Şimdi Ara

Rtx3070 - i5 12400f acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sonuç olarak 1 kez alıp yıllarca kullanacağım için sadece cs go da oynuyor olsam güzel ve ileriye dönük bir şey almak istiyorum.

www.qp.com.tr
    QP Warrior Oyun Bilgisayarı
    https://www.qp.com.tr/qp-warrior-oyun-bilgisayari

sinerji.gen.tr
    Sinerji Olympia Intel i5 12400F 16GB 480GB NVMe M.2 SSD RTX3070 [Gaming PC]
    https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-olympia-intel-i5-12400f-16gb-480gb-nvme-m2-ssd-rtx3070-gaming-pc-p-39633

İncehesap'ta 3070 hazır sistemle daha düşük nesil i5 kullanıldığı için eklemedim, itopya da da mevcut değil sizce bu ikisinden hangisini tercih etmeliyim ekstra diyecekleriniz nelerdir anlayan arkadaşlar lütfen yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Daha ucuza,

gaming.gen.tr
    MESUT CEVIK-MC5 / INTEL i5-12400F / ASUS DUAL GeForce RTX 3070 V2 OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR
    https://www.gaming.gen.tr/urun/203589/mesut-cevik-mc5-intel-i5-12400f-asus-dual-geforce-rtx-3070-v2-oc-8gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/
  • Hocam öncelikle sağol ilgilendiğin için peki şunlar ne anlam ifade ediyor,

Asus GeForce RTX 3070 Dual V2 O8G 8GB GDDR6 256 Bit LHR Ekran Kartı - Ekran Kartı ASUS TUF GeForce RTX 3070 GAMING OC V2 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı

Intel Core i5 12400F 4.40 Ghz 6 Çekirdek 18MB 1700p 10nm İşlemci - Intel Core i5-12400F 2.5GHz 18MB Önbellek 12 Çekirdek 1700 10nm İşlemci

2 sistem arasında ekran kartı ve işlemci arasında bazı farklar var oc ekran kartı daha iyi bildiğim kadarıyla fakat işlemci olarak birisi 4.40 Ghz 6 Çekirdek diğeri 2.5 ghz 12 çekirdek hangisini tercih etmeliyim darboğaza karşı hangisi daha etkilidir?

• E. kartında OC yazarsa, overclock yani hızaşırtmanın kısaltılmışı demektir Bu kartlarda saat hızları biraz daha fabrikasyon çıkışlı olarak arttırılmıştır. Haliyle biraz daha fazla fps verirler. Tabi abartılı bi şey de değil.

İşlemcide ikisi de, aynı işlemciler. 6 çekirdek, ama 12 izlek bi işlemcidir.

Çekirdek hızı olarakda bi firma masaüstü hızını yazmış diğer firma turbo boost hızını. Yani her ikiside aynı işlemciler. 

• Metin abi çok kararsızım yardım et bana

Fabrikasyon bi oc bence daha iyi ona göre tasarlanmıştır, bu fiyata alınır mı yoksa beklemek mi lazım veya bu fiyata daha iyi performans alacağım başka sistemler mi var.

Yaklaşık 10 - 15 gündür inceliyorum fiyat performans ve beni baya bi götüreceğini düşündüğüm bu sistemi gözüme kestirdim.

i3 12100f ler de çok iyi ama ilerde bunların rafa kaldırılacağını yerine i5 12. nesil düşük segmentin kalitesi olarak yer alacağını düşündüğümden böyle bir seçim yapıyorum, birde 3060 ti sistemler nedense 3070 den daha pahalı oluyor, performans testlerini izlediğimde ise 3070 daha iyi sonuç veriyor bunun sebebi nedir ve son olarak bu sistemde darboğaz yaşar mıyım en önemli konu bu? Şimdiden sağol.

• Fiatlar iyi. 12400F epey güçlü bi işlemcidir ve şu anda için tercih edilebilir bi oyun işlemcisidir. Ryzen 5600x ayarı bi işlemci.

13. nesil işlemcilerde çıktı ama onlar henüz hazır sistemlerde pek yok. Zaten en düşüğü 13600K ,ki o da pahalı bi işlemci.13. nesil işlemci koysalar bile ,bu fiat bandında olmaz,yani.

3070 tabi ki daha güçlü. Her teste pek bakma. Ne olduğu belli olmayan bi çok video olabilir.3070 İn daha güçlü olduğu,kanun gibi kesindir.,

Hazır sistemlerde, daha ucuza bulabilirsen ryzen 5600 lü bi sistemde olabilir .

12100F i boşver. Ne oursa olsun, sonuçta 4 çekirdek,8 izlek bi işlemci.

• Sametr54 S kullanıcısına yanıt

Metin abi nin onerdigi makinayi tavsiye ederim. Diger makinalarin psu lari cok kotu 750w ama cok kotu marka. en azindan asus ve orta seviye icin onerilen psu lardan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SIFIR SİSTEMLER
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler, metin abi gece gece güneş gibi doğdu o sistemi almayı düşünüyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.