Şimdi Ara

RÜYADAKİ DÜNYA da yoksa gerçek mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
0
Favori
4.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Beyinden bağımsız olaylar olduğunu nasıl anlayabilirsin? Görmeni, duymanı, koklamanı vs. sağlayan beynin olduğuna göre "olaylar" dediğin herşey beyninin bir algısıdır. Beyninden bağımsız olaylar olsa bile bunu anlayamazsın çünkü sana gelen tüm bilgiler beyinden geçer.

Demek istediğim eğer böyle birşey varsa bile rüyadan farklı birşey olmalı. Çünkü rüya daha önceden beynimizde olanların yansıması gibi birşey... Oysa ki dünyada beynimize yeni bilgiler katabiliyoruz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: neverlate

quote:

Orjinalden alıntı: Lacrima

quote:

Orjinalden alıntı: _eDDie_

Harun yahya kendisni Matrix'te sanıyor, kendiside Neo olmalı

Harun Yahya'da tam bir Agent Smith potansiyeli görüyorum. Sürekli kendini kopyalıyor. hatta kopyalarıda kopyalıyor, hatta forum bile kopya doldu. Yakında oracle ve seraph'ı da ele geçirecek.

Dur evrimci darwinist bekle sana bir cevap vereyim de gör...

How can a bright and colorful image appear in your dark brain?
    There is another point that should not be neglected; light cannot pass through the skull. The physical area in which the brain is located is completely dark, and light cannot possibly penetrate it. However, incredible as it may seem, it is possible to observe a bright and colorful world in this total darkness. Colorful natural beauty, bright sights, all the tones of the color green, the colors of fruits, the designs of flowers, the brightness of the sun, people walking on a busy road, fast cars in traffic, clothes in a shopping mall-are all created in the dark brain.

Imagine a barbecue burning in front of you. You can sit and watch the fire for a long time, but throughout this entire time, your brain never deals with the original of light, brightness or heat from the fire. Even when you feel its heat and see its light, the inside of your brain remains dark and maintains a constant temperature. It is a profound mystery that, in the darkness, the electrical signals turn into colorful, bright visions. Anyone who thinks deeply will be amazed by this wondrous occurrence.

http://www.secretbeyondmatter.com

Oldu mu yapabildim mi?

quote:

Orjinalden alıntı: Lacrima

Ajan Smith geliyor, kaçmam lazım. Çok hızlılar... Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaayııııııııııııııııııııııııııııır.

______________________________________________-metamorfoz-_________________________________________________

Buraya kadar olan bölümlerde, yaşantımıza ait tüm algıların beynimizde oluştuğunu ve bu algıların oluşması için bir dış dünyaya ve maddi varlıklara ihtiyaç olmadığını inceledik. Bu noktada, biraz dikkatli düşünen her insanın soracağı çok önemli bir soru ile karşılaşırız. .

Bilindiği gibi, gözümüzdeki hücrelerden gelen elektrik sinyalleri, beynimizde görüntüye çevrilir. Örneğin, beyin, görme merkezine gelen bazı elektrik sinyallerini bir ayçiçeği tarlası olarak yorumlar. Öyle ise gören göz değildir.

Peki, gören gözlerimiz değilse, beynin arka kısmında, kapkaranlık bir mekanda, bir göze, retinaya, merceğe, göz sinirlerine, göz bebeğine ihtiyaç duymadan, elektrik sinyallerini rengarenk bir ayçiçeği tarlası olarak gören, bu gördüğü manzaradan zevk alan kimdir?

http://www.maddeninardindakisir.com/

koptum gerçekten süperdi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 4 Aralık 2005, 21:46:07 >

• özellikle @ harun yahya tayfası:

kişisel hikayem:
    -------------------------
    evrim aldatmacası kitabını elime tutuşturduklarında orta-1 deydim(A.L.).

keyifle okudum çok etkilendim, evrim teorisi ile ilgili bildiklerim çok yüzeyseldi ve kitap bende hayranlık oluşturmuştu,

geldik son bölüme ----maddenin ardındaki sır-----
    aman yarabbim okuyorum, filozoflardan alıntılar, bilmsel gerçekler, ayetler...

inandım...

bizim pedere anlattım teoriyi "madde rüyadır" falan filan...
    peder tabii ki anlamadı "madem rüya ben bi araba istiyorum niye düşmüyo gökten" gibi saçma sapan bir savunma yaptı, tartıştık, peder kitabı yırttı

neyse ben bu teoriyi arkadaşlarıma anlattım, okulun "zeki" veledi olduğum için inandırdım onları...

"şu elimde tuttuğum kalem aslında yok" a birini inandırabilmek gerçekten insana haz veriyor...

fakat nedense bu büyük sırrı öğrenmek onlarda ciddi bir etki meydana getirmedi

----------------------------------

bugün ise o günleri düşündüğümde şu sonuçları çıkarıyorum:
    - kitabın "maddenin ardındaki sır" bölümüne inanmamın temel nedeni kitabın evrimle ilgili anlattıkları ve "müslümanlar bilimsel açıdan evrimi çürüttü" sevincimmiş,
    sizde aynı şekilde HY nin -güya- evrimi çürütmesine güvenip adamın söylediği herşeye inanıyorsunuz...

kardeşlerim sizi çok iyi anlıyorum samimi olarak şunu söylüyorum "siz giderken bakın ben dönüyorum, beni dinleyin" bu "madde hayaldir" teorisinin islama hiçbir faydası yok, aksine kafaları bulandırıyor, HY nin her dediğine inanmayın...

şimdilik bu kadar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 4 Aralık 2005, 22:14:36 >

• @trackfind500

hocam emek harcayıp o kadar yazmışsın okudum katılıyorum ama bu HY tayfasına bir faydası olur mu biraz şüpheliyim...
  • quote:

kardeşlerim sizi çok iyi anlıyorum samimi olarak şunu söylüyorum "siz giderken bakın ben dönüyorum, beni dinleyin" bu "madde hayaldir" teorisinin islama hiçbir faydası yok, aksine kafaları bulandırıyor, HY nin her dediğine inanmayın...

HADİ ORADAN...
  • quote:

Orjinalden alıntı: armagedon2001

quote:

HADİ ORADAN...

cümlemde 2 önerme var hangisine "hadi oradan" diyorsun
    1-"madde hayaldir" teorisinin islama hiçbir faydası yok
    2-HY nin her dediğine inanmayın

eğer 1. ise faydası ne?
    eğer 2. ise niye?

@Durdu
    biliyorsun sana cevap vermiyorum tekrar rica ediyorum bana hitaben bir şey yazma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 4 Aralık 2005, 22:34:37 >

• quote:

cümlemde 2 önerme var hangisine "hadi oradan" diyorsun
    1-"madde hayaldir" teorisinin islama hiçbir faydası yok
    2-HY nin her dediğine inanmayın

eğer 1. ise faydası ne?
    eğer 2. ise niye

1.SİNE DİYORUM...

BİR ARA ANLATIRIM SANA ..

HATIRLAT..

YAZILI KAĞITLARI OKUYORUM..
  • yukarıda trackfind bir sürü mantıklı şey yazmış cevap veremiyorsunuz ama fikrinizden vazgeçmiyorsunuz
    ben "kardeşlerim" deyip size nacizane birşeyler tavsiye ediyorum
    "hadi oradan" diyorsunuz,
    üzülüyorum gerçekten siz böyle mi islama hizmet ediyorsunuz...
  • Genele yorum yaptım, isim kullanmadım, HY tayfası diyen tek sen değilsin... Saygıdan bahasettim... Üstüne alınma...
  • quote:

hocam emek harcayıp o kadar yazmışsın okudum katılıyorum ama bu HY tayfasına bir faydası olur mu biraz şüpheliyim...

SEN KATILIYOROLABİLİRSİN AMA BİZLER KATILMIYORUZ VE GEREKÇELERİMİZ SIRALANDI DİĞER MESAJLARDA.

FAYDASI OLMASI İÇİN İLLA YAZILANLARA KATILMAMIZ MI GEREKİYOR?

KATILMAZSAK FAYDASI OLMAYACAK MI?

BENDE SANA YALAKA TAYFASI DİYECEM ŞİMDİ OLMAYACAK..

YA SABIRRRRR

HAYRET BİŞEY YAHU..

HER YAZILAN MESAJIMA KATILMAMA HAKKINIZ OLABİLECEĞİ GİBİ BİZLERİNDE HER MESAJA KATILMAMA HAKKIMIZ OLMALI..

HERKES DORU KABULETTİĞİ DOĞRULARI RAHATÇA HAYKIRABİLMELİ
  • @armagedon2001
    tamam bundan sonra size "hy tayfası" demicem madem alınıyorsunuz size "HYCP" dicem"Harun yahya copy pastecileri" anlamında herhalde buna bi şey demezsiniz hakaret içermiyor ve yalan da değil.

ben senin trackfind'e katılmamanı değil yazdıklarına cevap vermemeni eleştiriyorum...
  • armagedon2001

nickini incelersek

armegeddon: kıyamet öncesi iyiler ve kötülerin büyük savaşı

2001: Harun yahya ya göre "mehdinin sanat ve medeniyetin iyiliklerini birleştirip bunlarla mücadelesine ve inkarcı felsefeyi fikren darmadağın edeceği tarih"
    aynı zamanda HY nin kitaplarının yabancı dillere tercüme edildiği tarih olarak da dikkat çekiyor..
  • quote:

@armagedon2001
    tamam bundan sonra size "hy tayfası" demicem madem alınıyorsunuz size "HYCP" dicem"Harun yahya copy pastecileri" anlamında herhalde buna bi şey demezsiniz hakaret içermiyor ve yalan da değil.

ben senin trackfind'e katılmamanı değil yazdıklarına cevap vermemeni eleştiriyorum...

gerekli yerlerde gerekli yorumları yapıyorum...

itirazlara kendi çapımda cevaplar vermeye çalıştım...

doyurucu açıklama yapamamışsam bunun nedeni bendeki bilgi yada ifade eksikliği olabilir..

iğneleyici her ifade her insanı rahatsız eder..

hedefimiz mesaj sahipleri değil düşünceler olmalıdır..

alındığımdan değil..

bana istediğin gibi bir ifade kullanabilirsin..

ama benimde kullanacağım ifadelerden rahatsızlık duymayacaksan..

ne demişler kendine yapılmasını istemediğin bir davranışı başkasına yapma

sanırım en buyuk eksikliğim,iz empati yapamamamızdır..

• quote:

armagedon2001

nickini incelersek

2001: Harun yahya ya göre "mehdinin sanat ve medeniyetin iyiliklerini birleştirip bunlarla mücadelesine ve inkarcı felsefeyi fikren darmadağın edeceği tarih"
    aynı zamanda HY nin kitaplarının yabancı dillere tercüme edildiği tarih olarak da dikkat çekiyor..

2001 ise 11 eylül saldırılarında ölen masumların anısına ithafen seçilmiştir..

• quote:

doyurucu açıklama yapamamışsam bunun nedeni bendeki bilgi yada ifade eksikliği olabilir..

ya işte ben buna kızıyorum "ben doyurucu bir savunma yapamıyorum ama HY yanılmış olamaz diyorsun...

şimdi sana birşey soracağım bana erkekçe samimi bir cevap vermeni istiyorum:

Harun Yahya'nın beklenen mehdi olduğuna veya olma ihtimalinin bulunduğuna inanıyor musun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 4 Aralık 2005, 23:10:52 >
  • quote:

Harun Yahya'nın beklenen mehdi olduğuna veya olma ihtimalinin bulunduğuna inanıyor musun

adnan aktarın mehdi olduğunu düşünmüyorum..

hatta ve hatta harun yahya adına yazılan kitapların

adnan oktarla ilişkili olduğunu bile kabul etmiyorum..

yazın bunu bu forumda defalarca ifade ettim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armagedon2001 -- 4 Aralık 2005, 23:05:52 >
  • quote:

quote:

Harun Yahya'nın beklenen mehdi olduğuna veya olma ihtimalinin bulunduğuna inanıyor musun

adnan aktarın mehdi olduğunu düşünmüyorum..

hatta ve hatta harun yahya adına yazılan kitapların

adnan oktarla ilişkili olduğunu bile kabul etmiyorum..

yazın bunu bu forumda defalarca ifade ettim..

sen kabul etmiyor olabilirsin ama sitede "harun yahya müstear ismini kullanan Adnan oktar" yazıyor

ben sana adnanı sormadım ki sorumu tekrarlıyorum:

Harun Yahya'nın beklenen mehdi veya Hz. isa olduğuna veya olma ihtimalinin bulunduğuna inanıyor musun?

• quote:

Harun Yahya'nın beklenen mehdi veya Hz. isa olduğuna veya olma ihtimali nin bulunduğuna inanıyor musun?

bir mümin ihtimalleri gerçekmiş gibi kabul edip ona göre davranmaz..

ve ben de ihtimallere göre sonuç çıkatrmanıın yanlış
    olduğunu düşünüyorum..

bu soruya cevap verebilmem için çok detaylı bir bilgi
    birikimi gerekiyor..

ve bu derece bir bilgi birikimini kendimde göremiyorum..

evet yada hayır demem sonucu değiştirmez bunu sende
    çok iyi bilirsin..

ama şundan çok eminim :harun yahya adına yayımlanmış
    tüm kitaplarda kendisinin mehdi olduğuna dair hiç bir
    ifade yoktur..hangi kitabının hangi sayfasında ne yazıyor
    çok iyi bilirim..hz isa ve mehdilik konularını irdeleyen
    yayınlar yaptığı doğru..
    ama bu konuları nsadece harun yahya irdelemiyor ki?

aklına takılan ne varsa sorabilirsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armagedon2001 -- 4 Aralık 2005, 23:21:09 >

• quote:

bir mümin ihtimalleri gerçekmiş gibi kabul edip ona göre davranmaz..

ve ben de ihtimallere göre sonuç çıkatrmanıın yanlış
    olduğunu düşünüyorum..

bu soruya cevap verebilmem için çok detaylı bir bilgi
    birikimi gerekiyor..

ve bu derece bir bilgi birikimini kendimde göremiyorum..

evet yada hayır demem sonucu değiştirmez bunu sende
    çok iyi bilirsin..

armagedon 2001
    güzel ve özenle seçilmiş kelimeler
    ama kaçamak cevaplar verdiğinin farkındayız..
  • quote:

aklına takılan ne varsa sorabilirsin..

harun yahya adnan oktar değilse kimdir?

bende bu kitapları çok okudum zamanında hala da okurum..

neden o zaman adnan hoca sahipleniyor..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.