Şimdi Ara

Run Flat Lastik & BMW (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
541
Cevap
25
Favori
217.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tnakreslorav

quote:

Orijinalden alıntı: marlon13

Orjinal ebatlarinda taktim sonunda

Merhaba. Aynı ölçüler bendede var. Runflat mi aldınız ? Arkaya 245/40r18 olur mu hiç sordunuz mu acaba? Hangi lastiği tercih ettiniz? Runflat almadıysanız performansdan memnun musunuz? Yakıtta bir etki oldu mu kış lastiğinde? Teşekkürler...

aşağıdaki linkte üste 245/35/18 yazıp alta da 245/40/18 yazdığınızda iki lastik arasındaki yuvarlanma ölçüsü ve çaptaki değişimi gösteren bölümde %3,75 görünüyor altında da uyarı olarak %3 üzeri değişim önerilmez diyor. Bu hesabı da göz önünde bulundurarak hesaplanmış ölçüler aracınızın kitapçığında ve şoför kapı içinde yazar. Bence o ölçüler dışına mecbur kalmadıkça çıkmayınız.

http://kolayoto.com/lastik-uzmani/lastik-olcusu-hesaplama.html

• quote:

Orijinalden alıntı: aycakir

Kışlık kampanyadan, modernline jantı v-spoke 413 (siyah) üzerinde pirelli sotto zero aldım. Sanki üzerinden çıkan yazlık bridgestone s001'ler daha yumuşaktı gibi geldi ilk izlenim olarak. Kış ve kar performanslarını da kullandıkça yazmaya çalışırım.

Fiyat da tam 4000 lira tuttu. Euro daha yüksek iken 4200 civarı fiyatlar almıştım.

ben de aynı lastikten almayı düşünüyorum.
    nasıl memnun musunuz ? biraz sert demiştiniz?
    birde rica etsem arabanızın yandan bi foto paylaşırsanız jantı araç üzerinde görmek için çok sevinirim.
    güzel durduğuna eminim ama yinede etrafta pek yok:)
    teşekkürler.
  • assasinseagle A kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Arabanın gidişinde ve elimle lastik sertliğine baktığımda daha sert geliyor ancak yol tutuşta henüz bir sorun yaşamadım. Önceki aracımda kullandığım Michelin Alpine daha yumuşak ve derin dişlere sahipti hatırladığım kadarıyla.

Yol tutuşu beklediğimden iyi. Hatta henüz havalar daha soğumamışken, yazlık Bridgestone'lara göre daha iyi yol tutuyor gibi bir his verdi. Sürekli döndüğüm bir köşede hafif gaza dokununca arkayı hafif bırakırdı, bu lastiklerle daha bir kere arkayı bırakmasını sağlayabildim aynı köşede.

Resimleri de yüklemeye çalıştım, ilk resim fotoşop, almadan önce nasıl durduğunu anlamak için kendim yapmıştım. Diğer ikisi orijinal :)

Görenlerin bir kısmı bayıldı görüntüye, bir kısmı da taksici gibi olmuş diyor.

Run Flat Lastik & BMW Run Flat Lastik & BMW Run Flat Lastik & BMW

• quote:

Orijinalden alıntı: assasinseagle

quote:

Orijinalden alıntı: aycakir

Kışlık kampanyadan, modernline jantı v-spoke 413 (siyah) üzerinde pirelli sotto zero aldım. Sanki üzerinden çıkan yazlık bridgestone s001'ler daha yumuşaktı gibi geldi ilk izlenim olarak. Kış ve kar performanslarını da kullandıkça yazmaya çalışırım.

Fiyat da tam 4000 lira tuttu. Euro daha yüksek iken 4200 civarı fiyatlar almıştım.

ben de aynı lastikten almayı düşünüyorum.
    nasıl memnun musunuz ? biraz sert demiştiniz?
    birde rica etsem arabanızın yandan bi foto paylaşırsanız jantı araç üzerinde görmek için çok sevinirim.
    güzel durduğuna eminim ama yinede etrafta pek yok:)
    teşekkürler.

Kışlık lastikleri ne yaptınız?sanırım m paketti araç ama en azından fikir açısından soruyorum ben hala karar veremedim sırf ankaradan getirmek için alıcam !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kastvehicle K kullanıcısına yanıt
    kışlık 16 inch jant lastik set aldım üstüne de rft olmayan yeni sottozero seri 3 lastikleri aldım..
    şimdilik memnunum =)
    araç m evet.
  • Kaç liraya geldi? Jant orijinal mi? Bende çok arada kaldım bmw den jant lastik kampanyasından mı alsam diye 4200 gibi fiyat fazla geldi.
    Öyle olunca anıttepe de bi lastikciyi aradım elinde takım sottozero rft varmış.
    Bu arada birde esenboğadan oraya nasıl giderim diye düşünmeye başladım:(

• Arkadaşlar 2009 5.30i aracımız için üzerinde ön arka Bridgestone RE050-RFT 245/45R17 kullanmaktayız.

Acaba RFT olan bu lastikler için en ideal hava ön arka kaç olmalı?

Aracı genelde önde 2 kişi olacak şekilde kullanıyoruz, arada da bagaj çok dolu olmamak kaidesiyle yolculuk oluyor.

Şu an önler 34 arkalar 38 olarak ayarlandı. Nitrojen ile dolum yapıldı.
  • continental da kampanya var bence lastik alacak olanlar bir baksın derim
    225 45 17 RFT leri istanbul maslak otosanayi de yetkili bayi 320-330 arası satıyorlar stok eritmek için
  • bende değiştirmeyi düşünüyorum f30 320i ed aracımdaki rft leri...balans tutmuyor bir türlü (225/50/17)
  • qwerty0909 Q kullanıcısına yanıt
    Fiyat RFT ve Conti için çok çok iyi

• Arkadaşlar runflat lastik ile ilgili cok bir bilgim yok, yeni aldığım BMW aracımda 225/50/17 lastik var runflat
    Pirelli cinturato P7 runflat yazıyor
    Sizce Nasıl ??

• grcgrc kullanıcısına yanıt
    en iyi runflat.lerden. hiç kurcalama.
  • Merhabalar, benim araçta da Bridgestone Turanza T001 Runflat lastik var, lastikler ile ilgili yeterli bilgim yok sizce nasıl? Eksileri artıları? Sanırım bu lastikler 4 mevsim, sizce kış lastiği de almalı mıyım?

• esOess E kullanıcısına yanıt
    Önceki yazlıklarım Bu modeldı. Eski ve runflat olmasından kaynaklanır mı bilemiyorum ama çok sert lastiklerdi. sıfır Konfor vardı.

Sonra p7 cintiratoya geçtim. Rahat ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: esOess

Merhabalar, benim araçta da Bridgestone Turanza T001 Runflat lastik var, lastikler ile ilgili yeterli bilgim yok sizce nasıl? Eksileri artıları? Sanırım bu lastikler 4 mevsim, sizce kış lastiği de almalı mıyım?

RFT lastikler arasındaki en kötü lastiktir, sesli, konforsuz, iyi yol tutmaz tek iyi yanı çok uzun ömürlüdür. Malesef benim araçta bu lastiklerle geldi, biran önce nasıl kurtulurum onu düşünüyorum.
  • Değerli bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim, lastikler sert ve ses yapıyor bu gerçek ama ben amg w204 kasadan geçiş yaptığım için konfor anlamında bir sıkıntı hissetmedim, aracım yeni X1, demek ki lastikleri değiştirirsek konfor çok daha iyi olacak. Lastikleri takas yoluyla değiştirmek mümkün olur belki, başka bayiden üstüne para verip bu lastikleri iade alabilirler sormak lazım. Michelin runflat lastik önerir misiniz, yol tutuş-güvenlik ve konfor anlamında iyi midir? Lastik konusu çok önemli ve burada güzel bilgiler var, hepinize teşekkürler.

• Run flat lastik hakkındaki tüm eleştirilere katılmamla birlikte, 2 hafta önce başınçma gelen bir olayı aktarmak isterim. Aracı çalıştırdığımda yol bilgisayarı, sağ arka lastik basınç uyarısı verdi. 0,1 bara kadar düştü. İnip baktığımda ne görünüş te ne de havasında bir sıkıntı görmedim. Lastikçiye gittim. Bir baktık ki lastiğe kocaman bir vida girmiş, 6-7 cm ve kalın. Lastikçi vidanın çok büyük olduğunu lastikler run flat olmasa büyük ihtimal lastiğin kullanılamaz hale geleceğini söyledi. Ufak bir yama ile yeni lastik almaktan kurtuldum. Ayrıca uzun yolda yüksek hızlarda güvenlik açısından da run flat daha güvenilir diye düşünüyorum.

• Kesinlikle runflat güvenlik açısından önemli ve tercih edilmeli. Ben sadece en iyi runflat hangisi onu merak ediyorum, Michelin nasıl mesela?

Runflat ve normal lastik karşılaştırması video:

https://www.youtube.com/watch?v=FumXPC8MQAI&feature=share

• quote:

Değerli bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim, lastikler sert ve ses yapıyor bu gerçek ama ben amg w204 kasadan geçiş yaptığım için konfor anlamında bir sıkıntı hissetmedim, aracım yeni X1, demek ki lastikleri değiştirirsek konfor çok daha iyi olacak. Lastikleri takas yoluyla değiştirmek mümkün olur belki, başka bayiden üstüne para verip bu lastikleri iade alabilirler sormak lazım. Michelin runflat lastik önerir misiniz, yol tutuş-güvenlik ve konfor anlamında iyi midir? Lastik konusu çok önemli ve burada güzel bilgiler var, hepinize teşekkürler.

Rica ederim, en iyi run-flat lastikleri merak ediyorsanız söyleyim, Bu konu benim de merak ettiğim bir konuydu o yüzden yabancı forumlar dahil araştırdım. En çok beğenilen rft ler goodyear eagle f1 asymetric 2 rft ler, özellikle ıslakta yol tutuşu mükemmel ve en konforlu rft lastikler olduğu söyleniyor. Bu konuda çoğu kişi hemfikir. Ben rft lastik alıcak olsam kesinlikle bu modeli alırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: d4ng3r

quote:

Değerli bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim, lastikler sert ve ses yapıyor bu gerçek ama ben amg w204 kasadan geçiş yaptığım için konfor anlamında bir sıkıntı hissetmedim, aracım yeni X1, demek ki lastikleri değiştirirsek konfor çok daha iyi olacak. Lastikleri takas yoluyla değiştirmek mümkün olur belki, başka bayiden üstüne para verip bu lastikleri iade alabilirler sormak lazım. Michelin runflat lastik önerir misiniz, yol tutuş-güvenlik ve konfor anlamında iyi midir? Lastik konusu çok önemli ve burada güzel bilgiler var, hepinize teşekkürler.

Rica ederim, en iyi run-flat lastikleri merak ediyorsanız söyleyim, Bu konu benim de merak ettiğim bir konuydu o yüzden yabancı forumlar dahil araştırdım. En çok beğenilen rft ler goodyear eagle f1 asymetric 2 rft ler, özellikle ıslakta yol tutuşu mükemmel ve en konforlu rft lastikler olduğu söyleniyor. Bu konuda çoğu kişi hemfikir. Ben rft lastik alıcak olsam kesinlikle bu modeli alırdım.

Merhaba bende lastiklerimi değiştirmek istiyorum.Aracım 116D F20. Şu an üzerinde RFT olmayan 205-55-16 michelin- pilot sport 3 var benden önceki sahibi takmış. Bende RFT ye dönmek istiyorum araştırıyorum ama epey kararsızım. Conti premium contact 5 SSR yi 1000 TL kadar indirdim pazarlıkla. Goodyear Efficientgrip 1300 TL geliyor Michelin p3 ZP 1500 TL Bridgestone s001 da 1300 TL

birçok yorum okudum bunlar genel olarak

MİCHELİN P3ZP - Patiye kalıyor
    Goodyear efficient grip Rof - Balon yapıyor
    Continental premium contact5 SSR - Çabuk bitiyor- sıcak havada salıyor
    Bridgestone s001 - Çok sert taş gibi ve artık Türkiyede üretiliyor

şeklinde bir genel yorum var çoğu sitede şimdi sizlere danışmak istediğim birkaç konu var yardımcı olursanız sevinirim

1- Radarlardan dolayı çok hız yapamasakta otobanı buldum mu biraz basarım. Viraj performansı ve yol tutuşu iyi olmalı. PS3 normal lastik olduğundan dolayı sanırım Rft de virajı daha az hissettirecektir

2- RFT ler çok konforsuz deniliyor. Geçen bir arkadaşımın 3.16 aracında bridgestone rft vardı onu çok kısada olsa kullandım benim aracımın lastiklerinden ps3 ten daha yumuşak geldi şaşırdım

Anlayacağınız hem ilk defa BMW kullanıcısı olduğumdan ve ilk defa RFT alacağımdan kafam epey karışmış durumda düşünce ve fikirlerinizle yardımcı olursanız sevinirim

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.