Şimdi Ara

Ruhsat sayfalarım eksik mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
7.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Noterden satışı yaparken bana kendilerinin döktüğü bir yazı verdiler. 1 Ay içinde ruhsat alana kadar onu kullanıcakmışım. 1 ay içinde ptt yoluyla ruhsat geldi tek sayfa halinde. Bir sayfasında aracın özellikleri diğer sayfasında kendi bilgilerim yazıyor. Arkadaşım bugün aracın ruhsatına baktığında ruhsat sayfalarının eksik olduğunu ve polise denk gelirsem aracı bağlayacaklarını söyledi. Detaylı bilgisi olan arkadaşlar elbet vardır forumda. Bana postayla ne gelmişse o var sadece. Acaba noterde falan bir yanlışlık mı oldu kafama takıldı arkadaş öyle deyince.

• up
  • 2 gun once bana da ayni sekilde geldi ruhsat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şu anda sadece tek yaprak iki katlı dört sayfalı ruhsat mı var elinizde?
    Önde Araç tescil belgesi yazan sayfa, içeride araç ve kişi bilgileri yazan iki sayfa, sonda da ruhsat içindeki kodların ne olduğunu yazan sayfa mı var?
    Bir de Motorlu araç trafik belgesi var. Muayene bilgileri işleniyor. O kağıt mı yok sizde?
  • evet benim anladığım kadarıyla arkadaşların elinde muayene kağıdı yok....

aracınızın muayenesi var mı ?
    aracı aldığınız yerden yaprakları bitmiş bile olsa muayene yapragını isteyin. yoksa en son muayenesinin evraklarını isteyin..
    dahada olmadı bilen arkadaşlar yanıtlasın ama sanırım muayene istasyonuna gidip aracın son muayene raporunu tekrar almanız gerekecek gerekirse ek1 hazırlayıp trafik tescil şubesinen muayene kağıdı alacaksınız..
  • evet tek yaprak iki katli dört sayfalı ruhsat geldi bana ptt yoluyla. Muayene kağıdı dediğiniz tek sayfa halinde kırmızı renkli kağıt değil mi ? O oda var. Gerçekten eksikmi benim ruhsat
  •  Ruhsat sayfalarım eksik mi?
    Hocam bunlar olması lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozerpeker61

evet tek yaprak iki katli dört sayfalı ruhsat geldi bana ptt yoluyla. Muayene kağıdı dediğiniz tek sayfa halinde kırmızı renkli kağıt değil mi ? O oda var. Gerçekten eksikmi benim ruhsat

Kirmizi renkli olan egzos emisyon kagididir. Yukarida arkadas cok guzel resimlerini cekip koymus olmasi gerekenlerin.

• evet bak arkadaş ne güzel fotografını çekip paylaşmış...şimdi fotograflara bakarak en solaki tek yaprak kırmızı şeritleri olan EGZOZ EMİSYON RUHSATI dır.
    Bu Ruhsata EGZOZ muayanesi kayıt edilir. Bu ruhsat olmazsa olmaz polis çevirmesinde şrakk diye çezayı yersin yanılmıyosam 1.500 TL gibi bir ceza.

size Posta aracılığı ilen gelen Aracın Sahiplik Belgesi. Yani aracın özelliklerini ve kime ait olugunu beyan eden belge 2 yapraklı 4 sayfalı...

birde yine 2 yapraklı 4 sayfalı resim de göründüğü gibi ruhsatın aynısıdır bazı sayfaları.. buda muayene ruhsatıdır.. aracın muayeneleri bu ruhsata işlenir.

şimdi hocam siz aracı alırken egzoz emisyon ruhsatı ve Muayene ruhsatını. aracı alıgınız kişi yada kuruluştan almanız gerekiyordu..

Şuan Aracın muayenesi var mı ?
    Egzoz Emisyon Muayenesi var mı ?

Bunları siz Bilmiyorsunuz.. Uygulamada Poliste bunları görmezse Bilemez.. Egzoz Emisyon Muayenesinden 1500 TL.. Araç Muayenesinden 80 TL + 7 Gün İçinde Muayene Yaptırmazsan Trafikten Men Belgesi verir... + 20 ceza puanıda cabası..

şimdi senin yapacagın şey şu.

aracıgı aldıgın kişi yada kuruluşa giderek eksik olan EGZOZ EMİSYON RUHSATI nı ve 2 yaprak 4 sayfalı sendeki ruhsata benzeyen MUAYENE RUHSATINI istemek.. verirlerse aracın muayeneleri var mı yok mu kontrol etmek yoksa muayenelerini yaptırmak..

• CeVaLieR C kullanıcısına yanıt
    Üstad cevap için çok teşekkür ederim. Aracın muayenesi 2015 10. ayına kadar var. Ben aracı alırken aldığım kişi bana ruhsatı verdi ama muayane ruhsatı varmıydı yokmuydu bilmiyorum. Varsa da büyük ihtimal atmışımdır :( Eve gidince bakmam lazım moralim bozuldu dünden beri bende eksiğim yok diye gönül rahatlığıyla biniyordum aracıma.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    bende eksik var üstad teşekkürler zaman ayırdığın için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozr2pkr -- 11 Mart 2014; 18:18:22 >
  • rica ederim hocam.inşallah bulursun bulamazsan yenilerini çıkarttırmak biraz ugraştırabilir..
  • www.otomobilblog.com
    Motorlu Araç Belgesi Kalktı mı, Ruhsat Artık tek Yaprak mı Olacak
    https://www.otomobilblog.com/makale/motorlu-arac-belgesi-kalkti-mi-ruhsat-artik-tek-yaprak-mi-olacak_532

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.