Şimdi Ara

RUST [ANA KONU] (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.779
Cevap
35
Favori
156.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu oyun Türkiyede pek tutulmadı mı ben anlayamadım. Konuda hiç insan yok.
  • 2 GB ATI radeon hd 7350 ekran kartı
    8 GB ram
    I3 İşlemci 3.30 GHZ
  • Beyler oyun içi konuşma tuşuna basıyorum ancak karşı taraf sanırım sesimi almıyor. Mikrofonu oyuna göre nasıl ayarlayacağım ki?
  • Oyun içi iletişimde sorun yaşayan arkadaşlar,

Mikrofon cihazınız USB ise, oyunda iken çıkar tak yapın.

Steam'e Shift + Tab ile veya Windows'a Alt+tab ile geçildiğinde tekrar oyuna dönüldüğünde zaman zaman mikrofon iptal oluyor.

Ek bilgi, RUST yapım ekibi çok öncelikli olarak olmasa da; seslerde yaşanan sıkıntılar üzerine de çalışıyor, bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Totomushen -- 16 Şubat 2014; 0:21:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingman29

Evet oyun basit.Odun kes , 3-4 çeşit hayvandan yün ve deri elde et , zombilerden formül düşür , hayvanlardan et düşürüp karnını doyur.Taş , sülfür ve demir topla.Bu kadar basit oyun.Daha fazla çeşitlilik katabilirlerdi bence.

Kale ni kur diğer oyuncularla savaş ordunu kur gibi şeyler de var zaten survival tarzı çoğu oyun böyledir toplayıcı ve avcı olursun gelişince insanları avlarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: yastik1

quote:

Evet oyun basit.Odun kes , 3-4 çeşit hayvandan yün ve deri elde et , zombilerden formül düşür , hayvanlardan et düşürüp karnını doyur.Taş , sülfür ve demir topla.Bu kadar basit oyun.Daha fazla çeşitlilik katabilirlerdi bence.

Kale ni kur diğer oyuncularla savaş ordunu kur gibi şeyler de var zaten survival tarzı çoğu oyun böyledir toplayıcı ve avcı olursun gelişince insanları avlarsın

Kaleni kurma olayı şuan çok sıkıntı geldi bana. Güzel evler yapıyorum da önünü duvarla falan kapatıyorlar evden çıkmak için c4 kullanmak gerekiyor sonra.

• Temel mantık, kur-geliş-savun. Ama oyundaki mekanikler böyle tek düze değil.

Oyuncuların, yani programlanmamış elementlerin bir araya geldiği bir oyun. Oyunu zevkli yapan da bu.

Karşı stratejiler oluşturmak, elde ettiğinizi savunmak, sürekli deneyen ve farklılaşan oyuncu rakiplerinize karşı sizler de kendinizi yenilemek zorundasınız.

Özellikle bizim sunucumuz gibi event yapan, Blueprint ve Research Kit' devre dışı bırakan, klan sistemi kuran ve oyuncuların sürekli etkileşimde olduğu yerlerde bu oyunun ömrü çok ama çok uzun olacaktır.

Kaldı ki oyun henüz alpha ve %10 'lar seviyesinde iken bile bayağı eğlenceli.
  • insan gerçekten hayret ediyor

http://www.youtube.com/watch?v=in4zdlJhxdM#t=245
  • Hiç güleceğim yoktu. Bu nedir ya :)
  • zombilerin kalkmasından sonra oyunun son durumu nasıl?bende almayı düşünüyorum..
  • Zombiler kalktı onun yerine mutant hayvanlar geldi. (Oyundaki ayı ve kurt 'un mutant versiyonları)

Loot aynı, değişen birşey yok.

Ancak Kırmızı Zombilere göre mutant kurtlar daha zor,
    Siyah ve normal zombilere göre de mutant ayılar daha zor.

Şu an, ve gelecek güncellemelerde hali ahzırdaki grafik kaplamalara ve görsel düzenlemelere ağırlık verilmiş durumda.

Yapımcılar, oyunun zaten açık uçlu olan zenginleştirmeye müsait içeriğini şimdi de grafik iyileştirmelerle birleştiriyorlar.

Açıkçası, bir sunucu sahibi olarak, RUST yapımcılarını, Oyun Sunucu firmalarıyla ve mod yazan bağımsız yapımcılarla olan uyumlu çalışmasından dolayı da ekstradan tebrik etmeli.
    Alpha sürecinde olup bu kadar customize edilebilen ve aynı zamanda da server-side problemlerin bu kadar hızlı çözüldüğü bir oyun az gördüm.
    Garry Newman'ın oyun yapımcılığına olan esnek bakış açısı bunlarda büyük etken şüphesiz.

• bende aldım oynuyorum güzel oyun
  • arkadaşlar bende oyunu alalı 4 gün oldu şuanda yalnız oynuyorum eğer belli bi grup içinde olan arkadaşlar varsa kabul ederlerse bende dahil olmak isterim tek başına takılmak bi yerden sonra sıkıyo grubuna dahil edecek olan arkadaş varsa steamden ekleyebilir steam kullanıcı adım erdem9105.
  • Almayın arkadaşlar şu oyunu.Oduna para verdik resmen.5 dolar fazla verin 7 days to die alın.Rustta yapabilecekleriniz çok kısıtlı.Yeni wipe atılmış , yani resetlenmiş bir servera girerseniz belki oyundan biraz zevk alabilirsiniz.Ama 3 gün geç girin bi daha diğerlerini yakalamanız zor.Server dediğin pvp olacak , kalabalık olacak ama yeni resetlenmiş olacak.Çoğu serverda kimse yok.Boş boş dolaşıyosun.Türk serverı zaten hiç yok.Rusted tv diye bi server var.Orda da herşey kısıtlanmış.Formül düşmüyo.Bişey yapamıyosun.Bi tane arenaya sizi sokup zombi avlatıp , birbirinizi öldürtüp adına da event diyolar.

7 days to die videolarına baktım acayip gelişmiş bir oyun Rust'ın yanında.Minecraft gibi crafting olayı var.Madencilik falan var.Rust gibi taş kırmıyosun.Madene giriyosun.
  • Dayz,Rust derken bir de 7 Days To Die çıktı başımıza. hangisini almak en iyisi olacak emin olamıyorum.
  • Oyunu bugün almış bulunmaktayım.4 arkadaşımla beraber oynuyoruz.Çok zevkli oyun tavsiye ederim
  • quote:

Almayın arkadaşlar şu oyunu.Oduna para verdik resmen.5 dolar fazla verin 7 days to die alın.Rustta yapabilecekleriniz çok kısıtlı.Yeni wipe atılmış , yani resetlenmiş bir servera girerseniz belki oyundan biraz zevk alabilirsiniz.Ama 3 gün geç girin bi daha diğerlerini yakalamanız zor.Server dediğin pvp olacak , kalabalık olacak ama yeni resetlenmiş olacak.Çoğu serverda kimse yok.Boş boş dolaşıyosun.Türk serverı zaten hiç yok.Rusted tv diye bi server var.Orda da herşey kısıtlanmış.Formül düşmüyo.Bişey yapamıyosun.Bi tane arenaya sizi sokup zombi avlatıp , birbirinizi öldürtüp adına da event diyolar.

7 days to die videolarına baktım acayip gelişmiş bir oyun Rust'ın yanında.Minecraft gibi crafting olayı var.Madencilik falan var.Rust gibi taş kırmıyosun.Madene giriyosun.

Server dediğin pvp olacak, kalabalık olacak ama habire resetleyip insanların emeklerini bir kalemde sileceksiniz öyle mi? Ondan sonra da haydi bakalım bu sabah herşeye yeniden başlıyoruz diye karşılarına dikilip insanlara bunun bir crafting based oyun olduğunu anlatacaksınız.

Bu oyunda yapacak hiçbirşey yok, çok sıkıcı ama bir de RUSTed.tv diye bir server var, insanları arenaya sokup zombi avlatıyorlar, adına da event diyorlar ha?.. Vay vay vay...

13 çeşit event var şu an halihazırda yapılmış olan. 13 tane demiyorum, "13 çeşit". Her akşam 2-3 event üst üste.
    Ortaçağ mücadelesinden, capture oyunlarına, avcılık oyunlarından Hunger Games'e, okçuluk yarışmalarına, ödüllü bounty yarışmalarına, deadly jump'tan trade event'ına kadar...
    İnsanlar saat kurup geliyorlar sunucuya akşamları.

Ve Türk sunucusu yok ha?... 100 ü bulmuş aktif oyuncu sayımız, "aktif" diyorum bakın, öyle arada bir girenler değil. Hepsi de Türk. Sunucu Türkçe. Marslı değil herhalde hepsi?
    Her akşam 5 ten sonra minimum 25-30 oyuncu online,
    İnsanlar birbirini tanıyor, sohbet ederek bir yandan rekabet ediyorlar,
    Kural var, her daim admin hatta zaman zaman "adminler"online.

Herşey kısıtlanmış dediğiniz sunucu olanları öngörmiş ve kapatmış Blueprint'i Research Kit'i. Çünkü oyunu bitiriyor, yok ediyorlar, çünkü oyun 2 günde eskiyor herşeyi yapabildiğiniz için, Çünkü değersizleşiyor herşey, kaybetmek önemsiz hale geliyor 2 odun 2 metalle yeniden yapılabildiği için.

Oyunu yapan developer'lar görmüş bunu; "değiştireceğiz research sistemini, olmuyor böyle" diyorlar...

Günlerce oynadınız sunucumuzda, "birşey yapılamayan" hali mi bir sunucunun? Bu kadar kaliteli bir loot sistemi, bu kadar kaliteli bir ekonomi sistemi...

7 days to die oynayın, RUST'ı da beğenemyin elbette. Hatta bizi de eleştirin, ders çıkarır keyif duyarız.
    Ama hakkımızı yemeyin, 3-5 insan bir araya toplansın eğlensin, kendi dilinde, Türkçesi ile bilgisayar oyunu oynasın diye verilen bunca emeği, karşılıksız özveriyi alaşağı etmeye kalkmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Totomushen -- 20 Şubat 2014; 21:18:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Totomushen

quote:

Almayın arkadaşlar şu oyunu.Oduna para verdik resmen.5 dolar fazla verin 7 days to die alın.Rustta yapabilecekleriniz çok kısıtlı.Yeni wipe atılmış , yani resetlenmiş bir servera girerseniz belki oyundan biraz zevk alabilirsiniz.Ama 3 gün geç girin bi daha diğerlerini yakalamanız zor.Server dediğin pvp olacak , kalabalık olacak ama yeni resetlenmiş olacak.Çoğu serverda kimse yok.Boş boş dolaşıyosun.Türk serverı zaten hiç yok.Rusted tv diye bi server var.Orda da herşey kısıtlanmış.Formül düşmüyo.Bişey yapamıyosun.Bi tane arenaya sizi sokup zombi avlatıp , birbirinizi öldürtüp adına da event diyolar.

Server dediğin pvp olacak, kalabalık olacak ama habire resetleyip insanların emeklerini bir kalemde sileceksiniz öyle mi? Ondan sonra da haydi bakalım bu sabah herşeye yeniden başlıyoruz diye karşılarına dikilip insanlara bunun bir crafting based oyun olduğunu anlatacaksınız.

Bu oyunda yapacak hiçbirşey yok, çok sıkıcı ama bir de RUSTed.tv diye bir server var, insanları arenaya sokup zombi avlatıyorlar, adına da event diyorlar ha?.. Vay vay vay...

13 çeşit event var şu an halihazırda yapılmış olan. 13 tane demiyorum, "13 çeşit". Her akşam 2-3 event üst üste.
    Ortaçağ mücadelesinden, capture oyunlarına, avcılık oyunlarından Hunger Games'e, okçuluk yarışmalarına, ödüllü bounty yarışmalarına, deadly jump'tan trade event'ına kadar...
    İnsanlar saat kurup geliyorlar sunucuya akşamları.

Ve Türk sunucusu yok ha?... 100 ü bulmuş aktif oyuncu sayımız, "aktif" diyorum bakın, öyle arada bir girenler değil. Hepsi de Türk. Sunucu Türkçe. Marslı değil herhalde hepsi?
    Her akşam 5 ten sonra minimum 25-30 oyuncu online,
    İnsanlar birbirini tanıyor, sohbet ederek bir yandan rekabet ediyorlar,
    Kural var, her daim admin hatta zaman zaman "adminler"online.

Herşey kısıtlanmış dediğiniz sunucu olanları öngörmiş ve kapatmış Blueprint'i Research Kit'i. Çünkü oyunu bitiriyor, yok ediyorlar, çünkü oyun 2 günde eskiyor herşeyi yapabildiğiniz için, Çünkü değersizleşiyor herşey, kaybetmek önemsiz hale geliyor 2 odun 2 metalle yeniden yapılabildiği için.

Oyunu yapan developer'lar görmüş bunu; "değiştireceğiz research sistemini, olmuyor böyle" diyorlar...

Günlerce oynadınız sunucumuzda, "birşey yapılamayan" hali mi bir sunucunun? Bu kadar kaliteli bir loot sistemi, bu kadar kaliteli bir ekonomi sistemi...

7 days to die oynayın, RUST'ı da beğenemyin elbette. Hatta bizi de eleştirin, ders çıkarır keyif duyarız.
    Ama hakkımızı yemeyin, 3-5 insan bir araya toplansın eğlensin, kendi dilinde, Türkçesi ile bilgisayar oyunu oynasın diye verilen bunca emeği, karşılıksız özveriyi alaşağı etmeye kalkmayın.

Emek mi veriyosun , yoksa oyunun içine mi ediyosun anlamadık ya neyse.Oyun zaten batak durumda.Serverlar bomboş.Offical serverlara ne zaman girsem şu adamı şikayet edin.Hile yapıyo diyolar.Adamlar oyunu bi türlü düzene oturtamadı.

Sen oyunun droplarıyla oynuyacağına hiçbişeyine ellemeden direk pvp server yap , ayda bir wipe atsan daha iyi olur.

• quote:

Emek mi veriyosun , yoksa oyunun içine mi ediyosun anlamadık ya neyse.Oyun zaten batak durumda.Serverlar bomboş.Offical serverlara ne zaman girsem şu adamı şikayet edin.Hile yapıyo diyolar.Adamlar oyunu bi türlü düzene oturtamadı.

Sen oyunun droplarıyla oynuyacağına hiçbişeyine ellemeden direk pvp server yap , ayda bir wipe atsan daha iyi olur.

Anlamadığın için sunucu sunucu dolanıyorsun. Adamlar oyunu düzene oturtsun istiyorsun, ama sürekli wipe atılsın ve oyuncuların sürekli düzeni bozulsun istyorsun. Çünkü sen sürekli birileri aşağı çekilsin, ben de uğraşmadan eşitleneyim istiyorsun. Burada hariçten gazel okurken sen de biliyorsun ki emek verdiklerin WIPE yerse bir daha o emeği vermek istemeyeceksin. Nitekim vermedin de... Ve ne ilginçtir, wipe isteyen sen, o wipe'tan hemen sonra oynadığı halde yine zerre kadar ilerleyemeyen sen, "sürekli wipe atılsa süper olur" mesajları atıyorsun.

Official'de ve gittiğin her sunucuda garipliklerle karşılaşıyorsun çünkü muhattap olacağın admin yok. Sürekli online olan adminler ve moderatörleri bir tek RUSTed.tv de bulduğunu sen de billiyorsun. Aynı soruyu kırk kere sorduğunda bile her biri bir öncekinden daha ayrıntılı cevap aldığını da ispatıyla biliyorsun.

Sunucuya bir kez reset atıldı. Kim istedi bunu biliyor musun? Oyuncular. Hangi sunucuda bunu gördün? Hangi sunucuda adminler oyuncuları toplayıp karar aldı? Ama sana yetmiyor. İşin komik tarafı da, sunucu haftalardır 7/24 pvp, oynadığın halde farkında bile değilmişsin ki; kalkıp sunucuyu direk pvp server yap diyorsun.

Bizde küfür yok, hakaret yok,
    Irkçılık yok, argo yok,
    Kalitesizlik, edepsizlik, seviyesizlik yok,
    İlgisizlik, başıboşluk yok,
    Hack ve hile furyası yok!
    Rastgele RAID bile yok sunucumuzda...

Ama sana bunlar yetmiyor, kafanda kurup o kurduklarını gerçekmiş gibi anlatıyorsun. Maksadın yön vermek veya eleştirmek değil, var bir derdin , karalamaya çalışıyorsun. Açılalı daha 1 ay olmuş, akşamları yarıdan fazlası dolu sunucunun. %80 i de birbirini tanıyor oyuncuların. Yeni gelenler de tanışıyor. Aktif oyuncu sayısı oranı toplam oyuncu sayısına hızla yaklaşıyor. Bu ne demek biliyor musun? Sunucu büyüyor, ama hikayeden büyüme değil, git gide, günden güne can kazanıyor. İnsanlar beğenmediğin o event'lara geliyor. Blueprint ve Research Kit kapatıldığını duyunca demir atıyorlar sunucuya.

Bizler için senin sözlerinin hükmü yok. Kendini bu kadar önemseme, seni iknaya falan da çalışmıyoruz. Lakin sunucu ile ilgili yerli yersiz ve mesnetsiz söylediğin sözlerin gerçek olmadığını insanlara anlatmalıyız, derdimiz bu.
    Tek üzüntümüz ise; RUST'a dair genel konuların konuşulması gereken bir alanda ister istemez sürekli sunucumuzun özelinden bahsetmek zorunda kalıyor, diğer sunuculara, oyunculara ve forum yönetimine karşı mahçup oluyoruz.

• DayZ oynuyorum birkaç haftadır, keyif almasına alıyorum ancak banditlerden gına geldi desem yeridir..Rust almayı düşünüyorum ancak kafamda soru işaretleri yok değil. DayZ'de hiç arkadaşım yok, yalnız takılıyorum. Rust'ta ille de birileri ile takılmam mı gerekecek? Yalnız da hayatta kalabilirmiyim oyunda? Biraz yardımcı olursanız sevinirim. Vereceğiniz yorumlara göre oyunu alıp almama işlemini gerçekleştireceğim :)
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.