Şimdi Ara

Run Flat Lastik & BMW (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
541
Cevap
25
Favori
217.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3.16i aracima bugun 225/50 R17 Run Flat taktirdim, tanesi 550 TL'ye geldi.

Aklimda 3 lastik vardi,

Michelin primacy 3
    Goodyear Eff. Performance
    Continental PremiumContact 5

Ustunden cikan Cont. P.C.5 lastikler 60.000 km kullanilmisti ve cok ses yapiyordu, hatt kislik lastiklerden daha fazla ses yapiyordu, o yuzden tekrar ayni lastikten almadim. Michelin almama sebebim de yumusak hamurlu olmasiydi.

Bir once aracimda Bridgestone Dualer bittikten sonra Goodyear alip memnun kalmistim, o yuzden tekrar GY aldim.

Bridgestone tam performans lastigi ve diger lastiklere gore daha sert hamurlu fakat uzun omurlu fakat konforu az.

RFT araclariniza RFT olmayan lastik takmayin, konfor icin guvenlikten taviz vermeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rft lastik ile Rft olmayan arasında fazla fark bulunmamaktadır. Güvenlik açısından belki bir nebze önde olabilir ancak konfor bakımından çok geridedir.Bmw de bulunan süspansiyon sistemi sportif olmasından dolayı biraz serttir.

Şuan da kullanmış olduğum 2007 model Bmw 530xi aracımda Rft'siz Nokian marka lastik kullamaktayım ve gerek konfor gereksede güvenlik bakımından şuana kadar bir eksiğini hissetmedim.

• hava yastigi ve emniyet kemerinin de eksikligi hissetmiyoruz, bazi seylerin eksikligi hissedilmez, Allah korusun, kaza durumunda sadece faydasi gorulur.
  • Selam arkadaşlar,

Arabam (F20 116i) için runflat arayışına girdim. Şu an üzerinde 205/55/r16 91w pirelli cinturato P7ler var ve 53000 kmde. Artık yolu tutmaz oldular hele ıslak zeminde korkutuyorlar bayağı araba geziyor bayağı ve ayrıca çok ses yapıyorlar hele otobanda 120 üzeri hızlarda müzik duyulmuyor artık.

53000 kmde durumu böyle lastiğin.

Run Flat Lastik & BMW
     Run Flat Lastik & BMW

Araştırmalarıma göre Goodyear EfficientGrip en sessiz lastik 66 db kat kat sessiz pirellilerden. Fakat aklıma takılanlar var, sanırım bu lastik 5-6 senedir üretiliyor o yüzden eski teknoloji, bir de lastiğin ekonomisi runflatlere göre cok iyi yani sürtünmesi az o da frenlemelerde sorun çıkarıyor diyorlar.

Çok kararsız kaldım sessiz bir lastik istiyorum goodyeardan sessizi yok, alınır mı sizce var mı kullanan bu lastiği?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urunguu -- 14 Haziran 2016; 11:44:17 >

• Eff. Grip eski serisi, yeni serisinin ismi Eff Grip Performance

• quote:

Orijinalden alıntı: sinnan

Eff. Grip eski serisi, yeni serisinin ismi Eff Grip Performance

Öyle evet. Efficient Grip Performance olanın 205/55/r16 boyutlarında runflat yok malesef. Sıkıntı orada.
  • Arkadaşlar e90 320d aracımıza RFT lastik yerine (ölçüler 225/45 17) RFT olmayan Vector 4Seasons Gen-2 taktırdık.

Konfor ve tutuş olarak memnunuz. Fakat RFT olmayan bu lastiklere kaç hava basacağız bilgisi olan bir arkadaş varmıdır?

birde önceki aracımda ön arka aynı havayı basıyordum. biraz forumda bakındım bu araçlarda ön arka hava basınçlarıda farklı gözüküyor.
  • En iyi RFT lastik hangisi acaba?
  • Ben simdi kis lastigini rft almasam ne olur ?

• cihanair kullanıcısına yanıt
    rft yerine xl kodlu lastik takarsınız ve bagaja 2-3 tane tamir köpüğü koyarsanız lastik tamamen yarılmadığı sürece patlasa bile köpükle tamir edip en yakın lastikçiye gidersiniz ama şahsen yazın standart lastik kullanırım ama kışın rft den vazgeçmem. Hem yağmurda çamurda patlayan lastikle uğraşmamak için hem de kışın yollar lastik patlatmaya daha elverişli olduğu için.
  • Bridgestone driveguard türkiyede var mi acaba?

• Arkadaşlar borusan yazlık jant lastik kapmanyasından satın aldığım takımı teslim almadan jant ve lastiği borusanda ayırttım. Jantları kışlık olarak kullanacağım için lastikler boşa çıkmıştır. 225 /45 R18 91Y Goodyear efficient Grip Runflat *(BMW için özel üretim). Hız endeksi V (300km/h) olan versiyondur diğer W, V ye göre fiyatı pahalıdır. Bu lastikler bridgestone ve continental rft ler gibi sert ve gürültülü değildir, konfor olarak daha üstündür. Lastikler 2016 üretimidir. Faturalı ''0'' olanı 700 tl civarıdır, ben uygun fiyattan satacağım. 4 adet vardır, tek tek satılabilir. İlgileniyorsanız pm atabilirsiniz.

Run Flat Lastik & BMW
     Run Flat Lastik & BMW
     Run Flat Lastik & BMW

• Kışlık runflat için önerileriniz var mı? Araçta şuan rft bridgestone potenza var, bu sert lastikleri de değiştirme düşüncem var, sizce mantıklı olur mu; konfor ve yol tutuşu arttırır mı? Teşekkürler...

• Herkese Merhaba, RFT Lastikler ile ilgili olan bu konuyu detaylı olarak ilk sayfadan itibaren okudum, harika bilgiler !

Ancak RFT Kış lastikleri modeli konusunda çok fazla bilgi edinemedim,

Nokian RunFlat kış lastiği kullanan var mı aranızda ? Başka forumlarda çok iyi sonuçlar var, Ankara'da yaşıyorum ve burada kışlar biraz sert geçiyor.

Nokian marka (Runflat) kış lastiği kullanan varsa görüşlerinizi iletebilir misiniz ? Bu arada Nokian'ın şu iki modelini mercek altına aldım;

http://www.hepsiburada.com/nokian-205-55-r16-91v-wr-a4-runflat-kis-lastigi-uretim-yili-2016-p-HBV000000SDQV

http://www.hepsiburada.com/nokian-205-55-r16-91h-wr-d4-runflat-kis-lastigi-uretim-yili-2016-p-HBV000000SDQR

İnceleme fırsatınız olursa çok sevinirim :)

Güvenli sürüşler !

• Arkadaşlar sizden rica etsem aracım için bana en iyi RFT kış lastiği tavsiyenizi verebilir misiniz?

BMW 3.16i E90 LCI 2011 otomatik
    205 55 16
  • Merhabalar,

2016 model 5.20i Sedan için konfor seviyesi yüksek (sportif kullanımdan ziyade konforlu kullanım, aile arabası) RFT yaz lastiği önerilerinizi yazabilir misiniz? Jantlar orijinal, 18'

Şimdiden teşekkürler.
  • Iratus I kullanıcısına yanıt
    Anlaşılan bu konularda bilgili ve tecrübeli ve konuya meraklısınız. Forumda yeniyim, soruyu nasıl soracğımı bulamadım ve size direk yönlendiriyorum kusura bakmayın.

mercedes C200d aracımda RFT Pirelli var, 225/55R16. bu ebatta RFT dört mevsim lastiği bulamadım, yok mudur, bir bilginiz var mı?

Teşekkür ederim
  • Arkadaşlar merhaba 2014 f30 sportline plus aracımin lastikleri 54 bin km ye geldi. Uzerinde kendi lastigi olan bridgstone potenza s001 225 50 17 94 W var. Runflat lastikleri ilk defa bmw ile kullandim cok sukur bir kaza bela gormedim kimsede gormesin insallah. Degisim zamani geldi gibi sanki sizce hangi marka runflat lastikler daha iyidir; Sessizlik konfor yol tutus ve fren performansi acisindan ?

Tesekkurler
  • ccolt kullanıcısına yanıt
    İyiden kastiniz nedir.az yakıt mı konfor mı daha iyi yol tutuş mı. Yoksa hepsinin ortalaması mı? Diğer konu şu marka lastik iyidir demek çok doğru olmaz onun yerine kullanılacak ebatta hangi lastigin hangi modeli geçerli testlerde iyi sonuç almış ona göre seçim yapmak lazım. Bu noktada lastiğe ayrılacak bütçe de seçimde en büyük etken olarak tercihimizi yönlendirecektir.
    Bir lastiğin rft olanı ve olmayanı ayrı ayrı teste tabi tutulmuştur benim gördüğüm. Almak istediğiniz ebati ve adac tyre test yazıp aratırsanız test sonuçlarına ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helpgod -- 5 Ocak 2017; 21:1:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: helpgod

İyiden kastiniz nedir.az yakıt mı konfor mı daha iyi yol tutuş mı. Yoksa hepsinin ortalaması mı? Diğer konu şu marka lastik iyidir demek çok doğru olmaz onun yerine kullanılacak ebatta hangi lastigin hangi modeli geçerli testlerde iyi sonuç almış ona göre seçim yapmak lazım. Bu noktada lastiğe ayrılacak bütçe de seçimde en büyük etken olarak tercihimizi yönlendirecektir.
    Bir lastiğin rft olanı ve olmayanı ayrı ayrı teste tabi tutulmuştur benim gördüğüm. Almak istediğiniz ebati ve adac tyre test yazıp aratırsanız test sonuçlarına ulaşabilirsiniz.

Hocam suanda bu lastikler gecen gun yagisli havada yukari cikarken virajda gaza biraz yuklendigimde aracin arkasini birakti ve aractakileri korkuttu. Arac eco prodaydi ve herhangi bir seyi kapatmadim yanlamak icin.(yanlamayada calismadim). Arabam 50 bin km yi gecti bunun da etkisi olabilir belkide.

Dedigim gibi rftlerle ilgili hic bir bilgim yok eski araclarimda michelin aliyordum yumusak hamurlu oldugu icin. Sizce suan ki mevcut lastikleri aynisiyla yenilemek dogrumu bu lastigi nasil tanimliyorsunuz siz?

Ben internetten arastirma yaptim yakit ve yagisli hava etiketleri bulunan performans etiketleri karsima cikti lastik firmalarina baktigimda.

Bridegstone potenza s001 rft ye E sinifi yakit sinifi ve C sinifi islak zeminde yol tutusu puani verilmis.

Diger markalarda genellikle bu sekilde performans etiketleri. Sadece Michelin Pimary 3 225 50 17 94W moe zp marka lastik performans etiketinde yakit sinifinda C ve islak yol tutusunda A sinifini almis ve 71 db ses siddeti. Yaz lastigi kategorisinde Adac testlerinde de 2015 yilinda birinci secilmis.

Aracimin lastik ebatlari 225 50 r17 94 W suan uzerinde olana baktigimda. Aracta lastik benim icin en onemli etkenlerden biri bu yuzden butce kisitlamasi getirmedim. Internette pirelli p7 yi contineantali good year i michelin i ve bridgstone markalarini kullanan oven ve yerden yere vuranlarda var. Kafalar karisiyor bu noktada. Ustalara sormak onlara guvenmek ne kadar dogru onu da bilmiyorum. Buraya yazmamin sebebide f30 araclarda kullanipta farklarini bilenlerin ( yakit performans fren mesafesi islak yol tutusu) fikrini almak aslinda.

Yakit konusunda ise ben bu lastiklerle 6.5 lt yakit ortalamasina sahibim. Yol tutusu normal sartlarda bana iyi gibi geldi fren mesafesi de oyle. Yukarida yazdigim sadece islak zeminde basima bir kere bir olay geldi rampa cikarken o biraz korkuttu.

Son olarak forumada baktim burayi da okudum. Ben guvenlik icin rft kullanma taraftariyim hicbir sey sakaya gelmez ve hayatimizindan da onemli degil bence.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.