Şimdi Ara

Rüzgar Bu Kadar Zorlar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5 km' ilk otoban rampasını çıkarken rüzgarın şiddeti öylesine arttıki kapı fitilleri ıslığa benzer ötmeye başladı.
    Her zaman 3000 devirle 90 km hızla çıkabildiğim rampayı bu defa 4000 devirle çıkabildim.

Rüzgarın karşıdan böyle şiddetli esmesi sonucu arabanın zorlanması normalidir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam kapı fitillerinden ıslık sesi geldiğine göre fitil yerinden oynamış olabilir. Otobanda 150-160kmh lere çıktığında da büyük ihtimal o ıslık sesinden gene gelecektir. Bir deneyin isterseniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rüzgar hızı, soğuk bir havada düz bir arazide saatte 30-35 km hız seviyesinde olup biraz daha eğimli bir arazide hızlanabiliyor. Örneğin İstanbul'un şu anki rüzgar hızı bu seviyede. 18. yüzyıllarda, koca koca gemiler koca okyanusu rüzgar hızıyla saatte 15 km hızla geçiyordu. Rüzgar yönü, aracın tersi yönünde estiğinden bundan etkilenmeniz oldukça normal.
  • Bursa-Bandırma yolunda 2200 kg arabayı yolda gezdiriyor rüzgar, kamyonların arkasında daha rahat hızlanılması da bu yüzden

• kışın köprüde rüzgarın yüzünden tırın yan döndüğünü görmüştüm

• Rüzgar kuvveti zıt yönlü esiyorsa etkiler. Rampa çıkarken rüzgarsız havada bile aracın kendi ağırlığı kadar, aracı zıt yönde geriye doğru çekme kuvveti oluşur. Aracın ağırlık transferi aracın arkasına doğru kaydığından bu durum, rüzgarın araç üzerindeki zıt kuvvetini ve kaldırma kuvvetini daha da artırır. Önden çekişli bir araç ise, tekerlere giden dönme kuvvetini 1000 rpm kadar etkilemesi normaldir.
  • tabiki etkiler... atıyorum saatte 60 km hızla esen bir rüzgar düşünsene...araç ne kadar aerodinamik olursa olsun yavaşlatır...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim b6 passat rüzgara hic gelemiyor yandan vurunca sağa sola atıyor ama bu olay rüzgar gülü diktikleri yerde oluyor rüzgar olmasa rüzgar gulu dikmezler normaldir heralde

• Araçları yüksek hızda zorlayan tek etken hava sürtünmesidir. Yoksa bütün otomobiller çok yüksek hızlara ulaşabilirdi.

Yüksek hızda araçlar motor gücünün %80 ini hava direncini yenmekte kullanır.

Hava bu kadar etkiliyken karşıdan esen rüzgarın da çok etkili olacağı şüphesizdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: darkboyy

Bursa-Bandırma yolunda 2200 kg arabayı yolda gezdiriyor rüzgar, kamyonların arkasında daha rahat hızlanılması da bu yüzden

Hocam Bursa-Karacabey yolunda HER ZAMAN öyle bir rüzgar oluyor ki benim 208 resmen yolun kaşifi gibi gezmediği bölge kalmıyor. 1075 kg araç :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rüzgar direnci hiç hafife alınmayacak bir konu..kendimden bir test vereyim.
    istanbul-gebze arası otobanda 100km sabit hızda 7lt yaktım..
    ertesi gün aynı güzergah 95km hızda bir tırın arkasında 4,5lt yaktı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: falken34

rüzgar direnci hiç hafife alınmayacak bir konu..kendimden bir test vereyim.

Rexton zaten rüzgara tepki olarak doğmuş.Yüksek hızlarda garibim motor o fil gibi kasaya ne yapsın
  • Şöyle izah edeyim, ters rüzgar o koca tırların dorsesini kağıt gibi büküp burulma hasarı verebiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

quote:

Rexton zaten rüzgara tepki olarak doğmuş.Yüksek hızlarda garibim motor o fil gibi kasaya ne yapsın

rexton degıl hocam..bassat
    ayrıca vag araçları bahsedıldıgı gıbı az da yakmıyormuş..

• Ben de zorluyor diyenlerdenim. Performanstan da ziyade kısa mesafelerde anlık, uzun mesafelerde ortalama tüketim artıyor.
  • Samsun-Sinop arasi giderken o meshur dagla deniz arasindaki cift serit yolda denizden gelen o ruzgarla 180le giderken viraj esnasinda yarim serit refuje yanasmisligim var iyiki ypl bostu.2007 passat arac

• Herkes arabadan örnek vermiş bende burj khalifa'dan vereyim.

Rüzgar yüzünden en tepesi yaklaşık 3 metre kadar oynuyor. Arabalar içinde rüzgar çok önemli bir etkendir.

Aynı motorlu, aynı ağırlıktaki bir sedan ve suvun son hızlarının farklı olmasıda bu yüzdendir

• quote:

quote:

quote:

Kenan abi passat mı almış ben mi yanlış gördüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 29 Ekim 2016; 13:59:10 >

• Ankara-Aksaray arasındaki duble yol boş arazi olduğu için özellikle geceleri çok rüzgar oluyor. Araç yüklü bile olsa 120-130 ile giderken sağa sola ciddi anlamda sallıyor, gezdiriyor aracı. Arabasına da bağlı tabi ama rüzgarın etkisi kesinlikle var. Live for Speed adlı simülasyonda aracın fiziklerini değiştirebiliyorsunuz. Standart olarak araçların hava sürtünme katsayısı 0.40cd olarak belirlemişler, onu yükselttikçe aracın son hızı azalıyor :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kenan abi passat mı almış ben mi yanlış gördüm

Hacı kelepir olduktan sonra marka ayırt etmem.

Bi süreliğine biniyoruz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.