Şimdi Ara

RX 5700 XT sistemde yüksek FPS’de bile oyunlar takılıyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
3
Favori
4.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CCaaNN

Yine basit bir oneri olacak ama su ayarin 144Hz de oldugunu kontrol ettiniz mi?

https://prnt.sc/tvmmbn

Overdrive modunu en fazla medium yapin, high - extreme gibi ayarlar yaparsaniz inverse ghosting gibi etkiler yaratabilir. Performans icin gorsellikten taviz vermis olursunuz. Gerek yok. Deneme sansiniz varsa baska bir monitor ile deneyin, boyle bir sansiniz yoksa monitorun belki on ayarli modlari vardir, FPS, RTS gibi bu ayarlarda deneyin bakalim, belki yaptiginiz bir ayar etkilemistir. Son olarak oyun ile alakali bir sorun da olabilir, ozellikle overwatch da yasadiginizi belirtmissiniz, imkan varsa yuksek FPS deneyimleyebildiginiz baska oyunlara da bakin derim.
    öneri için teşekkürler daima 144hz seçili 120hz denedim o da 125fps akıcılığı vermedi hatta cru ve amdnin kendi özel çözünürlük hazırlayıcısı ile 143,142,141 gibi hz'leri denedim sorun aynı problemin özeti mouse ile ekranı hızlıca çevirince akıcı, yavaş hareketler gerçekleştiği zaman kasma hissiyatı yaşanıyor ve göze aşırı batıyor. overwatch ile denedim çünkü epic ayarlarda 144 fps üzeri alabiliyorum sabit 144'den düşmeden diğer oyunlarda da var ama fps oyunlarda bariz göze batıyor bu durum

• Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Hocam umarım sizin dediğiniz gibidir de bende mevcut 2060s kartımı satıp AMD’nin yeni çıkacak kartlarına geçecek cesareti bulurum :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu kadar örnek verdim ve örneklerin hepsi yeni daha bundan açıklayıcı başka bir yöntem bilmiyorum ve son dönemdeki şikayetlerin hemen hemen hepsi böyle..

Birde nvidia tarafında bakalım şikayetler ne derece görünüyor az mı çok mu?

Open Issues in Version 451.67 WHQL
    As with every released driver, version 451.67 WHQL of the Release 450 driver has open issues and
    enhancement requests associated with it. This section includes lists of issues that are either not
    fixed or not implemented in this version. Some problems listed may not have been thoroughly
    investigated and, in fact, may not be NVIDIA issues. Others may have workaround solutions.
    For notebook computers, issues can be system-specific and may not be seen on your particular
    notebook.

Windows 7 Issues

 [Notebook][H-Clone]: With the integrated graphics processor as the clone source, display
    settings cannot be changed from the NVIDIA Control Panel. [200594188]

Windows 10 Issues

 [Mechwarrior 5 DirectX 12]: The game crashes randomly with TDR and "Video driver crashed
    and was reset” error. [200634109]
     [Shadow of the Tomb Raider][DirectX 12]: The game may crash when launched if Hardware-
    accelerated GPU scheduling is enabled. [3037544]
    To workaound, disable Hardware-accelerated GPU scheduling.
     [Horizon Zero Dawn Complete][DirectX 12]: Colored corruption occurs during the game-load
    menu if Image Sharpening is enabled. [200633655]
     Several games randomly freeze for a few seconds during gameplay. Affected games include
    Assassin's Creed Origins, Planetside 2, Assassin’s Creed III, Assassin’s Creed Odyssey, and
    Assassin’s Creed Syndicate. [3038632]
     [Sunset Overdrive]: The game may display random green corruption if Depth of Field is
    enabled from in-game settings. [2750770]
     [VR}: HDCP errors occur with Valve Index VR. [2967616]
     [Call of Duty: Modern Warfare]: Color banding can occur in the game after enabling Image
    Sharpening from the NVIDIA Control Panel. [2889337/3028436]
     [Call of Duty - Warzone]: Freestyle does not work. (200593020)
     [Forza Motorsport 7]: The curb may display a black strip during a race on certain tracks.
    [2781776]
     [Zombie Army: Dead War 4][Ansel/Freestyle]: The Ansel & Freestyle tabs are unselectable.

[Tom Clancy's Rainbow Six Siege][Vulkan][G-SYNC]: When playing the game in Vulkan mode
    with G-SYNC enabled, flickering occurs after switching the game between full-screen and
    windowed mode.[200578641]
    To work around, either disable G-SYNC or play using an API other than Vulkan.
     Video playback on the secondary display lags/freezes while playing a game on the primary
    display if Hardware-accelerated GPU Scheduling is enabled [200586262]
     [Notebook][H-Clone]: With the integrated graphics processor as the clone source, display
    settings cannot be changed from the NVIDIA Control Panel. [200594188]
     [Notebook]: Some Pascal-based notebooks w/ high refresh rate displays may randomly drop
    to 60Hz during gameplay. [3009452]

https://us.download.nvidia.com/Windows/451.67/451.67-win10-win8-win7-release-notes.pdf

TÜRKÇE GOOGLE ÇEVİRİ

451.67 WHQL Sürümündeki Açık Konular Her sürümde olduğu gibi Sürüm 450 sürücüsünün 451.67 WHQL sürümünde açık sorunlar var ve onunla ilişkili geliştirme istekleri.

Bu bölüm, bu sürümde düzeltildi veya uygulanmadı.

Listelenen bazı sorunlar tam olarak çözülmemiş olabilir araştırılmış ve aslında NVIDIA sorunları olmayabilir.
    Diğerleri geçici çözümlere sahip olabilir.
    Dizüstü bilgisayarlar için, sorunlar sisteme özgü olabilir ve kendi bilgisayarınızda görülmeyebilir not defteri.

Windows 7 Sorunları

Notebook [Notebook] [H-Clone]: Klon kaynağı olarak entegre grafik işlemcisi ile, ekran ayarlar NVIDIA Kontrol Panelinden değiştirilemez.
    [200594188]

Windows 10 Sorunları 

[Mechwarrior 5 DirectX 12]: Oyun, TDR ile rastgele çöküyor ve "Video sürücüsü çöktü ve sıfırlandı ”hatası. [200634109]

 [Tomb Raider'ın Gölgesi] [DirectX 12]: Donanım, hızlandırılmış GPU planlaması etkinleştirildi. [3037544] Geçici çözüm için Donanım hızlandırmalı GPU zamanlamasını devre dışı bırakın.

Horizon [Horizon Zero Dawn Complete] [DirectX 12]: Oyun yükü sırasında renkli bozulmalar meydana gelir Resim Netleştirme etkinse menüsü.[200633655]

 Oyun sırasında birkaç oyun rastgele birkaç saniye donar. Etkilenen oyunlar şunları içerir Assassin's Creed Origins, Planetside 2, Assassin'in Creed III, Assassin'in Creed Odyssey'i ve Assassin’s Creed Syndicate.[3038632]

Sunset [Sunset Overdrive]: Alan Derinliği ise oyun rastgele yeşil yolsuzluk gösterebilir oyun içi ayarlardan etkinleştirildi.[2750770]

VR [VR}: Valve Index VR ile HDCP hataları oluşur.
    [2967616]

 [Call of Duty: Modern Warfare]: Görüntü etkinleştirildikten sonra oyunda renk şeritleri oluşabilir NVIDIA Kontrol Panelinden Bileme.
    [2889337/3028436]  [Call of Duty - Warzone]: Serbest stil çalışmıyor. (200593020) 

[Forza Motorsport 7]: Boş yolda belirli pistlerde bir yarış sırasında siyah bir şerit görüntülenebilir. [2781776] 

[Zombie Army: Dead War 4] [Ansel / Freestyle]: Ansel ve Freestyle sekmeleri seçilemez.

[Tom Clancy's Rainbow Six Siege] [Vulkan] [G-SYNC]: Oyunu Vulkan modunda oynarken G-SYNC etkinken, oyun tam ekran ve pencereli mod. [200578641] Geçici çözüm bulmak için, G-SYNC'yi devre dışı bırakın ya da Vulkan dışında bir API kullanarak oynayın.

 İkincil ekranda video oynatma, birincil ekranda oyun oynarken gecikiyor / donuyor. Donanım hızlandırmalı GPU Zamanlaması etkinse görüntüleme [200586262]

Notebook [Notebook] [H-Clone]: Klon kaynağı olarak entegre grafik işlemcisi ile, ekran ayarlar NVIDIA Kontrol Panelinden değiştirilemez. [200594188]

Notebook [Not Defteri]: Yüksek yenileme hızı ekranlarına sahip bazı Pascal tabanlı dizüstü bilgisayarlar rastgele düşebilir Oyun sırasında 60Hz'e kadar. [3009452]

Bence okadarda harika durumda değiller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 7 Ağustos 2020; 14:23:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lustiel L kullanıcısına yanıt
    Dostum bildiğim kadarıyla tek kablo çift kablo durumunun sebebi, tek kablo ile bağladığın zaman kartı beslemek için gereken gücün tamamı o kablo üzerinden geçecek ve üzerinden fazla güç geçen kablo daha çok ısınıp verimliliği düşecek. 2 kablo üzerinden bağlarsan karta gidecek gücü paylaştırmış olacaksın. Ama o güç kaynağıyla böyle bir şey umrumda bile olmazdı açıkcası. Gerçekten kaliteli. Bende 4 yıldır Seasonic x-750 80+gold kullanıyorum. Güç kaynağından tek kablo çıkmadığı için 2 kablo ile bağlamıştım ama tek kablo olsaydı onunla bağlardım çok takılmazdım. Güç kaynağın top tier kalitede endişelenme.

Hocam yanlış anlamayın ben sizinle Nvidia, Amd kavgası yapmak için yazmadım onları :) yanlış anlaşılma olduysa kusura bakmayın. Forum bazında insanlar bu kartlarla ilgili sorunlar yaşıyor sizde üşenmeden aynı şeyleri yazıyorsunuz ona değindim:)

• Yok anlamadım, onun nedenini anlatmıştın size zaten.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/144932396

5700xt gibi 200-250w+ ekran kartları ile beni geç dünyada 3. 4. Sınıf c-d yada e tier tipi psu gördüğünde 3. 4. 5. Kalite ssd gördüğünde yada stabilitesi şüpheli ram işlemci oc işlemi olabilme ihtimali gördüğünde veyahut en giriş sınıfı anakart gördüğünde veya önce genel montajlama ve kurulum sorunu var mı diye kontrol edip benzer şekilde uyarmayan bir örnek daha varsa az buçuk bu işlerle uğraşan linus tarzı vs guru yani örnek olarak kabul edilebilecek seviyede.. Bende sorunların %90 kadarının çözüldüğü örneklerde ki gibi yardımcı olma methodunu önermekle uğraşmayacağım.

😘

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 7 Ağustos 2020; 14:47:38 >

• Karta bios atmayı denediniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suppordle -- 7 Ağustos 2020; 14:46:39 >
  • Suppordle kullanıcısına yanıt
    karta bios atmayı denemedim araştırdım ama bulamadım rx5700xt gpu bios gibi aramalar yaptım ama bir sonuca ulaşamadım rx5700 için çıkıyor bios ama 5700xt için bulamadım yardımcı olursan sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: over.watch

karta bios atmayı denemedim araştırdım ama bulamadım rx5700xt gpu bios gibi aramalar yaptım ama bir sonuca ulaşamadım rx5700 için çıkıyor bios ama 5700xt için bulamadım yardımcı olursan sevinirim
    https://www.techpowerup.com/download/ati-atiflash/

bu programı indirin içindeki dosyayı ayıklayıp klasöre çıkartın, amdvbflashwin adlı programı çalıştırıp aşağıda yer alan biosu indirip "load image" deyin. eğer hata verirse bana tekrar dönüş yapın. ben bu şekilde vega 56 bios atmıştım 1 senedir de bu şekilde kullanıyorum.

https://download.gigabyte.com/FileList/BIOS/GV-R57XTGAMING-OC-8GD-FA0.zip

bios atmadan önce her ihtimale karşı kartın biosunu bir yere yedekleyin. bunu da aynı programda "save" butonuyla yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suppordle -- 7 Ağustos 2020; 15:25:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Suppordle

https://www.techpowerup.com/download/ati-atiflash/

bu programı indirin içindeki dosyayı ayıklayıp klasöre çıkartın, amdvbflashwin adlı programı çalıştırıp aşağıda yer alan biosu indirip "load image" deyin. eğer hata verirse bana tekrar dönüş yapın. ben bu şekilde vega 56 bios atmıştım 1 senedir de bu şekilde kullanıyorum.

https://download.gigabyte.com/FileList/BIOS/GV-R57XTGAMING-OC-8GD-FA0.zip

bios atmadan önce her ihtimale karşı kartın biosunu bir yere yedekleyin. bunu da aynı programda "save" butonuyla yapabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    eve gittiğimde deneyeceğim şu an çalışıyorum, bios atıldıktan sonra yapmam gereken herhangi bir ayar var mı driveri vs. silecek mi bu işlem getirisi ve götürüleri nelerdir bir de bu gigabyte modeli için benimki sapphire pulse bir sorun olur mu teşekkürler ilgin için

• Arkadaşlar boşu boşuna kalp kırmaya, moral bozmaya gerek yok. @Timeguard hocam elinden geldiği kadarı ile sorunları çözüme kavuşturmak için yardımcı oluyor. Sağolsun devamlı özelden konuşup sohbet ederiz ki hiçbir sorumu cevapsız bırakmaz. Açıkçası bazı sorunların ben Windows kaynaklı olduğuna inanmaya başladım. Adamlar her guncellemeden sonra hatalı sürücü yayınladıklarını itiraf ediyorlar açık açık. Yeni sistem kuracaklar veya parça değişimi yapanlar illa ki format şart diyorum hatta sürücüleri el ile kursunlar. Windows salak saçma eski sürücüleri kurup duruyor çünkü

• quote:

eve gittiğimde deneyeceğim şu an çalışıyorum, bios atıldıktan sonra yapmam gereken herhangi bir ayar var mı driveri vs. silecek mi bu işlem getirisi ve götürüleri nelerdir bir de bu gigabyte modeli için benimki sapphire pulse bir sorun olur mu teşekkürler ilgin için

Alıntıları Göster
    Bende Vega 56 Saphire Pulse var, Gigabyte ın biosuyla çalışıyor.

Bir şey yapmanıza gereken yok işlem bitince restart atmanız kafi. Getirisi daha kararlı saat hızları ve stabilite olmuştu benim için, aynı işlemi msi ın rx 560 ına da yapmıştım gigabyte biosuyla onda da saat hızları düşüyordu düzelmişti bu şekilde.

• Sıcaklık sorunu ya da yazılımsal bir sorun olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mugetsuga

Sıcaklık sorunu ya da yazılımsal bir sorun olabilir
    sıcaklık sorunu değil. fan hızı 85 de oyun epic ayarlarda 1080p de aldığım en yüksek sıcaklık 56 derece yazılımsal sorun olabilir ama bütün amd driver sürümlerini denedim hepsinde aynı sorun 125 fps nasıl olur da 144 den daha pürüzsüz farklı bir algoritması falan mı var bu hesaplamanın ne kadar fazla fps = o kadar akıcılık anlamına gelmeli değil mi tabi ki monitör hertz'in de artması gerekir
    Better Gamingyoutube
    AOC C24G1 Monitor FPS Settings (More Frame rate)
    https://www.youtube.com/watch?v=_Eqox5djAHs
    şu videoyu 3:47 den itibaren izlemeye başlayın benim monitörümün aynısıyla oynadığı pürüzsüzlüğe bakın 125 fps de aynısını yakalayabiliyorum ama 1 fps düşse veya artsa bozuluyor ama artmıyor çünkü rtss ile kitliyorum genelde düşüyor çok zorladığım zaman

• Biraz iddalı konuşucam ama tartışma da yaratmak istemiyorum yanlış anlaşılmasın.
    Bu ekran kartı sıkıntılı, bende alacaktım direkten döndüm gerçekten, şu an 1080ti kullanıyorum kafa rahat.
    Bu ve buna benzer sorunlar çok yaşanıyor bu kartta, kart oyunmu seçiyor nedir aynı kartı kullanan arkadaş Warzone oynamayadı bu kart yüzünden resmen. Apex Legend oynuyor sorun yok ama Warzone oynayamamıştı ve oyunu silmişti. @bocekgrafik
    Kendisi kart hakkında bilgilerini paylaşsın belki yararı olur, sistemin güzel gerçekten baktığında sorun olmaması lazım.

• Lion_Army kullanıcısına yanıt
    Arkadaş oyun oynamada değil 125fps den sonra akıcılık azalıyor gibi ilginç bir sıkıntı yaşıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 7 Ağustos 2020; 19:56:5 >
    Ben ekran kartından kaynaklandığını düşünüyorum. Zaten Hz olarakta bi takım sıkıntıları vardı bu kartın. Çeşitli konular mevcut bunun ile alakalı.
  • eve geldim ve yukarıda tavsiye edilenlerin hepsi yapıldı sadece gpu bios atmak dışında, sorun devam ediyor.

şimdi uzun zamandır oynamadığım apex legends iniyor indiği zaman apex'de de aynı akıcılığı bozan şeyi yakalayabilcek mi gözlerim bakalım çünkü oradaki akıcılığı unuttum

bu bir plaseboya mı dönüştü bilemiyorum aslında öyle birşey olmuyor mu gözlerim yanıltıyor olamaz istanbul tuzlada yaşayan varsa eve davet edebilirim gelip canlı görsün o etkiyi o kadar sinir bozucu ki
  • over.watch O kullanıcısına yanıt
    İlgili oyunlarda grafik ayarlarını düşürüp 144 FPS alacak şekilde ayarlayarak akıcılık denemeleri yapmış mıydınız? Yoksa yazdıklarınızda ben mi göremedim?

Monitörünüz aslında 120 Hz imiş. Bir nevi hız aşırtma ile 144 Hz diye pazarlanmakta.

AMD/ATi kartlar öteden beri bu tür senkronizasyonlar konusunda daha hassas (pimpirikli de denebilir) şeklinde aklımda kalmış. Güncel durumları bilmediğimi de ekleyeyim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

eve geldim ve yukarıda tavsiye edilenlerin hepsi yapıldı sadece gpu bios atmak dışında, sorun devam ediyor.

şimdi uzun zamandır oynamadığım apex legends iniyor indiği zaman apex'de de aynı akıcılığı bozan şeyi yakalayabilcek mi gözlerim bakalım çünkü oradaki akıcılığı unuttum

bu bir plaseboya mı dönüştü bilemiyorum aslında öyle birşey olmuyor mu gözlerim yanıltıyor olamaz istanbul tuzlada yaşayan varsa eve davet edebilirim gelip canlı görsün o etkiyi o kadar sinir bozucu ki
    Selamlar ben bu dediklerinizi cod. Warzone da yaşıyordum. Process lasso yu indirip oyunun işlemci kullanımı normale çektim düzeldi bazen normalin altına almak zorunda da kaldığım oldu ama işin ilginç yanı FPS düşüşü yaşamadım. İsterseniz öyle zor işlere girmeden bunu da deneyin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.