Şimdi Ara

RX 460 (çeşitli fiyatlar) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
285
Cevap
0
Favori
7.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doğrusunu söylemek gerekirse ben daha kötü bekliyordum. DX12 de GTX950-960 arası DX11 de R7 370 ve GTX950 ensesinde konumlanmış. 550 TL MSI 4GB versiyonuna verilebilir sanırsam.

Ancak şöyle bir durum var RX470 750 TL'den satılırsa aralarında 200 TL olacak ama o 200 TL fark ile aldığınız performans neredeyse 2 katına kadar artacak bunuda düşünmek lazım.

Ben baya kararsız kaldım. DX11'deki testlerin çoğunda GTX950'yi geçseydi 550 TL'yi verirken hiç düşünmezdim. Ama bu haliyle sanki RX470'e yöneltiyor insanı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İncelemelerde şişirme mi var kim doğru anlıyamadık.Guru3d oldukça iyi görünüyor tomshardware'de Gta sonuçlarına bakıyorum mesela r9 270 den geride burda bişey var moçözemedim techpowerup techspot dan inceleme bekliyorum bakalım ne çıkacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 8 Ağustos 2016; 16:43:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzun lafın kısası anladıgım kadarını maddeler halinde yazayım.

karşılaştırma :

1. gtx 750ti'dan çok daha iyi bir kart
    2. r7 370 ile kafa kafaya giden bir kart biraz daha iyi diyebiliriz.
    3.gtx 950'ile karsılastırdıgımızda dx12'de kafa kafaya gidip(yer yer geçmiş) dx11'de gerisinden kalan bir kart

sonuç :

1. kartın 2gb versiyonunu düşünmeyin bile 4gb şart bu kartta
    2. Fiyatı 600- civarı olursa 4gb versiyonun r7 370 yerine alınır çünkü yeni nesil ve driver güncellemeleri gelecek stabil olacak.
    3. gtx 950 2gb versiyonun yerine tercih edilir mi bilmiyorum. Oynıyacagınız oyunlar ve psu durumunuz daha etkili olur bu seçimde. (benim için rx 460 bi tık daha önde dx12 durumunun daha iyi olması ve oynadıgım dx11 oyunların espor oyunlar olması nedeniyle 60 fps yeterli veriyor zaten rx 460 fazlasıyla)

Kartta driver sıkıntısı var bu bariz belli overwatch'ta gtx 750ti performansı veriyor bakıyorsunuz gta'da r7 370ten daha kötü gtx 750ti'a yakın.Biraz kopukluklar var zaten incelemelerde bahsetmişler driver sıkıntılı diye.

uzun lafın kısasının kısası :D driver güncellemeleriyle stabil hale gelirse gtx 950 yerine tercih edilebilir.
    bence uzun lafın kısasının kısası :D 620 liraya 4gb rx 460'ı 2gb gtx 950'ye tercih ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Moth -- 8 Ağustos 2016; 16:58:59 >

• herşeyden önce unutmayın ki 75wattlık bir kart aman aman bir performans zaten beklememek gerek. tdp si daha yüksek olan gtx 950 ye yetişebildiyse zaten bir başarıdır bu önemli olan fiyatı makul olursa alınır yoksa rx 470 daha cazip duruyor.
  • Performansi beklentileri asti alinabilir bir kart.

Rx 460 ve 470 amd icin cok iyi oldu en azindan bu seferde mi cuvalladi algisini silebilir bu kartlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Performansi beklentileri asti alinabilir bir kart.

Rx 460 ve 470 amd icin cok iyi oldu en azindan bu seferde mi cuvalladi algisini silebilir bu kartlar.

Hocam bu dedikleriniz sadece bizim ülke için geçerli biraz. Yurt dışında hiçbir RX serisi beğenilmedi. Fiyatlar dolar bazında çok yüksek.

• Kefelon kullanıcısına yanıt
    İlk cikis fiyatlarini baz almayin 470 cok yuksek fiyattan duyuruldu ondan begenilmedi. Ama 750 lira oldugu ortaya cikinca algi degisti.

460da 450 550 bandinfa olursa bu kartlarin nvidia karsiliklari gelene kadar bu fiyat segmentinde basarili kartlar olduklari kesin.

Bu alginin degisimi nvidianin 1050 ve 1040 kartlarinin fiyat ve performans degerlerone bagli.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Moth

uzun lafın kısası anladıgım kadarını maddeler halinde yazayım.

karşılaştırma :

1. gtx 750ti'dan çok daha iyi bir kart
    2. r7 370 ile kafa kafaya giden bir kart biraz daha iyi diyebiliriz.
    3.gtx 950'ile karsılastırdıgımızda dx12'de kafa kafaya gidip(yer yer geçmiş) dx11'de gerisinden kalan bir kart

sonuç :

1. kartın 2gb versiyonunu düşünmeyin bile 4gb şart bu kartta
    2. Fiyatı 600- civarı olursa 4gb versiyonun r7 370 yerine alınır çünkü yeni nesil ve driver güncellemeleri gelecek stabil olacak.
    3. gtx 950 2gb versiyonun yerine tercih edilir mi bilmiyorum. Oynıyacagınız oyunlar ve psu durumunuz daha etkili olur bu seçimde. (benim için rx 460 bi tık daha önde dx12 durumunun daha iyi olması ve oynadıgım dx11 oyunların espor oyunlar olması nedeniyle 60 fps yeterli veriyor zaten rx 460 fazlasıyla)

Kartta driver sıkıntısı var bu bariz belli overwatch'ta gtx 750ti performansı veriyor bakıyorsunuz gta'da r7 370ten daha kötü gtx 750ti'a yakın.Biraz kopukluklar var zaten incelemelerde bahsetmişler driver sıkıntılı diye.

uzun lafın kısasının kısası :D driver güncellemeleriyle stabil hale gelirse gtx 950 yerine tercih edilebilir.
    bence uzun lafın kısasının kısası :D 620 liraya 4gb rx 460'ı 2gb gtx 950'ye tercih ederim.

+1 Dediğin gibi 4 gb olanı alınmalı kesinlikle.

Bazı oyunlarda Gtx750 ti-r9 370 arası performans veriyor

Bazı oyunlarda R9 370-gtx950 arası hatta gtx950 yi bazen burun farkıylada geçiyor.

Kart oc açısından takoz oğlu takoz bir kart anca voltaj vererek hexus taki incelemede 1350 mhz olmuş yoksa stok voltajda 1280-1290 mhz civarı.Bellekler +7500 mhz üstüne çıkaranı pek görmedim.Birde stok voltajda yapılan oc hiç etki etmiyor nerdeyse oyunlarda fps olarak sanırım voltaj sınırına takılıyor.Ama voltaj vererek oc yapıldığında az bir miktar artış sağlanıyor.

Düşük performans verdiği oyunları Driver ile düzeltirseler her türlü 4 gb r7 370 ve 2 gb gtx950 yerine tercih edilir.Ama driverla bazı oyunlardaki performansı düzeltemezlerse durum vahim Dirty Rally ve birkaç oyunda Gtx750 ti dan halliceydi fazla oyunlada test etmemişler etseler belki daha birçok oyunda düşük performans verme durumu olabilir Driver vs ne yüzünden ise artık.

Ama ne olursa olsun 4 gb rx460'a 550 TL den fazla verilmez bana göre hatta ederi 500 TL bence.Çünkü Rx470 bir üst segmentte fiyatına göre deli gibi performans veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 8 Ağustos 2016; 17:47:35 >

• qaanx kullanıcısına yanıt
    valla haklısın ama bence kart max 600 liraya alınır fakat gtx 950 ile karsılastırırsak, işin içine rx 470i katarsak zaten durumlar karışır :D rx 470 tam bir f/p oldu

fiyatı şöyle kabaca hesaplarsak 140$+28$ vergi= 500 lira ediyor haydi bizimkiler 50-100 lira kar payı eklesinler 550 600 civarına geliyor zaten.

ek olarak kartın 2gb versiyonu max 480-500 liraya gelirse gtx 750ti'ın yüzüne bakılmaz.Bence amd'nin ilk amacı buydu kartta gtx 950ye rakip olmak 2. planda kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Moth -- 8 Ağustos 2016; 18:14:20 >
  • az cekiyor diye surekli 750 ti tavsiye ediyorduk bu da bir secenek olur.fiyatlari yakin zamanda oturabilir ve 4gb secenegi var bence is gorur bir kart 4gb 370 almaktan iyidir.gcn 1.0 7850 cipseti tasiyor kart yahu.
  • quote:

valla haklısın ama bence kart max 600 liraya alınır fakat gtx 950 ile karsılastırırsak, işin içine rx 470i katarsak zaten durumlar karışır :D rx 470 tam bir f/p oldu

fiyatı şöyle kabaca hesaplarsak 140$+28$ vergi= 500 lira ediyor haydi bizimkiler 50-100 lira kar payı eklesinler 550 600 civarına geliyor zaten.

ek olarak kartın 2gb versiyonu max 480-500 liraya gelirse gtx 750ti'ın yüzüne bakılmaz.Bence amd'nin ilk amacı buydu kartta gtx 950ye rakip olmak 2. planda kaldı.

Orasını tam bilmiyorum ama ortalama r7 370 gücünde bir kart dx12 vulkan ve Amd sponsorlu oyunlarda gtx950'yi tokatlamış heralde.

Ben Tomshardware haricindeki diğer sitelerin incelemelerini biraz bol keseden koyma gibi buldum.Guru3d Gta testinde r9 370 le aynı gibi tomshardware de ise r9 270'in baya gerisinde kalmış Techpowerup yaparmı dedim yapmadı inceleme yönünden de zayıf kaldı sanki dağıtmadılar mı artık naptılar.

Anladığım kadarıyla rx460 custom model bakımından en başarılısı Asus gibi duruyor.Sapphire 70-75 dereceleri baya görmüş heatsinki biraz dandik sanki.Bu kartın toparlanması 1 ayı bulur bence yeni gelecek Driver ile falan.Ama genede 4 gb versiyonuna 550 TL üstü verilecek bir kart değil bence alacaklar beklesin 600-650 TL gibi fahiş fiyatlara almasın

• İnceleme videoları var mı? Oyun incelemeler vs?_
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

az cekiyor diye surekli 750 ti tavsiye ediyorduk bu da bir secenek olur.fiyatlari yakin zamanda oturabilir ve 4gb secenegi var bence is gorur bir kart 4gb 370 almaktan iyidir.gcn 1.0 7850 cipseti tasiyor kart yahu.

Driverlar oturur biraz daha performans artarsa 4 gb modeli 500-550 TL arası iyi olur aslında ama ne kadar sürede olur fiyatların oturması biraz zor iş gibi hocam

bir ben degil cogu kisinin beklentisi 4gb icin 500 liraydi ama hadi 550 olsun illa olacak bence.380'i ben alirken gecen sene ekimde asus 1100 liraydi simdi 790 lira ayni kart.ha aradan bi sene gecti ama uzun suredir 800 lira civarinda geziyor 380'ler.bu kart da belki sonbahar gibi biraz ucuzlayacaktir.750 ti ayarinda cikmadi bence buna da sukur yani ozelliklerine bakarsan shader tmu rop filan hic de guclu bir kart degil demek ki mimariden biraz kotarmislar.
  • Arkadaşlar youtube inncelemeleri izliyorum ve kart bildiğiniz 370'i geçip 950'yi zorluyor. 500-550 fiyat bandında harika tercih olur bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

bir ben degil cogu kisinin beklentisi 4gb icin 500 liraydi ama hadi 550 olsun illa olacak bence.380'i ben alirken gecen sene ekimde asus 1100 liraydi simdi 790 lira ayni kart.ha aradan bi sene gecti ama uzun suredir 800 lira civarinda geziyor 380'ler.bu kart da belki sonbahar gibi biraz ucuzlayacaktir.750 ti ayarinda cikmadi bence buna da sukur yani ozelliklerine bakarsan shader tmu rop filan hic de guclu bir kart degil demek ki mimariden biraz kotarmislar.

Hocam kart bir acayip olmuş.Kart 75w diye çıktı ortalama 90-100w arası harcıyor halbuki.

Şimdi dediğiniz gibi 896 shader rop sayısına göre iyi performans vermiş gerçekten diyoruz ama ben nerdeyse tüm inceleme yapan sitelere baktım şöle net bir performans tablosu oluşturamadım kafamda.

Oluşturduğum net şeyler Doom Hitman gibi oyunlarda ve dx12 vulkan ile gtx950 ayarında bazende geçtiği bir kart olduğu.Diğer oyunlarda ortalama r7 370 (-%10 +%5) civarı görünüyor.

Ama bazı sitelerde nerdeyse her oyunda gtx950 ile başbaşa.Bir başka sitede bazı oyunlarda gtx750 ti dan %15 civarı daha hızlı en iyi performansı ise r7 370.Bazı sitelerde bazı oyunlar düşük fps almış ama aynı oyun başka sitede hiç bir sıkıntı yok gibi gözüküyor.

Artık bazı oyunlarda bazı ayarları açınca çok performans düşüklüğü mü oluyorsa böyle değişik sonuçlar çıkıyor anlamadım ama bir değişik olmuş.Fiyat bakalım ne gelecek 500 tl bu kartın 4 gb için en mantıklı fiyatı bana göre biraz bekliyecem bakalım fiyatı düşecek mi

kac watt harciyor diye bakmadim bunda da mi 480'deki mevzu varmis daha fazla cekme olayi.iyi de bu kartta guc girisi yok hadi 480'i hallettiler surucuyle 6pinden daha cok cek anakarttan cekme diye bunu nasil halledecekler?surucuyle gucunu dusururlerse performansi da duser mi acaba?

896 shader gercekten cok az ozellikleri cok dusuk kartin ben bu kadar performans beklemiyordum.gtx950'yi tirmalayan bir kart olarak dusunebilirsin.

kim ne zaman kart ilk ciktiginda en ucuz fiyati almis?ilk basta illa biraz pahali oluyor.saticilar modeller cogaldikca millet almaya basladikca fiyati duser bence bekle bakalim sorunu cikacak mi ne olacak acelen yoksa hemen almak zorunda degilsin.
  • Hocam incelemelerdeki kartların hepsinde 6 pin girişi var Sapphire nitro ve Asus Strix rx 460'da o yüzden 75 w üstü güç harcama kapasitesi var kartın

Fiyatı düşerse almayı düşünüyorum ama büyük ihtimalle Nvidia muadil kart çıkarınca düşecek fiyatı eli mahkum

• guru3d ve bir kaç sitedeki incelemelerde kart oldugu gibi incelenmiş ama diğerlerinde eşitliğin saglanması için downclock edilmiş.Bu aradıki fark bundan kaynaklı aslında kart dx11de gtx 950'nin ensesinde performans, dx12'de gtx 950den bir adım önde performans veriyor yani guru3d'deki testler(asus versiyonu) daha gerçekçi.

Kartların hepsi 6 pin istemiyor hocam.Gigabyte'ın 2 ve 4 gb versiyonuda 6pinsiz.

2gb versiyonların 6pine gerek duymuyor. Sapphire 2gb versiyonu 6 pin free ama.

4gb diğer bütün versiyonlar 6pin istiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Moth -- 9 Ağustos 2016; 4:13:34 >
  • quote:

guru3d ve bir kaç sitedeki incelemelerde kart oldugu gibi incelenmiş ama diğerlerinde eşitliğin saglanması için downclock edilmiş.Bu aradıki fark bundan kaynaklı aslında kart dx11de gtx 950'nin ensesinde performans, dx12'de gtx 950den bir adım önde performans veriyor yani guru3d'deki testler(asus versiyonu) daha gerçekçi.

Kartların hepsi 6 pin istemiyor hocam.Gigabyte'ın 2 ve 4 gb versiyonuda 6pinsiz.

2gb versiyonların 6pine gerek duymuyor. Sapphire 2gb versiyonu 6 pin free ama.

4gb diğer bütün versiyonlar 6pin istiyor

Şu 6 pin olayı biraz karışık.Tomshardware'deki testlerde max 104 w güç çekmiş.Birçok sitenin testlerinde de r7 370 den 20-25w gerisindeydi yani çekiyor ciddi ciddi güç.Şimdi düşünüyorum + 2 gb vram ve +50 mhz oc 30w güç artırır mı diye pek mantıklı gelmiyor.

Gigabyte yapmış olabilir ama 2 gb incelemesi baya kötü durumdaydı performans olarak forumda paylaşılmıştı hami.Acaba diyorum biraz güç limitini mi artırdılar Rx480'te yaptıkları gibi boost hızları stabil olsun diye onu ben anlamadım.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.