Şimdi Ara

Rüzgar Bu Kadar Zorlar mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 3000 devir yerine 4000 le ciktim derken vites kucultmekten bahsediyorsunuz sanirim. Cunku ruzgarda olsa yukte olsa bayir asagida gidilse ustune arkadan ruzgarda esse, tüpte takilsa benzinde fe gidilse 3000 devirde 90 sabittir degismez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • supremum kullanıcısına yanıt
    CVT

• quote:

Orijinalden alıntı: BekiRoRo

CVT

Forumda bununla ilgili cok yazilar gordugum icin ozellikle yazdim ama cok kucuk dilime giren bir istisna cvt sanziman cikti karsimiza.
    Ruzgar esmesi ile ruzgar direnci ayni sey degildir. Aracin giderken yedigi ruzgar karsisinda cikardigi sesler ile belli bir acida yedigi ruzgar karsisinda cikardigi sesler farklilik gosterir.
    Dediginiz gibi kuvvetli bir ruzgarsa olagan disi bur durum yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: supremum

3000 devir yerine 4000 le ciktim derken vites kucultmekten bahsediyorsunuz sanirim. Cunku ruzgarda olsa yukte olsa bayir asagida gidilse ustune arkadan ruzgarda esse, tüpte takilsa benzinde fe gidilse 3000 devirde 90 sabittir degismez.

araç yüklüyken neden boş haldekinden daha yavaş hızlanıyor? daha çok yakıyor? Mesela arabaya çok kişi binince gitmediğini hissediyorum arabanın. cvt de vites küçültme olayı yok mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

quote:

Orijinalden alıntı: supremum

3000 devir yerine 4000 le ciktim derken vites kucultmekten bahsediyorsunuz sanirim. Cunku ruzgarda olsa yukte olsa bayir asagida gidilse ustune arkadan ruzgarda esse, tüpte takilsa benzinde fe gidilse 3000 devirde 90 sabittir degismez.

araç yüklüyken neden boş haldekinden daha yavaş hızlanıyor? daha çok yakıyor? Mesela arabaya çok kişi binince gitmediğini hissediyorum arabanın. cvt de vites küçültme olayı yok mudur?

Cvt sanzimanda sabit vites oranlari yoktur. Hatta sonsuz oranli sanziman seklinde de bilinir. Motorun verimli devrini kullanmak ve sabit tutmak uzere hizlanma saglayabilir.

• Sürekli aynı uzun yol güzergahını kullanıp yakıt tüketimini kontrol eden suruculer bunu çok iyi etüt etmişlerdir. Bazen öyle hava şartları na denk geliyorsunuz ki aynı yol aynı araç aynı şartlar ama tüketim %20daha Fazla.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.