Şimdi Ara

RX 5500XT ISINMA VE SİYAH EKRAN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi forumlar, 2 hafta kadar önce yeni bir sistem topladım. Özellikleri en alta ekleyeceğim. PUBGde ekran 3-5sn siyah oluyor ve sonrasında düzeliyor. Bugün GTAda 2 kere ekran siyah oldu ve bir daha gelmedi restart atmak zorunda kaldım. Ekran kartı sıcaklıkları bu iki oyunda da 73-76 derece arasında geziyor ama ekran kartı fanlarım %30 hızı geçmemeye yeminli gibi artmıyor. Kasamın önünde 3 fan arkada 1 egzos fan var ama sıcaklıklar bu durumda. Manuel olarak da fanları artırmaya yemedi açıkcası, arkadaşım ekran kartı fanını %100e getirip kartı yaktığını söylemişti. Siyah ekran sorunu ısınmadan olabilir mi?

[i]CPU[/i]: [b]Ryzen 5 1600 AF[/b]

[i]GPU[/i]: [b]Sapphire Radeon RX 5500XT 8GB[/b]

[i]RAM:[b] Geil Evo Forza 3000Mhz 8x2 16GB[/b]

[i]Motherboard[/i]: [b]Gigabyte B450M H[/b]

[i]SSD[/i]: [b]Adata SU630[/b]

[i]Case[/i]:[b] Dark Diamond Pro Full Mesh Edition[/b]

• o sıcaklıklar çok yüksek sıcaklıklar değil kartın siyah ekran vermesine sebebiyet vermez. ancak manuel bir fan profili ayarlamanız iyi olur. fanlarin %30un üstüne çıkmaması pek normal değil. MSI Afterburner üzerinden fan profilinizi ayarlayabilirsiniz. fanlari %100e getirmenin ekran kartının yanmasıyla bir ilgisi olma durumu hiç mantıklı gelmiyor, arkadaşınızın kartının yanma sebebi başka olmalı.

güç kaynağınızı belirtmemissiniz bu gibi durumlar güç kaynağından kaynaklanıyor olabilir.

adata su630 serisi biraz sıkıntılı bir seri ssd de bu tip bir hata veriyor olabilir.

ekran kartı dışında sorunu yaratabilecek iki durum yukarıda. onlar değilse ekran kartı driverlarını ddu ile temizleyip tekrar en güncel sürümü yüklemeyi deneyin.

5500xt kullanan ve bu kart için sorunsuz çalışan driverlardan haberdar birileri mutlaka vardır ben o konuya girmiyorum.

geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xGlorfindel -- 17 Temmuz 2020; 1:4:29 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 5500xt ve 1600AF kullanıyorum Tuf b450 Pro Gaming anakart ile. Şimdiye kadar 1 kere bile siyah ekran sorunuyla karşılaşmadım. Adrenalin 20.4.2 WHQL sürümünü kullanıyorum. Kurarken standart modu seçtim ve hiç bir ayara dokunmadım freesync haricinde. Onu da hep etkin yaptım o kadar.

Tüm bunların haricinde fan ayarınızı Afterburnerdan kullanıcı tanımlı yapabilirsiniz. %30 ve %40 PUBG için oldukça düşük bir fan yüzdesi 5500XT için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umtdmr38 -- 17 Temmuz 2020; 2:10:41 >
  • Hocam selamlar öncelikle psunuzu belirtmenizde fayda var ona göre çözüm bulabiliriz.Bende de 5500xt var bannerlordta kingdom comeda 60-70 civarlarında bu sıcaklıklar ayarladığınız grafiklerle orantılı artıp azalabiliyor.Sürücüyü önerilen sürüm seçin.(20.4.2 olması lazım)

Eğer psu frisby, rampage yada everestse geçmiş olsun c4 çoktan kurulmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UzmanAga kullanıcısına yanıt
    Bomba kuruldu RX 5500XT ISINMA VE SİYAH EKRAN

• psu linkini bırakıyorum hazır sistem aldığım için değiştirmemiştim

Teknobiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    High Power 500W 80+ ECO Bronze Kırmızı Fanlı Aktif PFC Güç Kaynağı (HPE-500BR-A12S) | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/high-power-500w-80-bronze-kirmizi-fanli-aktif-pfc-guc-kaynagi-hpe-500br-a12s.html

• sisteme elektriği 3 uzatma kablosuyla ulaştırıyorum bu da sebep oluyor olabilir mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ekran olarak ne kullanıyorsunuz ve oda sıcaklığı nedir?

• acer kg241q oda sıcaklığı 24 25 derece

• quote:

Orijinalden alıntı: Z. Demir

sisteme elektriği 3 uzatma kablosuyla ulaştırıyorum bu da sebep oluyor olabilir mi?
    3 tane uzatma ısıya yol açmaz ama güvenli değil.Mümkün olduğunca az uzatma kablosu kullanılmalı.

Isı konusunda ise 70-80 derece oyun içi normal kafanıza takmanıza gerek yok.Fanın hızı yanlış hatırlamıyorsam radeon ayarlarından ayarlanabiliyor.Isı rahatsız ediyorsa oradan ayarlayabilirsiniz.

• hocam ekran kartı 8 pin psu 6+2 pin ile bağlıyorum. ekran kartını sök tak yapayım belki tam oturmamıştır dedim kasayı açtım 2 pin tam oturmamıştı. oturttuktan sonra bir daha kalıcı siyah ekran görmedim. siyah ekranlar psudan olabiliyomuş bendeki psu da kalitesiz galiba

• fan ayarını afterburnerdan 40 ve üstüne manuel olarak ayarlıyorum artık 65 derece üstünü görmüyor

• siyah ekran pubgde ve gtada oluyordu pinleri taktığımdan beri gtada bir sorun olmadı olursa ekleyeceğim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.