Herkese selamlar. LÜTFEN KONUYU TAMAMEN OKUMADAN VE BİLGİ SAHİBİ OLMADIĞINIZ KONU HAKKINDA YORUM YAPMAYINIZ. BU KONU POST KASMA KONUSU DEĞİL YARDIM KONUSUDUR. Forumdan uzun süre önce aldığım Asus Expedition Rx 570 4 GB lık karta sahibim. Yaklaşık 2 ay önce power supply arızası nedeniyle anakartta VRM arızası meydana geldi ve anakartla beraber 1 SSD 1 de HDD arızalandı. Anakartı garantili olduğu için garanti kapsamında tamir etti MSI. Sonra ekran kartını takınca ekranda renkli çizgiler meydana geldi ve karıncalanmalar oldu. Ekran kartının da garantili olması sebebiyle Asus'a RMA oluşturarak tamire yolladım. Ekran kartım dün geri gönderildi ve hiç bir arıza olmadığı 12 saat test sonunda müşterinin diğer donanımlarını kontrol etmesi gerektiği yazılı bir not ile geri gönderildi. Ekran kartını anakarta taktım tüm bağlantıları vs yaptım sistemi açtım hiç bir uyarı yok(anakart üzerinde ki arıza tespit ışıkları yanmıyor sistem sorunsuzca açılıyor) ancak ekranda da görüntü yok. Kartı alıp arkadaşımın PC sinde denedim ve ekran kartında harbiden bir sorun yok hatta deneme amaçlı steam pubg açtım sorunsuz oynadım. Kendi anakartımda da güç girişi gerektirmeyen 9500 GT kartla ve 8800 GT(tam emin değilim) kartla görüntü vs alıyorum hiç bir sorun olmadan. Asıl soru şu : Anakart başka ekran kartlarıyla görüntü veriyor sorun olmuyor, ekran kartı başka anakartta çalışıyor görüntü veriyor sorun olmuyor ancak bu iki donanım bir aradayken görüntü vermiyor acaba bu konu hakkında bilgi, tecrübe sahibi olan arkadaşlardan yardımlarınızı bekliyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Denediklerim. 1-Power supply'in 4 tane ekran kartı çıkışı var 2 farklı kabloyu 2 farklı çıkıştan denedim sorunsuzca güç veriyor ancak görüntü yok. 2-Seasonic 650W sıfır(paketini açmamıştım sırf ekran kartı testi için açtım) poweri ile denedim görüntü yok. 3-İkincil durumda olan eski bir sistemde sıfır power ile de denedim görüntü yok. 4-Anakart faklı 2 model 9500 GT kartla ve 8800 GT(tam emin değilim) ile denedim görüntü var. Donanımlar : Anakart :MSI B450 Gaming Plus İşlemci : Ryzen 5 2600 Ram : 2x8GB A data 3000 MHZ ram Ekran kartı : Asus Expedition Rx 570 4 GB Power Supply : Silverstone 1500W Gold. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CcOsmanLı -- 22 Ekim 2020; 10:45:1 > |
[RX 570]Ekran kartı ve anakart bir arada görüntü vermiyor
-
-
Gönderin arkadaşa.
https://www.youtube.com/watch?v=BJ-c0Ol1kiA&feature=youtu.be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ekran kartı arızalı değil ki, sanırım konuyu tam okumadan yorum yazdınız, ekran kartı arkadaşımın pc sinde sorunsuzca çalışıyor(steam pubg ile test ettim). Ayrıca garanti kapsamında ki kartı neden servis dışı bir yere yollayayım ki? Zaten kartta sorun olsa Asus tamir eder.
-
Arkadaşa bir danışmakda fayda var. Derin teknik konulara giriyor bir noktadan sonra 2 parçada arıza geçirmiş gibi ama ekran kartı geçirmemiş deniyor vs. Yardımcı olabilir bakıp test ederse.
Normalde bios güncel ve cmos clear işlemi yaptıktan sonra çalışması lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anakartın pilini çıkartıp bekleyin. Yada clear cmos yapıp fabrika ayarlarına dönün. Eğer çözüm olmazsa mevcut ekran kartlarınızdan biriyle bir üst yada bir alt bios sürümüne geçip deneyin.
Diğer pcde ekran kartın yükte sıkıntı yapıyor olsaydı farklı bir varyasyon daha olacaktı. Asus rx570 expedition modellerde kronik besleme arızası oluyor. Pcbde boşta kalan bir mosfet yuvası var, fakat fabrika üzerine mosfet ve sürücü bağlamamış. Çok sık kısadevreye düşen bir kart.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: mertcnoz
Anakartın pilini çıkartıp bekleyin. Yada clear cmos yapıp fabrika ayarlarına dönün. Eğer çözüm olmazsa mevcut ekran kartlarınızdan biriyle bir üst yada bir alt bios sürümüne geçip deneyin.
Diğer pcde ekran kartın yükte sıkıntı yapıyor olsaydı farklı bir varyasyon daha olacaktı. Asus rx570 expedition modellerde kronik besleme arızası oluyor. Pcbde boşta kalan bir mosfet yuvası var, fakat fabrika üzerine mosfet ve sürücü bağlamamış. Çok sık kısadevreye düşen bir kart.Hocam ekran kartının bir alt yada bir üst biosunu nereden bulurum acaba. Şuan HDMI den görüntü alıyorum ancak Display portundan görüntü alamıyorum. Anakartın biosunu da güncelleyeceğim ancak ekran kartının biosunu bulamadım netten bir kaç video var ancak biosu nasıl bulacağımı bulamadı m :)
-
Tech power up dan bulabilirsin. Gpu_z indirip oradan da güncel sürüm ekran kartını görebilirsin. Fakat benim Bahsettiğim anakartın biosuydu. Ekran kartı biosunu dual bios olmayan kartlarda pek öneremiyorum. Sizin de sorunun ondan kaynaklandığını sanmıyorum. Eğer bir porttan alıyorsanız bence onunla devam edin. Kabloda da problem olabilir.
Kabloyu şuan deneyemiyorum bu sorun ile yaklaşık 1 haftadır uğraşıyorum o nedenle yarın komple kasa+ monitör arkadaşın evine götürüp hepsini tek tek deneyecez bakalım tam olarak sorun nedir. Şimdi pc yi kapatıp anakart bios pilini çıkarıcam 1-2 dk sonra tekrar açarım sonucu buraya yazarım.
Ayrıca : PC bios ekranına girince monitörden görüntü alamıyorum.
-
Bazı monitörler bios ekranında her kabloyla görüntü vermiyor. Önceden aynı kablolama ile görüntü veriyor muydu? Kablonuzla da alakalı bu durum. Bende de hdmidan bağlayınca bios ekranı gelmiyordu. Dpden bağlayınca görüntü alıyordum.
quote:
Bazı monitörler bios ekranında her kabloyla görüntü vermiyor. Önceden aynı kablolama ile görüntü veriyor muydu? Kablonuzla da alakalı bu durum. Bende de hdmidan bağlayınca bios ekranı gelmiyordu. Dpden bağlayınca görüntü alıyordum.Hocam kablolar da aynı monitör de kasa da ekran kartı da. İkinci monitörde bağlayınca bios görüyorum HDMI ile ancak asıl monitörümde ne displaydan görüntü alıyorum nede HDMI den bios görüyorum. Daha önce çok nadir görülen bir şey sanırım çünkü pek kimse bu durumu yaşamamız. Her donanım başka alternatiflerle çalışıyor ancak asıl pc mi bir araya getirince görüntü gelmiyor
-
Ddu ile driver silip whql olan versiyonu indirip denediniz mi?
quote:
Ddu ile driver silip whql olan versiyonu indirip denediniz mi?Yok hocam denemedim birazdan onu da deneyeyim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X