Şimdi Ara

Rx 480 ve 60hz 24' monitör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 8gb rx 480 ve i5 6500'la takılıyorum öle. Kulllandığım monitör 24" benq'nun 60 hz bi monitörü. Şimdi bu monitör saniyede 60 kere yenileme yenileme yapıyor (refresh rate)
    60 fps'te de saniyede ekrana 60 kare yükleniyor. Aynı şey değiller ama paraleller, anladığım kadarıyla 60'tan sonra yüklenen kareler 60hz monitörde üst üste biniyor ve screen tearing oluyor.

Kafama takılan şu, günümüz oyunlarını 1050ti bile ultra 1080p'de 60 fps'e yakın çalıştırır. Bu mantıkla yani 60hz monitöre sahip olan birisi için rx 480 veya 1060 almak anlamsız mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hareket01 -- 14 Mart 2017; 1:41:9 >

• Hocam o kartlarla ultrada zaten 60 FPS bile göremezsin günümüz oyunlarında ayar kısman lazım bu kartlar genelde orta ayarlarda tam olarak akıcı oynatıyor. Aslında soru şu olmalı 470 480 1060 için 60hz yukarısı monitörler gereksiz mı ?

Eğer 1060 480 gibi kartlara i7 6700 vb işlemci alınırsa ultrada en az 60 FPS verebilir. Sorunun cevabı ise gereksiz değil en ideali diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolBUDUR -- 14 Mart 2017; 8:22:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tr.duman

Hocam o kartlarla ultrada zaten 60 FPS bile göremezsin günümüz oyunlarında ayar kısman lazım bu kartlar genelde orta ayarlarda tam olarak akıcı oynatıyor. Aslında soru şu olmalı 470 480 1060 için 60hz yukarısı monitörler gereksiz mı ?

Eğer 1060 480 gibi kartlara i7 6700 vb işlemci alınırsa ultrada en az 60 FPS verebilir. Sorunun cevabı ise gereksiz değil en ideali diyebiliriz.

"Hocam o kartlarla ultrada zaten 60 FPS bile göremezsin"

Umarım bunu 1050Ti'ı ima ederek yazmışsındır.

Ama yok RX 480 veya 1060 için yazdıysan cidden dünyadan haberin yok demektir. Çünkü iksi de şu an her oyunda Ultra +60 FPS verebilecek güçte.
  • Eskiden 60Hz bir ekranda çok CS oynardım. 100 FPS ile 300 FPS arasında dağlar kadar fark oluyordu. Ekranda gördüğünüz görüntü 60 FPS olsa bile kartın saniyede 300 karelik bir sinyal yollaması ekranda oluşan görüntünün akıcılığını bambaşka bir boyuta taşıyor.

Ayrıca yaygın düşüncenin aksine, yüksek FPS oyun oynarken screen tearing olmaz. Yoksa zaten Vsync yerine oyunlarda basit bir FPS limitleme seçeneği olurdu.
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Adam belki msaa açmak istiyor. 1070 bile 60 fps veremiyor her oyunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jedi39

Adam belki msaa açmak istiyor. 1070 bile 60 fps veremiyor her oyunda.

1070 her oyunda 60 FPS vermiyor mu?

Tamam.
    Arkadaşım kullanmasa tamam diyeceğim. GTA5 msaa 8x açtığında 50 fps, Ghost Recon Wildlands Ultra ayarlarda 55 fps, Crysis3 msaa 8x ile 50 fps ortalama alıyor. Her oyunda demeyeceksiniz maalesef.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaşım kullanmasa tamam diyeceğim. GTA5 msaa 8x açtığında 50 fps, Ghost Recon Wildlands Ultra ayarlarda 55 fps, Crysis3 msaa 8x ile 50 fps ortalama alıyor. Her oyunda demeyeceksiniz maalesef.

Allah allah işe bak benim de arkadaşımda 6700K + 1070 var ve nedense dediğiniz ayar ve oyunlarda asla 60 FPS gibi değerler görülmüyor.

En basitinden GTA V maxed out 70 FPS altını görmedim oynarken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

quote:

Allah allah işe bak benim de arkadaşımda 6700K + 1070 var ve nedense dediğiniz ayar ve oyunlarda asla 60 FPS gibi değerler görülmüyor.

Üstünü çizmek istiyorum köşe yumuşatma değeri x8 iken fps 60'dan aşşağı rahatlıkla düşer. Bunu arkadaşımla test ettik hatta fps 50'nin bile altına iniyor aksiyon anlarında.
    Uygun ayarları bularak tabikide her oyunda 60 fps ve üzerini görürsünüz ancak her ayarı dibine kadar köklerseniz bazı oyunlarda 60 fps altını rahatlıkla görürsünüz.

• quote:

Orijinalden alıntı: emmre129

quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

quote:

Üstünü çizmek istiyorum köşe yumuşatma değeri x8 iken fps 60'dan aşşağı rahatlıkla düşer. Bunu arkadaşımla test ettik hatta fps 50'nin bile altına iniyor aksiyon anlarında.
    Uygun ayarları bularak tabikide her oyunda 60 fps ve üzerini görürsünüz ancak her ayarı dibine kadar köklerseniz bazı oyunlarda 60 fps altını rahatlıkla görürsünüz.

Ziyarete gittiğimde deneyeceğim.

neyse önemli değil hayırlısı olsun...
  • Arkadaşlar 1050ti bayağı iyi bir kartmış bunu bizzat test ederek gördüm. Arkadaşıma g4560 ve 1050ti'lı sistem topladık. 1080p'de ultrada BF1'de bile 53-60 arası değişiyor fps. Tabii msaa falan standart ayarlarda oluyor genelde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tr.duman

Hocam o kartlarla ultrada zaten 60 FPS bile göremezsin günümüz oyunlarında ayar kısman lazım bu kartlar genelde orta ayarlarda tam olarak akıcı oynatıyor. Aslında soru şu olmalı 470 480 1060 için 60hz yukarısı monitörler gereksiz mı ?

Nasıl göremezsin ya ben 470 le bile bf1 ultrada 60 fps alıyorum 55 in altına düşmüyo fps high ayarda 75 fps alıyorum 470 bu değerleri veriyosa 480 ve 1060 fersah fersah verir bu kartlar ultra ayarlar için üretilmiş kartlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortalik yine ezbere sacma onermelerle dolmus.1070 kullaniyorum 4xMSAA acmadan da oyun oynmamam.Monitor 1080p 60 hz. 60fps nin altina dustugum durumlar oluyor.Single icin konusuyorum.Multi oynamiyorum.1060 ve 480 in 1080p de ultra ayarlarda msaa acilarak 60 in altina inmemesi mumkun degil.100 kere yazdim boktan sitelerin AA acmadan ulra ayarlari kisarak yaptigi incelemeler yanlis bilgi verir.
  • i5 7500 + 1060 6gb aldım yeni 1080p 60hz monitör performansını paylaşırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.