Şimdi Ara

RX 5700 XT Nitro+SE Monitörü 144 Hz Yapınca MemoryClock:1800 Mhz Sabitliyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
2
Favori
1.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Bugun 144hz'lik monitör aldım ; AOC 24G2U.

Haliyle direkt 144hz seçtim..Ve sonra farkettim ki,Memory Clock Hızı : 1800Mhz'de kilitliyor kendini.Ve Sıcaklık 50-55 hatta 60'ı bile görüyor.Sistem boştayken,Masaüstünde bu sıcaklıktaysa Oyuna girince 90'ları göreceğim herhalde.?

Ve diğer garip olanda MemoryClock sanki ben manuel olarak ayarlamışım gibi kendini 1800'e sabitliyor.1799 bile olmuyor.O derece kilitliyor yani.GPU Saat hızı da 800-807 değerleri arasında değişiyor..

Monitörü 142Hz yapmayı denedim ve 142hz'de oldu ama 1800mhz değeri oldugu gibi duruyor hiç değişme olmadı.Çoğu kişi 142hz yapınca düzeliyor demiş.Yanlış yapsaydım Monitör özelliklerinden 142'mhz'i seçemezdim sanırım diye düşünüyorum.Ama doğru yaptıysam da niye düzelmedi.??

Ben şimdi 144 hz monitör boşuna mı aldım ? Bunun bir çözümü yok mu ? 1800Mhz sabit ram hızı ile Boşta 60 derece sıcaklıkta,sanki oyundaymışım gibi fanların 7/24 dönmesi normal mi ?? 1-2 aya kalmaz kartın fanları da öelecek ozaman.? Çünkü bu kartın fanları sürekli çalışacak şekilde üretilmedi diye biliyorum.Oyun haricinde fanların çalıştığını hiç görmedim bu güne kadar.

Aynı kartı kullanıp 144hz'de sorun yaşamayanlar var mı ?

Bu da 120hz yapınca ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rifatcinaroglu -- 25 Nisan 2020; 23:22:13 >

• AMD kartlarda 144Hz'de bellekler en yüksek frekansta çalışır. Bunun bir çözümü yok. İleride sürücü güncellemesiyle de düzelmez çünkü bu AMD'ye göre bir sorun değil.

Nvidia kartlarda böyle bir sorun yok (Güç yönetim modu optimumda kaldığı sürece).
  • Msi mag271cqr monitör kullanıyorum bu sorunu bende yaşıyordum yabancı sitelerden çok kaynağa baktım. Sorun Vertical Back Porch ve Blanking ayarından kaynaklanıyor. Monitör üreticisi pixel hızını aşmamak için bu değerleri azaltıyor ve standartın dışına çıkıyor.
    Anladığım kadarıyla bu kadar yani. Kullandığınız monitör ile bu sorunu yaşayanlar çoktu.

Cru programını yüklemeniz gerekiyor

Üstteki ayarlar standart ayarları.

Bunlar ise değişmiş hali.

Orjinal ayarlarınızın ekran görüntüsünü alın ve Cru programına girin sonra şuan kullandığınız çözünürlüğe çift tık yapın. Manual olan kısmı Lcd standard yapın. Daha sonra Horizontal kısmını ekran görüntüsünü aldığınız eski ayarlarla değiştirin vertical kısımla oynamayın.(Lcd standard horizontal ayarlarıyla görüntü alamadım. Sizin monitörde bu durum yaşanmayabilir.)

Cru üzerinden ayarları değiştirdikten sonra ayarlayın etkinleşmesi için restart.exe ile ekran kartı driverine reset atmayı unutmayın. Eğer driver reset atamayıp siyah ekran kalırsa bilgisayara reset atın. Yaptıktan sonra ekran hiç gelmez ise başka display port girişine takın kabloyu cru ya tekrar girip ayarları düzeltin.

Lcd standard seçtikten sonra standart monitör ayarlarına göre Vertical Total artmış olması lazım eğer yinede düzelmemiş ise hız takılması. 5 er 5 er arttırın vertical total değerini.

Vertical ayarıyla oynadıktan sonra ekranda titreme yaşarsanız total ayarını 1 er 1 er kısın düzelene kadar. Bir yandan bellek hızınıda kontrol etmeniz gerek 1800 e takılmış mı yoksa hala 200 mü diye.

Anlatamadığım bir yer olduysa sorun lütfen

kaynak:
    reddit
    r/Amd - I solved my max memory clocks at 144Hz problem. Down the rabbit hole.
    https://www.reddit.com/r/Amd/comments/dr5bxt/i_solved_my_max_memory_clocks_at_144hz_problem/?sort=new
    (çözüm yorumlarda)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castiell07 -- 26 Nisan 2020; 2:2:52 >

• Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    benim kart 300/300 de bekleme durumunda.
    adrenalin 20.2.2 whql kullanmaktayım.
    kart rtx 580

yani tüm amd ler değil.
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    Konuyu uzun uzadıya tartışmıştık. Amd'ile bire bir yazışmalarım mevcut. Amd'ye göre bu bir problem değil;
    https://forum.donanimhaber.com/5700-xt-bellek-sorunu--141976677#141976677
  • Masaüstünde freesync'i kapatıp deneyin.
  • İki ayrı monitörüm var. Bir tanesi Asus VG24VQ diğeri aoc 24g2u. aoc monitör açıkken ekran kartı 1800 Mhz sabitleniyor. Asus monitörde ise 200e düşüyor. Arkadaşın dediği gibi 144 hz de amd 1800e sabitleniyor olsaydı asus monitörde de 1800 sabitlenirdi. Her iki monitörümde 144hz bu işi çözemedim neden 1800e sabitleniyor. O amd de kim dediyse kendi kartından bihaber sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mabolla_ -- 1 Mayıs 2020; 0:27:53 >
  • Castiell07 kullanıcısına yanıt

Sen nasıl bir kralsın be reis başta lcd standart yaptım gene takılma vardı (75 hz monitörümde) daha sonra total verticali ilk 5 artırma denememde sonuca ulaştım 75hz 200mhz artık belleklerim. Beton yetmez be reis çok sağol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.