Şimdi Ara

Rx 580 gta 5 30 fps

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni ikinci el bir rx580 xfx 8gb aldım
    Kalan sistemim
    FX 8350
    8 gb ram
    600w power

Ama gta 5 te komik bir değer olan 30-45 arası fps alıyorum yardım edermisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusufismetsoy -- 9 Aralık 2023; 23:28:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yeni karta geçerken (özellikle nvidia karttan) temiz sürücü kurulumu yaptınız mı? Ya da yeni karttan sonra format atıp temiz kurulum yapmak da sayılabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu şahıs 50 fps alıyor. Senin benchmark sonucun kaç? Ram 1 adet 8gb midir yoksa 2 adet 4gb midir?

DaniSoulsyoutube
    ╔════════════PC-SETUP════════════╗ ╠► CPU: AMD FX-8350 ╠► OS: Windows 10 64Bit ╠► Motherboard: Asus M5A99X Evo ╠► RAM: 8GB RAM Patriot 1333Mhz ╠► GPU: Gigabyte RX 580 Gaming 8GB ╠► PSU: Cooler Master GX 750Watts 80plus Bronze ╠► SSD: Kingston 120Gb ╠► HDD: WD 2Tb BlackCaviar and WD 500Gb GreenCaviar ╠► Case: Cooler Master Storm Scout 2 ╠═══════════════════════════════╣
    https://www.youtube.com/watch?v=m_7NhhR6ZDM&feature=youtu.be
  • OptikForm kullanıcısına yanıt
    2 adet 4
    Ayrıca bende ayarları sıfırladıktan sonra 50 fps almaya başladım acaba sorun işlemci darboğazı mı

• Yusufismetsoy Y kullanıcısına yanıt

Darboğaz elbette yaşarsın ama ayar sıfırlamayı biraz açar mısın ne yaptın tam olarak? Grafik ayarlarını mı sıfırladın?

Hocam o işlemci milattan önce kaldığını net söyleyebilirim. Safi çekirdek gücü ve potansiyeli çok ama çok zayıf günümüz gta 5 oyununa göre.

Sizin ilacınız ayrıca sadece işlemci değil ram yükseltmekte gerekli. 2x8gb olarak 16gb ram alın fpsinizin ve akıcılığınızın gözle görülür çok rahat arttığını anlayacaksınız

Minimum ryzen 5500 alın derim. O ekran kartının ilacı 5500 olacaktır. Bütçe yetmezse ikinci el 3600 lere bakın derim

Ekran kartı iyi, ama oyunda düşük fps almanıza sebep tamamiyle işlemci ve ram.

Ek olarak: ekran kartınız pci express 3.0 iken kullandığınız anakart 2.0 destekli. Buda performansı baya törpüleyen etmen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 10 Aralık 2023; 2:32:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• FX8350...

İşlemci değişmek zorunda.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 580 4 GB FurMark test sonucu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • OptikForm kullanıcısına yanıt
    Oyunda display dan sıfırladım

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler detaylı bilgi verdiğiniz için başka eksik var ise yazın tamamlamaya çalışayım

Birde Elimde i5 4. Nesil işlemci var o işlemci daha performanslı olurmu

Dediklerim dışında eksiğiniz yok.

Minimum ryzen 5500 alın sıfır olarak, bütçe yetmez ise ikinci el ryzen 2600x veya 3600 bakabilirsiniz.

İşlemciyi değiştirdikten sonra birde 2x8gb ram alın sizin iş tamam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • işlemci kötü diyen var. adam rtx4090 quad sli yapmış ya yetmiyecek :D gta ya yetmez diyen var. he 2013 de çıkmış oyuna yetmeyecek.

kimse rame takılmamış bir kişi hariç.

abi o ramle o karttan ne bekliyorsuuz? trx soket işlemci de taksa o ramle iş yapıcak mı?

işlemci iyi. rami kötü arkadaşın. ben bu ay 32 gb ram almayı planlıyorum siz adama 8 gb ram yeterliymiş gibi yazıyorsunuz :D o kart 8 gb la kasar abi. oyundan nasıl atmıyor onu anlamadım ben.gtx960 bile 8 gb ramle oyundan atıp not enoug memory hatası veriyordu zırt pırt.

• zombi7406 Z kullanıcısına yanıt

Gta 5 iyi optimize edilmiş bir oyun. 720p ve 8 GB ram olan sistemde bitirmiştim mesela. 5670 ekran kartı ile bile 30-40 arası fps veriyordu. Yalnız bu oyun işlemci gücüne aç. Patlama çatlama olduğu için sanırım. FX 8350 boş bir işlemci, 580 gibi bir kartı beslemesi mümkün değil.

O yüzden her şeyden önce işlemciye takılmışızdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-744329BC8 -- 18 Aralık 2023; 7:16:2 >
  • çünkü sen bu oyunu 5670 le oynadığını kendin söylüyrsun. ama o kart o ramle daha fazla işlemci ve ssd kullanımına sebeb olur. inanmıyorsan bi ara sırf indirip deniyim ama ramlerimi sattım 5 inde satın alıcam. sana ss li halde ispatlıyabilirim. o ramle bu tür kartlar problem üstüne problem çıkarır doğal.

nnerden mi eminim? daha önce gtx960 la oynadım ve not enough memory diyip kapattı :D fps de 30 larda idi. amd kartlar kapatmaz. kendini frenler.

• quote:

Orijinalden alıntı: zombi7406

çünkü sen bu oyunu 5670 le oynadığını kendin söylüyrsun. ama o kart o ramle daha fazla işlemci ve ssd kullanımına sebeb olur. inanmıyorsan bi ara sırf indirip deniyim ama ramlerimi sattım 5 inde satın alıcam. sana ss li halde ispatlıyabilirim. o ramle bu tür kartlar problem üstüne problem çıkarır doğal.

nnerden mi eminim? daha önce gtx960 la oynadım ve not enough memory diyip kapattı :D fps de 30 larda idi. amd kartlar kapatmaz. kendini frenler.

Doğrudur ama sanki sistem şişmişde ram de hiç yer kalmamış gibi geldi bana. Ya da sizin sistemde başka arıza olmuş olabilir. 8GB ram ile de çalışır gta5. PS4-PS4 PRO misal.

• Hasbinallah :) yaw arkadasim sen neyle neyi karsilastiroyorsun??? Ps4 gpu su hd7950 ayarinda bi kartti. Kaldi ki konsol. Windows kadar servisi yok. Ram tuketmez bosta berdeyse.

Bi de benim sistemde ram sismesj demissin. Kusura bakma da konsol kullanmiyorum. Tabii arka planda bi seyler olacak. Ram ille sisecek. Pc nin olayi bu zaten. Kaldi ki pc ile konsolun grafigi bir mi???

Biz burda gtx960 580 diyoruz. Sen bana biri 5670 biri 7900 serisi gpu diyon.

Siz optimizasyonu ne sekilde anliyorsunuz bilmem ama oyun o ramde kapanmjyorsa o birz optimizasyonundan zaten. Ama sen tutup da 580 8 gb ramle oyun aciyorsan suc sende. Ramleri sattim 5. Inde yeniden ram aldigimda sana 16 gb da gta nin kullanim degerlerini rahatlikla atabilirim. Ama yani senin kimbilir kac sene once hangi ayarda bitirdigin gta ile bu gunku gta yi ayni saniyorsan gercekten mesele var demektir.

Cunku ben 5 yil once de pubg oynuyordum gecen de actim ve onda da ram islemci ihtiyaci inanilmaz artmis. Ki gta ya gelen guncellemelerden o kaplamalar o modlamalardan sonda sen hala 8 gb ramden medet umuyorsan insanin aklina arkadasa pc yi satan kisinin sen oldugu, ondan savundugun fikri geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 8gb ram Gta 5'te yeterli oluyor.30fps'de çalışması için geçerli bi sebep değil. fx8350 de güncel oyunlarda 30fps'yi rahat tutturuyor kart güçlü olduğu sürece. Gta'da bu işlemci ile çok fazla olmasa da 30fps üstü alınması lazım. Rx580 ekran kartı bir iki ayar hariç full ayarlarda 1080pde 60fpsyi tutturabiliyor.

Gta V'de ekran kartını zorlayan 2 ayar var.Bunlardan ilki msaa. Bi onu kapatın. Bir de advanced graphic ayarlarında high resolution shadows var onu kapatın ve öyle deneyin.Fpsnin 30un üstüne çıkması lazım.

Yok eğer çıkmıyorsa bi arkadaş pci express 2.0 demiş. Belki o kısıtlıyordur ama pek sanmıyorum. Küçük bir ihtimal de amdnin o seri işlemcilerinde bazen çekirdekler kapalı olabiliyordu, tüm çekirdekler çalışmayabiliyordu. Manuel olarak windows sistem ayarlarından kurcalayıp kapalıysa tüm çekirdekleri açmayı deneyin.

• abi biz neden böyle saçma sapan tartışmalara giriyoruz ki. biri de 4 yıllık video atmış  

açsın konu sahibi arkadaş alt+r kombosunu ya da msi afterburneri. baksın neresi sıkıştırıyor pc yi anlasın.

8350 o ekran kartını rahatlıkla besleyebilmesi gereken bi işlemci. bakalım kimin iddiası gerçek?

• https://forum.donanimhaber.com/asus-rog-rx-560-v2-ryzen5-2600-donma-ve-texture-loading--157554006 aha yine siteden bir olay. yine arkadaşda 8 gb ram vardı.

elemana yazdığım.

o işlemci ile o ram işkence çeker.

adam da bi 8 gb daha kardeş aldı. sorunları çözüldü. 8 gb ramle bu gün hangi oyunu oynayabileeğinizi düşünüyorsunuz gerçekten merak ediyorum.

• gta işlemciye yüklenen oyun ama yinede 30 fps vermemesi lazım ben eski sistemde r9-390 ve i7 3770 ile 50-55 fps civarı alıyordum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.