Şimdi Ara

Ruh sağlığım harap olmuş durumda.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birden fazla psikolojik rahatsızlığım olduğunu düşünüyorum. En büyük sorunum sürekli sinirli ve gergin olmam arkadaşlar. Bu yüzden başıma pek çok şey geldi. Hastalıklarım nedeniyle tedavi görüyorum ama bazen yeterli olmadığını düşünüyorum. Fen lisesi bitirdim. İlk sene ortalamam 96'nın üzerindeydi. İlk sene lise 3'ün sonuna kadar tüm konuları bitirdim. Öyle çalışkan bir öğrenciydim. Son sene ders çalışmaktan bunaldım, doğru düzgün ders çalışmadım. Buna rağmen köklü bir üniversitede isteyebileceğim tek bölümü kazandım. Bunların avantajları oldu elbette ama ruhsal açıdan büyük, çok büyük yaralarım oldu. İsmi lazım olmayan hastanede tedavi bile gördüm. 26 yaşımı doldurmaya doğru ilerlerken bugün halen üniversiteyi bitiremedim. Neyse ki bitmesine çok bir şey kalmadı. Sevgili arkadaşlarım, hayatımdaki diğer bir yıkıcı durum ise kızlarla iletişim kuramamış olmam. Aslında genel olarak insanlarla iletişim kurmuyor da olsam, kızların bana bakmamasını anlayışla karşılamaya başladım. Ben de olsam ben de kendime bakmazdım, konu sadece tipimle alakalı değil. Bana koyan yanı bazı insanların kendi yaşıma kadar pek çok kız arkadaşının olmuş olması, lakin bana karşı karşı cinsin tavır alması. Okulumu bitirmeyi ve yaşadığım her olumsuzluğa, karşıma çıkabilecek her negatif probleme rağmen işimde yükselmeyi düşünüyorum. Karşıma o zaman çıkarlar belki ama benim güvenim çoktan kırılmış olacak. Yazdıklarımın belirli kısımlarına inanmayanlar olacaktır, kanıt istemeyin. Yaşım gereği yalan söyleyecek durumda değilim, psikolojim de buna el vermez ama çok isteyen olursa hangi konuya takılı kaldığını söyleyebilir, bir şekilde doğrularım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• psikolojik tedavi al o zaman o adamların işi ne?
  • şu ana kadar bazı şeyler eskik kalmış olabilir ama ilerisi senin elinde

illa bi ilişki yaşaman gerektiğini kafandan çıkarsan daha iyi olur

sen eğitimine işine odaklan

gerisi olucaksa olur zaten

şahsen ben "güldü verecek" düşüncesini kafamdan çıkardığımdan beri rahatım

zaten gerek yok

biraz bencil olmak lazım, kendini kurtar önce
  • quote:

Orijinalden alıntı: Er.Ralp

şu ana kadar bazı şeyler eskik kalmış olabilir ama ilerisi senin elinde

illa bi ilişki yaşaman gerektiğini kafandan çıkarsan daha iyi olur

sen eğitimine işine odaklan

gerisi olucaksa olur zaten

şahsen ben "güldü verecek" düşüncesini kafamdan çıkardığımdan beri rahatım

zaten gerek yok

biraz bencil olmak lazım, kendini kurtar önce

Teşekkürler, aslında hayatımı rayına koymak için her yöntemi deniyorum. Psikolojim yoğun tahribata uğradığı için özellikle 3 kat fazla zorlanarak yapıyorum yapacaklarımı.

Yine de elimden geleni yaparsam bazı şeyleri belki yoluna koyabilirim diye düşünüyorum ama ülke bu haldeyken kendimi bu kadar düşündüğüm için bazen gerçekten egoist olduğumu düşünüyorum. Yanlış anlaşılma olmasın, canımı vereyim derdinde değilim, haksızlığa üzülüyorum.

Üstünüzdeki arkadaş tedavi ol demiş, tedavi görüyorum. Görebileceğim her tedaviyi gördüm aslında.

• özet geçer misin
  • quote:

Orijinalden alıntı: dryenes58

26 yaşına gelip, ne için dünyaya gönderildiğini anlayıp ona göre yaşamazsan böyle psikolojik sorunlarıda karı kıza felan bağlarsın dostum.Sana tavsiyem en başa dön ve düşün seni bir damla meniden yaratan bir Allah var ve sen onun yoluna dönesin diye sana böyle ihtar mahiyetinde belalar veriyor ama sen hâlâ fani geçici dünyaya dalmışsın. Huzuru ne parada ne karı kızda bulamazsın.

Son 7-8 yılımın çoğu dini araştırmalarla geçti ve bugüne kadar 50000 sayfanın üzerinde dini bilgi edindim. İnançsızım, apateistim. Dedikleriniz bir anlam ifade etmiyor, iyi günler.

• Bunu okumaya üşeniyor olman acı, bir kaç satırdan ibaret. Konuya girmenizin bana bir fayda sağlamayacağına eminim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dying of Humanity

Bunu okumaya üşeniyor olman acı, bir kaç satırdan ibaret. Konuya girmenizin bana bir fayda sağlamayacağına eminim.

kalbimi kırdın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dryenes58 D kullanıcısına yanıt
    Bu konuyu bir tartışma konusuna çevirmeyeceğim. Herkesin düşüncesi kendine. Lütfen bir daha yazmayın, iyi günler.

• quote:

26 yaşına gelip, ne için dünyaya gönderildiğini anlayıp ona göre yaşamazsan böyle psikolojik sorunlarıda karı kıza felan bağlarsın dostum.Sana tavsiyem en başa dön ve düşün seni bir damla meniden yaratan bir Allah var ve sen onun yoluna dönesin diye sana böyle ihtar mahiyetinde belalar veriyor ama sen hâlâ fani geçici dünyaya dalmışsın. Huzuru ne parada ne karı kızda bulamazsın.

yaş kaç?
  • kayra? kendini övmesinden anladım. çılgınsın meeeen
  • quote:

quote:

Son 7-8 yılımın çoğu dini araştırmalarla geçti ve bugüne kadar 50000 sayfanın üzerinde dini bilgi edindim. İnançsızım, apateistim. Dedikleriniz bir anlam ifade etmiyor, iyi günler.

Oo apateist bendensin ;₺ katmerli ateist..

Sorununa gelirsek bende de aynı semptomlar var saplantılı, hastalıklı, değişik fikirli, olur olmadık yerde çığlık atan birisi oldum. Ama memnunum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• PM attım hocam bende benzer durumları yaşadım
  • Sexxx Dreams kullanıcısına yanıt
    18 yaşında ya da 19. Açtığı konulara bak. Her konuya allah var sohbetlere gidiyorum mutluyum yazıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeYaşAMAMa

quote:

quote:

Oo apateist bendensin ;? katmerli ateist..

Sorununa gelirsek bende de aynı semptomlar var saplantılı, hastalıklı, değişik fikirli, olur olmadık yerde çığlık atan birisi oldum. Ama memnunum.

PM istemiyorum arkadaşlar, bu sebeple PM özelliğini kapattım.

Benimki çığlıktan öte, etrafıma zarar verdiğim zamanlar oluyor. Yakında etrafımda insan kalmayacak bu gidişle. Neyse ki çok ileri gitmiyorum ama bu gidişle ne olacak, bilemiyorum. Acilen düzelme yoluna gitmeliyim, her şeyi deniyorum aslında.

• Kardeşim önce eğitimine odaklan, mesleğini eline al ondan sonra her şey rayına oturur. Kendine zaman ayır, eğlenmesini bil . En önemlisi hiçbir şeyi kafana takma, full time relax ol. Bak mesela amcam şirketini batırdı iflas etti, her şeyini sattı ama hiç üzüldüğünü görmedim hep derdi koy kıçına rahvan gitsin diye şu an tekrardan toparladı her şeyi eskisinden daha iyi durumda. Salla gitsin tüm sorunları,problemleri senden daha değerli değil hiçbiri...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kemalemall

Kardeşim önce eğitimine odaklan, mesleğini eline al ondan sonra her şey rayına oturur. Kendine zaman ayır, eğlenmesini bil . En önemlisi hiçbir şeyi kafana takma, full time relax ol. Bak mesela amcam şirketini batırdı iflas etti, her şeyini sattı ama hiç üzüldüğünü görmedim hep derdi koy kıçına rahvan gitsin diye şu an tekrardan toparladı her şeyi eskisinden daha iyi durumda. Salla gitsin tüm sorunları,problemleri senden daha değerli değil hiçbiri...

Keşke dediğiniz kadar kolay olsa. İnsanların düşünceleri farklı olduğu gibi, yapıları da farklı maalesef ve ben en ufak şeyi takıyorum. Bir miktar elimde olabilir ama tamamen değil. Bugüne kadar yaşadıklarımı sürekli aşağılanmama ve hor görülmeme bağlıyorum, ilgilendiğim şeylerin de sıradan insandan farklı olmasını da buna bağlamak mümkün. Kolay kolay kimse inanmasa da ben gerçekten 50000 sayfanın üzerinde dini bilgi okudum, o kadar kafayı bu konuyla bozmuştum. Şimdi daha iyiyim gerçi ama hep bir şeyleri araştırmakla geçti hayatım. Teolojiden (Din felsefesi) ve Felsefeden sonra en çok bilimle ilgilendim. Sorun şu ki, bugüne kadar yaptığım her şeyin hiçbir anlam ifade etmediğini görüyorum. Belki çok ufak bir anlamı vardır. Bu yüzden de kendimi toparlamakta daha da güçsüz duruma düşüyorum. Okuduğunuz için teşekkür ederim, yorum yazdığınız için de.

• Aynı durumdayız hocam. Bende şu an 25 yaşındayım ve anlatılamayacak duygularım var. Yalnızlığımdan şikayet ederken daha kötüye gideceğimi düşünürken ailemin yalnızlığınıda gördüm.

Panik atakta var zaten. En son annemle tartıştık bağırdım ona sonra gördüğüm rüya yüzünden daha da beter oldum. Böyle şikayet ederken annemizin bizim arkamizi yoplamasi bizim icin caba gostermesi beni daha da cileye soktu dayanamadim haliyle gidip agladim. Koca adamim tamam hadi gel beraber uyuyalim dedi bende tamam dedim gittim uyudum eger yanina gidip uyumasaydim cileden cikacaktim belki de intihar bile edecektim. Durdum dusundum ben ne ara bu kadar kotu bir insan oldum diye. Dun annem hastaneye gitmisti bende gelene kadar bulasiklari yikadim dedim gelince yorulmasin diye oturup dinlensin dedim. Dunyadaki en degerli insan annelerimiz kiymetini bilin lutfen. Lutfen onlar sizden daha yalniz yediginiz yemegin bulasigini yikiyorlar sizse butun gun orda burada gezmekten ona buna gulmekten eve gelip zibarip uyuyorsunuz. Ama o hep sizi dusunuyor. Yaslanmis etmis ne soylese tamam deyin kirmayin annenizi. Hayat ne kadar kotu olursa olsun bugun gidip elini opun yaninda oturun isterseniz 50 yasinda olun.

• Kayra bey napıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadistbeyin

Aynı durumdayız hocam. Bende şu an 25 yaşındayım ve anlatılamayacak duygularım var. Yalnızlığımdan şikayet ederken daha kötüye gideceğimi düşünürken ailemin yalnızlığınıda gördüm.

Panik atakta var zaten. En son annemle tartıştık bağırdım ona sonra gördüğüm rüya yüzünden daha da beter oldum. Böyle şikayet ederken annemizin bizim arkamizi yoplamasi bizim icin caba gostermesi beni daha da cileye soktu dayanamadim haliyle gidip agladim. Koca adamim tamam hadi gel beraber uyuyalim dedi bende tamam dedim gittim uyudum eger yanina gidip uyumasaydim cileden cikacaktim belki de intihar bile edecektim. Durdum dusundum ben ne ara bu kadar kotu bir insan oldum diye. Dun annem hastaneye gitmisti bende gelene kadar bulasiklari yikadim dedim gelince yorulmasin diye oturup dinlensin dedim. Dunyadaki en degerli insan annelerimiz kiymetini bilin lutfen. Lutfen onlar sizden daha yalniz yediginiz yemegin bulasigini yikiyorlar sizse butun gun orda burada gezmekten ona buna gulmekten eve gelip zibarip uyuyorsunuz. Ama o hep sizi dusunuyor. Yaslanmis etmis ne soylese tamam deyin kirmayin annenizi. Hayat ne kadar kotu olursa olsun bugun gidip elini opun yaninda oturun isterseniz 50 yasinda olun.

Ben de annemi çok seviyorum, hatta canımdan çok seviyorum ama kalbini çok kırıyorum. Annem benim için her şeyden öte, o olmasaydı muhtemelen ben de düşünmeden canıma kıyardım. Annem de bundan korkuyor zaten, o yüzden tüm çabası beni düzeltmeye çalışmak yönünde. Ben de çok istiyorum düzeleyim, normal bir hayatım olsun ama insanların anlamadığı şey şu ki, ruh sağlığı bozuk olan insanın davranışlarına hakim olması çok güç. Ben her şeyi deniyorum, yine de olmuyor. Genetik çeşitlenmemden ziyade, bugüne kadar yaşadıklarım bu hale gelmemde etkili. Benim yanlış tavırlarım olmuş olabilir ama insanlar, özellikle de babam beni çok aşağıladı. Benim de hakaret ettiğim insanlar olmuştur, yanlış tavırlarım olmuştur ama yediğim hakaretleri topladığımızda daha fazladır. Babamı hayatımdan çıkartabilmeyi başardım, artık bana hakaret eden kimseyi hayatımda tutmuyorum ama iş işten geçti maalesef. Bu arada çok ciddi bir intihar girişimim de oldu, 3 gün boyunca ne yaptığımı hatırlamıyorum ve nasıl ölmediğimi anlamıyorum. Tedavi bittikten sonra çıktığımda hayatımda hiçbir şey değişmedi ne yazık ki. Sanırsam hayata tutunacak bir sebep bulamıyorum. Amacım hep insanları bilgilendirmek ve yaptığım işte insanlığa faydalı olmak ama artık insanların neyi hak ettiği konusunda şüphe duymaya başladım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.