Şimdi Ara

RX 5700 XT sistemde yüksek FPS’de bile oyunlar takılıyor. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
3
Favori
4.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Epirus

İlgili oyunlarda grafik ayarlarını düşürüp 144 FPS alacak şekilde ayarlayarak akıcılık denemeleri yapmış mıydınız? Yoksa yazdıklarınızda ben mi göremedim?

Monitörünüz aslında 120 Hz imiş. Bir nevi hız aşırtma ile 144 Hz diye pazarlanmakta.

AMD/ATi kartlar öteden beri bu tür senkronizasyonlar konusunda daha hassas (pimpirikli de denebilir) şeklinde aklımda kalmış. Güncel durumları bilmediğimi de ekleyeyim.
    hocam düşük grafik yüksek grafik 141 fps'e sabitleyip her türlü kombinasyon denendi yine aynı sonuç alındı.

monitörün 120 hz olduğunun bilgisine nereden ulaştınız bende böyle birşeyden şüpheleniyorum zaten.

ilginiz için teşekkürler, apexi hala denemedim şimdi deniycem halısahadan geldim

• hidayet güneşi H kullanıcısına yanıt
    hocam sistemimiz aynı mı veya benzerlikleri mi var cod warzone zaten micro stutterdan hiç oynanmıyor ondan bahsetmiyorum bile ISLC kullandım hpet kapattım neler yaptıysam olmadı process lassoyu denememiştim ama hemen bakıyorum
  • over.watch O kullanıcısına yanıt
    Benim Intel Nvidia ama bu sorunu araştırırken aynı sıkıntıların AMD sistemlerde de yaşandığını gördüm. Bundan önce ne denediysem olmadı takı bu programı indirip kullanmaya başlayana kadar. İnşallah sizinde derdinize deva olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    İlk sayfada @TheArmy32 ile olan yazışmalarınıza istinaden yazmıştım.

Bu arada düşük ayarlar seçili iken neden 144 değil de 141'e sabitleme yaptınız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Optimizasyon sorunu. Yapacak bir şey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Epirus

İlk sayfada @TheArmy32 ile olan yazışmalarınıza istinaden yazmıştım.

Bu arada düşük ayarlar seçili iken neden 144 değil de 141'e sabitleme yaptınız?
    çünkü 144 yaptığımda fps 144'den 1-2 fps fazla kaçabiliyor sistemin yorulmadığı anlarda bu da fps monitörün freesync aralığından çıktığında (48-144) tearing olayı oluyor o yüzden 141 e sabitliyoruz 1-2 fps kaçsa bile 144'ü geçmiyor ve her zaman freesync devrede oluyor.

şimdi apexi denedim yine aynı sorun 125'e sabitledim düzeldi kafayı yemek üzereyim apexde herşey ultrada 1080p'de gpu %70 ile %80 arası kullanılıyor acaba bununla mı alakalı?

pcyi ilk aldığımda böyle şeyler yaşadığımı hatırlamıyorum 141 de oynuyordum pürüzsüz

Bu yazdıklarınıza göre olay beni aşıyor.

Sitelerinde:

FreeSync Premium

Hızlı oyunlarda bile en kaliteli görüntünün tadını çıkarın. AMD FreeSync Premium Teknolojisi, ekran kartı ve monitörün yenileme hızlarının senkronize olmasını sağlayarak, en üst düzey performansta akıcı ve yırtılmasız bir oyun deneyimi sunuyor. En az 120Hz yenileme hızına sahip AMD FreeSync Premium, daha gerçekçi bir deneyim için bulanıklı azaltıp görüntüyü keskinleştiriyor. LFC özelliği, çerçeve hızının yenileme hızından aşağı düşmesi durumunda oluşabilecek takılma riskini ortadan kaldırıyor.

şeklinde bilgilendirme yapmışlar.

https://eu.aoc.com/tr/gaming-monitors/c24g1

Umarım önerilerle çözüm bulursunuz..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorun monitörde gibi. Başka bir 144Hz monitörde deneme imkanınız varsa deneyin derim.

• Arkadaşlar konu güncel.
    Tycho Braheyoutube
    Destiny 2 Aim Smoothing test (post-stutter)
    https://www.youtube.com/watch?v=71w0JP8BYcM
    yabancı birisinin yaşadığı şu durumun benzerini yaşıyorum ama benimki bu kadar ağır değil biraz daha hafif kasıyormuş gibi ama yinede çok göze batıyor. kendiside bir çözüm bulamamış videoyu izlerseniz betimlediğim şeyi anlayacaksınız bu bir fps düşmesi değil bambaşka bişey ama nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi over.watch -- 8 Ağustos 2020; 15:30:4 >

Bu programı çekim memory latency benchmark yapabilirmisin?

www.aida64.com
    Download AIDA64 Extreme 6.25.5400 (EXE) | AIDA64
    https://www.aida64.com/downloads/ZWMwYzE5OWQ=

Bu testi yapacaksınız.

https://www.youtube.com/watch?v=nk3_h7p_S3s&feature=youtu.be

2 ihtimal kaldı ya ram gecikmen aşırı ve darboğaz yaptırıyor bir noktada sisteme yada psu kalitesi yetersiz kaldığı noktalarda yeterli beslemeyi sağlayamayıp akıcılık kaybı oluşuyor.

Bunlar değilse eğer ozaman ekran kartı arızası olabilir.

Birde işlemcinin çarpan voltaj sabitleme işini iptal edin herşey auto da olsun core boost açık ama pbo biostan kapalı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 8 Ağustos 2020; 16:51:9 >

• Timeguard T kullanıcısına yanıt
    1-2 saat içerisinde evde olacağım hemen deneyip geri dönüş bırakırım. teşekkürler.
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    RX 5700 XT sistemde yüksek FPS’de bile oyunlar takılıyor.

sonuç burada. çarpan kilitli de denedim core boost kapalıyken daha yüksek çıktı sonuçlar 5 ila 10 arası
  • yok mu deneyebileceğin başka bir monitör

bu sorun monitör sorunu %97
  • Ekra çn kıtılması yalıyotsun sanırım, vsynch açmayı denedinmi144 fps altına düşmeden

• Vsync açık kapalı farketmiyor aynı durum var ama açıkken nispeten daha iyi, 141 e sabitliyorum fpsyi sürekli freesync aralığında olmak için sanki ekran yırtılıyor gibi oluyo ama gözle görülecek gibi değil insana hissettirdiği kasma hissi gibi oluyo bi çözemedim çevremde de 144hz monitörü olan yok elim kolum bağlandı

• quote:

Orijinalden alıntı: over.watch

Vsync açık kapalı farketmiyor aynı durum var ama açıkken nispeten daha iyi, 141 e sabitliyorum fpsyi sürekli freesync aralığında olmak için sanki ekran yırtılıyor gibi oluyo ama gözle görülecek gibi değil insana hissettirdiği kasma hissi gibi oluyo bi çözemedim çevremde de 144hz monitörü olan yok elim kolum bağlandı
    dostum emin ol %96 monitör sorunu

capframex indirip frametime grafiği açıp bak istersen, dümdüz grafik görüyorsan sorun monitördedir

kare atlaması yapıyor işte
    https://www.reddit.com/r/Monitors/comments/4auq5e/aoc_g2460fq_has_frame_skipping_and_doesnt_feel/
    www.testufo.com
    TestUFO: Frameskipping
    https://www.testufo.com/frameskipping

"creenshots won't work. Use 1/10th second exposure or longer to capture multiple squares. If camera exposure can't be raised, decrease camera ISO and/or reduce monitor brightness, to make camera do longer exposures. If you see only 1 or 2 white squares in your photo, try again."

1/10 exposure ayarlı bir fotoğrafını çek bu sayfanın

eğer bazı kareler görülmüyorsa gg, o monitör adam olmaz

• 1/10 ve fotoğrafını çek derken anlamadım telefonumla fotoğraf mı çekeyim rastgele bir an da yoksa video mu çekeyim horizontal 1 vertical 10 mu olacak

bu da furmark testi 20 dakikalık 1080p 8xmsaa

RX 5700 XT sistemde yüksek FPS’de bile oyunlar takılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: over.watch

1/10 ve fotoğrafını çek derken anlamadım telefonumla fotoğraf mı çekeyim rastgele bir an da yoksa video mu çekeyim horizontal 1 vertical 10 mu olacak

bu da furmark testi 20 dakikalık 1080p 8xmsaa

expouse rate olur 1/8s 1/15s gibi

1/10 ve yükseği (1/8 1/2 gibi)

biçok yeni telefonda oluyor

resim cekmen lazım evet, herhangi bir andan tek bir resim

eonra buraya at değerlendirelim

telefonunun kamera uygulamasında exposure ayarlama yerini bulman lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 8 Ağustos 2020; 18:58:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

expouse rate olur 1/8s 1/15s gibi

1/10 ve yükseği (1/8 1/2 gibi)

biçok yeni telefonda oluyor

resim cekmen lazım evet, herhangi bir andan tek bir resim

eonra buraya at değerlendirelim

telefonunun kamera uygulamasında exposure ayarlama yerini bulman lazım

Alıntıları Göster
    bi türlü bulamadım şu exposurenin türkçesini söylersen belki bulabilirim en boy oranı falan mı. telefon xiaomi redmi note 8 pro

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi over.watch -- 8 Ağustos 2020; 18:1:42 >
    pozlama olabilir mi? tam bilmiyorum

fotoğraf uygulamasında aşağıda modlar var, portrait, video, short video gibi. en sağda pro mod var mı? pro modda o ayarlar çıkar, orada 1/8 1/15 gibi değerler görebilirsiniz

1/8 varsa onu kullanabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 8 Ağustos 2020; 19:2:52 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.