Şimdi Ara

RX 570 GPU Kullanım sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımda Sapphire RX570 Pulse model ekran kartı var fakat GPU kullanımı masaüstünde de oyunda da %16 da takılı kalıyor. İlk zamanlarda böyle bir problemim yoktu son 3-4- gündür bu şekilde davranıyor.Rivatuner ve MSİ Afterburner yazılımlarıyla bu değeri görüyorum. Oyunlarda hiçbir problem yok gayet akıcı 60 fps civarlarında oynayabiliyorum ısı değerleri de oyunda zaman geçtikçe yükseliyor fakat kullanım %16 ne yaptıysam çözemedim bu sorunu (format denemedim). Nedir nedendir ? Ciddi bi problem olmasından korkuyorum.

• Merhaba,

Oyunlarda ve sistem genelinde bir sıkıntınız yoksa; sorun yazılımsal gibi duruyor. Mavi ekran, sistem kilitlenmesi/reset, FPS düşüşleri, anlık takılmalar vb. sorunlar görmemeniz buna işaret.

Programları tamamen kaldırıp (kurulu oldukları yerdeki klasörlerini de silerek veya her nerde artık varsa) tekrar kurarak denersiniz ilk başta. Akabinde GPU değerlerini okurken kullandığınız programlar harici programları kapatınız. Herhangi bir çakışma vs. olmaması için. Hiçbir şey sonuç vermediği takdirde bu tarz bugları bulmak zor olabiliyor. Direkt ekran kartının fiziksel olarak değer göndermede sıkıntısı var diyeceğim ama böyle bir durum ısı sensörleri harici görülmesi mümkün olan bir durum değil.

Bu arada ilk başta böyle bir sorun yok demişsiniz. Sürücü güncellemeleri kaynaklı sorun olması da muhtemeldir. Eski sürücülere dönebilirsiniz.

Hiçbir şey çözüm vermediği takdirde sisteminize format atarsınız. O da çözüm vermezse kartınızı kullanırsınız (sizi psikolojik olarak rahatsız etmiyorsa). Yukarıda bahsettiğim hatalar görülmeye başladığı takdirde servise gönderirsiniz ya da rahatsız oluyorsanız hemen gönderirsiniz. Her şeyi deneyinde bakalım, ona göre yorum yaparız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 21 Haziran 2017; 11:59:06 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

Merhaba,

Oyunlarda ve sistem genelinde bir sıkıntınız yoksa; sorun yazılımsal gibi duruyor. Mavi ekran, sistem kilitlenmesi/reset, FPS düşüşleri, anlık takılmalar vb. sorunlar görmemeniz buna işaret.

Programları tamamen kaldırıp (kurulu oldukları yerdeki klasörlerini de silerek veya her nerde artık varsa) tekrar kurarak denersiniz ilk başta. Akabinde GPU değerlerini okurken kullandığınız programlar harici programları kapatınız. Herhangi bir çakışma vs. olmaması için. Hiçbir şey sonuç vermediği takdirde bu tarz bugları bulmak zor olabiliyor. Direkt ekran kartının fiziksel olarak değer göndermede sıkıntısı var diyeceğim ama böyle bir durum ısı sensörleri harici görülmesi mümkün olan bir durum değil.

Bu arada ilk başta böyle bir sorun yok demişsiniz. Sürücü güncellemeleri kaynaklı sorun olması da muhtemeldir. Eski sürücülere dönebilirsiniz.

Hiçbir şey çözüm vermediği takdirde sisteminize format atarsınız. O da çözüm vermezse kartınızı kullanırsınız (sizi psikolojik olarak rahatsız etmiyorsa). Yukarıda bahsettiğim hatalar görülmeye başladığı takdirde servise gönderirsiniz ya da rahatsız oluyorsanız hemen gönderirsiniz. Her şeyi deneyinde bakalım, ona göre yorum yaparız.

Merhabalar. Mavi ekran takılma gibi olaylar yaşamıyorum. Fakat sanırım sistem genelinde yaşanan bir sorundan bilgisayarı uyku moduna alıp tekrar çıkarmaya çalışırken açılmıyor. 3-4- sn de bir açılır gibi olup resetliyor. Bu sorunu cpu yu (2500k) 4.4 Ghz a oc yaptıktan sonra yaşamaya başladım . Zaten GPU kullanım sorunu da bundan sonra başladı . Tekrar 4.3 e çektim sistem stabil 5-6- saat aralıksız oyun oynayabiliyorum fakat uyku modu sorunu hala devam ediyor. Acaba psu mu (zalman 500-lx)besleyemiyor diyorum o zaman hiç açmaması lazım diye biliyorum.

• Honey_Badger_06 kullanıcısına yanıt
    İşlemciye yapılan OC sonrası, sadece uyku modu sıkıntısı mı oluştu yoksa 4.4 Ghz'da kullanırken stabilite sorunları da var mı ? 4.3'e aldığım zaman aralıksız 5-6 saat oyun oynayabiliyorum yazmışsınız ya ondan soruyorum.

Uyku modundaki sıkıntı basit bir HDD hatasından da kaynaklanabileceği gibi işlemcinin OC yapılması sonrası PSU'nun yetmemesi ile alakalı sıkıntı yüzünden de çıkmış olabilir. Bu tarz sorunlar gerçekten akılalmaz hal alabiliyor çoğu zaman. Bambaşka bir yerden de çıkabilir çözümü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

İşlemciye yapılan OC sonrası, sadece uyku modu sıkıntısı mı oluştu yoksa 4.4 Ghz'da kullanırken stabilite sorunları da var mı ? 4.3'e aldığım zaman aralıksız 5-6 saat oyun oynayabiliyorum yazmışsınız ya ondan soruyorum.

Uyku modundaki sıkıntı basit bir HDD hatasından da kaynaklanabileceği gibi işlemcinin OC yapılması sonrası PSU'nun yetmemesi ile alakalı sıkıntı yüzünden de çıkmış olabilir. Bu tarz sorunlar gerçekten akılalmaz hal alabiliyor çoğu zaman. Bambaşka bir yerden de çıkabilir çözümü.

İşlemciyi voltajsız 4.4 e çektiğim ilk zaman mavi ekran aldım sonrasında +0.02 v verdim işlemciye ondan sonra mavi ekran sorunu geçti fakat açılmadan reset leme sorunu başladı pc de bir kaç resetten sonra kendi kendisine açılıyor açıldıktan sonra da stabil bi şekilde çalışıyordu. Uykudan uyanma sorununu bu sırada ilk defa yaşadım. Sırf bu sorundan 4.3 e voltajı da auto yaptım yine arada sıfırdan açılmamazlık yapıyor daha az resette fakat uykudan uyanma sorunu devam ediyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Uyandırma işinde kesinlikle açılmıyor ancak bios sıfırlama sonrası açabiliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Honey_Badger_06 kullanıcısına yanıt
    Demek ki yaptığınız OC stabil değil. Zaten auto voltage verilerek OC değerinin stabil olması zor. Sabit voltaj değerleri ile bahsettiğim testlerde stabilite ve oyunlarda da stabilliği yakalamanız lazım. Her şey stock değerlerindeyken bu sıkıntılar oluyor mu onu da irdelemek lazım.

Konu başlığındaki sorununuzu da her şeyi stock haline alıp ve yazılımlar ile alakalı dediğim işlemleri yapıp, irdeleyin. Çözülüp, çözülmemesi neticesinde format ve diğer çözümlere yönelirsiniz.
  • oc varsa ondan olabilir. benzer bir durum yaşamıştım oc yapmaya çalıştığım zamam.

sırf bu yüzden denemek için yapıyorum oc yi ancak. oc li halde sistem stabil çalışmıyor sanki, rahatsız ediyor ve oc iptal.
  • Afterburner'ın genel ayarlar kısmında Enable unified GPU usage monitoring var. Onu aktif edersen sorunun büyük ihtimal çözülecektir. Bu seçenek aktif olmadan rx 570lerin kullanımını yanlış gösteriyor afterburner.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

oc varsa ondan olabilir. benzer bir durum yaşamıştım oc yapmaya çalıştığım zamam.

sırf bu yüzden denemek için yapıyorum oc yi ancak. oc li halde sistem stabil çalışmıyor sanki, rahatsız ediyor ve oc iptal.

Oc ile 4.4 ve üzeri voltaj vermezsem stabilite bozuluyor ve açılışta problem oluyor. Onun için 4.3 auto voltaj gayet stabil ve oyun parformansını oldukça etkiliyor tabi pc açıldıktan sonra. Sadece ilk marşta yemiyor böyle giderse balkondan aşağı vurduracam

• quote:

Orijinalden alıntı: Aven123

Afterburner'ın genel ayarlar kısmında Enable unified GPU usage monitoring var. Onu aktif edersen sorunun büyük ihtimal çözülecektir. Bu seçenek aktif olmadan rx 570lerin kullanımını yanlış gösteriyor afterburner.

Afterburner ayarlarıyla hiç oynamadım ama yanlışlıkla kurcalarken iptal etmiş olabilirim akşam eve gidince deneyeceğim teşekkürler
  • Zaten o ayar kapalı oluyor normalde. Umarım sorununuz çözülür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aven123

Zaten o ayar kapalı oluyor normalde. Umarım sorununuz çözülür.

Hocam çok teşekkürler dediğiniz şekilde yaptım düzeldi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.