Şimdi Ara

RUSYA'DA YAŞIYORUM SORULARI ALAYIM (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
293
Cevap
19
Favori
36.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: manilafortuna

quote:

Orijinalden alıntı: Sir Maximus

Xbox fiyatları ne alemde?teknoloji marketleri olarak neler var?fiyatlar nasıl?

aynı Türkiyedeki gibi teknooloji marketleri düşün daha büyüklerini ama...

En büyüğünün bir 5-6 kat büyüğünü düşün öyle marketler çok ...

Yandex market var.. Ordan bakablirsin fiyatlara...

Sonuçta 170 milyonluk ülke

Türkiyede internete bağlı insan sayısı %48 , Rusyada %88

Burdan anla işte ne kadar teknoloji marketi oldugunu....

Hocam merhabalar,
    Öncelikle bu konuyu açtığınız, yardımcı olduğunuz için teşekkürü bir borç bilirim.

Mücevher ve inşaat işindeyim.
    Şunu sormak istiyorum,
    1) Mücevher konusunda, Çok değerli taşlarla tasarlanmış (kolye-küpe-yüzük vb.) mücevherlerim var.Antalya'da ve İstanbul'da olmak üzere Lüx 2 Mağazam var diyelim.Bu lüx mağazaların benim olduğuna dair (güven kazanmak için) bir broşür hazırlıyorum.Broşürde hem 2 şubenin dışardan-içerden fotoğrafları, hem ben takım elbise ile mücevher satışı yaparken çekilmiş resmimi broşüre basıyorum.Ve rusyaya geliyorum.Çok zengin rus milyarderlere, ve eşlerine nasıl ulaşabilirim ? Rus zengin eşi ikna etsem tamamdır zaten, fakat bu zengin eş'e nasıl ulaşabilirim? İlla antalya'da değil, bizzat rusya'ya gidip, zengin iş adamını, eşine nasıl ulaşabilirim?

2) İnşaat konusunda, Antalya'dan - İstanbuldan villa satmak istiyorum.İnşaat şirketim de var.Antalya'da araziyi ayarlıyorum.Mimara mühendise proje çizdiriyorum.Maketini yaptırıyorum.Ruslara maketten satmak için rusya'ya geliyorum.Rusya'da antalya'dan ev almak isteyen zenginlere nasıl ulaşabilirim?

teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Aurorax

hocam orada elektrik elektronik sektoru nasil. simdi 1. siniftayim. ek olarak rusca dersi sectim. 4 yil boyunca almayi dusunuyorum. bunun disinda orada calismak icin yapmam gereken baska neler var ?

4 Yıl boyunca oku , o derenin altından neler akacak .. 4 Yıl sonra konuşuruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: gFalcon

Çerkeslerin yaşadığı Adığeya'ya gittin mi hiç? Deneyimlerin duydukların nasıl?

Hiç gitmedim hocam
    Adığeya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

Burada palavra sıkmaktan başka bir şey yapmıyorsun.Sen giderken biz geliyorduk o yolları.Ancak buradaki yabancı hayranı ergenleri kandırırsın yazdıklarınla.

Rusya güçlü bir devlettir buna kimsenin sözü yok ancak halkı SEFİL durumda şu an.Türkiye'den 2 kat daha sefil durumda yaşıyor halk.Onun için sen bize laf atmayı bırakta kendi ülkene bak.Sen vatandaşsın, niye ülkenin gücünle övünüyorsun bırak onu siyasiler yapsın.Sen kendi haline baksana.Rus rublesi dolar karşısında resmen eriyior şu an 43.Putin ise çıkıp bütün dünyaya savaş ilan ediyor asarım keserim tavrında.Ekonomi giderek kötüleşiyor çünkü.

Diktatörün en hası Putin'dir o yüzden hiç TR'ye laf atmaya falan kalkma yani :)

http://tinyurl.com/pss2frt

Sen beni tanıyormusun da sen giderken biz dönüyorduk diyorsun ? Onu ancak tanıdığın birine söylersin...
    Sen boş boş dönerken bizim ülkemize senden bin kat faydamız olmuştur bundan eminim... Herşeyi açıkca anlatmaya gerek yok... Şimdi sen dönmeye deveam et...
    Sen dönsen ne yazar , dönmesen ne yazar.. Asıl konuya gelirsek....

Hocam sen sefil in ne demek olduğunu bilmiyorsun bana kalırsa !!!
    Turkiyede insanlar Doğalgazını açamıyor , adam öğretmen doğalgazı açamıyor , donarak oturuyor... Sefillik budur...Sefillik? elektrik , su parasını zor ödüyor Türkiyede insanlar... Doğalgazı zor ödüyor , açlık sınırının altında bir asgari ücret var... Sen hangi sefiilikten bahsediyorsun?
    Burda en sefilide ayda en fazla 3 bin Ruble tutan , elektrik,doğalgaz,su,teefon vs..vs.. rahaça ödüyor...
    Sen hangi sefillikten bahsediyorsun?

Alıntıdır ama bu arkadaşa cevabım aynı aşağıda yazılanlardır...

putin ile nwo yani yeni dünya düzeni anlaşamadı. zaten anlaşması pek de mümkün değildi. rusya'ya sovyetlerin ekonomik çöküşü sonrası gönderilen oligark keneleri tek tek söküp sürdüğü gün putin bunun böyle olacağını biliyordu.

bence putin'in tavrını anlamak için kısaca onun üzerine düşünmek gerekli. putin'e kendi ülkesinin ve halkının çıkarlarını en üst seviyede korumaya başladığını fark ettiğim günden beri saygı duyuyorum. ne yazık ki dünya'da bu yaklaşımı gösterecek lider pek yok, sonuçta istese obama gibi bir kukla olup bu kadar karşı saldırıya maruz kalmadan küpünü doldurabilirdi putin.

konuya başlamadan önce putin'in ile rte'yi benzer bulanlar olduğunu bildiği için bu iki liderin çok farklı olduğunu ve rte'nin aslında tam olarak putin öncesinde rusya'ya hükmeden boris yeltsin'e uyduğu kanısında olduğumu belirteyim. konuya burada çok değinmeyeceğim ama boris yeltsin'in oligarkler ile kurduğu bağ ve aile ismi verdiği ve aile fertleri üzerinden yürüyen tüm rusya zenginliğinin akış şemasına kısaca bakan bu benzerliği kolayca ve rahatça fark eder.

konuya dönersek putin sovyetlerin çöküşüne önce almanya'da sonra kendi anayurdunda iki defa şahit olmuş bir kişi oldukça düşük rütbelerden yükselmiş olması oldukça önemli bir ayrıntı, diğer ayrıntı ise rusya'ın ekonomik buhranı sırasında almanya'daki iş arkadaşlarının kontakları ile st. petersburg bölgesine yardım etmiş olması bütün bunlar yükselmesi öncesi durumları. ama şuan almanya ile ilgili zamanında kurulmuş bu bağ önem taşıyor merkel üzerindeki politik baskısının arka planını anlayabilmek açısından.

rusya'ın sovyetler ile altın çağ yaşadığını ve bittiğini düşüncesi artık yavaş yavaş gerçeklik olan rusyanın zamanın yeni geldiği fikrine bırakıyor. sovyet dönemi partileri liderlerinin bu çöküşü hazırlarken yaptıkları şey abd'nin zengin iş adamlarından farklı değildi. nwo eski rusya'da da etkindi ve gücü elinde tutarak 1990'larda üretim için hazır dağılmış bir rüya bıraktı.

her şey plana uygundu, enerji bölgeleri rusya'nın yeni sınırları dışına çıkarılmış, iran ve ortadoğu ile araya tampon devletler konumlandırılmıştı. üretim kapasitesi yüksek kalite bakımından hızlı iyileştirmelere ihtiyaç duyan sanayisi ile rusya oligarklara teslim edilmeye hazırdı. ki boris yeltsin bunun için tüm her şeyi yaptı. putin'i seçtiren de ne şans ki bu oligarkların kendileri olmuştur.

ona kısaca değineyim putin, boris yeltsin'e ve ailesine karşı hazırlanan büyük bir soruşturmada başı çeken başbakan yevgeny primakov'a karşı piyasaya sürülen sex kasetinde kasetin gerçek olduğunu söyleyerek dikkatleri üzerine çekti ve sonrasında putin sahneye yavaşça çıktı (burada bir parantez açmek istiyorum eğer t.c. de benzer bir süreçten geçiyorsa ki bilemiyorum bu kişi paralel ve aile karşı yürütülen soruşturmalarda güven kazanan ama amaçları çok daha derin olan biri olacak ki şuan onu tanımış ama sevmiyor olabilirsiniz). ilk seçimlerde sadece o vardı partinin bir planı bile yoktu ama seçildi. oligarkların israil'e uzanan ve şimdi israil'de komedi şovu olan oligarkların hikayesine giden yolculuk başlamış oldu.

sovyetler rusya için bir sanayileşme ve emperyalizme uzanan sürecin başlangıcından ibaretti aynı şekilde hızlı bir sanayiileşme süreci yaşamak zorunda olan almanya ve japonya için nasyonel sosyalizmin tutuğu yer gibi (türkiye için bu süreç her iki akımdan da beslenen devlet üzerinden yürüyen şimdilerde kemalist politika denilen sürecin ta kendisi oluyor) yani konuya dönersek çarlığın sona ermesi ile bolşevikler çar'ın kabul etmeyeceği kadar ya da yaptıramayacağı kadar ağır sanayi hamlelerini bir bir ortaya koydular. sonuça bu amaçlar kötü değildi ama putin'in katıldığım bir yorumu ile sonuçta bolşevikler rusya'nın çıkarlarına zarar vermişlerdi. (konu ile ilgili bolşevikleri eğiten alman subayları ve gelen maddi yardımın nwo bağlantısını kurcalıyabilirler) tam da bu nokta sovyetleri pek çok idalist insan için bir kabusa çevirmişti devlet doktirini ile devlet pratiği uyuşmuyordu. aslında neden basitti partinin kontrolünde olanların işleyiş biçimi. işte bundan ötürü belki araba dahi üretmeden dünyanın en büyük petrol satıcısı noktasına ulaşmış oldu rusya. yine putin ile alıntılıyarak devam edeyim sovyetler herkesin özlem duyduğu zamanlardı. yani tam olarak arada kalmış durum.

peki putin bu noktada ne yaptı, işe işler burada karışıyor. 1920'lerde fed'in para kontrolünü eline alması ile ki fed'in özerk yapısını red eden son abd başkanın da şans eseri öldürülmüş olmasından yıllar sonra abd ilk büyük krizini yaşıyordu. kriz çıkmak için var edilmişti günümüzde şanslıyız ki pek çok kaynaktan bunun nedenini görebilirsiniz. para faiz ile yaratılıyor ve piyasada asla bunu ödeyecek para olmuyordu. büyük buhranın asıl nedenlerini görmek istiyorsanız bunun için o dönem abd batarak bankaların konrolüne geçmiş gerçek iş ve üretim gücünü takip etmeniz yeterli. bu elit zümre için aynı çin'li eskilerin söylediği gibi kriz = şans. bu sürece çok girmeyeceğim benden çok daha iyi bilen ve hakim olanlar bu sözlükte daha önce defalarca anlattı ben sadece nixxon ile başayan ve bugünü hazırlayan kısma değineceğim.

nixxon döneminde aynı şimdiki gibi abd ile fransa'ın arası para nedeni ile açılıyor ve fransa abd dolarının karşılığı olan tüm altını çekmek istiyor. buna karşılık nixxon o meşhur konuşmasını yapıyor ve bretton woodsu sona erdiriyor nixon ing(nixon ends bretton woods ınternational monetary system) . bu ne demek peki doların artık altın karşılığı yok demek, peki neden çok basit vietnam savaşı ortaya koymuştur ki abd bayaa uzun zamandır sahip olduğu altından fazla para basmakta. bunun sonucu ne oldu peki petrodolar doğdu 8 ilginiz çekebilir (bkz: rusya ve çin'in petro-dollar'ı sona erdirmesi).

peki nedir bu petrodolar; suudlar ile abd'nin yaptığı bir anlaşma petrol sadece dolar üzerinden satıcak petrol karlarını da suudlar sadece abd üzerinde yatırıma çevirecekler ve böylece para çemberi tamamlanmış olacak. bu ne sağladı abd'ye elbette dünyadaki tüm zenginlerin bedava akmasını. sonuçta doları onlar basıyordu ve sen petrol istedikçe elindeki gerçek maddeyi bunlara gönderip karşılında kağıt şimdilerde sadece dijital zımbırtı almış oluyorsun. suudlar ne aldı elbette askeri koruma. o zamandan beri abd dünyanın polisi durumda ama tüm polis teşkilatı gibi asıl hedefi zenginleri korumak.

tekrardan gelelim putun'e putin önce gazprom'un başına üşüşen keneyi kovdu sonra şirketi yarı devlete ait bir yapıya kavuşturdu. sovyetlerin zayıf yönlerini abd ile kapatıyordu, hegel'e tekrar dönmüş olduk putin sentezin kendisiydi ama sorun şu ki dünya düzenini manüpulasyon ve algı yönetimi ile kuran kişiler putin ile bir türü anlaşamıyorlardı. berlin'de sovyet yardımı beklerken ya da rusya parçalanırken yaşadığı kişisel tecrübenin yarattığı öfkeye bağlıyorum bunu. eğer vatanperver ya da yurtsever tabirini hak eden biri var mı deseler tek geçeceğim adam ruslar oldukça şanslılar.

doların sovyetleri nasıl bitirdiğini de biliyordu ve ragen'ın çin ile sovyet rusya'nın arasını nasıl açarak sovyetleri izole ettiğini de bu metinde de bu açıkça ortada bizi tekrar izole etmeyi deneyen fırtına biçer, kısaca sovyetlerin durmuna düşmeden savaşa başlamış oluruz diyor ve sonuna kadar haklı.

günümüz ve sovyet benzerliğine gireyim: rusya'nın en önemli gelirlerinden olan petrol satışı için abd tekrar aynı zamanında anlaştıkları gibi suudlarla anlaştılar o günden beri varil petrol fiyatı düşüyor. amaç rusya'da bir kriz yaratıp yarım kalan işi tamamlamak. daha önce belirttiğim gibi bric bankası ve petrolün dolar üzerinden olayan satışı ile bunun bu sefer farklı olacağını belli etti.

şuan durum çok net putin önüne sürülen hiç bir yemi yemedi ve batı'ın donuklaşmış ve pineklemekten uyuşmuş toplumun ihtiyacı olan savaş propagandasını bir türlü doğuramadı. putin halkına karşı dürüst olup yüzleştikleri ölüm kalım savaşını gösterdi. bu nokta iyimser olduğum bir nokta bu sayede dünyadaki toplumlarda şuan ki anlamsız düzeni değiştirme yolu gidiyorlar.

süreç çoktan başladı, (bkz: nwo) yeni dünya düzeni oyunun bitmek üzere olduğun farkındaki şımarık çocuk gibi tahtayı devirip bağırarak çirkefliği deneyecek. kanlı şafaklar yakın bilinciniz hazır olsun değişim kanlı, yıkımlı ve zorlu geçecek ama zihnen hazır olanlar bundan sağlam çıkacaklardır...

• quote:

Orijinalden alıntı: DrillingEng

Bir ara özellikle 2006-2009 arası çok fazla ırkçılık vardı? Hala var mı?

Benim yaşadığım şehirde ben ırkçılık falan görmedim...

Başkasının ülkesinde , koloni halinde sürekli kendi ülke vatandaşlarınızla takılırsanız ırkçılık yaşabilirsiniz,

Benim dediğim gibi , benim burda bir tane Türk arkadaşım yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acest

Hocam bizim dilimizce caddelerde sizin oralarda ne denir bilmiyorum spor yapanlara,sevinçten bağıranlara vs. durumlarda herkesin odak noktası o mu olur.Mesela Türkiye'de spor aletlerinde spor yapıyorduk arkadaşla,herkes garip garip bakıyor izleyecek başka bir şey yokmuş gibi.

Orası Turkiye... Rusyada kadın-erkek ayrımı varmı? Hadi çıkın osmanlıcılık oynayan birisi var desin...

Rusyada kadın emekçidir...

Dünyadaki en emekçi kadınlar Rus kadınlarıdır...

ülkesinin bu kadar güçlü olmasının nedenide kadınların %90 oranında çalışması ekonomiye katkı sağlamasıdır...

Turkiyede 30 milyon kadın evde ev bekliyor...

20 milyon çalışan 75 milyon un yükünü çekebilir mi?

Çalışan/emekli oranlarına bakın Türkiyede...

• kızlar nasıl ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytuğ12

yazan oldumu bilmiyorum ancak birkaç sorum var benimde
    1-) Acaba hangi işle meşgulsünüz ? yada okuyormusunuz ?
    2-) eğitim olarak sizce nasıl ? eğer üniversiteyi orada okursak bize gerek türkiyede gerek uluslararası alanlarda iş imkanı açısından +sı olurmu ?
    3-)neresinde yaşıyorsunuz ev kiraları falan nasıl ?
    şimdiden teşekkürler

1-) Okumuyorum , çalışıyorum . index Traderım ve ticaretle uğraşıyorum
    2-) Eğitim olarak teknik üniversiteler gayet iyi. Turkiyede hangi uniyi tercih edersiniz bilmiyorum ama Turkiyede de iyi uni ler mevcut tabiki.
    3-) Guneydeyim - Ev kiraları TR-istanbul ayarında...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stanley Marsh

Keşke Rusya'da yaşasam. Bir soğuk günün akşamın da, bar da içimi ısıtan vodka mı yudumlarken, sevgilimin dudaklarının verdiği tatlılık ile kendimden geçmek isterdim.

Bunu alın kuscak bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stanley Marsh

quote:

Orijinalden alıntı: berkanenes

Aayy bende gercekten iciyorsun zannetmistim aman sakın ha baslamışın şu velete

Yok hocam ne içmesi

Tamak hocam cok sevindim :)

• ne iş yapıyorsunuz ve ne kadar alıyorsunuz hocam :)

• quote:

Geçim rahat tabiki ,

Sigara mesela 2 lira

Vodka 10 lira

türkiyede ikisine 100 lira verip çıkıyorsun

Türkiyede 1 şişe bira fiyatına ben burada 2 litre alıyorum

Litre diyorum çünkü biz birayı öyle alırız , Gidersin bivadrom a geçersin seçersin , damacana gibi doldururlar buna taze bira derler.. Canlı bira.. Güzeldir...
    Et ucuz , g...t ucuz ...
    -----------------------------------------------------------

Türkiyede 500 milyarlık arabayı burda 100 bine alıyorsun...

Benzin ucuz

--------------------------------------------------------------------------------------

Bazı arkadaşlar Rüşvet varmı ? bilmem ne diyor , ona açıklık getireyim...

Onun adı Rüşvet değildir , destektir...
    Ayda yılda bir işin düşer Devlet dairesine orda verirsin 100 lira geçersin... O bişey değil ,

Asıl rüşvet nedir biliyormusunuz.. :) Asıl Rüşvet TC nin sizden vergi adı altında aldığıdır ... Araba alırsın , Devlet derki , ÖTV , KDV , Bilmem ne derken 2 tanede devlete alırsın ,
    Bunun adını'da vergi koymuşlar! yani 10 bin euroluk aracı alırsın 30 bin euroya , Neymiş ÖTVymiş....

Doğalgaz ı devlet 10 dolara mal eder , 90 dolara satar ... Bir bakarsın 400 lira doğalgaz faturası gelmiş TC de ... işte bence Rusvet budur...

0.60 Kuruş maliyeti olan benzini , 5 liraya vatandaşa satar... Budur Rüşvet...

Yani elektrik,su ya daha gelmedim bile...
    Elektrik,Su,Doğalgaz,Telefon, ÖTV, KDV derken ocağınıza incir ağacı diker :) Budur Rüşvet ...

Rusyada ise Rüşvet varmış :) Böyle Rüşvete can kurban can ! Ayda yılda işin düşüyor , hediyeni alıyorsun :)

Hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum ama bir güzel sallamışsın. Sigara min 3,4 tl ve hızla zam geliyor, geçen seneden bugüne kadar 1.5tl ye yakın zam geldi.
    10tl ye hangi vodkadan bahsediyorsun çok merak ediyorum, içilebilecek bir vodka min 50tl.
    Litrelik biraları içmek için bira bağımlığı olmalı ve artık tat değil bira içiyor olmak için alınır, çünkü iğrenç oluyor normal biralarda tr deki fiyatların max 2tl ucuzu. Onun dışında doldurma biralar çok güzel olur ama fiyatıda bir o kadar güzel olur.
    ---
    Araba fiyatları Türkiye ile üç aşağı beş yukarı aynı para.
    Benzine laf yok tabiykide
    ---

Onun dışında gıda, meyve sebze ve kıyafet alanında Türkiye den kaç kat pahalı olduğunu da hesaba katmak lazım.

Anlaşılan sen yeni oraya gitmişsin ve Rusya'nın sıkıntılarını çekmemişsin

• quote:

Orijinalden alıntı: eneox

rus kızları neden çirkin

rus kızlarına çirkin dersen böyle ban yersin
  • peki halkın sosyo-ekonomik yapısı nasıl ? insanların maddi güçleri türkiyeye göre çokmu yüksek, sosyal olarak nasıllar, serseri tipler varmı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: maktusso

rus kizlarina kucuklukten beri utanmamasi gerektigini ogretiyolarmis dogruluk payi varmidir ?

Saçma sapan sorular geliyor ...

Küçüklükten beri utanmamayı öğretmek ne demek?

Utanma bir duygudur !

Şöyle bişey var, Ruslar soğuk kanlı bilinir , Bunun nedeni duygularını gizlememesindendir... Ruslar yere,duruma göre farklı davranıp duygularını gizlemezler , heryerde aynı davranırlar... Bir Rus heyse odur ... Kendini başkası yapmaya çalışmaz, O yüzden kolay kolay utanmazlar...

yok hocam gercekten bi yerde o tarz garip bisey okumustum.
    anneleri kizlarina hicbiseyden utanmamasini soylermis direk falan filan boyle bi konu actiysaniz her turlu soruya hazir olacaksiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Gidebiliyorsanız ABD 'ye kapak atın.Yaşam için de en iyi ülkeler Avrupa 'da . Rusya soğuk bi ülke...Tavsiye isteyen özelden yazsın yardımcı olurum.

Benim de bir sorum var Rusya ile ilgili Ruslar'ın Atatürk gibi lider olarak gördükleri biri var mı ? (Lenin,Stalin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Denver -- 1 Kasım 2014; 20:29:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pissacore

quote:

Geçim rahat tabiki ,

Sigara mesela 2 lira

Vodka 10 lira

türkiyede ikisine 100 lira verip çıkıyorsun

Türkiyede 1 şişe bira fiyatına ben burada 2 litre alıyorum

Litre diyorum çünkü biz birayı öyle alırız , Gidersin bivadrom a geçersin seçersin , damacana gibi doldururlar buna taze bira derler.. Canlı bira.. Güzeldir...
    Et ucuz , g...t ucuz ...
    -----------------------------------------------------------

Türkiyede 500 milyarlık arabayı burda 100 bine alıyorsun...

Benzin ucuz

--------------------------------------------------------------------------------------

Bazı arkadaşlar Rüşvet varmı ? bilmem ne diyor , ona açıklık getireyim...

Onun adı Rüşvet değildir , destektir...
    Ayda yılda bir işin düşer Devlet dairesine orda verirsin 100 lira geçersin... O bişey değil ,

Asıl rüşvet nedir biliyormusunuz.. :) Asıl Rüşvet TC nin sizden vergi adı altında aldığıdır ... Araba alırsın , Devlet derki , ÖTV , KDV , Bilmem ne derken 2 tanede devlete alırsın ,
    Bunun adını'da vergi koymuşlar! yani 10 bin euroluk aracı alırsın 30 bin euroya , Neymiş ÖTVymiş....

Doğalgaz ı devlet 10 dolara mal eder , 90 dolara satar ... Bir bakarsın 400 lira doğalgaz faturası gelmiş TC de ... işte bence Rusvet budur...

0.60 Kuruş maliyeti olan benzini , 5 liraya vatandaşa satar... Budur Rüşvet...

Yani elektrik,su ya daha gelmedim bile...
    Elektrik,Su,Doğalgaz,Telefon, ÖTV, KDV derken ocağınıza incir ağacı diker :) Budur Rüşvet ...

Rusyada ise Rüşvet varmış :) Böyle Rüşvete can kurban can ! Ayda yılda işin düşüyor , hediyeni alıyorsun :)

Hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum ama bir güzel sallamışsın. Sigara min 3,4 tl ve hızla zam geliyor, geçen seneden bugüne kadar 1.5tl ye yakın zam geldi.
    10tl ye hangi vodkadan bahsediyorsun çok merak ediyorum, içilebilecek bir vodka min 50tl.
    Litrelik biraları içmek için bira bağımlığı olmalı ve artık tat değil bira içiyor olmak için alınır, çünkü iğrenç oluyor normal biralarda tr deki fiyatların max 2tl ucuzu. Onun dışında doldurma biralar çok güzel olur ama fiyatıda bir o kadar güzel olur.
    ---
    Araba fiyatları Türkiye ile üç aşağı beş yukarı aynı para.
    Benzine laf yok tabiykide
    ---

Onun dışında gıda, meyve sebze ve kıyafet alanında Türkiye den kaç kat pahalı olduğunu da hesaba katmak lazım.

Anlaşılan sen yeni oraya gitmişsin ve Rusya'nın sıkıntılarını çekmemişsin

4 senedir Burdayım yeni denemez

1 - Sigaraya zam gelmedi geçen sene neyse şu an o fiyat - 42 Ruble Benim içtiğim sigara...Vişneli Kiss , bilirsin...Yani 2 lira civarı
    2 - Vodka Ortalamasını aldım , en iyisi 1000 RUBLE yani 50 TL , Beluga Transatlantic !!! Turkiyede 400 TL burdan yak... Ortalama bir Vodka 400 Ruble 20 TL civarı ... Hadi 10 olmasın 20 olsun... ama 400 de olmasın...
    3-Normal bira 50 Rubleye şişe bira alırsın Bud vs..vs.. 50 Ruble civarıdır - 50 RUB = 1.16 dolar yapar .. 2.5 TL

ARABA Fiyatları nasıl aynı oluyor kardeşim , sen nerde yaşıyorsun aç bak mercedes.ru ya , S serisi Turkiyede 300 bin euro , Rusyada 3 te bir fiyat...

Sen şimdi bunlara cevap ver

http://www.mercedes-benz.ru/content/russia/mpc/mpc_russia_website/ru/home_mpc/passengercars/home/new_cars/models/s-class/w222.flash.html#_int_passengercars:home:model-navi:w222

Rusyada 100 bin Dolar olan araba Türkiyede 300 bin euroyu buluyor ,Nasıl aynı oluyor kardeşim araba fiyatları?

100 000 USD = 225 Bin TL
    300 Bin Euro = 800 Bin TL

Nasıl aynı şimdi ?

Birde her sene bu Türkiyedeki araca 4 milyar vergi ödüyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manilafortuna -- 1 Kasım 2014; 20:53:32 >

• quote:

quote:

Hocam bizim dilimizce caddelerde sizin oralarda ne denir bilmiyorum spor yapanlara,sevinçten bağıranlara vs. durumlarda herkesin odak noktası o mu olur.Mesela Türkiye'de spor aletlerinde spor yapıyorduk arkadaşla,herkes garip garip bakıyor izleyecek başka bir şey yokmuş gibi.

Orası Turkiye... Rusyada kadın-erkek ayrımı varmı? Hadi çıkın osmanlıcılık oynayan birisi var desin...

ülkesinin bu kadar güçlü olmasının nedenide kadınların %90 oranında çalışması ekonomiye katkı sağlamasıdır...

Hocam yazdığımla,yazdığınız arasında bağlantıyı kuramadım :) Siz mi yanlışsınız ben mi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: badangel01

Gidebiliyorsanız ABD 'ye kapak atın.Yaşam için de en iyi ülkeler Avrupa 'da . Rusya soğuk bi ülke...Tavsiye isteyen özelden yazsın yardımcı olurum.

Benim de bir sorum var Rusya ile ilgili Ruslar'ın Atatürk gibi lider olarak gördükleri biri var mı ? (Lenin,Stalin)

1990 lara kadar Lenin i görürlerdi ama artık onu tabu olarak görüyorlar...

Artık bir Peter - Petro var onunda zamanı eski ama Rusyaya çağ atlatan bir liderdi
  • quote:

quote:

quote:

Hocam yazdığımla,yazdığınız arasında bağlantıyı kuramadım :) Siz mi yanlışsınız ben mi :)

Yani kadına obje olarak bakmak yok diyorum , emekçi kadın , insandır... Ayrım yoktur.. Kimse kimseye öküz gibi bakmaz etmez

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.