Şimdi Ara

RX 480 Gpu load sürekli 100'den 0'a düşüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • i5 7600k, msi rx 480 8gb, gigabyte z270x ultra gaming anakart, 16gb 2400mhz corsair ram, 630w thermaltake psu sistem bu şekilde 1 ay önce toplandı son bir haftadır oyunlarda fps'im 120-60 veya 100-50 diye anlık dalgalanıyor sistemi izlediğimde gpu loadın anlık olarak 100-0 diye gidip geldiğini gördüm 2-3 kere format attım driverları defalarca sildim kurdum ekran kartını ramleri söküp tekrar taktım ekran kartının güç kablolarını değiştirdim kısacası ne yaptıysam düzelmedi bazen kendiliğinden düzeliyor oyunları sorunsuz eskisi gibi oynayabiliyorum ama çözümü bulamadım. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir veya çözümü nedir arkadaşlar.

• Mesela hangi oyunlar hocam? Arma 3 te yapıyor ama fps yi etkilemiyor. Başka hangi oyunlarda oluyor bu gpu düşüklüğü?
  • Eğer msi afterburnerle bakıyosan programdan çark simgesine tıkla sonra genel ayarlara gel en aşağıda enable unified gpu usage monitöring kutucuğu var onu işaretleyip programı yeniden başlat sorun düzelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenfb1907 -- 17 Mart 2017; 8:34:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunun ayarlarini yukselt biraz. Frekansini bir arttirip bir azaltiyor muhtemelen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arabanla 100 km'ye ciktin gosterge birden 0 diyor 100 diyor mumkun mu?camdan disari ucman gerekir ayni sekilde kartin da %0 olmasi imkansizdir oynatmaya devam ediyor cunku takilmadan.mimarisi benziyor bu sorun 380 serisinde de var ben ciddiye almiyorum ve yukarida soylemisler afterburnerde ayari var yaparsan 0 olmaz ama ben o ayari da begenmiyorum gta5'te 99 olmuyor bu sefer de 60 filan diyor sanki islemci yetmiyormus gibi halbuki degil.karti yanlis okuyor programlar bunun aciklamasi budur.
  • Bf1, Arma3, H1Z1 bu oyunları ultra ayarlarda oynuyorum. Arkadaşlar durum sizin dediğiniz gibi sadece görsel değil ciddi ciddi fps droplar yaşıyorum bf1'de 90 dan 10'a indiği zamanlar oluyor. Msi afterburner kurulu değil oc yapılmadı msi gaming app bile kurulu değil şuanda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PomPom

Bf1, Arma3, H1Z1 bu oyunları ultra ayarlarda oynuyorum. Arkadaşlar durum sizin dediğiniz gibi sadece görsel değil ciddi ciddi fps droplar yaşıyorum bf1'de 90 dan 10'a indiği zamanlar oluyor. Msi afterburner kurulu değil oc yapılmadı msi gaming app bile kurulu değil şuanda.

Hangi driveri kullanıyosun ?Driverdenden olabiliyo bu sıkıntılar son driverlerden kullanıyosan 16.6 driverini kurup dene

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu Kullanımı %100 e çıkıyor.
    16 yıl önce açıldı
    Ryzen 5 5600 BIOS'da 95 derece
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • erenfb1907 kullanıcısına yanıt
    17.3.1 ve 2 denedim şimdi ddu ile silip 16.6.1 kuracağım
  • quote:

Bf1, Arma3, H1Z1 bu oyunları ultra ayarlarda oynuyorum. Arkadaşlar durum sizin dediğiniz gibi sadece görsel değil ciddi ciddi fps droplar yaşıyorum bf1'de 90 dan 10'a indiği zamanlar oluyor. Msi afterburner kurulu değil oc yapılmadı msi gaming app bile kurulu değil şuanda.

Arma 3 hastasıyım ve devamlı oynuyorum. High ultra arası oynuyorum bende Ultra ayarlara pek yakın değil ama high ayarların az da olsa üstü custom ayar yani.Ve 17.3.1 driver sürümünü kullanıyorum. Herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum ki üstelik işlemcim fx 8350. Farklı bir sorun var gibi geliyor bana. Bu ara işlemcimi 4.5 ghz ye düşürdüm normalde 4.7 kullanıyorum. Sana bir ekran görüntüsü yolluyorum. Bu hali ile oyun high ultra arası ayarlarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CagriErcan -- 17 Mart 2017; 14:12:39 >

• quote:

16.6 yı dene sonucuda paylaş.Mesela bendede bu son sürücüde bf4 oynarken pc kapanıyodu fakat diğer oyunlarda olmuyodu sonra 16.6 sürümüne döndüm ve düzeldi yani bazı driverler bazı oyunlarda sıkıntı çıkarabiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: erenfb1907

quote:

16.6 yı dene sonucuda paylaş.Mesela bendede bu son sürücüde bf4 oynarken pc kapanıyodu fakat diğer oyunlarda olmuyodu sonra 16.6 sürümüne döndüm ve düzeldi yani bazı driverler bazı oyunlarda sıkıntı çıkarabiliyor

16.6.1 denedim sorun aynen devam ediyor win7 kurmayı düşünüyorum şuan
  • quote:

win7 ve win10 kullaniyorum ayni makinede ve dedigim gibi bu 0 100 isini yapan 380 kartla.gerci oyunlarin cogu win10'da ama bir bakacam musait oldugumda win7'de nasil win10'da nasil diye?ona gore sen de win7'ye gecebilirsin.
  • Physics test nedir sonucum çok düşük çıkıyor

• RX 480 Gpu load sürekli 100'den 0'a düşüyor

bu tip testlerde sonuclari karsilastirmazsan anlayamiyorsun iyi mi cikmis kotu mu cikmis diye.yukaridaki benim sonucum r9 380 oc'li ve 8320 4.8 ghz yani ikisi de oc'li.senin sonuc daha iyi.physics dedigi islemci sonucu hani islemci testi yapiyor ya o.islemciye oc yapmiyorsan cok dusuk degil cunku ben oc'li 4790k sonuclari filan hatirliyorum daha yuksekti ama 5k 6k almis olsan o zaman cok dusuk islemciden bir sorunun var derdik.combined de dusuk degil o da islemci ile kartin ortaklasa puani son teste gore puan veriyor.

win7-10 karsilastirmasi aklimda.eger kurulu oyunlar win7'de de calisirsa kiyaslama yapabilecem bakarim az sonra ama win10'da kurdun win7'de calismam yaparsa kotu.

• win7'ye gectim oyun kasorunden exe'ye tiklayarak oyunlar aciliyor bu iyi haber.kotu haber senin icin arastiracam derken ben supheye dustum bu sefer bir baslik da ben acacam bu gidisle. hem win7 hem win10'da oynadim 0'a dusme 100'e donme olayi ikisinde de oluyor hatta win7'de daha cok oluyor gibi geldi bana ama senin dedigin gibi fps dusmesi olmuyor bu 0 100 arasi gidip gelmelerde.benim dikkatimi ceken kartin saat hizi da baya dusuyor halbuki dusmemesi lazim surucu icinde guc etkinligi diye bir ayar var onu kapatinca tam gaz gitmesi lazim gpu hizinda ama kapali olmasina ragmen 990 olacagina 700 kusur oluyor.diyorum ki acaba sende de boyle bir sey oluyor mu saat hizi birden duserse fps ondan dusebilir o surucu icinde ki gaming global ayarlar icinde bir bak olmasi lazim sende acip kapatinca ayari ne oluyor?yani sorun gpu kullanimin 0 100 arasinda gidip gelmesi degil gpu hizinin degismesi olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

win7'ye gectim oyun kasorunden exe'ye tiklayarak oyunlar aciliyor bu iyi haber.kotu haber senin icin arastiracam derken ben supheye dustum bu sefer bir baslik da ben acacam bu gidisle. hem win7 hem win10'da oynadim 0'a dusme 100'e donme olayi ikisinde de oluyor hatta win7'de daha cok oluyor gibi geldi bana ama senin dedigin gibi fps dusmesi olmuyor bu 0 100 arasi gidip gelmelerde.benim dikkatimi ceken kartin saat hizi da baya dusuyor halbuki dusmemesi lazim surucu icinde guc etkinligi diye bir ayar var onu kapatinca tam gaz gitmesi lazim gpu hizinda ama kapali olmasina ragmen 990 olacagina 700 kusur oluyor.diyorum ki acaba sende de boyle bir sey oluyor mu saat hizi birden duserse fps ondan dusebilir o surucu icinde ki gaming global ayarlar icinde bir bak olmasi lazim sende acip kapatinca ayari ne oluyor?yani sorun gpu kullanimin 0 100 arasinda gidip gelmesi degil gpu hizinin degismesi olabilir.

O ayarda kapalı bende şuanda sıkıntı yok kendi kendine düzeldi oyun içinde load %100-99 tam yükte çalışıyor 1375 mhz ve 2250mhz ye oc bile yaptım ama işte garantisi yok bir süre sonra saçmalamaya başlıyor mesela az önce alt tab yaptım oyun oldu yine 20 fps saat hızları 300mhz sanki masa üstünde boşta gibi davranıyor oyunu kapatıp geri açtım düzeldi yine bir ilginçlik var ama anlam veremiyorum

• power limit diye bir ayar var onu aciyor musun genelde oc yaparken kullanilir.oc yapmadan o ayari bi ac bakalim fayda ediyor mu?bios guncellemesi de yapman gerekebilir daha yeni versiyon bios var mi diye bi bak.

https://www.techpowerup.com/vgabios/
  • güç litimiti +50 ayarlı bende şuanda güncel biosuda kurdum h1z1 de şuanda 100-50 100-50 load değişiyor fps 120-60 arası dalgalanıyor
  • belki o oyun arizadir cunku online oyunlarda duyuyoruz soyle kotu boyle kotu diye soyluyorlar bunun amd'si nvidia'si 480'i 1060'i olmuyor oyun o sekildeyse yapacak bir sey olmuyor.elinde farkli oyunlar varsa dene yoksa korsan bul bir iki tane deneme amacli indir.gpu kullanimi islemciye gore olur islemcin 7600k.islemcinin kotu calismasi anakart yuzunden olur carpan dusuruyorsa durup dururken ya da sicaklik yuzunden bunlara bakabilirsin en son.amd olsa ayar soylerdim ama inteli bilmiyorum amd'de carpan dusuren ayarlar var forumda ben cok karsilastim boyle durumlarla.dandik anakarta aliyorlar fx islemci ondan sonra islemcim kotu.seninki oyle degildir de iste sicaklik takip et hiz takip et.oyunda islemci hizini gormek icin su basliga bakabilirsin.

https://forum.donanimhaber.com/oyunlarda-sistem-bilgilerini-gorme-resimli-anlatim--119283390

• İşlemciyi minimum 4.5 ghz e alıp güç seçeneklerinden performans moduna almayı dene bir.Önce performans modunu dene.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.