Şimdi Ara

RX470 Bilgisayar Kapanma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Normalde sorunsuz çalışan bilgisayarım bir haftadır bazı oyunlarda [pummel party, NBA2k20 vb..] aniden kapanıyor. İşlemcide sorun var sanıp termal macununu yeniledim ve kasayı temizledim ama değişen bir şey olmadı hala aynı kapanıyor hiçbir hata vermeden. Daha sonra Aida64 ile bilgisayara yük bindirdim yine kapandı. Bu sefer her parçaya tek tek yük bindirmeyi denedim işlemci, ekran kartı vs. Sadece ekran kartına yük bindirince kapandı. Daha önce OC tarzı bir işlem yapmadım, boştayken 49-57 derece arasında, aşırı yük üstünde kapanıyor, Valorant oyun menüsünde ise 91 derecede ekran kartım. Sebebini anlamış değilim GTA 5, Valorant oynarken kapanmıyor ama NBA2k20 de kapanıyor. Ama valorant menüsünde bile 91 derece sıcaklık çok fazla. (ekran kartının termal macununu daha önce hiç değiştirmedim.)

Sistem;
    Intel i5 6400
    MSI RX470 8 GB
    GSkill 8GB RAM
    Zalman Z3 Plus 600W kasa

• Kasanın kapağını açık bırakın ekran kartına doğru vantilatör üfletin üfletebilirseniz bakalım kapanacak mı. Boşta kaç derece peki... Bazı oyunlarda mesela pubg menü aynı oyundaymış gibi ekran kartını zorlar. 91 derece olabilir. Menü fps sınırlaması varsa aktif edin yada oyunlarda çözünürlüğü kaliteyi iyice düşürün bakalım ne oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerererara -- 11 Temmuz 2020; 17:54:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rerererara R kullanıcısına yanıt
    FPS sıkıntısı çekmiyorum hiç 200-250 fps oynuyorum rahat bir şekilde fakat ısınma sorunu 91 derecelere çıkınca önlem almak gerekiyor boştayken 49-57 derece arasında
  • Kapağını açıp vantilatör tutmak istemiyorum açıkçası çünkü daha önce böyle bir şey olmamıştı bilgisayarda nedense birden bire başladı böyle bir şey daha önce de havalar çok sıcaktı ama yine de böyle bir sorun yoktu.
  • Sıcaklık ekran kartını ve bütün parçaları öldürür. Garantisi bittiyse termal macunu
    Değiştirebilirsiniz. Furmark testi aida64 gpu testleri var denemek isterseniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerererara -- 11 Temmuz 2020; 17:59:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rerererara R kullanıcısına yanıt
    Test deneyemiyorum ki bilgisayar kendini kapatıyor direkt aida64 gpu testine sokuyorum 20. saniyede falan kapanıyor bilgisayar bir anda
  • Güç kaynağından gelen pci girişlerini örneğin 8+6 ise tek kabloda değil çift kabloda takın. yani 2 tane farklı kablo da 6+2 +6 olacak şekilde.Amdlerde bilinen bir sorun bu.Ama daha çok yeni kartlarda oluyordu bu olay eskilerdede oluyormu bilmiyorum.Ekran kartın belkide sadece 6+2 girişlidir eğer değilse dediğim şeyi bi deneyin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Ani Kapanma Sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Msi notebook donma ve lag sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Isınma sorunu olmayan gaming laptop
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ayrıca ekran kartının termal macununu değiştirmek çokta bişey farkettirmiyor.Testleri var youtubeda.Markalar en az 5 sene yetecek şekilde tasarlıyolar o termal macunları(bildiğim kadarıyla) ve sonrasında değiştirilse bile sıcaklıkta pek azalış görülmüyor.En azından nvidiada bu şekildeydi
  • Ekran kartına amd yazılımından downclock yapın.En azından voltajı birazcık düşürün stabil bi seviyeye gelmeye çalışın derim
  • Reckful30 R kullanıcısına yanıt
    Peki sorunun yazılımsal olma ihtimali var mı? Daha önce bir arkadaşımda da oluyordu format atıp sıfır kurulum yaptı en son dayanamayıp ve düzelmişti. Bende öyle düşünmeye başladım çünkü daha önce hiçbir şey yoktu
  • tabikide var. Sırasıyla temiz kurulum, temiz bi şekilde driverların yüklenmesi.Tekrardan deneyin sonrasında.Ayrıca kasanızda kaç tane fan var ?
  • Reckful30 R kullanıcısına yanıt
    5 Tane fan mevcut kasada dün ekran kartının macununu yeniledim içindeki yok olmuştu neredeyse derece düşüşü yaşadım ama yine de fazla hala ısı sorunu ekran kartını başka bir kasaya takınca ısınma olmuyor artık yazılımsal oldugunu düşünüyorum.
  • hocam format at.Tüm driverları ek bi program yüklemeden tertemiz yükle. Kasa fanlarına iyice bak yanlış tarafta duran var mı diye.5 fanla 90 derecelere çıkması çok saçma çünkü.Birde Amd kartlar fabrika çıkışlı aşırı watlı geliyorlar.Downwolt yapabilirsin stabil bir derece bulana kadar
  • psu yu test ettiniz mi? sıcaklık sorununa birşey diyemem ama pc kapandığından psu nuzda bir sıkıntı olabilir. deneme imkanınız varsa başka bir psu ile deneyin. sonucu da burada paylaşın lütfen. bu sorunu yaşyan çok kişi var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.