Arkadaşlar merhaba sistem özelliklerim şu İ5 10400F 2.9 Stock Msi Z490 A pro Rx 570 4gb 2x8 16 gb 3600 mhz ram Bu sisteme Rx 6600 ekran kartı alsam darboğaz yer miyim? Anakartım Pcı express 3.0 çok performans farkı olur mu? |
Rx 6600
-
-
techpowerupAMD Radeon RX 6600 XT PCI-Express Scalinghttps://www.techpowerup.com/review/amd-radeon-rx-6600-xt-pci-express-scaling/25.html
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Z490 a pro PCI ex 4.0 destekliyor.
Sorun yok. Zaten PCI e 3.0, 8x kartlarda da sorun olmaz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Üstadım Anakartın 4.0 desteği var ama destek için 11. nesil işlemci takmam gerekmiyor mu?
10400f ile darboğaz olmadan kullanabilir miyim?
Rx 6600 2-3 sene 1080 p de High-Medium götürür mü?
-
Gerekmiyor. E.kartı 1080p oyunculuğu için. Yüksek ayarlarda sıkıntısız 2-3 sene gider.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
yaşamasssın ,darboğazdan bukadar korkamayın. her işlemci darboğaz yaşar ,önemli olan ne ölçüde olduğu. amd fx sersisi bir işlem kullanmadıkça oyun performasnını balatalılcak bir darboğaz yaşamassın.
-
Üstadım peki Series S satın alsam sence daha uzun ömürlü olur mu?
-
Konsol hakkında bilgim yok. R6 siege pubg gibi oyunlarda pc aldığın zevki alamassın. Strateji seviyonsa Total war, paradox oyunlarından yoksunsun. Konsolda 1-2 özel oynayamadık dediğimiz oyun var. Xboxda o avantajda yok.
-
i7 3770k ile rx 6600 kullanıyorum, tabi benim monitör 1080p, 60hz ama oyunlar akıcı. Sizin işlemci daha iyi bu açıdan monitörünüz yüksek yenileme hızı desteklese dahi bu yönden sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Pci exp 3.0-4.0 arasında ise fark genel olarak çok az zaten video paylaşılmış.
-
Pcie3.0 ve 4.0 farki rx 6500 (xt ibaresi gereksiz) icin vardi. rx 6600 icin böyle bir fark görmedim. sistemle gayet uyumlu...
rx 6500 çok gereksiz saçma kart yeri geliyor rx 560 la yarişiyor yeri geliyor rx 570 le yarışıyor. Mobildenmi devşirdiler ne yaptıysalar artık.
Ben de 11. nesil işlemci gerek diye biliyorum. 6500xt fazla kırpılmış bir kart onun kadar fark olmasa da rx6600'de de fark olur ama o kadar farka değmesi için - uygun fiyata almıyorsanız, 12. nesil işlemciler de çıkmışken - 11. nesil işlemciye geçilir mi tartışılır.
-
Üstadım bende öyle biliyorum valla kafam çok karıştı en sonunda Series S alıp konuyu kapatacağım.
-
Ben EU4 oynamayı sevdiğim için bilgisayar olması gerekiyor illa. Hepsinin kendisine göre artısı eksisi var bence. Alıp mutlu oluyorsan birisini ne güzel. Hepsinin keyfi ayrı ama bizdeki ekonomik koşullar illa birini seçmeye itiyor oyuncuyu maalesef.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X