Selamlar,Bugün ekran kartını yeni satın aldım hafta içinde taktıracağım fakat kafamda bir kaç sorular dönüyor.İşlemcim 4 yıllık ve ekran kartı yeni herhangi bir darboğaz yaşar mıyım ve valorantta kaç fps alırım? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İ7 10700F 4060 Ti Sistem Valorant oyununda darboğaz yapar mı ve kaç fps?
-
-
Valorant gibi multiplayer oyunlardaki performans, ekran kartından çok işlemci ve RAM ile ilgilidir. Oynayacağınız çözünürlük ve oyun içi ayarları da en önemli detaylardan. RAM kaç GB, hızı ne, gecikme süresi ne, tek kanal mu çoklu mu? Bunlar önemli. Ekran çözünürlüğü 1080p mi 1440p mi 4K mı? Ayarlar düşük mü yüksek mi? Ayrıca bu tarz oyunları herkes oynayabilsin diye optimizasyonları daha iyi oluyor, 10700f gibi bir işlemci ile oyunu rahat oynayabilmek için yeterince FPS alabileceksiniz merak etmeyin.
Yeri gelmişken hemen sorayım; ekran kartını güncellediniz ama güç kaynağınız ne durumda? Hangi marka ve tam model?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrGrendel -- 19 Ocak 2025; 3:23:10 > -
ramlerim 2933mhz 16gb max o hızı desteklediği için ve ekran kartını daha takmadım bugün aldığım için psu olarak rampage p750 80 plus gold (750w) aldım vatanda bir teknik arkadaşın tavsiyesi ile biliyorum kötü bir marka fakat vatan bilgisayarda sıkıntılı ürün satılmaz ve teknik ekibi bilgili kişiler. onun dışında oyunu 1080p oynamayı düşünüyorum fakat 720p oynarsam darboğaz olur mu ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence o PSU'yu hemen iade edin, gelecekte sorun yaşamak istemiyorsanız. Vatan millete everest ve rampage satmasa dükkanı kapatır gider. Tahminen 3500 TL civarında aldığınızı farz edersek, gidin aşağıda linkini verdiğim ürünü alın çok daha rahat edersiniz.
Zamanınız varsa bir iki bilgi sahibi olmak isterseniz PSU konusunda, çayınızı kahvenizi alıp linkini verdiğim konumu okuyun. Sonra mavi ekran alıyorum, bilgisayarım kapanıyor diye konu açarsınız :) Forumun bu bölümü bu konular ile dolu.
Ayrıca evet çözünürlük düştükçe işlemci darboğazı artar ama yine de rahat oynatır diye düşünüyorum.
https://forum.donanimhaber.com/bilgi-yazisi-bilgisayarim-kapaniyor-part-1--157846845www.sinerji.gen.trAttention Required! | Cloudflarehttps://www.sinerji.gen.tr/corsair-750w-rme-serisi-rm750e-80-gold-tam-moduler-atx-30-gen5-guc-kaynagi-p-49377?utm_campaign=akakce&v=1.8.3
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrGrendel -- 19 Ocak 2025; 4:12:21 >
-
Hocam bende zaten psu'dan yana endişeliyim yarın gidip iadesini yapayım 300 lira falan fazlasına msı cooler master gibi markalar var önerir misiniz?
Hocam marka değil sadece model de önemli. Attığım yazının altında önerilen güç kaynakları listesi var. Oradan bakabilirsiniz spesifik modele. Ama çoğunlukla corsair gold seviye PSUlar iyidir. Anladığım kadarıyla kendiniz takamayacağınız için vatandan alıp taktırmak istiyorsunuz. Vatan'da Gold seviye everest ve rampage dışında 5000den başlıyor diğer markalar. Yerinizde olsam linkini attığım ürünü alıp kendim takmaya çalışırdım ya da bir bilgisayarcıya taktırırdım. Gereksiz derecede pahalı çünkü vatandaki PSUlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam bende casper excalibur marka kasa var oranın teknik servisine taktırıcam fakat vatanda alışveriş yapmamın sebebi bir sorun olduğunda götürüp değişim yapıyorlar veya sorunu çözüyorlar vatan dışında yerler elden alan yok hepsi kendin kargolayacaksın diyorlar ve üstelik 1 ay falan o verdiğin ürünü bekliyorsun o yüzden vatandan alışveriş yapıyorum
High Power ürünleri de tercih edebilirsin maliyeti daha az olacaktır ben şu an kullanıyorum memnunum ama 80+ sertifikalı olmalı...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X