Şimdi Ara

Rules Of Nations 2 Taktikleri (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
553
Cevap
7
Favori
35.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşlerin aslında kopma noktası bu atılan nükleerlerde olmadı.Almanya,Çin ve Hindistan'ı eleyince tüm kaynakları da kendimde toplayınca artık zamanı geldi dedim ve herbir sektöre 100 Trilyon $ sübvanse desteği verdim.Bu verdiğim parayı tüm vatandaşların üretimle tüketemeyeceğini biliyordum.Aslında bu kadar para da basılmadı yani olmayan paralar.Ancak paranın karşılığı olabilecek tüm değerler benim elimde toplandıı.Yani küresel sermayenin benden başka biryere gitmesine ne üretim olanakları,ne kaynaklar ne de başka türlü hiçbir yol kalmadı artık.Dolayısıyla cari açığım artık %1000000 olsa da artık umurumda değil.10 Milyonluk orduyu nasıl finanse ediyorum sanıyorsunuz.El alemin parasıyla ordumu güçlendiriyorum.
  • kanada ve meksıkayı almak yerıne amerıkaya karşı onları saldırtsanız ve arkadan askerı yardım etsenız hem amerıka farkında olmayacak hemde amerıkaya saldırmadan once yıpratmıs olursunuz ?ayrıca oyunda gızlı operasyon seklınde nasıl anlatayım.nukleer tesıslerı sabote etme gıbı bırseyler yapamazmısınız savastan once.ıc karısıklıklar vs vs tarzında
  • Onlar zaten oluyor.O,Allah'ın emri gibi birşey.Ancak kendi yurtlarında ABDliler istihbarat konusunda başarılı bir şekilde karşı koyuyorlar.Daha sağlam bir terör örgütü bilem çıkartamadım içlerinden.Onun için bende etraflarından dolanacağım.Çare yok.Meksika'yı ele geçiremesem bile tıpkı Kanada'ya yaptığım gibi savaşa sokup ekonomisini ondan ithalat yaparak güçlendirmeye başlayacağım.Bir yandan da Alaska'yı tehdit edeceğim.Ordusunu mümkün olduğunca anakarasının orta kısmından uzaklaştırmaya çalışacağım ki gafil avlamam daha kolay olsun.Ancak Rusya işi bozuyor.Benim en büyük avantajsızlığım savunmam-ve güçlendirmem-gereken birçok bölge olması.Bu bir avantaj aynı zamanda da bir dezavantaj.Oysa ki ABD,askerlerini kendi karasına çekmiş ve azaltmış bir vaziyette.Fakat kaynaklarda benim elimde.O benim daha ağır basmamı sağlıyor.Belki ABD için bazı noktalardan fedakarlık yapabilirim.Ya da önce Çin-Rus savaşını başlatırım.Sonra ABD ile başbaşa kalırım.Bu da ilaveten ayrı bir seçenek benim için..

• quote:

Orijinalden alıntı: Apocaliptikka

Oyunun nükleer zekasında fazla bir hata olduğunu söyleyemeyeceğim.Zira bu siyasi bir simülatördür.Aslında Amerika-Rusya ikilisi olaya çok geç uyandılar.Uyandıkları anda da ben zaten Her ikisininde ensesinde bittim.Yani saldırmak yemedi:)İktidarda uzun süre kalmaya gelince ise ekonomide maliyede falan yaptığın rakamsal değişiklikleri azar azar yap.Yani misal vergileri biranda %25 yükseltme %0.5 yükselt.Sürekli zamda yapma.Dediğim gibi rakamları ufak ufak değiştirip dengeyi kollayacaksın.Birde iktidara ilk gelidiğinde sendika başkanları ve sivil toplum örgütleriyle bol bol temas kur.Eğitime,sağlığa ve ulaştırmaya(altyapı yatırımlarına) yine fazla abartmayacaka şekilde ancak bol miktarda bütçe ayır.Supreme Ruler 2020 Ruges Modu inceledim.Ancak oyun temel hücre şekli ve pek ayrıntılı olmayan yapısıyla pekte hoşuma gittiğini söyleyemeyeceğim.Yani Rulers'ın bu konuda yanına dahi yaklaşamaz.Oyunun tüm ayrıntılarını göstermem mümkün değil.Ancak elimden geldiğince fotoları koymaya çalıştım.Görmek istediğiniz veriler olursa onlarınkisinide koyarım.Resimler burada geç yüklendiği için şuradan indirebilirsiniz:
    https://****.com/files/1051720575/Rulers_Of_Nations_Resimleri.rar

çook sağol arkadaşım inşallah işime yarar.ancak teek sıkıntı oyunda diplomasinin pasif kalması bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Apocaliptikka

Onlar zaten oluyor.O,Allah'ın emri gibi birşey.Ancak kendi yurtlarında ABDliler istihbarat konusunda başarılı bir şekilde karşı koyuyorlar.Daha sağlam bir terör örgütü bilem çıkartamadım içlerinden.Onun için bende etraflarından dolanacağım.Çare yok.Meksika'yı ele geçiremesem bile tıpkı Kanada'ya yaptığım gibi savaşa sokup ekonomisini ondan ithalat yaparak güçlendirmeye başlayacağım.Bir yandan da Alaska'yı tehdit edeceğim.Ordusunu mümkün olduğunca anakarasının orta kısmından uzaklaştırmaya çalışacağım ki gafil avlamam daha kolay olsun.Ancak Rusya işi bozuyor.Benim en büyük avantajsızlığım savunmam-ve güçlendirmem-gereken birçok bölge olması.Bu bir avantaj aynı zamanda da bir dezavantaj.Oysa ki ABD,askerlerini kendi karasına çekmiş ve azaltmış bir vaziyette.Fakat kaynaklarda benim elimde.O benim daha ağır basmamı sağlıyor.Belki ABD için bazı noktalardan fedakarlık yapabilirim.Ya da önce Çin-Rus savaşını başlatırım.Sonra ABD ile başbaşa kalırım.Bu da ilaveten ayrı bir seçenek benim için..

oooop orada durucaksın arkadaşım.rusya-çin savaşı hayatta çıkartamazsın.en iyi ittifak onlar.zor...

• dünyadaki önemli kaynakları elinizde bulunruyor iseniz çoktan bütün ülkeler tarafından masaya yatırılmanız gerekirdi.artık bir tehditsiniz peki a.b.d. kıtalarda bulunan ordularını gerimi çekti ? ayrıca rusyayı aldığınızı yazmıştınız,sımdıde rusyanın sıze dert oldunu belırtıyorsunuz orayı anlamadım.
  • @aragornunkılıcı Tam tersine.Diplomasi çok etkin.Ancak ben artık diplomasiyi tamamlayıcı hamleler olarak yaptım bunları.Birde onu yazmamışım haliyle aklınızda böyle bir şüphe uyandı.Çin'e nükleer bomba attıktan sonra onu öyle tek başına mı bıraktım sanıyorsunuz?Hemen kukla bir ynetim oluşturdum.Yani Çin-Rus ittifakı diye birşey yok.Yani Çin'i rahatlıkla savaşa sürükleyebilirim.

@kımyasal Rusya'yı ele geçirdim demedim.Ancak Gürcistan-Ermenistan-Azerbaycan-Türkmenistan için benimle girdiği mücadelelerde hem ekonomik hem askeri büyük yaralar sayesinde pasifleştirdiğimi belirtmek istedim.Ancak şuanda ABD-Rus ortaklığı var bana karşı.Rusya her ne kadarda pasifleşmişte olsa ABD ile mücadelemde bana tehdit oluşturabilir.Onun için onun önüne Çin'i atıp oyalanmasını sağlayabilirim.Birde dünya ticareti kısıtlı olarakta olsa benim üstümden yürüyor.Evet ABD belli birsüreden beridir askerlerini diğer kıtalardan kendi ülkesine çekiyor.Akıllıca bir hamle.Ancak onun merkezini açabilirsem ortasından sağlam bir kuvvetle yararım ve oradan devam ederim.Beni ortalarının biraz daha doğusunda belli birsüre muhtemelen dengelerler.Oradan püskürtmelerine izin vermezsem ben bu işi alırım.Eğer ilerlemekte zorlanırsam arka taraflarını kırabilmek için oraya birkaç tane nükleer atabilirim belki.Ancak amacım ABD ile mümkün olduğunca konvansiyonel bazda kalmak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apocaliptikka -- 17 Ocak 2012; 15:51:05 >

• Doğru diyorsunda.Mesela benim birçok oyunumda savaş çıktığı zaman öreneğin K.kore ve G.Kore savaşında Rusya ve Çin K koreyi,Japon ve ABd G.Kore'yi destekliyor.Sonra savaş bitiyor.Geri çekilmeler olurken Abd Sırplara,Romanya ile çatışmış bu nasl bir iştir.Ayrıca 1 sene sonra Bakıyorum aynı cephede savaştığı ABD ve Japonya arasında savaş çıkmış.Yani anlayacağın sistemli olarak bir diplomasi yok.Önceleri onları ilgilendirmiyor.Kafalarına ne eserse onu yapıyorlar diyorum.Bu yüzden Supreme Ruler'a yöneldim.O bu konuda daha üstün ancak diğer konularda tabii Rulers çok üstün.
  • Peki teknolojı gelıstırme gıbı seyler varmı.askerı teknolojı gelısımı gıbı dusmanın ucakları atıyorum 2 ıncı sevıye ıken sadece sızın ucaklarınız 1 ıncı sınıf ucaklar gıbı ? ama sadece sıze ozel teknolojı olacak.
  • @aragornunkılıcı evet 2011-2012 yılları bayağı bir istikrarsız geçiyor.O bakımdan haklısın.
    @kımyasal Evet var.Ancak vuruş günücne pek farkeden birşey olmuyor(Yani enazınan ben 4.seviyeyim pek bir farkını göremedim).Ancak Teknoloji geliştikçe daha hızlı hareket etmeye başlıyorlar.
  • Sanırsam RON 3 geliyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aragornunkılıcı

Sanırsam RON 3 geliyormuş.

Rise of Nations 2 dediğiniz oyun ilk çıkan RON'a sonrasında eklenen bir ek paket mi yoksa apayrı bir oyun mu?
  • ooooo alakası yok arkdaaşım ayrı bi oyun bu
  • Peki oyun multiplayer mı?
  • Benim oyunumu soruyorsanız multi değil.
  • Citi şirket yapmış ne iş
  • evet.Multi apo.global... girince sadece multplayer oradan oluor.yani ibüyük ülkelr var.kümük ülkler yok.örn;turkye,yun,azeri ermeni yok.
  • Dün artık sabırların ve sınırların sonuna geldiğimi gördüm.Uzun bir süredir oyuna girmiyordum.Dün birkaç saatliğine gireyim dedim.Alman yönetimini de devirdim.Fransızlar savaşa girdiler ve girer girmez de 2 tane nükleeri biri Ankara'ya biri de Madrid'e olmak üzere salladılar.Bu beklemediğim bir durumdu.Çünkü benim hedefimde ABD var.Gerçi Fransa'yı istersem ortadan kaldırabilirdim.Ancak oyunu yeniden başlattım.Şimdi herkesin biraz rahatlamasını sağlayacağım.Onlardan birşeyler alıp üretimlerini de destekleyeceğim.Bundan sonra onların sivil toplum kuruluşlarını ve siyasi partileri ayartacağım.Pakistan-Hinditstan savaşını sona erdirdim.Demek ki kediyi gerçektende fazla köşeye sıkıştırmamak gerekiyormuş.
  • Global SoloPlayer'a göre kolay.Büyük ülke zaten büyüktür.Esas olan küçüğü büyük yapmaktır.Değil mi?
  • işte bende onu diyorum.küçük ülkeler yok.kolay oluyor böyle.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.