Şimdi Ara

Rtx 5080 serisi sıcaklık değerleri.Asus,Msı,Palit,Gainward,vs'Furmark 2.5'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Biliyorsunuz bir çok kişi ekran kartı almadan önce en çok merak ettiği konu,

Alacağımız kartın soğutma performansı.

Bilmeyenler için Öncelikle furmark gpu stress programıdır.

Aşağıdaki sıcaklık sonuçlarını Oyunlarda görmeniz pek olası değildir.

Konuya diğer arkadaşların katkılarını da bekliyorum.

Furmark 2.5 programında 5 dakikalık test yapmaları yeterli.

Coil whine olayına girmiyorum. tamamıyla şans.

Ekleme yaptığım kaynaklar yine bu forumda rtx 50 konusundaki arkadaşlar.

ilk ekleme kendi kartım olan ,

@akibeel

Gainward Phantom

Sıcaklık 69 derece

Fan hızı %42

Rtx 5080 serisi sıcaklık değerleri.Asus,Msı,Palit,Gainward,vs"Furmark 2.5"

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Palit GameRock

Test süresi "13 saniye"

Sıcaklık 68 derece.

Fan hızı %48

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Asus TUF GAMING OC

Sıcaklık 68 derece 

Fan hızı %69

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Msı suprimx

Sıcaklık 61 derece 

Fan hızı %51

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

@f0rm3hm3t

Asus ROG Astral

Sıcaklık 64 derece

Fan hızı %63

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

@tricky1183

Asus prime 5080 OC

Sıcaklık 74 derece

Fan hızı %84

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akibeel -- 17 Şubat 2025; 22:38:3 >

• Ekran kartını sorduğunuz soruda sizi alıntılayarak aynen şöyle bir mesaj atmıştım;

"Selam, o sadece Watt'a bakmak için açtığım bir testti hocam Palit GameRock modeli. Benim de 10 dakikalık testte 69-70 derece çıkıyor 71 dereceyi hiç görmedim. Bu derecelerde fanları rahatsız etmeyecek seviyede açıyor."

13 saniye başka bir amaçla çekilmiş SS'i fan hızı, derece falan yazarak neden buraya eklediniz anlamadım. Amacınız resmi kaydedip konu açmaktı madem yanıltıcı bir veri paylaşmamanız adına iletişime geçseydiniz uzun test eder gönderirdim  

• JeaLeusy kullanıcısına yanıt

Merhaba,

yanıltıcı bir veri paylaştığımı sanmıyorum.

resimde gördüğüm neyse onu yazdım.

sonra biri gelip test 13 saniye sürmüş yanıltıcı veri yazmasın diye.

konunun amacı kart alacak arkadaşlara yardımcı olmak.

sizden rica etsem 5 dakikalık test sonucu gönderin onu paylaşayım.

• Aşırı kısa süreli test sonuçları sadece aldatıcıdır. Üretici firma, düşük sıcaklık için erkenden fanları yüksek hıza çıkarması yönünde fan profili ayarlaması yapmış olabilir. Sadece fan yüzdesi paylaşmak ayrı bir yanlış. Firmalar üç büyük fan ya da iki büyük - bir küçük fan kullanabiliyor, her fanın RPM değeri, çıkardığı ses aynı olmuyor. 92mm fan ile 120mm fanın değerleri çok farklı. Bi üretici %80, 30dB ses üretir daha iyi soğutur, diğeri %30 40dB ses üretir ve daha kötü soğutur.

Kaldı ki test ortam sıcaklıkları farklı. İzmir - Antalya ile Erzurum hava durumu aynı değil. Kasalar aynı değil. Gerçeklikten uzak bir karşılaştırma olmuş.

Kasa hariç tamamen aynı sistemde; chipset sıcaklığı eski tip kasada, güç tasarruf modunda en düşük 60 derece iken yeni kasa ile (önde 3x140mm fan) performans modunda 58 dereceyi geçmedi.

• TimFoster T kullanıcısına yanıt

öncelikle test aşırı kısa değil.

5 dakikalık furmark testiyle 1 saat arasında 2 dereceden fazla bir fark olacağını sanmıyorum.

fan yüzdesinin yanında dikkat ettiysen "sıcaklık" değerleride paylaştım.

önemli olan biri zaten sıcaklık.

fan sesi konusuna gelirsek, yeni nesil kartların zaten fanları 3 aşağı 5 yukarı boyutları aynı.

teknolojisi kalitesi ayrı.

örnek 2000 rpm hızında çalışan iki farklı kartta biri 30db ses üretiyorsa biri 35 üretir.

arada uçurum olmaz.

bir kartın fan kalitesi ne kadar iyi olursa olsun 2500 rpm hızında çalışıp kabul edilebilir bir ses çıkarması imkansız.

coğrafi konusuna gelirsek kimse bu kasaları sokakta kullanmıyor.

odasında kullanıyor.

ayrıca ekran kartına bu kadar para veren insanların tek fanlı mini kasada kullandığını sanmıyorum.

Benim konuyu açmamdaki sebebim yeni kart olacak arkadaşlara bir nevi yardımcı olmak.

ayrıca kime yazsam test ss atın diye nedense kimse bir cevap vermiyor anlamış değilim.

örnek ss bırakıyorum db ve sıcaklık değerleri.

resim yüklenmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akibeel -- 16 Şubat 2025; 4:9:47 >

• akibeel kullanıcısına yanıt

Desibel (dB) ölçeği logaritmik bir ölçek olduğu için, ses şiddetindeki farklar doğrusal değil, katlanarak artar. 30 dB ile 35 dB arasındaki fark, ses şiddetinin yaklaşık 1.78 kat artması anlamına gelir.

Desibel ölçeğinde her 10 dB'lik artış, ses şiddetinin 10 kat artması demektir.

5 dakika (yine en azından 15 dakika olmasını tercih ederim) ile saniyeler ile ölçülen test bir değil.

Fan sesi konusunu zaten yazdım.

35 dB, 30 dB'den 1.78 kat daha yüksek bir ses basıncına karşılık gelir.

Kasa fanı olarak, 120mm premium fan 2500rpm seviyesine zaten çıkmaz. (Ekran kartı fanları daha ince profilli olduğu için çıkabilir.)

Kartları sokakta kullanıp kullanmamak bir kriter değil. Adana yaz sıcağında klima çalıştıran bir kullanıcının kliması olmayan bir kullanıcının değerleri aynı olmaz. Düşün ki ben kutuplarda -30 derece duran birisiyim. Hadi dediğin gibi sokakta ölçüm yapmıyoruz. Herkes oda sıcaklığını aynı dereceye ayarlamaz. Kartların, saniyelerle ölçülen değerleri ile dakikalarla ölçülen değerleri arasında çok fark var. 3 saat ile 5 saat arasında çok fark yok ama 3 dakika ile 5 dakika arasında fark var. Yeni kart alacaklara YANLIŞ yardımcı olma. 1 saat altında test yapılmaması gerekiyor hadi 30 dakika olsun, senin paylaştığın birkaç saniye :D

ya dostum ne anlatıyorsun allah aşkına=)

atom'mu parçalıyoruz burada.

örnek veriyorum aşağı yukarı diyorum zaten.

fanın dönüş hızı veriyor "rpm" zaten sesi. ne kadar rpm o kadar ses.

fan ne kadar kaliteli olursa olsun.

bu yüzden %'lerini koydum sıcaklıkların yanına zaten.

allah aşkına kış ayındayız herkesin 3 5 derece oturduğu oda zaten aynı sıcaklıklarda.

neden bahsediyorsun dış klima ünitesi kullanıyoruz sanki.

aşağıya siteyi bırakıyorum.

35 db'de çalışan kartların sıcaklıkları.

https://www.techpowerup.com/review/asus-geforce-rtx-5080-astral-oc/40.html

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Baştan -yanlış- olduğunu dolayısıyla yardımcı olmadığını yazıyorum.

Atom parçalayacak kadar bilgin yoksa, başkasına üç eksik beş fazla değerlerle yanlış yardımcı olursun.

Bu konu sadece kış ayında okunabilir. Herkesin oda sıcaklığı üç aşağı beş yukarı aynı olmalı.

Fan sesi hakkında ne yazdığını sen bile anlamamışsındır. Akustik hakkında bilgin 0'dan daha düşük.

"Fan ne kadar kaliteli olursa olsun, ses tamamen RPM'e bağlıdır" ifadesi eksik. Kalite, aynı soğutma performansını daha düşük RPM'de sağlayarak sesi dolaylı yoldan azaltabilir. Örneğin, kaliteli bir fan 1500 RPM'de 30 dB ses çıkarırken, düşük kaliteli bir fan aynı soğutma için 2000 RPM'de 40 dB ses üretebilir.

Fanın rulman tipi kanat sayısı, kanat tasarımı bunların hepsi etkiler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

sıkıntın ne onu söyle uzatma

baksana tane tane anlatıyorum.

bu senin yazdığın--

""Fan sesi hakkında ne yazdığını sen bile anlamamışsındır. Akustik hakkında bilgin 0'dan daha düşük.

"Fan ne kadar kaliteli olursa olsun, ses tamamen RPM'e bağlıdır" ifadesi eksik. Kalite, aynı soğutma performansını daha düşük RPM'de sağlayarak sesi dolaylı yoldan azaltabilir. Örneğin, kaliteli bir fan 1500 RPM'de 30 dB ses çıkarırken, düşük kaliteli bir fan aynı soğutma için 2000 RPM'de 40 dB ses üretebilir.

""

senin bu yazdığının cevabını 2 üst mesajda verdim zaten.

okuduğunu anlama konusunda zekan ciddi anlamda düşük.

bu da 2 mesaj üstte verdiğim cevap---

""""fan sesi konusuna gelirsek, yeni nesil kartların zaten fanları 3 aşağı 5 yukarı boyutları aynı.

teknolojisi kalitesi ayrı.

örnek 2000 rpm hızında çalışan iki farklı kartta biri 30db ses üretiyorsa biri 35 üretir.

arada uçurum olmaz.""""""

Ne yanlış bilgi veriyorum nede eksik.

Buna sende karar veremezsin.

Bilgiye ihtiyacı olan gelir bakar 3 aşağı 5 yukarı kafasında kurar ona göre karar verir.

Tekrar soruyorum sıkıntın ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akibeel -- 16 Şubat 2025; 21:10:14 >

Yazdım zaten rakamların üç aşağı beş yukarısı olmaz. Ne ise odur. Limit mi bu yakını uzağı olsun :D İnsanlara yanlış bilgi verip yanıltma.

peki senin dediğin yoldan yürüyelim.

linkteki siteyi illaki biliyorsundur.

engin bilginle bizi aydınlat.

buradaki bilgilerin doğruluğu nedir.

https://www.techpowerup.com/review/asus-geforce-rtx-5080-astral-oc/40.html

Attığın linkteki kısım "noise-normalized" metodu, soğutucu performansını gürültü seviyesi ve ısı yükü gibi değişkenleri sabitleyerek adil bir şekilde karşılaştırmak için kullanılan bir test yöntemi. Bu yaklaşım, farklı grafik kartlarının soğutucularını "aynı koşullar altında" test etmeyi amaçlıyor.

Noise-normalized testte, belirli değişkenler (gürültü, ısı, güç sabitlendiği için nesnel ve adil karşılaştırma olur ama gerçek performansı göstermez.

Sitede zaten test metodolojisini anlatıyorlar zaten. Tabii bazı durumlarda bazı modelleri öne çıkardıkları olmuyor değil. Her teknoloji sitesinin testleri %100 tarafsız olacak diye bir kural yok.

çok güzel.

şimdi benim bu sitedeki sayfaya girmemde ki sebep, bu kartların sıcaklık vs değerlerini öğrenmek için.

benim dediğim gibi 3 aşağı 5 yukarı referans alırsın.

buda senin dediğin.

""" Noise-normalized testte, belirli değişkenler (gürültü, ısı, güç sabitlendiği için nesnel ve adil karşılaştırma olur ama gerçek performansı göstermez."""

yazdığın mesajın anlamı 3 aşağı 5 yukarı.

peki 2 mesaj üstte ne yazmışsın---

"""Yazdım zaten rakamların üç aşağı beş yukarısı olmaz. Ne ise odur. Limit mi bu yakını uzağı olsun :D İnsanlara yanlış bilgi verip yanıltma."""

yazdıklarınla kendin çelişiyorsun farklı kişisin sanki.

ayrıca

konudaki paylaştığım msı suprim x değerleri neydi--

Msı suprimx

Sıcaklık 61 derece 

Fan hızı %51

peki sitedeki değerler ney-

59.5 c -- 35 dba gürürtü sesi

fan büyük ihtimal %50 55 seviyelinde.

yani buradan ne anlıyoruz 3 aşağı 5 yukarı.

benimde zaten en başta anlattığım budur.

şimdi ben mi yanlış bilgilendirme yapıyorum bu sitemi- yoksa sendemi bir sıkıntı var?

• güzel karşılaştırma olmuş marka fanatikliği yapmak yerine her zaman alacağım çipin en ucuzunu alır geçerim 2 fan 3 fan olayına takılmam biri 60 derece çalışsın öbürü 70 derece çalışsın alacağım fps aynı olduktan sonra fazladan 5-10 bin TL vermek salaklık olur kasa soğutman iyiyse zaten hiç bir sorun teşkil etmez.

• Tuf 5080 bende kullandım hiçbir testte ne yaparsam yapayım 65 derece üstünü görmedim.

• AlperMetin kullanıcısına yanıt

rica etsem 5 dakikalık furmark 2.5 test yapıp atarmısınız.?

alacak arkadaşlara referans olsun.

Artık yapamam hocam ana konudan takip ediyorsanız 5090 ön siparişi geçtim 5080i verdim :)

• AlperMetin kullanıcısına yanıt

hayırlı olsun hocam=)

şimdiden güle güle kullanın.

Dediklerimden nasıl üç aşağı beş yukarı anlamını çıkardın bilmiyorum 

Noise normalized demek ses şiddeti sabitlenip soğutma performansı karşılaştırılıyor. Yani üç aşağı beş yukarı yok.Tek bir durum için karşılaştırma sonucu veriyor sana. Sen kendini haklı çıkarmaya çalışmak için anlayabilirsin ama bu gerçeği değiştirmez.

Benim çeliştiğim bir durum yok ama senin anlama konusunda sıkıntın var. Noise normalized testte üç aşağı beş yukarı olmaz, göreceli değildir çünkü parametreler sabitlenmiş. Dediklerin bir veri yok bir açıklama yok.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.