Şimdi Ara

RTX 4090 4*8 ADAPTÖRÜ 3*8 OLARAK KULLANMAK SIKINTI YARATIR MI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
1.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çatallanan derken tek kablodan 2 kablo çıkıyorya onu demek istedim.

• 45-50k lık ekran kartı kullan ama psuya 5-6k verme. arada karta birşey olursa kullanıcı hatasından çöpe gider kartınız.

• filozof1281 kullanıcısına yanıt

4090 için gelen kablo da kaç çatal varsa ki ya 3 ya da 4'tür eski PSU'lar için, kılavuzda aksi belirtilmediği sürece hepsini takmanız gerekir.

• dokuzkuyruklu-_- kullanıcısına yanıt
    PSU yok ortada asusu bekliyorum. 1200 watt atx 3.0

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 12700k ile o gpu nun %30-40ı boşta bekler başkan poweerdan önce işlemci lazım sana

• horifaydo H kullanıcısına yanıt
    4k ya çekince öyle bir şey olmuyor. 2k da bazen yapıyor. Onuda ray Traycing vs. Dolduruyor. Biraz zaman sonra oyunların grafiği daha iyileştiğinde gpu daha zorlanacaktır. O zaman 2k da olan boşlukta dolar.

https://www.gaming.gen.tr/urun/211980/fsp-hydro-ptm-pro-hpt2-1200m-1200w-80-platinum-120mm-fan-moduler-psu/?ref=akakce&v=1.25.6

• Knisath kullanıcısına yanıt

Nvidia'nın kendi sitesinde bu akıllı ataptör olarak geçiyor ve şöyle bir bilgi var. İngilizcesi altdaki resimde mevcut.

Bağdaştırıcı, güç kapasitesini algılayan ve takılan 8 pimli konektör sayısına göre grafik kartına bildiren aktif bir devreye sahiptir. Yani buna göre ben 4*8 pin adaptörü 3*8 pin olarak kullanırsam içindeki devre ona göre güç alanı oluşturması için ekran kartını bildiriyor olarak anlıyorum.

Yani dönüştürücü adaptör ile ekran kartı arasındaki bu bilgi alışverişine göre 3 adet 8 pin takılıysa power supply dan maksimum 450 watt güç çekebilirsin. Bunun üstünü çekemezsin demek anlamına geliyor olabilir mi.

Şimdi ben dördüncü 8 pin konnektörüde takarsam kart bu sefer güç alanını 600 watt olarak algılayıp, gerektiğindede 450 watt üzerine çıkmak isteyebilir olarak anlıyorum. Bu seferde 450 watt üstü bir güç gerekirse, 300 wattdan sonraki kalan 300 watt'ı çatal kablodan bağladığım için tek kablodan çekmiş olacak.

Yani güç dağılımı,

1. kablo 150 watt

2. kablo 150 watt

3. çatal olarak ayrılan kablo 150+150 watt = 300 watt'ı tek kablodan çekmiş olacak düşüncesindeyim. Bu da orada yanmaya sebep verebilir mi, tek kablo 150 watt üzerini taşımadığı için.

RTX 4090 4*8 ADAPTÖRÜ 3*8 OLARAK KULLANMAK SIKINTI YARATIR MI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filozof1281 -- 2 Mayıs 2023; 1:40:26 >

boş yapma!

satın al ...

CableMod RT-Series Pro ModFlex Sleeved 12VHPWR PCI-e Cable for ASUS and Seasonic – CableMod Global Store

CableMod RT-Series Pro ModFlex Sleeved 12VHPWR PCI-e Cable for ASUS and Seasonic (Black, 16-pin to Quad 8-pin, 60cm)

1 x 16-pin to 4 x 8-pin PCI-e cable (60cm)

5 x Closed cable combs (pre-installed)

1 x Cable shroud

US$ 29.90 +15 $ naklıye

PHILIPPINE40 KEEBCABLEWIN KEEB20 VIETNAM40

vu kodlar ıle ındırım yakalayabılırsınız.

mayıs ayı ıcın kuponlar bunlar

40% Off CableMod COUPON CODES → (5 ACTIVE) May 2023 (wethrift.com)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 2 Mayıs 2023; 9:56:35 >

Tamamen doğru anlamışsınız ancak sizin sorununuz bu teorik bilgiden ayrı bir sorun ihtiva ediyor.

4090 teorik olarak tdp'de 450W ihtiyacı yazsa bile, pratikte tam yükte 550W civarı güç çekiyor.

misal;

burada yapılan testlere ve tam yükte çektiği güce bakarsanız, nvidia tarafından belirtilen TDP'lerin aslında farklı hesaplandığını fark edebilirsiniz. Basitçe şöyle söyleyeyim, 3 pin'le sağlayabildiğiniz 450W sizin sisteminizin çalışmasını ancak kurtarıyordur ve stabilitesi yine de düşüktür. Aynı zamanda 450W üzeri ihtiyacı olduğu zaman ya tek 150W'luk ona uygun dirence sahip kablodan daha fazla güç geçirmesi için daha da fazla akım geçirmesi gerekecek ve uzun vadede kablolarınız olması gerektiğinden daha hızlı ömrünü tamamlayacaktır ya da kabloların erimesi vb gibi durumlar söz konusu olup bir şekilde kısa devre yaptırma riskiniz fazlalaşacaktır.

Bu sebeple 4 güç girişi varsa ve 4 güç girişinin takılması isteniyorsa bunu sağlamalısınız. Anlık güç tüketiminde genelde 2, 3 ve 4 serisi nvidia kartları ayrıca onlara eşlenik AMD kartları TDP'sinin 3 katına kadar güç isteyebilmekte. Bunu sağlayan sahip olduğunuz PSU için ne kadar kaliteli olursa olsun pek mümkün olmaz. Özellikle ATX 2.x standartlarında bir PSU'nun hangi marka ve modeline, ne tip malzemeler kullandığına, ekran kartınızın pcb tasarımının güç yönetimine, kalitesine göre de güç isteği değişecektir. ATX 2.x bu tip durumlarda kötü olduğu için ATX 2.x kullanıcıları yüksek Wattlı PSU almayı çözüm olarak görüyorlardı. Bu da haklı bir sebepti.

ATX 3.0 PSU'larında 3 katına kadar PSU güç çıkışı oranını milisaniyelik olarak karşılayabilecek şekilde üretilir. 1000W'lık bir ATX 3.0 psu 450W TDP'lik 4090'ın isteyebileceği yaklaşık 1000-1250W'lık anlık isteği sorunsuz karşılayacaktır çünkü 3000W'a kadar anlık güç eşitlemesi yapabilir.

Lakin sahip olduğunuz atx 2.x PSU'nun karşılayabileceği anlık güç çıkışı 4090'nın anlık tüketmek için talep ettiği gücü hem de eksik bir güç girişi ile karşılamayacaktır.

Mesela, 4090 OC ile 40 dakikalık sürede 4090'ın en fazla çektiği gücü 797 olarak hesaplamış bir kullanıcıya bakabilirsiniz. Buna benzer örnekleri rahatça bulabilirsiniz. Dolayısıyla, 4 kablonun 3'ü için 4090'nınıza sağladığınız 450W oldukça sorunlu bir seçimdir. Bugüne kadar problem çıkarmamış olmaması, yaptığınız işlerin tam yükte olmadığını gösterebileceği gibi bir çeşit darboğazdan ötürü GPU'nun tam kullanılamadığını ya da güç sorunu kaynaklı shutter vs yaşamanıza rağmen bunu önemsemediğiniz anlamına gelebilir.

https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/10kro1o/797_watts_peak_pulled_and_some_hwinfo_stats_on/

Sadece oyun oynuyorum 4k ultra ya da 2k ultra. En fazla 420 civarı çektiğini gördüm. Takip ediyorum arada. Atx 3.0 a geçene kadar oyun dışı bir şey ile yüklenmiyorum şimdilik

Bahsettiğiniz güç çekim için gördüğünüz rakam, bilgisayar üzerinde ki programlar tarafında ise en fazla 420W görmüş olmanız sizi yanıltıyor.

Milisaniyelik 900W'lık güç talebini sahip olduğunuz ekran kartı tarafından istenmesi, bilgisayar üzerine yüklediğiniz herhangi bir programla mümkün olmaz. Bunu anlayabilmek için osiloskop ve saniyede en azından 1000hz'lık duyaçlarla kablo ya da ekran kartı güç girişlerine yerleştireceğiniz klipslerle olur.

Bilgisayar üzerine yüklediğiniz anlık güç göstergesi, en az 1 saniyelik periyotlarla, anakartınızın, psu'nun, gpu'nun ortaklaşa verdiği genel bir bilgilendirmedir. Bugüne kadar benim bildiğim hiçbir oyuncu bilgisayar bileşeni 0.5 saniye altında güç değişimini gösterme kabiliyetine sahip olmadı. RTX 4090 4*8 ADAPTÖRÜ 3*8 OLARAK KULLANMAK SIKINTI YARATIR MI 

Fişten bunları yakalayacak bir wattmetre var mı bildiğiniz? Tabi uçuk fiyatlarda olmayanlar.

• xentios kullanıcısına yanıt

Daha önce öyle özelleşmiş bir aparata ihtiyacım olmadığı için herhangi bir bilgim yok.

• Bu nasıl is abi 550W-600W nasıl bir GPU bu 4090?

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 3 Mayıs 2023; 14:59:57 >

• Birinci pinden çok güç çekiyor haberin olsun. Bana kalırsa birleştirici alıp ekran kartını farklı PSU dan besleyin derim. Ben asus rog thor 1000w lık psu aldım. Bir tane de aynı anda çalışması 24 pin kablo aldım. Kendi sistemimde Hx 1200 var sistemi besliyor ekran kartını da ayrı bir psu besliyor. Benim kasa zaten büyük thermaltake in sıvı soğutma kasası. Hem kablolar darlık yapmıyor hem de tek bir güç kaynağına yüklemiyorum. prizde veya güç kaynağında hem ısı olmuyor hem ses olmuyor. Ayrıca 1. pin için özellikle dikkatli olmanız gerekiyor. Isınma yaptığından anlarsınız zaten hangi pin olduğunu.

• Mesutzgvn M kullanıcısına yanıt

şuana kadar herhangi bir sorun olsa belli ederdi sanırım demi. Yani soketi hiç çıkarmadım birşey olmuşmu sokete ya da ekran kartı girişine diye. yanık kokusu falanda yok arada kokluyorum :) ya da yükteyken elimi kabloya sürüncede öyle aşırı bir sıcaklık hissetmedim. zaten şuan yeni psu alana kadar oyundan öte bir şey için kullanmıyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.