Şimdi Ara

RUSYA'DA YAŞIYORUM SORULARI ALAYIM (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
293
Cevap
19
Favori
36.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
Giriş
    düşünce yapınız çok güzel vergi-rüşvet konusunda yazdıklarınız gibi, adamlar malum şahsı tepelerini çıkardılar adam ülkenin içine etti ama anlayana, tek gelir kaynağı vergi güzüyle bakılıp trafik cezasına bile gelir hedefi koyan ülkeden fırsatım olsa niye kalıp onlar için çalışayım ki ? insan kendisi ve ailesi için çalışır. ama bizde beceriksiz yönetimin boşalttığı devlet kasasını doldurmak için çalışılır.
  • Teşekkürler , arkadaşlar .. Pazartesi günü devam ederiz. sormak istediklerinize.. Bugun biraz istirahat edeceğim...

iyi forumlar
  • Moskovada ev fiyatlarına baktım 2 odalı 400bin dolar, korkunç rakamlar hocam, yani istanbulda en azından 300bin liraya falan bakırköyden falan ev alabilirsin ama moskovada 400bin doları nasıl biriktiriceksin? Şu anda birkaç arkadaşım var mühendisler, msl domatesin kilosu 10 dolara kadar çıkıyormuş.

Son olarak diyelim imkanın var , türkiyeyi komple bırakıp gelmek sence iyi bir fikir mi? imkan derken sınırsız imkandan bahsetmiyor, örneğin trde 5000tl maaş alıyorsun , rusyadada 3500 dolar maaş alıcaksın, sence değermi yinede? Ben msl makina mühendisiyim ingilizcem çok çok iyi, çok azda rusçam var 1 kur gitmiştim kursa, oraya gelebilecek imkanım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VaioKid -- 4 Kasım 2014; 23:50:29 >
  • 2 dolar domates , 10 dolar diyen iyi sallamış
    herkes kendi hesabını kendisi yapmalı +ları -leri siz karar verip düşüneceksiniz
    Moskovada evler Dünyanın en pahalı evleri
    1 oda 40 metrekare evler 150 bin dolardan başlıyor evet ,
    3 oda bir ev 1.000.000 dolardan aşşa bulamazsın, ama kim neden ev alsın MSK dan, birikim için gelmek başka , yaşamak için gelmek başka..
    Birikim zor şartlarda iyi paraya çalışırsan yapabilirsin, ama yaşam Turkiyede daha ucuz evet.
    Ben memnunum , herkes kendi sağlamasını kendi yapmalı...
    3500 dolar iyi para , 1000 dolarını harcarsın 2500 sana kalır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: manilafortuna

2 dolar domates , 10 dolar diyen iyi sallamış
    herkes kendi hesabını kendisi yapmalı +ları -leri siz karar verip düşüneceksiniz
    3 oda bir ev 1.000.000 dolardan aşşa bulamazsın, ama kim neden ev alsın MSK dan, birikim için gelmek başka , yaşamak için gelmek başka..
    Birikim zor şartlarda iyi paraya çalışırsan yapabilirsin, ama yaşam Turkiyede daha ucuz evet.

hocam sizinle konuşmuştuk , evet ülkede iş çok demiştiniz ama şunu sorsam . Açıkçası moskova yada piter de kazanacağımız para bize yeter mi (kira hariç) ilerisi için birikim yapmaya yarar mı yoksa aldığımız gibi erir mi para ?

• Moskovada ne kadar kazanacağına bağlı
    @miamiboy
  • Orijinalden alıntı: berkanenes

Orijinalden alıntı: Stanley Marsh

Keşke Rusya'da yaşasam. Bir soğuk günün akşamın da, bar da içimi ısıtan vodka mı yudumlarken, sevgilimin dudaklarının verdiği tatlılık ile kendimden geçmek isterdim.

Sizin hiç Allah korkunuz yokmu size içki içmek çok basit geliyor heralde sıradan su dimi ?? siz bunları öldükten sonra cezasını bol bol çekiceksiniz İçki en büyük günahlardan ama malesef :(

Keşke Rusya'da yaşasam. Bir soğuk günün akşamın da, bar da içimi ısıtan vodka mı yudumlarken, sevgilimin dudaklarının verdiği tatlılık ile kendimden geçmek isterdim.

Sizin hiç Allah korkunuz yokmu size içki içmek çok basit geliyor heralde sıradan su dimi ?? siz bunları öldükten sonra cezasını bol bol çekiceksiniz İçki en büyük günahlardan ama malesef :(

hiç bir tanrı insanı diri diri yakmaz, ne yani adam bira içti diye ateşemi atılacak nerde tanrının şefkati o zaman. böyle zalimlik yapan tanrı tanrı değildir.

• Orijinalden alıntı: aaykun

Orijinalden alıntı: berkanenes

hiç bir tanrı insanı diri diri yakmaz, ne yani adam bira içti diye ateşemi atılacak nerde tanrının şefkati o zaman. böyle zalimlik yapan tanrı tanrı değildir.

Sana icme diyor sana namaz kil diyor eger bunlari eksiksiz bi sekilde yaparsan cennete yapmazsan hergun icki icer gunah islersen vede musluman olmassan gidecegin yer belli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

2 dolar domates , 10 dolar diyen iyi sallamış

1000$ nasıl geçinebilirsin ki? zaten 1000 dolar sadece ev kirası hatta daha fazla belki.
    hayatının geri kalanını rusyada yaşamaya karar veren birisi ev alabilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pissacore

quote:

Geçim rahat tabiki ,

Sigara mesela 2 lira

Vodka 10 lira

türkiyede ikisine 100 lira verip çıkıyorsun

Türkiyede 1 şişe bira fiyatına ben burada 2 litre alıyorum

Litre diyorum çünkü biz birayı öyle alırız , Gidersin bivadrom a geçersin seçersin , damacana gibi doldururlar buna taze bira derler.. Canlı bira.. Güzeldir...
    Et ucuz , g...t ucuz ...
    -----------------------------------------------------------

Türkiyede 500 milyarlık arabayı burda 100 bine alıyorsun...

Benzin ucuz

--------------------------------------------------------------------------------------

Bazı arkadaşlar Rüşvet varmı ? bilmem ne diyor , ona açıklık getireyim...

Onun adı Rüşvet değildir , destektir...
    Ayda yılda bir işin düşer Devlet dairesine orda verirsin 100 lira geçersin... O bişey değil ,

Asıl rüşvet nedir biliyormusunuz.. :) Asıl Rüşvet TC nin sizden vergi adı altında aldığıdır ... Araba alırsın , Devlet derki , ÖTV , KDV , Bilmem ne derken 2 tanede devlete alırsın ,
    Bunun adını'da vergi koymuşlar! yani 10 bin euroluk aracı alırsın 30 bin euroya , Neymiş ÖTVymiş....

Doğalgaz ı devlet 10 dolara mal eder , 90 dolara satar ... Bir bakarsın 400 lira doğalgaz faturası gelmiş TC de ... işte bence Rusvet budur...

0.60 Kuruş maliyeti olan benzini , 5 liraya vatandaşa satar... Budur Rüşvet...

Yani elektrik,su ya daha gelmedim bile...
    Elektrik,Su,Doğalgaz,Telefon, ÖTV, KDV derken ocağınıza incir ağacı diker :) Budur Rüşvet ...

Rusyada ise Rüşvet varmış :) Böyle Rüşvete can kurban can ! Ayda yılda işin düşüyor , hediyeni alıyorsun :)

Hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum ama bir güzel sallamışsın. Sigara min 3,4 tl ve hızla zam geliyor, geçen seneden bugüne kadar 1.5tl ye yakın zam geldi.
    10tl ye hangi vodkadan bahsediyorsun çok merak ediyorum, içilebilecek bir vodka min 50tl.
    Litrelik biraları içmek için bira bağımlığı olmalı ve artık tat değil bira içiyor olmak için alınır, çünkü iğrenç oluyor normal biralarda tr deki fiyatların max 2tl ucuzu. Onun dışında doldurma biralar çok güzel olur ama fiyatıda bir o kadar güzel olur.
    ---
    Araba fiyatları Türkiye ile üç aşağı beş yukarı aynı para.
    Benzine laf yok tabiykide
    ---

Onun dışında gıda, meyve sebze ve kıyafet alanında Türkiye den kaç kat pahalı olduğunu da hesaba katmak lazım.

Anlaşılan sen yeni oraya gitmişsin ve Rusya'nın sıkıntılarını çekmemişsin

4 senedir Burdayım yeni denemez

1 - Sigaraya zam gelmedi geçen sene neyse şu an o fiyat - 42 Ruble Benim içtiğim sigara...Vişneli Kiss , bilirsin...Yani 2 lira civarı
    2 - Vodka Ortalamasını aldım , en iyisi 1000 RUBLE yani 50 TL , Beluga Transatlantic !!! Turkiyede 400 TL burdan yak... Ortalama bir Vodka 400 Ruble 20 TL civarı ... Hadi 10 olmasın 20 olsun... ama 400 de olmasın...
    3-Normal bira 50 Rubleye şişe bira alırsın Bud vs..vs.. 50 Ruble civarıdır - 50 RUB = 1.16 dolar yapar .. 2.5 TL

ARABA Fiyatları nasıl aynı oluyor kardeşim , sen nerde yaşıyorsun aç bak mercedes.ru ya , S serisi Turkiyede 300 bin euro , Rusyada 3 te bir fiyat...

Sen şimdi bunlara cevap ver

http://www.mercedes-benz.ru/content/russia/mpc/mpc_russia_website/ru/home_mpc/passengercars/home/new_cars/models/s-class/w222.flash.html#_int_passengercars:home:model-navi:w222

Rusyada 100 bin Dolar olan araba Türkiyede 300 bin euroyu buluyor ,Nasıl aynı oluyor kardeşim araba fiyatları?

100 000 USD = 225 Bin TL
    300 Bin Euro = 800 Bin TL

Nasıl aynı şimdi ?

Birde her sene bu Türkiyedeki araca 4 milyar vergi ödüyorsun

Bende almanyada yaşıyorum bunlar almanya içinde yalan yanlış bilgiler verirler yok domates 10 euromus yok kira 1000 euromuş diye bende doğru rakamları anlatmaya çalışmaktan bana gına geldi artık şu türkiyeden ne buluyorlar anlamıyorum gerçekten kezban dolu yaşam standartı düşük bir ülke

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 5 Kasım 2014; 18:02:24 >

• @manilafortuna peki rusyada bir üniversitede hukuk okursak orada iş bulma imkanım nasıl olur özellikle oradaki türk firmalarda.

• quote:

Orijinalden alıntı: BlazeR ` myth

Rusyaya yanına gelmem için ne kadar para lazım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala orda mısın ? Hayat nasıl o zamana göre ?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.