediğin de kötü bir işlemci değil memnun etmesi gerekir çoğu oyunda ama eski yalanlardan da atmayalım şimdi etkisi olmaz hiçbir oyunda farketmez diye çünkü ediyor ama kartın kuvvetli olursa 80'den 60'a düşer mesela v e bu kadar düşüş takılma olmuyor 4k'da artık bu biraz da monitörüne bağlı. 4k 144hz şöyle gecikme ayarlı fast super fast extreme diye giden güzel panelli bir şeyse 47 fps'ye düşmüş görünce farkettim last of us'ta yani afterburner açık olmasa kaçla oynadığımı bile anlamayacaktım 4k ayrı bir olay 2k gibi değil. 4k'nın gıcıklığı kart yetmedi bu oyunu 2k oynayayım diyemiyorsun hemen kare kare kırıklar bonjour diyor.

• bütün test sitelerinde darboğaz %34 çıkıyor 2K ekranda.

4k ekranda %7

4k dan devam edeceksen tamam ama 2K da ciddi darboğazı var.

bizzat ben yaşadım zamanında.

• 12700F - 7900 XT ikilisi ile 2K 144 hz de BF2042 dahil hiç bir oyunda darboğaz yaşamadım, görüntü kalite ayarlarını azaltıp sabit 144 hz alabiliyorum.

BF2042 dahil oyunlarda işlemci kullanımları çok düşük, hele single player oyunlarda işlemci fanı çoğunlukla çalışmıyor bile (Arctic Freezer 34 eSports DUO)

RTX 4090 deseniz evet darboğaz yaşanabilir derdim ama RTX 4080 ile sorunsuz kullanırsınız, hele ki 4k da hiç sorun olmaz.

• 12700f i baya bir süre kullandım güzel bir işlemci. 6900xt ile 2k da sorunsuz kullandım. Zaten kendiniz bir zaman sonra 4k ya geçecem demişsiniz. 4 k hiç sorun olmaz 12700f ve 4080 ile.

2 k da bazı oyunlarda gpu kullanımı bazen biraz düşük olabilir ama oyun oynamayı etkilemez. Atıyorum fps 220 olacağına 170 civarı olur yine oynunuzu oynarsınız ölüm kalım durumu olmaz. Hani 12100f falan olsa neyse.

4 k da çoğu güncel işlemci zaten sorun çıkarmıyor. 12700f 12 çekirdek güçlü bir işlemci ben baya memnun kalmıştım.

2 k da 12700f ile uzun süre 6900xt ve kısa bir sürede 4070 ti kullandım sorunsuzca.

• Yapmaz, darboğaz yapar mı diye uyduruk web sitelerinin calculator ını kullananlarının yorumlarınıda ciddiye alma.

• mageji kullanıcısına yanıt

Bu işlemciyle mi yaşadınız? O darboğaz hesaplayan siteler yanlış bu arada hocam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

Hocam 4k da darboğaz yüzdesi 0 mı diyorsunuz yani? Çünkü en ufak bir kaybı bile dikkate alıyorum ben. Ona göre sipariş vereceğim

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

4k da 13.nesil işlemcilerle aynı FPS yi verir mi ki peki hocam? Karta o kadar para vermişken hiçbir FPS kaybı yaşamak istemem çünkü. Bu arada siz 4070 ti ile 2k kullanırken darboğaz oranı nasıldı ortalama?

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Hocam aynı anda birkaç konuya değinmişsiniz , kafam karıştı açıkçası 😂 öncelikle, vram konusunda 4k için bu kart iş görür denildiği için tercih ediyorum. Yani sizce birkaç seneye sıkıntı mı yaşarım vram konusunda? Çünkü 3-5 sene değiştirme gibi bir düşüncem yok sistemi. İkincisi, monitör ile fps düşmesini anlayamadım. 4k monitör alırken extra dikkat etmem gereken şeyler mi var ? Açıkça yazarsanız çok sevinirim

• krmshnqw K kullanıcısına yanıt
    Ben 2 k da 4070 ti ile hikayeli oyunlar oynadım için genelde çok bir darboğaz görmedim açıkçası , genelde gpu kullanımı yüzde 90 ve üzeri idi.
    Biraz da oyundan oyuna değişir bu durum.

Tabi kart 4080 değil 4070 ti :)
    4 k da 12700 f ile daha az skntı yaşrsnz çünkü çözünürlük yüksek olduğundan ve ayarlarda full açlrsa muadil işlemciler arasında fark nerdeyse yok denecek kadar azalır merak etmeyin .

Ayarları elverdiğince kart belleği izin verdikçe köklersiniz...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Günümüzdeki darboğaz kavramı ile geçmişten beri süre gelen darboboğaz kavramı bir değil ve insanlar bunu sürekli birbirine karıştırıyor.

Eskiden kartlar bu kadar çılgın seviyede güçlü değildi, 240-360hz ekranlar yoktu 144 bile çok nadirdi , işlemciler desen 2-4 çekirdekten ibaret 6 çekirdekler anca xtreme sınıf işlemciler oluyordu haliyle o zamanlar işlemci %100 e yakın kullanım gördüğünde darboğaz var diyebiliyorduk ama şuan darboğaz kavramı farklı bir boyut kazandı. İşlemcilerin önemi çok daha fazla arttı ve sadece işlemci değil ram frekansları/gecikme değerleri de darboğaz ı etkileyeme başladı.

Oyunda %99 kullanım gördüğünüz zaman darboğaz yemediğinizi sanmayın. Bir çok insan %99 kullanımda kartında darboğaz oluşmadığını ve işlemcinin yeterli olduğunu sanıyor ama işin aslı öyle değil, daha iyi bir işlemci ve ram ile çok daha yüksek fps ler alınıyor.

RTX4080 de 12700F ile bal gibi darboğaz yapar ama bazı oyunda anlamazsın, bazısında çok az olur, bazısında da 144hz ekranın vardır 144fps aldığın için pek fark edemezsin gibi gibi.

Farkı anlamak için sağlam bir işlemci/ram kombinasyonu gerek. Senin %99 kullanımda 270 fps aldığın ortamda başka biri 350 fps alabilir bu işte darboğazdır ama zaten 270 fps alıyorum deyip fark edemezsin çünkü yeterli bir fps.

• RTX3080Ti kullanıcısına yanıt
    Hocam çözünürlükle bunu dengeleyemem mi yine de ? İşlemciyi değiştirme şansım yok çünkü ve 4k da bile darboğaz olur mu diyorsunuz?

• krmshnqw K kullanıcısına yanıt

ben aslında sana yanlış şeyler yazmışım herkesi kendimdeki gibi zannedip mesela 47 fps'ye düşmüş haberim olmadı demişim yalan değil ama bu benim işlemcimde olur seninkinde olmaz çünkü benimki x3d ve rame gerek bile kalmıyor. fps sürünmüş afterburner olmasa görmüyorsün mesela ben bir konumda 4k'da deli ayarlarda 30 40 fps veren testler yaptım e dedim işte biraz yavaş zaten test yavaş ne var bunda?(GTA5) kare kare ya da uzun takılma olmaz yani bu işlemcide ama sen 4k dediğin için kurtarır dedim ama işlemcin benimki gibi bile olsa ekran kartın 4080'den de iyi olsa bendeki gibi 7900xtx olsa 24gb yine de sürücü kötü olur oyuna yama gelir içine ederler yani yazılımsal sorunları monitör yüzünden yine hisseder ya da hissetmezsin. geçenlerde forza5 takılıyor bi bende değil 7900xt kullanan arkadaş da diyor sürücüden belli ki ve o MPOfix diye bir tool bulmuş kapatmış o özelliği düzeltmiş ben ise monitörün super fast tepkime süresini extreme yaparak çözdüm yani donanımsal olarak.

şimdi 4080 4090 7900xt xtx almayı düşünüyorum dediğin zaman 4k olacak bir kere ama işlemcidir monitördür kasadır psudur bu kartlara uygun kalite hız neyse olmalı ki bir ayağı takılan market arabası gibi çekmesin bir tarafa. bu dediklerim görece şeyler bana göre böyledir sen ya da başkası farklı düşünebilir ama 16gb şimdi bile doluyor, 3-5 sene gitmeyeceğine herkes hemfikirdir ondan kızıyor zaten insanlar vram cimrisi nvidia diye.

• Alıntı

metni:
    Yapmaz, yapmamalı, mümkün değil, olur mu öyle şey

Fi tarihinden kalma darboğaz bilgileri...

Neyse ki bazı user'ları mantıklı-makul açıklamalar eşliğinde bilgi sahibi yapabilmişiz...

• REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Açık konuşur musunuz

• RTX3080Ti kullanıcısına yanıt

Intel hegemonyası zamnalarından bahsetmişsiniz, dediğiniz gibi günümüzdeki "normal" bir işlemciyi Extreme Edition diye satıyorlardı. Rekabet ne kadar güzel bir şey değil mi?

@krmshnqw İşlemciniz gayet güçlü, makul ayarlarla sorun yaşamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuasarFX -- 5 Eylül 2023; 10:14:39 >
  • Kimsenin yazılarını okumadım. Baya bir süre oc li olarak 12700 kf kullandım 2 k da 4080 le evet oyununa göre ben yüzde 20 ye varan darboğaz yaşadım. Sen o işlemci ile dahada fazlasını yasicaksin.bu 2 liyi kullanmayanlar gene BOŞ konusuyolar. Sadece benim gibi kullanabilenler bilir , gerisi kendini bişey sanan teferuhattir. Kanma burda kimselere !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 7 Eylül 2023; 1:53:53 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.