< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wmbot -- 16 Kasım 2023; 17:35:6 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
RX 7600 sistemde kasa fanlari yüksek devirde çalışıyor
-
-
msi anakartta "hardware monitor" müydü neydi ismi hatırlayamadım bi menü olması lazım. 3 pinli fanları voltaj kademesi ile 4 pinli fanları pwm sinyali ile ayarlanır. 2 pinli fanlara ayar çekemezsin.
-
-
Anladım kadarıyla dediklerinizden, sizdeki kasanın fanlarının uçları anakarta deilde molex olarak psuya bağlı. Buda fanların sürekli netteyken bile en yüksekte dönmesine gereksiz yere gürültülü çalışmasına sebep olur.
3 veya 4 pin olarak takılı olursa fanlar anakarta, biostan fan bölümünden dc mode - pwm mode gibi seçeneklerle fan devri boştayken düşürlebilir.
Sizdeki resimde görülen 4 pin çıkış anakarta girmiyormu sokete ?
Öyle bir durum olsa bile kasada bir fan kontrolcü olmalıydı zaten.
-
şöyle bi menü olması lazım ve orda "smart fan mode" seçili olmalı.
o 4 pinli dişi uç "sys_fan" soketlerine uymalı. ters takıyor olmayasın?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 17 Kasım 2023; 16:9:3 > -
Maalesef kasada fan kontrolcü yok ve 4 pinli soket anakart da sys_fan yuvasına girmiyor pwm kontrollü fanlar bakıyorum girişi biraz daha farklı gördüm o yüzden çok zorlamadım. Kasanın görünüşü hoşuma gidiyor ya 4 tane fan alacağım yada fan kontrolcü alacağım marka model araştırıyorum şu an fan kontrolcü için.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Hala çözüm arıyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
www.n11.comThermalright Tl-c12c-s Argb Kasa Fanı Siyah Üçlü Paket Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/thermalright-tl-c12c-s-argb-kasa-fani-siyah-uclu-paket-39002863
Geçenlerde şundan aldım. Ön taraftaki 2 tane Gamepower molex uçlu fanı değiştirdim, fan gürültüsü net azaldı.
Her fanın ucunda son attığınız pwm uçlardan 2 tane (biri erkek biri dişi uç) var. Fanları zincirleme olarak birbirine bağlayabilirsiniz. En son kalan erkek ucu da anakarta bağlarsınız, bu şekil kullanmanın tek dezavantajı zincire bağlı tüm fanlar aynı devir çalışır.
Bende Asrock B450m pro4 anakart var, İşlemci sıcaklığına bağlı bir fan profili atadım. 1000 rpm'e kadar sessiz sayılır. 1200-1300 rpmle sesi duyulur hale geliyor. Max devir de 1600 rpm civarı. Eğer yoksa 120mm fanlı kule tipi bir soğutucu da alınız.
Bunlarda ARGB uç da var. O da zincirleme şekilde bağlanabiliyor. Msı A620m-e anakartta sadece RGB header var görünüyor, ARGB ucu anakarta takamazsınız. Ama kasada ARGB kontrolcü varsa ona takılabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X