Şimdi Ara

Ruhsat Arabada Mı Yoksa Yanınızda Mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
5.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim araba hafta içi kullanılmıyor o yüzden hafta içi evde tutarım. Ama hafta sonu genelde arabada kalır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ruhsat 7/24 benimle beraber gezer.
  • Türkiye'de toplam 7000 tane satan araca sahip olduğum için yanımda taşımıyorum
  • İhbar tamam da kasko da sorarlar diye hep yanımda tasıyorum. Policeye bakmak lazım. Ruhsat istemiyorlarsa arabada bırakayım. Denildigi gibi kısın iyi de yazın taşıması zor oluyor

• Biz arabayi cok kullanan bir aile degiliz. Pazardan pazara. Yalniz babam bu konuda psikolojimi bozdu sag olsun. O zannediyor ki ruhsat calinirsa araba gitti. Yani yolda biri gasp etti, sen ruhsati yolda dusurdun ya da biri arabaya girdi ruhsati aldi. Tamam bitti. Devlet hukumet kanun duzen hic bir sey yok adamin gozunde.

Yahu baa diyorum prosedurler uzar sadece senin sistemde her bilgin kayitli bu sadece hızlandirmak icin. Yok abi anlamiyor. Adam ruhsati alirsa her seyo yapabilir artik araba onun zannediyor.

Alistirdi mecburen eve getiriyorum. Ben de eve cikardigimda yerini unutan biriyim. Saga sola firlatirim. Bu sefer de arabaya binerken aramakla ugrasiyorum.

Ah baba.

• 13 yıldır hiç arabayı park ettikten sonra ruhsatı yanıma almadım. Böyle birşeye gerek olduğunu da düşünmüyorum açıkçası.
  • Daima arabada

• Yanıma alıyorum çünkü ruhsat kabının bir gözünde arabanın yedek kartı var

• Yanimda taaiyorum calinirsa diye belli olmaz nolacagi

• Öyle şeymi olur zaten böyle bi durum varsa ek policede belirtilebilir die düşünüyorum ayrı yetten ruhsat ve anahtar varsa bence sorun olmaz die düşünüyorum
  • Kimlik ehliyet ruhsat 3 ü 1 yerde arabada sürekli.

• arabada olur
  • Her zaman yanıma alırım. misafirliğe gittiğimde,uzun süreli güvenemediğim bi yere araba koyacağımda,evin önünde park ettğimde bile yanıma alırım. Ruhsat'ı araba'da çok nadir bırakırım. Sadece avm'ye gittiğimde elimde taşımayım diye torpido'ya koyarım. Onun dışında her zaman eve koyarım. Arabayı ilk aldığımda güneşliğe koyacaktım ruhsat'ı dayımda, ruhsat arabada bırakılmaz demişti o gün bugündür hep yanıma alıyorum.
  • Sağ arka cebimde cüzdan,
    sol arka cebimde ruhsat
    sağ ön cebimde 2 adet cep telefonu
    sol ön cebimde anahtarlar ve bozuk paralar durur.

Sınav gibi zorunlu haller dışında arabada bırakmadım.
  • kasko ruhsatı ister arabanın içindeyken aracı çaldırdın kasko ödemez
  • Gezip geldikten sonra eve giderken alırım sadece

• arabanın orta konsolunda saklıyorum
  • stuff2 kullanıcısına yanıt
    Alakası yok...

Hiçbir sigorta firması ruhsatın yok diye sana gider yapamaz

Aracın çalındıysa senden iki anahtarı ister...

anahtar marifeti ile çalındıysa (darp,gasp,mesken'e girip anahtarı çalma ) polis raporunda bu açıklamayı ister..

İhbarı yaptıktan sonra 30 günlük süre başlar, bu süre içinde araç bulunamazsa Oto Hırsızlık Masasından "Araç bulunamadı" yazısı alınır sigorta şirketine verilir. Bu evrak alımı sırasında şubeden ruhsatı sorarlar yanında mı yoksa zayii mi diye.. yanındaysa alırlar üzerine çalıntı kaşesi vurur sana verirler , yok zayii ise bu sefer araç için "Çalıntı Belgesi" düzenleniyor ve iki evrağı da sigorta şirketine verirsin...

İlk önce Karakol müracaat tutanağı tasdikli örneği

Oto Hırsızlık Masası’ndan bulunamadı yazısı tasdikli örneği (aracın çalındığı günden itibaren 30 gün sonra istenmektedir)

Çalıntı kaşeli ruhsat aslı (zayii durumlarda ilgili şubeden çalıntı belgesi )

Aracın tüm anahtarları (asıl ve yedek)

Ruhsat sahibine ait IBAN

Araç çalındı ruhsatı da almadık o da gitti sigorta şirketi de parayı ödemedi senaryosu şehir efsanesidir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIXI MAN -- 17 Mayıs 2017; 1:39:8 >

• ben araba aldım ruhsat yoktu içinde, adam temizlerken diğer eşyalarıyla birlikte almış atmış çöp torbasına

ruhsatı çevirmede sormasalar falan arabada öyle bişey olduğunu unuturum.

hatta çevirmede polis ehliyet ruhsat lütfen dedi, ben ehliyeti uzattım ruhsatı aramaya başladım nerde bu diye, adam ehliyeti aldı gitti, bir süre sonra getirdi geri verdi iyi günler dedi. ruhsat falan beklemedi.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.