Şimdi Ara

Rusya'da Üniversite Okumak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
3.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sylar2

Yekaterinburg Ural Federal Üniversiteside okuyorum.
    Yıllık 2000-2500 dolar arası. Peterin o kadar ucuz olacağını düşünmüyorum :)
    İş imkanı olmayacağını düşünseydim gelmezdim. Türkiye ve Rusyanın şu anki durumuna bakarak güzel bir iş bulabileceğimi düşünüyorum :) Hazırlıktayım şu anda, seneye de Uluslararası ilişkiler veya Ticaret seçmeyi düşünüyorum.

Üniversiteden ve hayatından memnun musun? Tüm üniversiteleri araştırmadım ama güzelse Ural Üniversitesi oraya da gidebilirim. Birde pişman oldun mu oraya gittiğine? Kusura bakma baya sordum ama :)
  • deco2323 D kullanıcısına yanıt
    Üniversitemin iyi olduğunu düşünüyorum. Hayatım da haftada 2 kere klübe gitmeye başlamadan önce çok iyiydi açıkçası :) Pişman değilim, yani belki rusyaya geldiğim için biraz pişman olabilirim dil zorluğundan dolayı ama yekaterinburga geldiğime pişman değilim.
  • quote:

Üniversitemin iyi olduğunu düşünüyorum. Hayatım da haftada 2 kere klübe gitmeye başlamadan önce çok iyiydi açıkçası :) Pişman değilim, yani belki rusyaya geldiğim için biraz pişman olabilirim dil zorluğundan dolayı ama yekaterinburga geldiğime pişman değilim.

Sorularımı cevapladığın için çok teşekkür ederim. Yok iç savaş var yok orada okunmaz diyorlar. Fakat büyük ihtimal Rusya'ya gideceğim hem dili için hem de iş bakımından iyi olduğunu düşünüyorum. Burada danışmanla konuştum. YGS den sonra gel dedi. Ülke ve üniversite seçimi için. O zaman üniversitelere tekrar bakarım. Belki bende yanına gelirim :)
    Tekrar yardımın için teşekkür ederim.
  • Niçin Rusya'da okumak istiyorsun?

Neler planladın? Eğer söylersen ve sebeplerin mantıklı gelirse bende planlarım Rusya'da eğitim görmeyi. Türkiye'den ayrılmak istiyorum. Rusya'da okumak ne gibi kapılar açar? Yönlendir gözünü seveyim
  • quote:

dil konusunda ne kadar sürede ne kadar ilerleme kaydettin acaba hazırlık sınıfında ? ben eylül'de sırf dil öğrenmek için geleceğim bir yıl, bu bir yıl bana ne kadar ve ne kadar öğrenebilirim, onu kestiremiyorum.teşekkürler.
  • winwinwin W kullanıcısına yanıt
    Bu birazcık senin sosyalleşmen ile alakalı. Mesela şöyle açıklayayım, ilk başlarda hiç dışarı çıkmıyordum anlamıyorum vesaire diye. Daha sonra dışarı takılmaya başladım ve rusçam güzel derecede ilerledi. Yani eğer utangaç değil, sosyalleşebilen bir insansan öğrenebilirsin. Şu anda mesela ben padej(ismin halleri) konusunda çok iyi değilim, ama insanlar konuşunca %50-60 civarı anlayıp ona göre cevap verebiliyorum. Sınıf arkadaşlarımın ilerisindeyim sırf bu klüp muhabbetleri kız kovalama muhabbetleri yüzünden. Hele bir de gelince kız arkadaş yapabilir, onunla vakit geçirebilirsen güzel seviyede öğrenebilirsin diye düşünüyorum :)
    @deco2323
    Öncelikle merhaba rusya ve st petersburg politeknik devlet üniversitesi hakkında her türlü bilgi verebilirim sana bana mail adresini yada herhangi sosyal ağını farketmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahhmt

@deco2323
    Öncelikle merhaba rusya ve st petersburg politeknik devlet üniversitesi hakkında her türlü bilgi verebilirim sana bana mail adresini yada herhangi sosyal ağını farketmez.

oooo hocam açıklayın da bizde faydalanalım
    Ücretler konusundan bahsedin

Birde arkadaşlar Rusya'da alkolik, sürekli cluplere giden, kız kovalayan züppe bir tip olmaktan korkuyorum sizde bu korku yok mu?
  • Eylül gibi Moskova devlet üniversitesinde okumaya gidicem beyler bölüm matematik ve sibernetik sorun çıkmazsa en geç 15 inde ordayım okuldan kabul aldık moskovada olanlar varsa tanışalım

www.mgimo.ru

Ui için bir numarali okul budur. Neredeyse butun Rus diplomatlar burada okudular.

MSU'de fakulte statusunde bir enstitusu vardir. Oradan mezun olup, diplomatik karyer yapabiliyorsun.
    www.iaas.msu.ru

Uluslararasi iliskiler çok fazla tercih edilen bir meslek degildir. Torpilsiz is bulmak biraz zordur. Maasi dusuk olacaktir.
    Putin ve Medvedev UI degil, HUKUK okudular. Haberiniz olsun.

Bol sans dilerim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bob07 kullanıcısına yanıt
    hangi bölüm hocam ben kazan devlet üniversitesi bilgisayar mühendisligi düşünüyorum ygs den 180 almak yeterlidir dogru
  • hocam önümüzdeki yol kazan devlet üniversitesinde bilgisayar mühendisligi okuycam inş ygs den 180 aldıgım takdirde gdebiliyorum .. kazana gdecek gtmiş yada bilgisi olan arkadaşlar varmı halkın yarısıda tatar müslümanı zorlukta çekmem kazan teknoloji yada devlet üniversitesi hakkında bilgisi olan varmı ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fırat yalçın -- 17 Ağustos 2015; 0:31:55 >
  • fırat yalçın kullanıcısına yanıt
    denklik için 180 yetmiyor bu sene bilgisayar mühendisliğinde yerleşen kişinin puanı kaçsa onu alman gerekiyor
    yaniii türkiyede kazanmak lazım bilgisayar mühendisligini ölemii.. hocam senn hangi bölüm düşünüyodun yoksa sadece bilgisayar m. bölümüne mi var bu fark .
    tüm bölümlerde geçerli ben inşaat mühendisliği düşünüyordum üniversite sınavını tekrar deneyeceğim kazanamazsam denklik almadan giderim belki
    hocam denklik olmadan ne yapmayı düşünüyosun diplomayla büyük hata edersin rusyada mı yaşayacaksın üni yi bttirdikten snra
    haklısın bilemiyorum işte kararsızım
    iii düşün bnce çünkü gelecekte kahrını çekersin çünkü bütün hayatın türkiyede ztn oraya yeni tecrübeler edinip kültür dil ögrenip dönmek edgilmi amacımız.. orada iş bulamayacagımızı biliyoruz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lejyoner61

Eylül gibi Moskova devlet üniversitesinde okumaya gidicem beyler bölüm matematik ve sibernetik sorun çıkmazsa en geç 15 inde ordayım okuldan kabul aldık moskovada olanlar varsa tanışalım

Hocam okul kabul vermek için neleri ön gördü?
    Birde harç parası ne kadar?
    Hayırlı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: ali_6195

quote:

Orijinalden alıntı: Lejyoner61

Eylül gibi Moskova devlet üniversitesinde okumaya gidicem beyler bölüm matematik ve sibernetik sorun çıkmazsa en geç 15 inde ordayım okuldan kabul aldık moskovada olanlar varsa tanışalım

Hocam okul kabul vermek için neleri ön gördü?
    Birde harç parası ne kadar?
    Hayırlı olsun

Hocam hazırlık 2700 dolar ben danışmana diplomamı ve pasaportumu attım o halletti

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.