17 haziran günü aracımı muayeneye götürdüm ve burdan bana EK1 formu doldurtup muayeneye aldılar motor ve şasi numaralarım kısa olduğundan tam olarak gözükmesi gerekiyormuş.Aracımın muayenesi yapılıp teslim aldım ama ruhsatı değiştirmemi istediler EK1 mühürlenip verildi.1 ay içinde trafik tescilden yapmam gerekiyormuş.1-Araç Kadıköy ilçesine bağlı buraya gitmem şartmı yoksa herhangibir trafik tescil bürosundan halledebilirmiyim.2-Araç annemin üstünde ama ondan vekaletname çıkarttırdım araç sahibinden başkası yapamaz deniyor vekaletname kabul ediliyormu?
çarşamba günü yaptırdım aynı işlemi.ruhsatta yazan yere gidip orda işlem yaptırmanız gerekiyor.vekaletname kabul ediliyor zaten muamelecilerde böyle yapıyorlar.1 ayı aman geçirmeyin tekrar muayeneye girmeniz gerekir.kolay gelsin.son bir şey.elinize bir kağıt verecekler ruhsatı alıp.ruhsatın fotokopisini alın.verdikleri kağıdında gününden bir gün sonra gidin.çünkü gittiğinizde evraklar hazır olmuyor.boşuna git gel yapmamış olursunuz.
quote:
Orjinalden alıntı: gekren
çarşamba günü yaptırdım aynı işlemi.ruhsatta yazan yere gidip orda işlem yaptırmanız gerekiyor.vekaletname kabul ediliyor zaten muamelecilerde böyle yapıyorlar.1 ayı aman geçirmeyin tekrar muayeneye girmeniz gerekir.kolay gelsin.son bir şey.elinize bir kağıt verecekler ruhsatı alıp.ruhsatın fotokopisini alın.verdikleri kağıdında gününden bir gün sonra gidin.çünkü gittiğinizde evraklar hazır olmuyor.boşuna git gel yapmamış olursunuz.
Verdiğiniz bilgiler için sağolun araç Kadıköy trafik tescile bağlı orasıda Bostancı daymış ben Esenler deyim burdan oraya gitmek bayağı külfetli en kısa yol Bakırköy den Bostancı deniz otobüsü yapacağım.Zaten maddi sıkıntım var iki kere gitmek benim açımdan iyi olmayacak ruhsat fotokopi demişsiniz eski belgeminmi fotolarını alayım.
peki arkadaşlar ,trafik tescildeki işlemler nekadar zaman alıyor. Ek1 belgesi haricinde herhangi bir dilekçe form vs gereklimi? Ruhsat yenileme maliyeti nedir bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim
quote:
Orjinalden alıntı: alperb1903
peki arkadaşlar ,trafik tescildeki işlemler nekadar zaman alıyor. Ek1 belgesi haricinde herhangi bir dilekçe form vs gereklimi? Ruhsat yenileme maliyeti nedir bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim
tamda yerini buldun glb arkadaşım.. :) ben bahsettiğniz bostancı'daki kadıköy trafik tescil bürosunun orda trafik müşavirliği yapıyorum.
1- kadıköy şubesi şu sıralar yoğun olduğu için ruhsat değişimlerine 3 veya 4 gün süre veriyor. 2- ek1 haricinde herhangi bi dilekçe form ..vb şeyler gerekli değil. 3- çift ruhsat değişimi 70 lira. (tescil 30 , trafik 40)
Biran önce fırsat bulsan iyi olr yoksa sıkıntı çekersin.. ztn bu saatten sonra değiştirmeye gittiğnde polisin o günkü ruhsal hali kötüyse sana tekrar muayeneye git der , eğer iyiyse para cezası ödersin 100 lira civarları...
Adrese gerek yok kardeşim , bostancı'da meşhur kokoreççileri geçtikten sonra kadıköy yönünde ufak bi tepe var sağdaki ilk sokak.. ;)
Böyle bir para tuzağı ve işi yokuşa sürme olamaz randevu almak zor ertesi güne randevu veriyor gidiyorsun 1- 2 gün sonra gel al deniyor çok önemli bir işmiş gibi dünyanın da parası isteniyor alt tarafı ek 1 ruhsata 1 sayfa verecek çok zor bir işmiş gibi böyle bir sistem olamaz millet işini gücünü bırakacak git gel 2 gün 100 tl para bir kağıt parçasına ver ayıptır
ek1 için hangi bölümden randevu alacağız acaba ne olduğu belli değil bir de yazıcı çıktısı istiyor randevunun herkesin evinde yazıcı var sanki civarındaki trafik bürüları para kazansın 5 tl ye yapıyorlar aynı işlemi randevusuz içeri sokup işlem yaptırıyorlar exstra paralara devlet de bunlara para kazandırıyor karaborsacılığa teşvik ediyor milleti soygun buna birisi dur demmeli muayene avanta ile ruhsat avanta bütün işlemler avanta ile yapılıyor bu aracılar ne için ayıptır
telefon açıyorsun tarfiğe telefonları açan bakan yok telesekreter çıkıyor randevu alırken işlemlerle ilgili hiçbirşey açıklamalı değil sanki biz onların jargon olarak kullandıkları kelimeleri biliyoruz ruhsat ek 1 düzenleme falan yazmıyor garip garip tabirler biz bunları nasıl bilebiliriz emniyete bak telefonlara bakan yok her işlemi yapıyor ruhsatın sayfası bitmiş onun yenisi verilecek sadece bunun için mutlaka araç sahibi isteniyor yada vekalet ben oğluyum ben niye yapamıyorum alt tarafı biten sayfanın yenisi verilecek notere niye vekalet ücreti veriyorum tekrar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme